Digidexo.com

Fakta om Familiær Alzheimers sykdom

Mens genene du arver fra mor og far er en risikofaktor med Alzheimers sykdom, har de aller fleste tilfeller ikke har en familiær eller genetisk komponent. I stedet, de dominerende risikofaktorer er alder, miljø og livsstil. I de sjeldne tilfeller av familiær Alzheimers sykdom, spesielt i tidlig innsettende form av sykdommen, blir genet abnormiteter forbundet med utbrudd av kognitive forstyrrelser.

Prevalens

Sann familiær Alzheimers sykdom, eller FAD, utgjør mindre enn 5 prosent av alle Alzheimer-tilfeller, i henhold til Alzheimers Association. For å bli definert som FAD, må sykdommen spores tilbake til en definitiv genet abnormitet, eller du må ha flere familiemedlemmer av ulike generasjoner med sykdommen. I noen tilfeller kan begge disse genetiske risikofaktorer er involvert.

Tidlig Onset

Alzheimers sykdom som presenterer seg selv når du er 55 til 60 (eller noen ganger enda yngre) er kjent som tidlig debut Alzheimers. Denne formen har vært knyttet til FAD og gener og abnormiteter som forårsaker det, ifølge forskere ved University of Washington. Dette er ikke tilfelle når Alzheimers sykdom oppstår ved senere tider.

Gene Abnormitet

Det har vært abnomalities knyttet til FAD i tre gener: APP, PSEN1 og PSEN2, ifølge National Institutes of Health. Disse avvikene antas å spille en rolle i dannelsen av plakk i hjernen som er kjennetegnene på sykdommen.

Problem Gene

Tilstedeværelsen av et gen i seg selv, oppkalt APOE-e4, er blitt koblet til FAD og tidlig utbruddet av sykdommen, i henhold til Alzheimers Association. Det er tre andre vanlige former for APOE, men e4 variant av genet er ansett for å være en skyldige i FAD tilfeller.

Gene Therapy

Hvis du har en historie med tidlig debut Alzheimers i familien din, tester er tilgjengelige for å se etter de skyldige gener og tillater deg å starte et kurs for behandling raskt. Imidlertid er en slik testing ikke anbefalt for senere start, mer vanlig form av sykdommen, i henhold til Alzheimers Association.