Digidexo.com

2000 Calorie Low Sodium Diet

En 2000 calorie lav-natrium kosthold er ideelt hvis du prøver å gå ned i vekt, administrere blodtrykk og senke kolesterolet. Ifølge American Heart Association, bør du forbruker ikke mer enn 2300 milligram natrium daglig og ikke mer enn 1300 mg daglig hvis du er afrikansk-amerikansk, med risiko for høyt blodtrykk eller over 55. Ditt kosthold bør bestå av høy-fiber matvarer som bidrar til å senke kolesterolnivået ditt, og du bør redusere eller eliminere bearbeidet mat. Som alltid snakke med din kostholdsekspert før du starter en ny diett.

Høy-fiber matvarer

Kostfiber bidrar til å redusere low-density lipoprotein (LDL), det "dårlige kolesterolet" som bygger seg opp kolesterol plakk og kan føre til koronar hjertesykdom. Fiber sender overflødig kolesterol til leveren, hvor det kan trygt kastes. Kostfiber kan finnes i frukt, grønnsaker, belgfrukter og korn. High-fiber frukt inkluderer bringebær, epler, blåbær, jordbær, appelsiner og rosiner. Hel-hvete brød og pasta, havrekli, brun ris og popcorn er korn som er høy i fiber; gule erter og linser er belgfrukter med det høyeste beløpet av fiber på 15,6 og 16,3 g, henholdsvis. Artisjokker, erter, mais, gulrøtter og poteter er bare noen få high-fiber grønnsaker.

Salt mat

Dairy gir vitamin D, kalsium og protein, men det er høy i mettet fett, kalorier og natrium. Bytt ut hele melkeprodukter med ikke-fett eller soya for å redusere natrium. Unngå å spise chips og andre snack matvarer, som de er ofte høy i natrium. Selv om suppe synes sunt å spise, er det viktig å ta hensyn til maten etiketten på baksiden. Mange supper som selges i butikkene, samt supper servert på restauranter, er ekstremt høy i natrium. Når du spiser ute, angir til serveren for å inkludere liten eller ingen salt i måltidet, og ikke bestille følgende supper: navy bønne, brønnkarse, split ert, egg slipp, muslingsuppe og eventuelle krem-baserte supper. Begrens bacon forbruk, som hver stripe bacon kan inneholde opptil 155 mg natrium, ifølge The Cleveland Clinic.

Hjemmelaget mat

Hjemmelagde måltider bør være krydret med krydder og urter, ikke salt. Se for krydder som inneholder mononatriumglutamat, som det er et tilsetningsstoff som inneholder store mengder av natrium. Unngå bearbeidet mat, for eksempel mikrobølge middager og hermetikk, som det ofte er lastet med natrium for å opprettholde en lang holdbarhet. Spis bare frisk frukt og grønnsaker for å redusere inntak av natrium.