Digidexo.com

Grunner for vannansamling i kroppen

Grunner for vannansamling i kroppen


Som logisk som det kan synes å slutte å drikke vann hvis du har vann oppbevaring, bør du holde fuktighetsgivende. Dehydrering vil ikke hjelpe deg å bekjempe vannretensjon. Grunner for væskeansamlinger i kroppen kan inkludere overflødig salt inntaket, hormon endringer, medisiner og giftstoffer og avfall som har bygget opp i kroppen. Premenstruelt syndrom, dårlig sirkulasjon og hjertesvikt kan også føre til at du holde vann.

Premenstruelt syndrom (PMS)

Hormonelle endringer i en kvinnes kropp er den grunnleggende årsaken i PMS-symptomer som vann oppbevaring. Utøve daglig og spiser mat med lavt saltinnhold for å hindre vann oppbevaring, ifølge Mayo Clinic. Unngå alkohol og koffein, men spiser mye frukt, grønnsaker, hele korn, nøtter og frø.

Hjertesvikt (CHF)

En av de mest alvorlige årsakene til vannansamlinger i kroppen er hjertesvikt (CHF), og ingen er immune mot den. Hvis du har hatt et hjerteinfarkt, slag koronarsykdom eller har høyt blodtrykk, er du mer utsatt for hjertesvikt og væskeansamlinger. Ikke drikk alkohol overdrevet, slutte å røyke, redusere fett og salt i kosten, administrere din vekt, må du behandle høyt blodtrykk og har din lege sjekk for en over-eller underaktiv skjoldbruskkjertelen, noe som kan resultere i vann oppbevaring og CHF.

Mulige tegn du har CHF avhenger av hvilken side av kroppen det som skjer. Se opp for disse på venstre side symptomer: kortpustethet under svært mild anstrengelse eller når du sover, tungpustethet, og hoste gjentatte ganger. Se for høyre side CHF symptomer som trøtthet, lav appetitt, men vektøkning og hovne ankler, føtter eller ben.

Dårlig sirkulasjon

Hvis vannretensjon er mer uttalt og begrenset til dine føtter, ankler og ben, kan det være på grunn av dårlig leg vein sirkulasjon. Øk din fysiske aktivitet hvis det er tilfelle for å forbedre etappe sirkulasjon. Sengeleie under svangerskapet eller etterkant av en operasjon kan også føre til dårlig etappe sirkulasjon, noe som resulterer i vann oppbevaring. Hvis legen din er enig, bruke spesielle ben strømper å bidra til å stimulere blodsirkulasjonen i disse situasjonene. Støttestrømper også bidra til å redusere potensielle blodpropper som kan dannes når sirkulasjonen i bena er kompromittert.