Digidexo.com

Måter å forebygge anfall

Anfallslidelser eller epilepsi, kan være en ødeleggende tilstanden for dem som lider av det. Det er en tilstand som består av flere typer anfall, hver med sine egne symptomer, utløser og behandlinger. Ikke to mennesker vil reagere på samme til en viss medisiner, og om det finnes en mengde behandlingstilbud tilgjengelig, kan det ta måneder eller år for den rette løpet av behandlingen for å bli funnet. Det finnes måter å forebygge anfall: du bare trenger å bli kjent med din tilstand.

Still spørsmål

Når du først er diagnostisert med epilepsi, stille spørsmål du måtte ha angående din tilstand, da dette vil hjelpe deg å lære hvordan du kan forhindre fremtidige episoder. Spør legen din nøyaktig hvilken type epilepsi du har: Er det juvenil myoklon, partielle anfall eller generaliserte anfall? Det finnes flere typer enn dette, og du kan lide av en kombinasjon av mer enn én type. Med denne informasjonen, kan legen din varsle deg til de vanlige symptomene som følger din type. Spør også om din medisinering, dosering sin, dens rate av effektivitet, og noen bivirkninger den kan produsere. En av de viktigste spørsmål å stille i forhold til medisiner er hvor lang tid det tar å bli effektive. Dette vil hjelpe deg å bedømme hvorvidt medisinen fungerer som den skal.

Bo i Close Contact

Enten du nettopp har blitt diagnostisert eller har vært å leve med epilepsi for en periode, bor i kontakt med legen din øker sjansene for færre anfall. Hvis du finner ut at medisinen ikke fungerer innenfor den tidsrammen som er angitt, eller jobbet og nå du opplever gjennombrudd anfall, må du ringe legen din umiddelbart og varsle ham om endringer i din tilstand. Hun kan lett rette på situasjonen ved enten å justere dosen din til et nivå som er terapeutisk, endre medisineringen til en som er bedre egnet til din tilstand eller legge et medikament til din behandlingsplan. Disse endringene kan bidra til å forhindre eller redusere antall anfall som du lider.

Bestem Dine Triggers

De fleste mennesker med epilepsi har spesifikke triggere som forårsaker et anfall. Selv om de kan være forskjellig for alle, noen av de vanligste triggere inkluderer stress, angst, trøtthet og lyse, blinkende lys. For å hjelpe deg å finne dine triggere, holde oversikt i et tidsskrift for hver av episodene og hendelsene som skjedde like før episoden. Over tid vil du begynne å legge merke til et mønster utvikler. Dette mønsteret vil hjelpe deg å unngå triggere du har identifisert, og dermed hjelpe deg å unngå fremtidige epileptiske episoder.

Ta medisinen din

Noen mennesker begynner å føle seg som om de ikke trenger sine medisiner hver dag når antall episoder de opplever begynner å synke. Tvert imot skjer skjønt. De fleste beslag medisiner krever to til fire uker til buildup til et terapeutisk nivå i kroppen din. Når den har nådd dette nivået, må du fortsette å ta det på sitt foreskrevet dose for å opprettholde denne terapeutisk nivå. Hvis du begynner mangler doser, dine nivåer reduseres og krampeanfall oppstår. I tillegg er noen medisiner har abstinenssymptomer som oppstår når de blir stoppet plutselig. Blant disse symptomene er økt risiko for å få et anfall.

Bruke avslapping teknikker

Stress spiller en stor rolle i utbruddet av et anfall. Hvis du begynner opplever symptomer på et anfall og skjønner man er i ferd med å skje, kan du prøve noen avslapping teknikker som kan bidra til å avlaste stress. Dette i sin tur bidrar til å hindre din anfall. Begynn med å lukke øynene og fokusere på noe som beroliger deg. Mens du gjør dette, puste dypt inn og ut av nesen.

Et annet alternativ, spesielt hvis du har barn, er å ta deg inn i et mørkt, stille rom og la seg ned. Selv om du kan være bekymret for at et anfall vil fortsatt forekomme, tenker det vil bare føre deg mer stress. Derfor, tømme tankene og nyte stillheten.