Digidexo.com

eggløsning uregemessig under amming

Eggløsning under overgangsalder

Eggløsning under overgangsalder


Når en kvinne går gjennom peri-menopause, den fasen som kommer før overgangsalderen, hun kan eller ikke har eggløsning. En kvinne kan ha en menstruasjon selv om hun ikke har hatt eggløsning.

Prosedyre

Eggløsningen skjer vanligvis midt i syklusen, da et egg frigjøres fra hårsekken, forlater eggstokken og beveger seg inn i egglederen. Egget da gjør sin vei til livmoren der, hvis det møter opp med en sperm, kan en graviditet føre. Ifølge Healthsquare.com, er en kvinne født med så mange som to millioner egg. Men som kvinne aldre, blir hennes egg forsyning utmattet.

Aldring Eggstokkene

Aldring eggstokkene blir non-respondere på kroppens signaler om at det er på tide å produsere et egg. Når dette skjer, blir mindre progesteron produseres og eggstokkene gradvis mister sin evne til eggløsning. Når eggløsningen stopper helt, østrogennivået stuper og menstruasjon opphører helt. Dette er overgangsalder.

Syklus blir ujevn

Når en kvinne er i peri-menopause, blir Eggløsning syklus uberegnelig. Kroppens normale hormonelle rytme blir avbrutt og menstruasjonen kan bli ustabil. Hvis en kvinne er ikke forsiktig med å bruke prevensjon i denne fasen av livet hennes, kan hun bli gravid, fordi det er vanskelig å forutse om eller når hun kommer til eggløsning. En peri-menopausal kvinne kan bare bli gravid i løpet av disse syklusene når hun har eggløsning, ifølge Mayo Clinic. Noen kvinner kan oppleve en stikkende smerte i nedre høyre eller venstre side av magen, noe som indikerer eggløsning finner sted, selv om mange kvinner aldri oppleve denne følelsen. En kvinnes bryster kan få sår midt i syklusen som indikerer at hun har eggløsning.
En kvinnes evne til å bli gravid reduseres som eggløsning blir uregelmessig; kan imidlertid graviditet fortsatt forekomme. The Mayo Clinic anbefaler at kvinner bruker prevensjon før de har gått et helt år uten en menstruasjon.

Eggstokkene stenges for godt

Når overgangsalderen inntreffer, betyr dette at eggstokkene har stengt ned for godt, og menstruasjon vil ikke lenger forekomme. Østrogen, som er avgjørende for en kvinnes helse, er ikke lenger produseres av kroppen hennes. Østrogen hjelper dyrking vaginal membraner, opprettholder bentetthet, stimulerer brystvevet og bidrar til å holde huden smidig. En kvinnes kropp er vant til å oppleve en bølge av østrogen, etterfulgt av et utbrudd av progesteron under hennes månedlige syklus. Produksjonen av disse hormonene stopper når eggløsningen opphører. Dette setter kvinner på et høyere risiko for å få beinskjørhet og hjerte- og karsykdommer.

Prematur eggstokksvikt

Ifølge Blå Kors og Blue Shield, en prosent av kvinnene opplever for tidlig eggstokksvikt, noe som resulterer i utbruddet av overgangsalder før fylte 40. Hvis en ung kvinnes eggstokker slutter å virke, kan tilstanden være forårsaket enten av en autoimmun tilstand eller noen genetisk faktor. Men noen ganger ingen årsak kan bestemmes.

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?


Timing er nøkkelen komponent under familieplanlegging. Overvåking den månedlige syklus og hormonsvingninger ikke bare holder deg up-to-date på hva som skjer i kroppen din, kan det øke sjansene for unnfangelse hvis du innlemme denne kunnskapen i din baby-making innsats. Å vite når du har en luteiniserende hormon (LH) vil hjelpe deg å finne din eggløsning tidsramme mer nøyaktig.

Definisjon av LH Surge

Luteiniserende hormon er en av de viktigste hormonene som spiller inn i dagene som fører opp til eggløsning. En LH-stigningen oppstår når dette hormonet frigjøres i kroppen av hypofysen. Hypofysen får signal om å slippe denne type hormon fra hypothalamus. Dette området av hjernen er din viktigste hormon regulator.

LH Rolle i Eggløsning

Tilstedeværelsen av luteiniserende hormon signaler til din modent egg at det er på tide å bryte gjennom eggstokkveggen. Ifølge American Graviditet Association, sprekker egget gjennom delikat eggstokkveggen innen 24 til 36 timer etter at du har en LH-stigning. Når egget er sluppet, reiser det ned egglederen og er tilgjengelig for mulig unnfangelse. For de fleste kvinner, skjer denne prosessen med hendelser sted mellom dag 12 og dag 16 i menstruasjonssyklusen.

Oppdager Din LH nivå

Du kan bestemme din LH nivå med to hovedmetoder. Den første og minst invasive er en over-the-counter urin eggløsning prediktor test. Avhengig av budsjettet og preferanser, kan du kjøpe en eggløsningstest stripe kit, en digital eggløsningstest eller en fruktbarhet monitor kit. Dette er raskere og rimeligere enn det andre alternativet, blodprøve. Medline Plus viser at helsepersonell kan bestille en blod uavgjort for å sjekke hormonnivået på en bestemt dag i menstruasjonssyklusen.

LH Surge og Conception

Når du vet du har hatt en LH-stigning, kan du tiden din forestilling innsats. WebMD anbefaler å ha samleie noen dager før beregnet eggløsning dato, så vel som på den dagen, for å øke sjansene for unnfangelse. Sperm kan overleve inni deg i opptil seks dager, mens egg har en mye kortere overlevelse tidsramme - 12 til 24 timer. Etter det, desintegrerer egget og er ikke lenger tilgjengelig for befruktning.

Eggløsning Symptomer og tegn

Eggløsning Symptomer og tegn


Enten du er klar til å utvide familien din eller du ønsker å være forsiktig med å, vel vitende om de vanligste eggløsning symptomer og tegn kan hjelpe deg uansett. En kvinne kan bli gravid i løpet av en omtrentlig fem dagers span hver måned. Denne perioden kalles eggløsning, og det oppstår vanligvis 12 til 16 dager før menstruasjonen. Kroppen din sender ofte ut signaler på at det kommer gjennom eggløsning. Men de kan være subtile, så med mindre du betaler oppmerksomhet, de er lett å overse.

Slimet i livmorhalsen Change

Umiddelbart etter menstruasjonen du kan ikke ha mye cervical mucus. Hvis du gjør det, kan det være overskyet, tykt og klebrig å ta på. Rett før eller under eggløsning, vil livmorhalsen ser ut som rå eggehvite. Det kan være vassen og trevlet mellom fingrene. Eggløsningen mest sannsynlig skjer på dagen når du har den mest mengden av denne vannaktig cervical mucus.

Basal Body Temperature

I en frisk person, er den basale kroppstemperaturen den laveste temperaturen kroppen opplevelser i løpet av dagen. For å måle ditt, ta temperaturen første om morgenen. Ingen bevegelse, ingen snakker, ingen raske turer på do. Sette alarmen for samme tid hver morgen og pop termometeret i munnen --- fortrinnsvis i samme under-the-tungeposisjon hver gang.

Sporing av basal kroppstemperatur i løpet av noen måneder kan noen ganger hjelpe deg å avgjøre når du har eggløsning. Det er fordi i mellom eggløsning perioder basal kroppstemperatur er konsistent. Et par dager før eggløsning det vil falle på grunn av endringen i hormonnivået. Så et par dager etter eggløsning den stige kraftig. Du vil være på jakt etter en økning på 0,4 grader Fahrenheit i løpet av to dager, noe som bør indikere eggløsning. Du kan måle fremgangen din med en basal kroppstemperatur diagram.

Livmorhalsposisjonsendring

Til uinnvidde, kan det ta litt tid å legge merke til endringene at livmorhalsen går gjennom. Under menstruasjonssyklusen, og for de første dagene etterpå, vil det føles lav og fast. Som eggløsningen vokser nærmere, flytter livmorhalsen inn i en høyere stilling, blir mykere og våtere. I løpet av eggløsning livmorhalsen er på sitt høyeste og mest åpne stilling. På dette punktet er det forberedt på å tillate sperm inn. Og når eggløsningen er fullført, vil du vite det fordi livmorhalsen vil gå ned igjen i lav og fast stilling igjen.

Magekramper

Når egget er sluppet fra eggstokkene, noen kvinner har lavere magekramper kalt mittelschmerz. Denne smerten kan kjennes på den ene siden av magen eller over magen og kan vare alt fra noen timer til et par dager. Like før eggløsning, kan den voksende follikkel strekke eggstokk overflaten, forårsaker dette smerte. Under eggløsningen skjer mittelschmerz fordi slimhinnen i magen er irritert fra væsken løslatt etter egget hårsekken er ødelagt.

Ømme bryster

På grunn av hormonelle endringer, noen kvinner opplever ømme bryster eller smerter under eggløsningen frem til tidspunktet for menstruasjon. Selv husk at ømme bryster kan også være et tidlig tegn på graviditet.

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning


Plan B er en p-alternativet som er beregnet for bruk i krisesituasjoner. Når tatt kort tid etter samleie, kan det forsinke eggløsning og hindre implantasjon av et befruktet egg i livmoren. Imidlertid, hvis en kvinne har ubeskyttet samleie i løpet av eller etter eggløsning, kan nivået av pillen pålitelighet endres.

Definisjon

Plan B er en type p-pille. Imidlertid skiller den fra andre p-piller på to måter. Først er det brukt for å forhindre graviditet etter ubeskyttet sex allerede har skjedd. For det andre innebærer det å ta bare en pille, mens andre p-piller ofte krever en kvinne å ta en p-pille hver dag i hennes syklus.

Bruk

Plan B er nødprevensjon. Dette betyr at det er ment å hindre graviditet når en kvinne har hatt ubeskyttet sex og ikke ønsker å bli gravid eller hvis en prevensjon metoden ikke fungerer som forventet. For eksempel kan det brukes hvis et kondom sprekker eller et par har samleie uten bruk av prevensjon i det hele tatt. Det er imidlertid ikke det samme som en abort pille. Ifølge PlanBOneZStep, vil det ikke avbryte svangerskapet dersom en kvinne har allerede blitt gravid.

Timing

Du kan ta Plan B opp til tre dager, eller 72 timer, etter å ha ubeskyttet samleie. Ifølge Planned Parenthood, det fungerer ved å slippe et høyt nivå av et hormon som kalles levonorgestrel - finnes i mange p-piller - i kroppen. Dette hindrer kroppen fra eggløsning - slippe et egg. Siden en graviditet ikke kan forekomme med mindre et egg møter og blir befruktet av en sædcelle, kan forsinke eggløsningen forhindre graviditet. I tillegg gjør pillen slimet i livmorhalsen - slim som beveger seg fra åpningen av livmoren til vagina - tykkere, noe som gjør det vanskeligere for sædcellene å reise mot et egg hvis du slipper en. Det tynner også slimhinnen i livmoren, noe som muligens gjør det vanskeligere for et befruktet egg å feste seg der.

Etter eggløsning

Effektiviteten av å ta Plan B etter eggløsning er usikkert. En av Plan B arbeidsplasser er å utsette eggløsning, hindrer egget i å komme med en sædcelle. Hvis du allerede hatt eggløsning og hadde sex før eller under eggløsning, kan et egg har blitt befruktet. Men Plan B tynner også slimhinnen i livmoren. Derfor kan et befruktet egg ikke vellykket implantat der, og egget kan gå ut kroppen din når du har din neste periode. Hvis du har eggløsning, ha sex når du mistenker at du har eggløsning og ta Plan B på samme tid, kan du ha en høyere sjanse for graviditet. Dette er vanskelig å forutsi, men som pinpointing den eksakte tiden for eggløsning er vanskelig, som er å forutsi hvor raskt en sperm vil møte et egg.

Egg Longevity

Ifølge American Graviditet Association, er fortsatt et ubefruktet egg bart i omtrent 24 timer etter eggløsning. Som sådan, kan samleie enda et par dager etter eggløsning være mindre sannsynlig å resultere i graviditet. Du kan imidlertid velge å ta Plan B allikevel å ha en bedre sjanse til å forhindre en uønsket graviditet.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato


Under eggløsningen, kvinnens eggstokker slipper et egg, som blir befruktet når det kommer i kontakt med mannens sæd. Hvis du prøver å bli gravid, har du en 12 til 24-timers vinduet hver måned når du kan bli gravid. Sperm lever også i kroppen din i tre til fem dager. Å vite når du har eggløsning lar deg tid samleie slik at du vil ha størst sjanse for å bli gravid. Du kan forutsi eggløsning ved å lære å observere visse kropps tegn.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Spor perioder på en kalender. Eggløsningen skjer en gang mellom 12 og 16 dager før mensen. Hvis du har en ganske regelmessig syklus, kan du forutsi når du kan være eggløsning, men du bør kombinere dette med andre metoder for å være sikker.

Ta din basal kroppstemperatur hver morgen. Basal kroppstemperatur, eller BBT, er kroppstemperaturen etter at du har vært hvile. Det er det samme på de fleste dager, men toppene dagen etter at du har eggløsning. Du trenger en spesiell termometer, som kan komme med et diagram for å spore BBT. Når du vet når du eggløsning, telle dagene til din periode for å bestemme din "lutealfase", eller antall dager i mellom eggløsning og menstruasjon. Bruk denne til å telle tilbake fra din forventede perioden dato for å gjøre en god gjetning om når du har eggløsning.

Sjekk slimet i livmorhalsen og livmorhalsen posisjon. Sperm reise gjennom livmorhalsen for å nå egget. Som du har eggløsning, blir slimet rundt livmorhalsen din glatt og elastisk, noe som hjelper sædcellene sammen. Test din cervical mucus ved å dra fingeren langs området og undersøker det i lyset. Under eggløsningen, cervix vil også være høyere opp, og du kan selv være i stand innsats en finger.

Bruk en ovulation Predictor kit. Like før kroppen frigjør et egg, produserer det luteiniserende hormon. Teste ovulation Predictor kits urinen for dette hormonet. Samle urin i en ren, tørr cup. Dypp slutten av testen i urinen din. Hvis den oppdager hormonet, vil du se to linjer. Dette betyr at du vil få eggløsning i løpet av de neste 36 timer.

Hint

  • Online fruktbarhet kalkulatorer kan hjelpe deg å holde styr på mensen, og bidra til å forutsi når du vil eggløsning.
  • Dersom syklusen er uregelmessig, kan det være vanskelig å fastslå nøyaktig når du har eggløsning. Hvis syklusen din er lengre enn 35 dager, kan du ikke være eggløsning i det hele tatt. Rådfør deg med legen din dersom du har problemer med å bli gravid.

Eggløsning Pain & Symptomer

Eggløsning symptomer er forbundet med endringer i en kvinnes skjedesekret og en økning i hennes normale basal kroppstemperatur. Disse symptomene vanligvis bare vare i løpet av kort eggløsning periode, og for noen kvinner smerte kan også oppstå under eggløsningen. Kvinner bør snakke med sin lege hvis de merker uvanlig eggløsning symptomer eller om de prøver å spore deres eggløsning for å oppnå befruktning.

Identifikasjon

Eggløsning er en del av kvinnens menstruasjonssyklus som normalt 12 til 14 dager før starten av menstruasjon, i henhold til American College of Fødselsleger og Gynekologer. Prosessen med eggløsning finner sted når en hårsekken på en av eggstokkene brister og frigjør et egg. Når egget er sluppet den går gjennom en åpning i egglederen og får sin vei ned i livmoren. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer egget forblir levedyktig for befruktning ca 24 timer etter at den er sluppet.

Endringer i skjedesekret

Endringer i skjedesekret er en av de mest merkbare symptomer på eggløsning. En økning i cervical mucus oppstår i løpet av denne tiden til å støtte overlevelsen av sperm i vaginal kanalen. Kvinner kan oppleve en økning i skjedesekret under eggløsningen, og kan også legge merke til at sekret bytte til en tynn, glatt, rå eggehvite konsistens og farge. Når eggløsningen er over utslippet kan forsvinne eller bli tykkere, skyet eller klissete.

Endring i Basal Body Temperature

Basal kroppstemperatur er den laveste kroppstemperatur og endringer i basal kroppstemperatur kan være et tegn på at eggløsning har nettopp skjedd. Ifølge Dr. Eric Daiter av New Jersey Infertilitet Center, dips en kvinnes basal kroppstemperatur litt like før eggløsning, og deretter stiger litt for et par dager etter eggløsning har funnet sted; Dr. Daiter sier også at en temperaturøkning på en tidel av en grad til en grad stige etter eggløsning kan forekomme, men de fleste kvinner opplever en halv grad økning i post-eggløsning basal kroppstemperatur.

Kvinner som ønsker å spore deres basal kroppstemperatur for å identifisere når eggløsning har funnet sted trenger å spille inn sin temperatur første hver morgen, før du beveger deg eller komme ut av sengen, og det er best hvis de tar denne temperaturen på samme tid hver morgen. En spesiell basal kroppstermometer bør brukes for å få de mest nøyaktige basal kroppstemperaturmålinger.

Eggløsning Pain (Mittelschmerz)

Eggløsning smerte er et symptom på eggløsning som oppstår i noen eggløsning kvinner. Denne smerten, også kjent som mittelschmerz, er assosiert med lavere magesmerter som er vanligvis på venstre eller høyre side av magen. Kvinner kan merke denne smerten brytere sider hver måned eller smerten kan oppstå oftere på den ene siden i mange måneder på rad. Eggløsning smerter er ofte beskrevet som en mild stikkende smerte som kommer og går i ett til to dager, og vanligvis varer i bare noen få minutter av gangen.

Når skal snakke med legen din

Kvinner bør snakke med sin lege så snart som mulig hvis de merker noen alvorlige eller uvanlige symptomer assosiert med eggløsning, som kan inkludere vaginal blødning, sterke smerter, feber eller smerter som varer lenger enn vanlig. Kvinner som sporer deres eggløsning å oppnå graviditet bør snakke med sin lege for sporing tips, råd og en pre-graviditet helseundersøkelse.

Hva er årsakene til Eggløsning dysfunksjon?

Eggløsning dysfunksjon betyr at eggstokkene ikke gjør sin jobb med å slippe et egg. Selv om symptomene på funksjonsfeil eggstokkene er ikke alltid iøynefallende, som uregelmessig eller fraværende menstruasjon, de bør likevel tas på alvor som de kunne indikere infertilitet eller annen alvorlig afflictions.There er mange årsaker til Eggløsning dysfunksjon, for eksempel polycystisk ovariesyndrom, perimenopause, stress, eggstokkreft hypofunction og fedme.

Funksjon

Eggstokkene er kvinnelige kjønnskjertler som produserer et egg hver måned, samt hormonene østrogen og progesteron. Fra fødselen, eggstokkene inneholde alle eggene som trengs i en levetid, vanligvis flere hundre tusen, men bare ca 300 modne og blir utgitt. Eggløsning er utgivelsen av et egg fra eggstokkene gjennom egglederne og inn i livmoren hvor det enten er befruktet og fører til graviditet, eller det er ikke befruktet, og er utgytt via menstruasjon.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom er når det er cyster på eggstokkene, og er den vanligste årsaken til Eggløsning dysfunksjon. Ifølge lege og forfatter John R. Lee i sin bok "Hva din lege kan ikke fortelle deg om Breast Cancer," kan for mye sukker i kosten føre til et konsistent høyt insulinnivå, "og høye insulinnivåer produsere et ubalansert forhold mellom eggstokken regulerende hormoner, FSH og LH. Flere (i stedet for bare én) follikler kan danne, som resulterer i cyster på eggstokkene. Tilstanden i seg selv er sjelden skadelig, men forårsaker hormonell ubalanse, noe som kan føre til en rekke andre problemer , inkludert kreft.

Perimenopause

Perimenopause er scenen før menopause (definert som nedleggelse av eggstokkene), vanligvis varer tre til seks år før den siste perioden. I denne fasen blir eggløsning uberegnelig --- eggstokkene gir ikke alltid et egg hver måned, selv om en månedlig periode kan likevel forekomme --- som er en normal men ikke nødvendigvis sunt dysfunksjon av eggstokkene. Det er usunn bare fordi anovulasjon fører til østrogen dominans i kroppen.

Stress

Stress, både psykisk og fysisk, kan påvirke syklusen din, slik at mensen sent eller selv gjør du hopper over en periode helt. Studenter, profesjonelle idrettsutøvere eller noen under ekstremt press har ofte uregelmessige sykluser. Mens disse uregelmessighetene normalt gå bort når stresset er under kontroll, kan kronisk stress påvirker kroppens evne til eggløsning regelmessig.

Eggstokksvikt

Ovarian hypofunksjon, eller for tidlig eggstokksvikt, kan være forårsaket av kjemoterapi eller stråling, andre autoimmune lidelser eller genetikk. Symptomer ligner på overgangsalderen, inkludert manglende menstruasjon, smertefulle samleier, nattesvette og hetetokter.

Fedme

Fedme har en tung toll på kroppens evne til eggløsning, forårsaker anovulation. Så selv om blødningen fortsatt skjer hver måned, kan det hende at kroppen ikke produserer et egg. Overvektige kvinner med polycystisk ovariesyndrom kan ha mer alvorlig ovarialt dysfunksjon enn kvinner som er normal vekt, for eksempel infertilitet.

Behandling

Diagnostisering av Eggløsning dysfunksjon kan bekreftes av legen din ved å bestemme hormonnivået eller via ultralyd. Konvensjonell behandling for eggstokkreft dysfunksjon er vanligvis gjort med fruktbarhet medisiner som clomiphene citrate, men naturlige urte rettsmidler har blitt brukt i Asia i århundrer, inkludert rødkløver, bringebær blad og marikåpe. I mellomtiden kan måle kroppstemperaturen hver morgen ved første oppvåkning hjelpe bekrefte om du har eggløsning.

Svart Spotting Etter eggløsning

Svart Spotting Etter eggløsning


Det kan være en rekke grunner til at en kvinnelig erfaringer svart småblødninger etter eggløsning. I noen tilfeller kan småblødninger være en del av normale hormonelle endringer under puberteten og i andre tilfeller kan småblødninger være et tegn på mer alvorlige helsemessige bekymringer, for eksempel cyster.

Definisjon

Spotting er små dråper med blod fra livmoren. Normal spotting (som inntreffer tre til fem dager etter at blødningen er vanligvis oppdaget da en kvinne tørker seg med toalettpapir etter urinering.

Pubertet

Puberteten er en tid i en jentes liv når kroppen går gjennom hormonelle endringer. Den menstual syklus begynner i denne perioden, ofte forårsaker småblødninger etterpå på grunn av ujevne hormonnivåer.

Post-Menstrual Cycle

I noen tilfeller har livmor ikke helt kvitte seg med all menstruasjons vev under tre til syv-dagers syklus. Vevet kan komme ut etter denne perioden og være mørk brun eller svart i fargen, fordi det er eldre.

Cyster

I sjeldne tilfeller kan småblødninger etter eggløsning være forårsaket av en ovarian eller livmor cyste som dannes i skjeden. Cyster er diagnostisert basert på deres utseende og følelse. Legen vil plassere to fingre inne i skjeden og føler for cyste. En celleprøve kan også gjøres for å diagnostisere det.

Menopause

En kvinne som er i ferd med å gå gjennom overgangsalder kan også oppleve småblødninger. I løpet av denne tiden, en kvinnes hormoner er ikke på normalt nivå.

Hvordan vite når en kvinne har eggløsning

Eggløsning et absolutt must når du prøver å bli gravid. Det er to ting som må skje for å bli gravid en baby: En levedyktig egg må løslates, og sperm må oppfylle at egg. Dette kan være vanskeligere å tid enn det høres ut. Kvinner er ikke alle like. Ikke alle kvinner har perfekte 28 dagers sykluser, og de som gjør kanskje ikke har eggløsning 14 dager inn i syklusen sin. Pinpointing eggløsning, men trenger ikke å være en komplett gjettelek. Det er visse tegn og symptomer som kvinner opplever umiddelbart før eller under eggløsning. Du kan bruke disse symptomene for å bidra til å få gravid, eller gjøre akkurat det motsatte. Noen par bruker eggløsning symptomer for å forhindre graviditet. Uansett vil denne guiden viser deg hvordan du kan vite når en kvinne har eggløsning.

Bruksanvisning

Trykk Cervical væske ved å plassere to fingre på utsiden av skjedeåpningen. Ta med fingrene foran ansiktet ditt, og se på dem. Spre dem litt. Har cervical væske ligner rå eggehviter? Kan du strekke det mellom fingrene uten å bryte den? Hvis svaret er ja, kan du være eggløsning.

Kjenn din undertøy for fuktighet. Cervical væske er ikke alltid klart og stretchy under eggløsningen, men vaginal væske er alltid den våteste under eggløsningen. Vet hva som er normalt for kroppen din. Når ditt undertøy er den våteste, har du sannsynligvis eggløsning.

Kjenn dine bryster for sårhet. Under eggløsningen, brystene blir ømme å ta på. Faktisk noen kvinner opplever smerte selv når du tar en dusj. Dette sårhet bør forsvinne etter ca to eller tre dager.

Finn ut om du føler smerte på den ene siden av magen. Mange kvinner, men ikke alle, opplever et symptom som heter "mellomsmerter." For et par timer på dagen en kvinne ovulates, kan hun føle en svak verke på den ene siden av magen hennes. Mange mener dette er hennes følelse selve utgivelsen av egg.

Se på magen for å se om du er oppblåst. Oppblåsthet er på det verste under eggløsningen. Er buksa strammere enn normalt? Kan du fortsatt knapp jeans? Hvis ikke, kan du være eggløsning.

Tips og advarsler

  • Et egg er fruktbart i omtrent 24 timer etter eggløsning. Vanligvis, derimot, kan sædcellene leve i opptil fem dager i egglederne. Dette betyr at fruktbarheten vinduet er faktisk ca seks dager lang.
  • Noen eggløsning symptomer kan ikke forekomme for alle kvinner. Ikke bruk dette som primær metode for prevensjon.

Hvor lenge etter en LH Surge du har eggløsning Do?

LH, eller luteiniserende hormon, signaler til eggstokkene at det er på tide å slippe et egg ved fosser til omtrent fire ganger sin normale nivåer direkte før eggløsningen. Ovulation Predictor kits er vanligvis brukes av par som håper å bli gravid for å teste for en LH-stigningen i kvinnen, og dermed isolerer når eggløsning vil skje til bedre tid samleie. Mens hvor lenge etter en LH-stigning eggløsning kan variere fra kvinne til kvinne og fra syklus til syklus, vanligvis eggløsning 12 til 48 timer etter at en oppdaget LH-stigningen, ifølge en Eggløsning Detection faktaark fra American Society for Reproductive Medicine.

Betydning

For par som forsøker å bli gravide å finne ut hvor lenge etter en LH-stigningen vil eggløsnings oppstå kan være den avgjørende faktor i hvorvidt de oppnår graviditet som sykle eller å vente og prøve igjen. LH er involvert i reguleringen av kvinnens menstruasjonssyklus og tidspunktet for eggløsning. For kvinner med en typisk 28 dagers menstruasjonssyklus eggløsning vanligvis midtveis i syklus på dag 14, i henhold til American Society for Reproductive Medicine.

Time Frame

Mange kvinner aldri overvåke deres LH-stigningen, men for de med problemer med å bli gravid, eller problemer med å identifisere når de har eggløsning, oppdager en LH-stigningen kan være nyttig. En LH-stigningen er vanligvis påvist gjennom bruk av hjemme eggløsning Predictor kits ved hjelp av en urinprøve. I gjennomsnitt, kvinner har eggløsning 36 timer etter en LH-stigningen. Denne informasjonen hjelper par gangen deres samleie for en større sjanse for å bli gravid.

Potensiell

Par kan også ha en lege utføre en blodprøve for å avgjøre om en LH-stigningen har skjedd, men dette er vanligvis bare nødvendig for par med mistanke ufruktbarhet problemer. Ovulation Predictor kits er allment tilgjengelig på drugstores og er like i design til hjem graviditetstester. Å fange LH overspennings kvinner bør teste daglig begynnelsen på dag 11 i en 28-dagers syklus. Tester bør tas på samme tid hver dag (ettermiddag anbefales) for å sikre kvinner ikke gå glipp av LH-stigningen.

Fordeler

For de beste sjansene for å bli gravid par bør ha samleie på dagen for LH-stigningen og i minst de neste to dagene, ifølge Fertility Plus Ovulation Predictor Kit FAQ. Timing samleie på disse dagene vil bidra til å sikre at sperm er til stede i egglederen når egget er sluppet, så befruktning kan skje.

Betraktninger

Bestemme hvor lenge etter en LH-stigningen du har eggløsning og timing samleie følgelig ikke sikrer en graviditet. Selv under ideelle forhold og perfekt timing, kan det likevel ta par flere sykluser for å oppnå graviditet. For unge, ellers friske par, er ufruktbarhet problemer ikke mistenkt inntil 12 måneder for å prøve å bli gravid, med god timing, uten en resulterende graviditet.

Hvordan oppdage eggløsning

Du har Har et ønske om å bli gravid, men er ikke sikker på når man skal begynne å prøve? Det er gøy å jobbe med å bli gravid, men kan bli frustrerende hvis det endelige målet av svangerskapet ikke er nådd måned etter måned. En måte å hjelpe deg bli gravid før er ved å være i stand til å oppdage når du har eggløsning og tidsplan samleie rundt det å optimalisere sjansene for å bli gravid. Ikke bare kan du bruke din eggløsning kunnskap for å øke sjansene for å bli gravid, men du kan også bruke den som et middel for prevensjon og unngå samleie eller bruke beskyttelse under den tiden. Her er noen måter å hjelpe deg å oppdage når du vil eggløsning.

Bruksanvisning

•  Hva er eggløsning? Eggløsning er når et egg, og noen ganger mer enn en, frigjøres fra eggstokken. Dette er den mest fruktbare tiden av måneden for en kvinne. Hver måned modnes et egg og vokser inne i en av eggstokkene, og når den når en viss størrelse, er det slippes ut i egglederne og beveger seg mot livmor.

Være kjent med menstruasjonssyklusen. Du kan finne og bruke en eggløsning kalkulator på nettet for å bidra til å bestemme tidsperioden for når du vil eggløsning. Bestemme når din neste menstruasjon, og telle tilbake 12 til 16 dager. Dette er når du vil mest sannsynlig eggløsning. Kvinner som har en 28-dagers syklus ofte eggløsning på den fjortende dag.

En endring i slimet i livmorhalsen. Som du kommer lenger inn i syklusen din, og østrogen nivået stiger, endrer slimet i livmorhalsen tekstur og øker i volum. Du er mest fruktbar når slimet i livmorhalsen kan sammenlignes med en eggehvite - klar, stretchy, og glatte. Denne økningen i slim og endring i tekstur gjør at sædcellene å komme gjennom livmorhalsen til å møte opp med den frigjorte egg.

Få termometeret ut. Når du har eggløsning, vil kroppstemperaturen stige med 0,4 til 1,0 grader. Når din eggstokk utgivelser et egg, de progesteron nivået øker og kroppstemperaturen stiger. Du blir ansett for å være mest fruktbare i de to eller tre dager før kroppstemperaturen når sin høyeste punkt. Hold et øye ut for økningen i kroppstemperatur.

Noen kvinner kan fortelle når de har eggløsning av ubehag de opplever i nedre del av magen. Disse kvinnene sier de føler aktivitet som mild achiness til korte øyeblikk av smerte. Dette kan vare fra noen få sekunder til noen få minutter.

6. Bruk en ovulation Predictor kit. Du kan kjøpe en over disk til enhver dagligvarebutikk eller stoff butikken. Ovulation Predictor kits oppdage økningen i LH (luteiniserende hormon) i urinen rett før eggløsning, vanligvis 12 til 36 timer før eggløsningen. Følg instruksjonene som finnes i settet.

Når du vet hvordan du skal oppdage eggløsning, vil du ha en bedre idé om når sjansene dine er optimale for unnfangelsen eller når man skal holde seg borte fra samleie, bruker det som en metode for prevensjon. Uansett er det alltid nyttig å forstå hva kroppen din gjør og hvorfor!

Tips og advarsler

  • Følg instruksjonene i test som tee slik at du får best mulig resultat.
  • Ikke avhengige av å bruke eggløsningspåvisningsmetoden for å være en idiotsikker metode for prevensjon. Det er ikke 100 prosent effektiv.

Hvordan Beregn Eggløsning Cycle

Hvordan Beregn Eggløsning Cycle


Ovulasjonssyklusen er den tiden der det tar en kvinnes kropp for å utvikle et egg i en av eggstokkene, slipper egg og produsere hormoner som er nødvendige for å tillate henne å bli gravid. Dersom det under denne syklusen egget ikke befruktes, starter syklusen igjen. Vanligvis tar ovulasjonssyklusen 28 dager fra start til slutt, selv om noen kvinner opplever kortere eller lengre sykluser. Ved hjelp av en basal kroppstermometer og kartlegge dine Cervical mucus endringer er to måter å beregne eggløsning syklus.

Bruksanvisning

Basal Body Temperature Metode

•  Hold basal termometer av sengen om natten. Dette vil tillate deg å nå termometeret med et minimum av bevegelse i morgen.

Ta temperaturen på samme tid hver morgen. Ideelt sett bør du ta temperaturen etter tre timer med solid søvn og på samme tid. Basal kropps, eller temperaturen i kroppen i ro, vil gjenspeile minutt endringer i din eggløsning syklus som vil hjelpe deg å vite hvor du er i syklusen.

Skriv din basal kroppstemperatur på en fruktbarhet diagram for å holde rede på endringer og se et mønster i løpet av måneden. Under begynnelsen fase av din eggløsning syklus, mens kroppen din utvikler et modent egg, er østrogen dominerende hormonet i kroppen din. Østrogen har en avkjølende effekt på temperaturen. Under eggløsningen, er progesteron som produseres og fortsetter å bli produsert for å opprettholde svangerskapet hvis egget er befruktet. Denne økningen i progesteron fører til at basal kroppstemperatur til å stige så mye som 0,5 grader Fahrenheit. Etter ca to uker, hvis egget er befruktet, vil progesteron begynner å slippe og østrogen vil øke igjen, slik at utgytelsen av livmorslimhinnen og utløser starten på en annen eggløsning syklus.

Slimet i livmorhalsen Method

Skriv ned datoen for den første dagen av blødning i menstruasjonssyklusen. Dette er begynnelsen på eggløsning syklus. Når du blør, er det ikke nødvendig å sjekke for ekstra slimet i livmorhalsen.

Begynn å sjekke slimet i livmorhalsen hver dag etter menstruasjonen. Du kan sjekke slimet i livmorhalsen ved å gjøre observasjoner etter tørke når du går på do, eller du kan sette inn to rene fingre inn i skjeden nærmere livmorhalsåpningen og deretter fjerne, gjøre observasjoner om slimet du finner på fingrene.

Skriv ned hver type cervical mucus du kan finne, og du vil begynne å se et mønster som viser hvor du er i eggløsning syklus. Under den første delen av syklusen din, mens egget utvikler, vil livmorhalsen være snaut, kremet eller tørr. Under midten av syklusen, når egget er sluppet, vil slimet i livmorhalsen blir mer vassen og som eggehviter. Etter eggløsning, kan slimet i livmorhalsen tørke opp helt eller være kremaktig på grunn av progesteron i systemet. Ved slutten av syklusen, vil en ny periode begynner, å signalisere begynnelsen på en ny ovulasjonssyklus

Hvordan vet du du har eggløsning?

I motsetning til det mange tror, ​​ikke alle kvinner har 28-dagers sykluser med eggløsning på dag 14. Forstå når du er fruktbar, og når du har eggløsning kan forbedre eller redusere sjansene for unnfangelse. Du kan bruke en online kalkulator for å gjette hvilke dager som er mest fruktbare for deg, men det finnes andre måter å være mer nøyaktig. Kvinner er generelt fruktbar noen dager før eggløsningen. Ifølge Taking Charge of Your Fertility, kan sædcellene overleve i opptil fem dager i en kvinnes kropp om hun har fruktbar Cervical mucus.

Bruksanvisning

•  Ta opp dine menstruasjonssykluser, hvis du ikke allerede gjør det. Du kan bruke en kalender eller en online fruktbarhet kart slik som FertilityFriend (se Ressurser). Den første dagen i menstruasjonen er ansett dag 1. Hvis sykluser er konsekvent, kan det hjelpe deg å vite når eggløsningen kan være nærmer seg.

Kjøp en ovulation Predictor kit på ditt lokale apotek. Ovulation Predictor kits teste for hormon overspenning som indikerer eggløsning. Ifølge Ta ansvar for din fruktbarhet, indikerer en positiv eggløsningstest generelt at eggløsning vil skje i de neste ett til to dager. Les bruksanvisningen til settet for å være sikker på tidsrammen for den valgte merkevaren.

Figur oppvåkningen temperatur med en basal kroppstermometer. Du kan kjøpe en bestemt basal kropps termometer på de fleste apotek eller på nettet. Kartlegging krever at du ta temperaturen på samme tid hver morgen før du står opp eller flytte rundt. Du må ha minst tre timer sammenhengende søvn for at temperaturen til å være nøyaktig. Hold en graf med temperaturer. Når temperaturen stiger og holder seg i minst tre påfølgende dager, vil du vite at du har hatt eggløsning. Denne temperaturstigningen skyldes kroppens frigjøring av progesteron etter eggløsning har funnet sted. Se FertilityFriend (Ressurser) for mer detaljert informasjon om kartlegge din BBT.

Sjekk slimet i livmorhalsen for endringer. Når kvinner blir fruktbare, Cervical mucus endringer fra tørr eller klissete til en klar, glatt konsistens som ligner rå eggehviter. Skaff slimet ved å skyve rene fingre eller et stykke toalettpapir over skjedeåpningen og observere mengden og konsistensen av slim.

Sjekk Cervical posisjon. Når du nærmer deg eggløsning, bør livmorhalsen være høy, myk og åpen. Etter eggløsning livmorhalsen synker og blir fast og lukket. Forskjellen kan sammenlignes med å berøre tuppen av nesen (ikke fruktbar) til myke lepper (fruktbar). Sjekk rundt samme tid hver dag. Knebøy, sitte eller plassere det ene beinet på badekar. Sett din ren langfinger med klipte negler inn i skjedeåpningen. Huk skyver cervix nærmest vaginalåpningen.

Hold et øye for eventuelle symptomer under eggløsning. Noen kvinner opplever liten kramper (mittelschmerz) eller spotting under eggløsningen, men det er ikke en vanlig foreteelse.

Har brystene får sår når eggløsning?

Har brystene får sår når eggløsning?


Under menstruasjonen, østrogen og progesteron, den kvinnelige reproduktive hormoner, er hardt arbeid. Østrogen til innsats før en kvinne ovulates og progesteron nivåene stige i tiden rundt eggløsning. Progesteron fører til vann oppbevaring som det forbereder livmoren til en mulig graviditet. Denne væsken kan gjøre brystene såre og ømme. Den ekstra vann vekt strekker din brystvev, og dette kan være smertefullt. Brystvortene kan være sår, også. Østrogen faktisk øker mengden av brystvevet slik at det også kan føre til større bryster som er følsomme for berøring, ifølge Menopauselifestyle.com.

Prosessen

Når en kvinne ovulates, er et egg frigjøres ved en moden eggstokkfollikkelen. Hårsekken treks ned egglederen, finne sin vei til livmoren. Den første fasen av eggløsning finner sted begynnelsen på den første dagen i en kvinnes periode og varer til hennes neste eggløsning. Dette er referert til som den follikulære fase. I denne fasen er det luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH) som produseres av hypothalamus. Disse to hormonene få follicle klar og stimulere det slik at det vil frigi et modent egg. Når eggløsningen transpires, flytter prosessen til lutealfasen, som går på inntil menstruasjon inntreffer. Eggløsningen skjer vanligvis nøyaktig i midten av kvinnens menstruasjonssyklus selv om det kan variere fra kvinne til kvinne. I tillegg til å oppleve bryst sårhet under eggløsningen, noen kvinner føler en smerte i området av eggstokken. Dette kalles mittelshmerz.

Østrogen og progesteron

Hvis du blir gravid, vil østrogen og progesteron nivå fortsette å stige, noe som betyr at ditt bryst sårhet vil bli verre. Home-remedies-for-you.com forklarer det videre: Hvis du under eggløsningen, tar unnfangelsen sted, utgivelser kvinnens kropp hCG, som er human chorionic gonaotropin, et hormon som bare finnes hos gravide kvinner. Kvinnens kropp begynner umiddelbart å endre, mest merkbart brystene, som starter hevelse og kan bli sår og øm.

Mastalgia

Bryst sårhet er ikke uvanlig, ifølge Oasisserene.com, som bemerker at nesten 70 prosent av kvinner opplever smerter i brystene på et eller annet tidspunkt. Brystsmerter kalles mastalgia. Bryst sårhet kan også omfatte områder i tykkelse som har dannet i brystene; cyster, som er væskefylte pakker i brystene; og lumpiness. Dette kalles fibrocystiske forandringer. Denne endringen skjer vanligvis rett før menstruasjonen starter.

Plassering av Pain og hva det betyr

Hvis brystsmerter er på sidene av brystene dine, tyder dette på at eggløsning har funnet sted, ifølge Dr. Jerilynn Prior, en kanadisk kliniker, forsker og professor i endokrinologi ved University of British Columbia. Hvis smertene er i fronten av brystene eller over brystvortene, indikerer dette at østrogen dominans har oppstått, noe som kan bety manglende eggløsning. Hvis en kvinne opplever smerter både på sidene og i front av brystene, kan dette bety at eggløsning fant sted, men en utilstrekkelig mengde progesteron ble produsert etter eggløsning så østrogen dominans er fortsatt skjer.

Sårhet

Bryst sårhet er det første tegnet på en graviditet; men vil at symptomet ikke dukker opp før kvinnen har savnet henne periode, noe som kan skje ca to uker etter eggløsning og befruktning. Bryst sårhet, bortsett fra en graviditet, kan og skjer under eggløsning for noen kvinner. I tillegg til sårhet, kan brystene større og knuter kan vises, slik at brystene føles klumpete.

Hva tiden av måneden Do Kvinner har eggløsning?

Den amerikanske Graviditet Association anslår at eggløsning i en fruktbar kvinne finner sted mellom 12 til 16 dager før kvinnens neste menstruasjon. En populær oppfatning foreligger at eggløsningen skjer alltid på dag 14 i menstruasjonssyklusen, men dette er ikke en garanti for alle kvinner. Den gjennomsnittlige menstruasjonssykluslengden er på 28 til 32 dager, men kan variere basert på svingninger i hormonnivået. Den første dagen i kvinnens menstruasjonssyklus korresponderer med den første dagen av mensen. For kvinner med en gjennomsnittlig lengde menstruasjonssyklus, eggløsning tar vanligvis plasserer midt mellom den første dagen i en kvinnes periode og den siste dagen i hennes syklus. Siden eggløsningen skjer 12 til 16 dager før neste menstruasjon, kan kvinner med lengre menstruasjonssykluser ikke eggløsning før godt etter dag 14 i syklusen. Kvinner opplever kortere enn gjennomsnittlig menstruasjonssykluser kan eggløsning tidligere enn dag 14. Kvinner som opplever uregelmessige menstruasjonssykluser eller som tar hormon piller kan ikke eggløsning i det hele tatt.

Eggløsning Process

Menstruasjonssyklusen er delt i to faser: den follikulære fase og lutealfasen. Follikkelfasen er første halvdel av menstruasjonssyklusen når et egg vokser og modnes i utarbeidelsen av utgivelsen ved eggløsning. Kvinner med lengre menstruasjonssykluser vil oppleve en lengre follikkelfase, og dermed forsinke eggløsning. Lutealfasen er andre halvdel av menstruasjonssyklusen og er preget av en bølge av luteiniserende hormon som utløser utgivelsen av egg for eggløsning. Lutealfasen varer mellom 12 til 16 dager, og er den avgjørende faktor for hvor lenge kvinnens menstruasjonssyklus vil vare. Under eggløsningen, er et egg tilgjengelig for befruktning. Eggløsning vanligvis bare varer i 12 til 24 timer, men oppfatningen er generelt mulig for 5 til 7 dager rundt eggløsning siden sædceller kan overleve i en kvinnes kropp i 3 til 5 dager.

Symptomer på eggløsning

Tidspunktet for eggløsning kan noen ganger bli forutsagt ved nærvær av visse symptomer. Symptomer kan være en endring i cervical væske eller posisjon av livmorhalsen, økt kroppstemperatur, lys spotting, skarpe smerter i siden av magen, oppblåsthet, økt sexlyst, økt sanser og ømme bryster. En kvinne kan også bruke en eggløsning prediktor kit som måler nivået av luteiniserende hormon for å indikere når en bølge skjer og et egg er sannsynlig å bli utgitt.

Hva Day Do kvinner har eggløsning i syklusen sin?

Hva Day Do kvinner har eggløsning i syklusen sin?


Eggløsning er en prosess som foregår månedlig for hver kvinne. Eggløsning er en viktig del av menstruasjonssyklusen og det er nødvendig for unnfangelse å skje.

Hva er eggløsning?

Under eggløsningen, er et egg frigjøres fra eggstokken. Det vil reise seg egglederen og lage sin vei inn i livmoren.

Når skjer det?

Eggløsningen finner sted midt i syklusen for de fleste kvinner. I en normal 28-dagers syklus, tar eggløsning sted mellom dag 14 og dag 16..

Hvor lenge varer det?

Prosessen med eggløsning varer ca 72 timer. Egget frigjøres i denne prosessen varer ca 12 til 24 timer før det begynner å bryte ned i menstruasjon prosessen.

Komplikasjoner

Hvis du har en unormal menstruasjonssyklus, eller hvis du har en medisinsk tilstand som forårsaker menstruasjonssyklusen å være lengre eller kortere enn normalt, kan du eggløsning til forskjellige tider hver måned.

Effekter

Eggløsning kan skje selv om du ikke menstruere. Under eggløsningen, noen kvinner opplever liten blødning og kramper.

Er Alvorlig ømme bryster et tegn på eggløsning?

Kvinner holde styr på eggløsning for en rekke årsaker. Enten det er å bistå i å bli gravid eller unngå graviditet, eller bare for å fullt ut forstå deres syklus, er det nyttig å vite og forstå skiltene.

Definert

Eggløsning er når egget løsner fra eggstokken og en kvinne er mest i stand til å bli gravid. Hver kvinnes syklus er forskjellig, men det vil normalt skje 14 dager før neste menstruasjon.

Signs

Økt utflod, smerter i nedre del av magen på den ene siden, cervical endringer, og ømme bryster er alle tegn på eggløsning. En økning i en kvinnes kroppstemperatur kan også være en indikasjon.

Andre årsaker

Foruten under eggløsningen, kan ømme bryster også oppstå under svangerskapet, før menstruasjon og i sjeldne tilfeller noe mer alvorlig.

Relief

Ømme bryster kan bli avløst av smertestillende midler, ved hjelp av kaldt komprimerer og iført en bh for full støtte.

Betraktninger

Å vite når eggløsningen skjer er ikke en idiotsikker måte å unngå graviditet, siden egget kan bli befruktet i løpet av en ukjent vindu av tid rundt egg utgivelse. Også, hvis ømme bryster fortsetter, er det viktig å konsultere en medisinsk faglig for å finne ut årsaken.

Eggløsning & Back Pain

Eggløsning & Back Pain


Mange kvinner opplever smerter under menstruasjonen. Men omtrent 20 prosent av kvinner opplever også mage og rygg smerter midt i syklusen, rundt tiden for eggløsning. Når dette ryggsmerter oppstår i løpet av syklusen, er det noen ting du kan gjøre for å lindre smerten og være mer komfortabel.

Mittelschmerz

Når du opplever en ekstremt smertefull eggløsning, er det referert til som mittelschmerz. Dette er et tysk ord som betyr "midt smerte." Oftest smerten ligger i magen, men kan spre seg til ryggen og bekkenet. Selv om det kan være svært smertefullt, er ryggsmerter forbundet med mittelschmerz nesten aldri alvorlig og regnes som normalt.

Eggløsning Pain

Mange kvinner opplever eggløsning smerte vil føle en skarp smerte i magen som sakte forsvinner inn i en kjedelig verke. Dette smerter i magen kan også spre seg til bekkenet og ryggen, ofte skaper en kjedelig verke av ryggsmerter under eggløsningen. Hvis du opplever eggløsning smerte vil du ha symptomer som smerter på hver side av magen, bekken og rygg. Denne smerten kan også oppstå under samleie, mens du arbeider ut og kan være ledsaget med noen gastrointestinale symptomer. Kvalme og noen spotting kan også forekomme.

Hvor ofte?

Noen kvinner har smertefulle eggløsning hver gang de går gjennom syklusen sin. Men de fleste kvinner opplever ryggsmerter i forbindelse med eggløsning sjeldnere. Hvis du har mittelschmerz, vil du mest sannsynlig har smertefulle eggløsning hver tredje eller fjerde måned. Denne smerten varer vanligvis i seks til åtte timer, men kan vare så lenge som 24 til 48 timer.

Årsak

Smertefull eggløsning er antatt å være forårsaket av en liten strøm av blod når eggstokkene slipper den månedlige egg. Dette blodet forårsaker en irritasjon, som til slutt fører til at du smerter i mage og rygg. Mengden av smerte som du opplever hver måned er antatt å avhenge av hvor mye blod som rømmer.

Lindrende Eggløsning Pain

Drikke rikelig med vann, bruker en varmepute på magen eller ryggen, eller soaking i et varmt bad kan bidra til å lindre eggløsning ryggsmerter. Noen kvinner bruker også over mot narkotika for å lindre smerten. I noen tilfeller kan legen forskrive p-piller som vil stoppe deg fra eggløsning, og dermed redusere din smerte. Hvis du er også blodig oppkast, har høy feber, hoven mage eller pustevansker bør du oppsøke lege med en gang.

Hvor lenge før eggløsning Etter Trigger HCG?

Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon som produseres av kroppen av begge kjønn, men er først og fremst forbundet med svangerskapet, når den er laget i store mengder. Dette hormonet kan høstes og injisert hos kvinner med fertilitetsproblemer som en måte å utløse eggløsning og er ofte brukt i forbindelse med andre fertilitetsbehandling.

Før eggløsning

HCG som brukes i fertilitetsbehandling er opprettet fra raffinering urinen til gravide kvinner. Prosessen begynner ved å ha injeksjoner av hormonet eller, hvis tilgjengelig, det finnes piller som kan tas oralt. Du kan ha legen gjøre injeksjoner eller du kan trenes i prosessen og gjøre injeksjoner selv. HCG fungerer ligner på luteiniserende hormon, som kroppen naturlig produserer for å stimulere egg utgivelse under eggløsningen.

Når hCG blir injisert inn i kvinnen, vanligvis oppstår eggløsning i løpet av 48 timer, og flere egg blir frigitt, i henhold til SharedJourney.com. Når injeksjoner begynner, vil du legge merke til symptomer som ligner på premenstruelt syndrom som oppblåsthet, kramper, etc. Du kan lindre symptomene ved hjelp av over-the-counter medisiner som Midol, men bare etter først å snakke med legen. HCG kan også brukes til å skape et mer stabilt eggløsning for kvinner som har forskjellige lidelser som anovulasjon, polycystisk ovariesyndrom og uregelmessige perioder. Eggløsning forårsaket av hCG injeksjoner har en 90 prosent sjanse for å skape eggløsning hos kvinner med anovulasjon, ifølge SharedJourney.com

Etter eggløsning

Når eggløsningen begynner, etter rundt 48 timer, vil du ha en normal eggløsning etterfulgt av en normal periode. Hvis du prøver å bli gravid, diskutere med legen din om den beste tiden å bli bli gravid. Legen vil trolig bruke fruktbarhet medisiner i forbindelse med hCG injeksjoner for å bidra til å fremme befruktning.

Hvis hCG blir brukt for egg høsting for invitro befruktning, og deretter en gang eggløsningen har skjedd, vil du diskutere med legen din den beste tiden å høste egg. HCG ofte gjør at du slipper flere egg, og det er derfor det er ofte brukt for egg høsting. Egg høsting kan være en smertefull prosedyre og er starten av invitro fremgangsmåte. Siden flere egg er tilgjengelig for gjødsling, er det en større sjanse for at flere egg vil bli befruktet forårsaker en multippel fødsel graviditet. Bivirkningene er lik de i forbindelse med graviditet og menstruasjon inkludert: vannretensjon, hodepine, tretthet, humørsvingninger og ømme eller oversensitive bryster. Disse reaksjonene er normalt, men du bør ta dem opp med din befruktning spesialist som en forholdsregel.

Kan du har eggløsning etter en tidlig periode?

Kan du har eggløsning etter en tidlig periode?


Kvinner kan være lurt å vite tidspunktet for eggløsning for å unngå graviditet eller oppnå det, men når det skjer er ikke så opplagt som starten av hver månedlige perioden. Heldigvis finnes det måter å forutse og oppdage tidspunktet for eggløsning hjemmefra.

Funksjoner

Nær tidspunktet for eggløsning, kan kvinner merker symptomer som utflod som er klar eller ligner eggehviter, en økning i libido, eller magesmerter på den ene siden av de lavere bekkenet, også referert til som "mittelschmerz."

Time Frame

Kvinners menstruasjonssykluser kan variere i lengde, men hver periode begynner vanligvis 21-35 dager etter starten av den siste perioden. Sykluser er ofte lenger i tenåringsjenter.

Identifikasjon

Kvinner kan identifisere eggløsning ved å bruke en eggløsning prediktor kit. De kan alternativt bruke et digitalt termometer og kartlegge basal kroppstemperatur hver dag i menstruasjonssyklusen å overvåke når temperaturskifter, noe som indikerer eggløsning.

Effekter

Virkningene av ernæring, stress, reise, alder, bruk av visse medisiner, siste graviditet og om en kvinne er i ferd med amming kan påvirke hvor snart eggløsning etter en periode.

Betraktninger

Kvinner som nylig sluttet å bruke p-piller eller annen hormonell prevensjon metoden kan ha uregelmessig eggløsning eller ingen eggløsning, selv etter å ha en periode.

Advarsel

Uansett hvilken dag i syklusen eggløsningen skjer, er det mulig å bli gravid når du har sex uten prevensjon.