Digidexo.com

Slik fastslår Min total kolesterol

Total kolesterol er mengden av kolesterol i kroppen din. Målt ved en blodprøve som kalles en lipoprotein profil, dette tallet inkluderer LDL eller "dårlig" kolesterol, HDL eller "gode" kolesterolet, triglyserider og andre lipider. Din total kolesterol nummeret brukes for å indikere din cardio helse, som folk med høyt kolesterol teller er en større risiko for hjertesykdom enn personer med lavt kolesterol teller. Medisinske eksperter anbefaler at du sjekker kolesterolnivået ditt minst hvert femte år etter fylte 20. Din lege kan utføre en lipoprotein profil eller du kan kjøpe en for hjemmebruk.

Slik fastslår Min total kolesterol

Testing Kolesterol

•  Ikke spis eller drikk væsker enn vann for ni til 12 timer før testen for å oppnå nøyaktige resultater. Vanligvis er kolesterol tester utført i morgen, så kan du spole over natten.

Legen vil ta en liten mengde blod fra armen for å utføre testen. Vanligvis vil resultatene være tilgjengelig i løpet av to til tre dager.

Når du mottar testresultatene, vil din totale kolesterol være i form av et tall. Måles i milligram per desiliter blod, indikerer dette nummeret den totale mengden kolesterol, enten godt eller dårlig, i blodet ditt. Resultater lavere enn 200 mg / dl er ansett optimale. Resulterer i mer enn 240 mg / dL er regnet som en høy risiko.

Videre Tolke kolesteroltall

Undersøk komponentene i kolesterol test for å finne ut hvilke tiltak som eventuelt bør tas for å senke kolesterolnivået ditt. Som flere typer god og dårlig kolesterol er målt, er det viktig å vite sammensetningen av kroppens kolesterol for å finne ut hvilke tiltak som eventuelt bør tas for å senke kolesterolet.

Se på LDL kolesterol nummer, eller mål på low-density lipoprotein kolesterol i kroppen din. LDL kolesterol anses som dårlig kolesterol fordi, i store mengder, kan det tette blodårene og føre til hjertesykdom. En LDL kolesterol tall mellom 40 og 100 anses som optimal, i henhold til American Heart Association. Alle med LDL kolesterol tall over 160 mg / dL er i faresonen for hjertesykdom.

Sjekk din HDL kolesterol, eller mål på high-density lipoprotein kolesterol i kroppen din. I motsetning til LDL kolesterol, jo høyere HDL kolesterol er, jo bedre, som HDL bidrar til å beskytte kroppen fra oppbygging av LDL kolesterol i arteriene. Den ideelle HDL er 60 mg / dL eller høyere.

Tenk nivået av triglyserider eller kolesterol i kjemisk form, i blodet. Den vanligste formen for kolesterol i kroppen, et høyt nivå av triglyserider indikerer en høy risiko for hjertesykdom. Ideelt sett bør triglyserider være under 150 mg / dL.