Digidexo.com

Hvordan behandle av periorbitale Cellulitt

Periorbital appelsinhud er også kjent som preseptale appelsinhud. Det er en infeksjon i øyelokket og huden rundt øynene som fører til betennelse. Det kan være forårsaket av et infisert sår i dette området, eller via en annen spredning av infeksjon fra blod eller bihulene. En fare ved periorbital appelsinhud er at det kan utvikle seg til orbital cellulitt, som er en mye mer alvorlig tilstand.

Hvordan behandle av periorbitale Cellulitt

Kontroller at det ikke er orbital cellulitt. Orbital cellulitt er en svært alvorlig tilstand enn det som kan føre til at øynene til å bule, samt begrensninger øyebevegelser. Orbital cellulitt kan også føre øyebevegelser å være smertefullt og visjon om å være begrenset. Hvis det er mistanke orbital cellulitt, er sykehusinnleggelse og intravenøs antibiotika umiddelbart nødvendig.

Forsøk på å finne kilden til smitte. Mange tilfeller av periorbital appelsinhud skyldes spredning av bihulebetennelse, og hvis det er tilfelle en kultur av sinus væske kan bidra til å identifisere årsaken til infeksjonen. Hvis det er et sår i periorbitale området, og det er mistanke om at appelsinhud skyldes en infisert snitt, bør gram-negative bakterier også betraktes som en mulig patogen.

Poliklinisk behandling for mennesker som har blitt smittet utenfor et sykehus er vanligvis gjøres ved hjelp av antibiotika. For barn, 500 milligram av amoxicillin per dag er en effektiv dose, som er hevet til 850 mg for voksne. Infeksjoner som forekommer utenfor sykehus blir vanligvis behandlet på en annen måte enn de som forekommer på sykehus, fordi de typer bakterier som er tilstede i sykehus er annerledes enn de som finnes utenfor en helsesektoren innstilling. På grunn av den utbredte bruk av antibiotika i sykehus, infeksjoner kontrahert det omfatter generelt antibiotika-resistente bakterier.

For pasienter som er allergiske mot penicillin, eller hos pasienter som kan ha fått smitten fra et sykehus (hvor antibiotikaresistente bakterier er frodig), er en annen diett av antibiotika indisert. Vanligvis er en kombinasjon av klindamycin, trimetoprim og sulfametoksazol indisert for disse pasientene, på de samme doser som trinn 3.

For alvorlige infeksjoner, særlig de som orbital cellulitt ikke har blitt utelukket, er en mer aggressiv kurs av antibiotika indisert. Dette innebærer generelt ampicillin gis intravenøst. For barn, er dosen 50 milligram per kilo kroppsvekt hver sjette time, og for voksne er anbefalt dose er mellom to og tre gram ampicillin hver sjette time.