Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom og mosjon

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en funksjonell tarmsykdom. Det er i hovedsak behandlet av kosthold og stressmestring. Trening er gunstig for stressmestring og fordøyelsen.

IBS

IBS forårsaker kroniske gastrointestinale symptomer. Oppblåsthet og kramper er vanlig, som er tretthet og magesmerter. IBS symptomene ofte forårsake stress, som igjen forverrer fordøyelses symptomer.

Trening

Trening frigjør kjemikalier inn i kroppen, inklusive serotonin. Økt serotonin fører til redusert angst og depresjon. Noen mennesker med IBS ta antidepressiva for å oppnå høyere serotoninnivået. Enten du tar et antidepressivum eller ikke, kan du likevel dra nytte av serotonin boost trening gir.

Sentralstimulerende

Trening kan stimulere en avføring ved å øke blodsirkulasjonen, og ved å trekke overskuddsvann ut av kroppen. Ved å bli kvitt overflødig vann avføring blir mer fast og solid.

Bedre Immunitet

Øvelse øker immunsystemets funksjon, noe som resulterer i mindre sykdom. Færre sykdommer redusere belastningen på legemet, som i sin tur resulterer i mindre alvorlige IBS symptomene.

Betraktninger

Konsultere legen din før du starter et treningsprogram. Dessuten kan det være lurt å prøve å trene hjemme for en stund før du vet hva du kan forvente. Det vil være mindre stressende å ha haste IBS symptomer hjemme. Etter at du vet hva som rutinemessig skjer etter trening, kan du planlegger å trene andre steder med tillit og mindre stress.