Digidexo.com

Grunner for en D & C

Grunner for en D & C


A D & C eller dilatasjon og utskrapning, er en kirurgisk prosedyre for kvinner. D & C prosessen er to trinn: dilatasjon, som forstørrer livmor; og utskrapning, i hvilket en skarp, skjeformet instrument kjent som en curette eller curet, skraper slimhinnen. Ifølge Mayo Clinic, kan en D & C brukes under diagnose eller behandling av en uterin tilstand.

Prosedyre

D & C kirurgisk prosedyre gjøres for å ta vevsprøver for en rekke medisinske tester eller terapeutiske formål. Vanligvis utføres som et poliklinisk prosedyre, kan D & C gjøres på et legekontor, klinikk eller sykehus. En av tre typer anestesi vil bli brukt basert på din medisinske historie og årsaken til D & C. Narkose administreres gjennom en pustemaske eller venekateter; regional anestesi blir injisert inn i området rundt ryggmargen; og en lokal anestesi injiseres direkte i og rundt livmorhalsen. Både regional og lokalbedøvelse kan omfatte en beroligende gitt gjennom en IV. Etter livmorhalsen blir tilstrekkelig åpnet, begynner legen prosessen med å fjerne vev. Hele prosedyren tar ca 15-30 minutter, ifølge Mayo Clinic.

Diagnoseformål

En diagnostisk D & C kan bli bedt av legen din for å finne årsaken til en medisinsk tilstand, ifølge Mayo Clinic. Dette kan gjøres hvis en pasient opplever en smertefull menstruasjonssyklus, blødning etter overgangsalderen, eller noen annen unormal livmor blødning. En diagnostisk D & C vil sjekke for livmor polypper eller kreft, eller en forstadier tilstand som forårsaker en fortykkelse av livmor kalles endometriehyperplasi. I tillegg, hvis en rutinemessig test for livmorhalskreft viser unormale endometrial celler, kan legen din be om en D & C.

Behandling Formål

En terapeutisk D & C brukes til å fjerne innholdet i livmoren og er ferdig for behandling av en rekke helsemessige forhold, ifølge Mayo Clinic. Dette omfatter fjerning av godartede og uterine fibroidtumorer eller cervikale polypper, samt fjerning av en molar graviditet, når en tumorformer som en unormal placenta. En terapeutisk D & C, kan også utføres etter fødselen for å eliminere gjenværende placenta i livmoren, eller til å tømme ut gjenværende vev i tilfelle av en spontanabort eller abort.

Som et supplement

A D & C er ofte utført som et supplement til annen medisinsk prosedyre som kalles en hysteroskopi, ifølge Mayo Clinic. Den hysteroskopi prosedyren bruker et instrument utstyrt med et kamera og et lys. Den settes inn i livmoren, slik det kan sees på en skjerm. Det tas prøver av alle vev vises unormal. Den hysteroskopi brukes sammen med en D & C for å være sikker på at symptomene ikke blir forårsaket av livmorkreft.

Begrensede bruksområder

Mens D & C ble ofte utført så sent som for et tiår siden, er prosedyren ikke lenger mye brukt. Dette er på grunn av forbedringer i diagnostiske tester, som for eksempel ultralyd og hysteroskopi, samt nonsurgical hormonelle eller antihormonelle terapier, i henhold til eMedicine nettsiden.