Digidexo.com

Bivirkninger av Atenolol på Catecholomines

Atenolol er en hjertemedisin rettet mot pasienter som har hatt et hjerteinfarkt, og også har hypertensjon. I å kontrollere blodtrykket, påvirker Atenolol også visse katekolaminer (noen ganger feilstavet som catacholomines), som er en integrert del av vår hormonelle og nevrologiske helse. Vi trenger et visst nivå av katekolaminer for at kroppen skal fungere skikkelig. Lær mer om hvilke effekter resept hjertemedisin Atenolol har på katekolaminer.

Atenolol Oversikt

Atenolol er en betablokker som er foreskrevet for å øke overlevelsen av mennesker som har hatt hjerteinfarkt eller som lider av hypertensjon. Det senker også generelle anstrengelsen av hjertet. Betablokkere arbeide for å redusere virkningene av katekolaminer adrenalin, vitenskapelig kjent som adrenalin. Atenolol skal kun benyttes som foreskrevet, og plutselig slutter å ta medisiner kan forverre tilstanden din betraktelig.

Katekolaminer Fakta

Katekolaminer er avledet fra tyramin, en type aminosyre som virker som hormoner og neurotransmittere. De vanligste typene av katekolaminer er dopamin, adrenalin (adrenalin), og noradrenalin (noradrenalin). Adrenalin og noradrenalin i kroppen bør være ca 20 ng / ml for adrenalin og ca 60 ng / ml for noradrenalin.

Adrenalin Basics

Adrenalin skilles ut av våre binyrene som en del av kroppens "fight or flight" reaksjon når presentert med høy angst og liv-eller-død situasjoner. De passende nivåer av adrenalin i kroppen vår kan hjelpe oss å opprettholde vårt fokus og konsentrasjon, og bidra til å levere det første settet med advarsler til våre kropper når vår blodsukkeret er lavt. Når adrenalin utskilles i overskytende beløp, kan effekter som en akselerert hjerterytme og følelser av angst oppstå. Adrenalin er noen ganger administreres som et medikament for eksempel når et alvorlig hjerteinfarkt oppstår. Adrenalin kan få opp pulsen igjen, men overskudd av det kan også negativt påvirke hjertet ved forårsaker det å slå raskere og dermed øke blodtrykket.

Sivil

Forholdet mellom katekolaminer og Atenolol sentre på kardiovaskulær sykdom hypertensjon. Hypertensjon oppstår når kraften fra blodstrømmen gjennom blodårene overstiger 150 for det systoliske trykket (øverste rekke i BP avlesninger) og 90 for det diastoliske trykket (det nederste tallet i BP avlesninger). Ofte referert til som høyt blodtrykk, hvis kraften fra blodstrømmen fortsatt godt over dette antallet 150/90, kan alvorlige tilstander som hjertesvikt, hjerneslag og nyresvikt oppstå.

Betydning

Adrenalin, en catecholamine, er en direkte årsak til forhøyet blodtrykk. Når en person er plassert under stress enten fysisk, følelsesmessig eller mentalt, en overskytende beløp av adrenalin blir produsert. Når dette skjer, hjertefrekvensen raskere, kan kortpustethet oppstå og blodtrykket øker betydelig. Av denne grunn er en beta-blokkerende medikament, så som atenolol, kan anvendes for å redusere effekten av adrenalin på hjertet og blodtrykket.

Effekter

Atenolol primære egenskap blokkerer katekolaminer, spesielt adrenalin. Bruken av Atenolol har potensial til å redusere nivået av adrenalin i kroppen til et lavt nivå. Hvis dette skulle skje, kan resultatene være utbruddet av ADHD type symptomer, risikoen for at kroppen ikke gjenkjenner når blodsukkeret er lavt, og langsom eller ingen respons på liv og død situasjoner.

Advarsler

Skulle du merker symptomer som, treg responstid, manglende fokus, oppmerksomhet span avtagende, eller betydelige fall i blodsukkernivået, ta kontakt med din fastlege og kardiolog umiddelbart. Disse symptomene kan være et tegn på lavt adrenalinnivå som en bivirkning av å ta Atenolol. Bare din lege og kardiolog kan gjøre dette forsøket, derfor er det viktig å gjøre dem oppmerksom på slike hendelser.