Digidexo.com

Stabiliserings Metoder for Kontaktlinser

Stabiliserings Metoder for Kontaktlinser


Kontaktlinser kommer i et bredt spekter av typer, som kan romme mange typer synsforhold. Personer med astigmatisme eller som er nærsynt eller langsynt, så vel som de med presbyopi (trenger bifokale), kan nå ha kontakter som er spesielt utviklet for disse betingelsene. Et stort problem for suksess og komfort i enhver kontakt linse wearer er dens stabilisering på øyet. Det er flere måter dette kan gjøres.

Hvordan Stabilisering Works

Det er viktig å sørge for at objektivet er stabil på øyet og ikke bevege seg for mye gjennom handling av å flytte øynene dine eller blinker. De fleste objektiver er produsert for å bruke tyngdekraften for å løse dette problemet; linsen er litt tykkere på den nederste kant for å sikre stabilisering. Men det er ekstra middel til stabilisering som brukes for å møte behovene til ulike synsforhold. Alle som planlegger å bære kontakter må se en øyelege for en synsundersøkelse. Legen vil gjøre en rekke tester for å fastslå hva som er riktig resept er nødvendig for dine øyne og synsforhold og hvordan man mest effektivt stabilisere dem for deg.

Stabilisering for Astigmatism

"Tilpasningsguiden for stive og myke kontaktlinser" av Harold Aaron Stein og Bernard J. Slatt gir gode og klare diagrammer og forklaringer for metoder for å stabilisere kontaktlinser. De forklarer at pasienter med astigmatisme trenger en torisk linse, som må fremstilles for det spesifikke bæreren. Toriske linser bruker en kombinasjon av forme linsen - kalt ballast - å vekte den riktig og annen strukturelement - kalt Prism - for stabilisering. Etter at et sett med målinger av øynene dine, og før du gir deg en permanent resept, de fleste leger vil ha deg prøve ut et sett med linser for å sjekke passform, nøyaktighet og komfort.

Vedlikehold og rengjøring

Når linsene er riktig montert og stabilisert, vil legen gi deg instruksjoner for deres daglig slitasje. Du bør være sikker på å sjekke hvor lenge du kan bruke linsene komfortabelt, og om du trenger å bruke tisse dråper i løpet av dagen. I del, vil dette bli bestemt av hvor mye rive øynene produsere. Vanligvis, skjønt, alle objektiver bygge opp protein over tid - noe som kan gjøre dem ubehagelig samt mindre nøyaktig i form av riktig visjon - så rengjøre linsene hver kveld, og til å endre dem som anvist, hvis du bruker utskiftbare objektiver. Dessuten, sørg for å ha regelmessige kontroller med din øyelege. Eyes forandres med alder, og din resept kanskje trenger justert for å sikre riktig visjon og stabilisering over tid.