Digidexo.com

Hvordan å behandle angst hos eldre

Pensjonister møter mange angstfremkallende problemer, inkludert helseproblemer, tap av nære venner og liv overganger som å flytte til et sykehjem. I tillegg kan visse helsemessige forhold som rammer eldre voksne, som for eksempel Alzheimers, føre til angst. For fysiske eller psykiske årsaker, noen seniorer ikke er i stand til å takle sin angst alene og trenger hjelp fra familie eller vaktmestere. Lær hvordan å behandle angst hos eldre gjennom kosten, urtete og avstressende sosial interaksjon.

Bruksanvisning

•  Bestem årsaken til angst. En eldre person angst kan stamme fra rent psykologiske faktorer, som helse bekymringer, endringer i omgivelsene og rutinemessige eller nyhetshendelser. Andre årsaker inkluderer fysiologiske forhold, som for eksempel Alzheimers, hypertyreose eller generalisert angstlidelse (GAD). Snakk med personen om sine bekymringer og fysiske symptomer.

Sørg for et næringsrikt kosthold. Sørg for at den eldre person får masse B-kompleks vitaminer, som finnes i matvarer som hele korn, bananer og linser. Disse vitaminene støtter nervesystemet og er avgjørende for psykisk helse. Serve meieriprodukter og grønne grønnsaker for kalsium; kalsiummangel kan føre til angst, humørsvingninger og mental forvirring. Tjene matvarer rike på selen (en trace element som finnes i Brasil nøtter, sopp og fisk), som kan hjelpe bekjempe angst og symptomer på senilitet. Tilby en multivitamin og næringsrike kosttilskudd som ølgjær, hvetekim, fiskeolje og melasse.

Tilbud beroligende urtete eller kosttilskudd, slik som vendelrot, kamille, lavendel, lind, sitronmelisse, kattemynte, pasjons og schisandra. En foreløpig studie publisert i den 16 november 2002, nummer av tidsskriftet Fysioterapi Forskning funnet vendelrot ekstrakt å være like effektivt som diazepam (Valium).

Oppmuntre sosiale aktiviteter. Foreslå å bli med i arrangementer på eldresentre eller seniorenes klubber, for å spille sjakk, strikke, male eller gjøre andre aktiviteter. Se etter lokale turarrangører som tilbyr dagsturer designet for eldre. Finn en aktivitet partner til å følge den eldre person på turer. Frivillig ved et bibliotek, skole eller mat bank gir ikke bare sosial interaksjon, men også en følelse av formål.

Spør seniorer som stress management teknikker har alltid jobbet best for dem, og hjelpe dem med å finne måter å engasjere seg i disse aktivitetene. Hvis den eldre person som brukes til å lese for stress lettelse, men har stoppet på grunn av sviktende syn, få henne noen lydbøker. Hvis den eldre person kan ikke lenger hagen utendørs for avslapning, hjelpe ham sette opp en innendørs urtehage.

Tips og advarsler

  • Undersøke bivirkninger av medisiner eldre person tar. Noen medisiner kan føre til angst eller andre urovekkende fysiske bivirkninger. Andre medisiner kan forårsake disse symptomene når de brukes i upassende kombinasjoner.
  • Tilby avslappende urter under hvile tid eller før leggetid, siden noen kan være ganske sederende. Hvis den eldre person tar medisiner, ta kontakt med en lege før du gir noen urter.