Digidexo.com

Hvordan virker Mouth Burn oppstå?

Hvordan virker Mouth Burn oppstå?

Introduksjon

Munn brenne kan oppstå fra en rekke situasjoner, men i de fleste tilfeller skjer det når du berører mat som er for varmt på innsiden av munnen før de kjøle seg ned, eller fra å spise mat som er sterk nok til å påvirke smaksløkene og membraner av munnen.

Hete

Mouth brenne forårsaket av temperaturen på maten er mest vanlig når du fort sette maten inn i munnen din før du lar den kjøle seg ned til en skikkelig temperatur. Når du gjør dette, varm mat brenner vevet på tungen, innsiden av kinnet ditt, eller taket av munnen din, skade den. Hvis varmen er stor nok, kan det også føre til svelling, og selv blemmer eller andre sår i brenn område av vev.

Heat Remedy

Hvis du brenner munnen gjennom noe du har spist, er den beste tingen å gjøre suge på en isbit. Den kalde temperaturen i kuben vil naturligvis redusere hevelse av vevsskade, og vil også fungere som en mild bedøvende middel for smerte. Hvis smerten er alvorlig nok, kan det være lurt å også bruke en aktuell munnen agent med benzokain. Dette vil nummen området helt fra smerte i opptil et par timer. Du kan også være lurt å unngå skarpe matvarer som chips eller kornblanding for minst et par dager etter brenningen.

Spice

Munn brenne kan også oppstå fra å spise mat med høye nivåer av krydder. Dette gjelder spesielt med mat som inneholder chilipepper. Hot Peppers naturlig bære et stoff som heter capsaicin som irriterer følsomme vev i kroppen slik som munnen. Det er også grunnen til at inhalere luften etter hakking chilipepper gjør du kvele fra halsen vev irritasjon, og også hvorfor dine øyne vann og brenne hvis de kommer i kontakt med krydret kjøtt av pepper. Mengden av capsaicin i pepper relaterer seg direkte til sin varme. For mye capsaicin kan faktisk føre til smerter fra varmen, og som kan skade vev av munnen. Men de fleste kan bygge opp en toleranse for capsaicin over tid.

Spice Remedy

Når munnen din begynner å brenne, er din første reaksjon vanligvis å drikke noe. Men væske faktisk sprer capsaicin hele resten av munnen din, noe som gjør det brenner enda verre. Det er bedre å umiddelbart innta matvarer som har en absorberende effekt på capsaicin, som brød eller ris, for å lindre den brennende. Noen væsker slik som melk kan også hjelpe til ved delvis å nøytralisere virkningene av kapsaicin.