Digidexo.com

Hva er Masked depresjon?

Du har kanskje hørt om mind-body-tilkobling - hvordan kraften i sinnet kan påvirke hvordan kroppen føles. Hvis du føler deg deprimert, kan du fornemme det i bein - kroppen din kan verke og hodet kan bli banket av migrene. Masked depresjon dreier seg om denne mind-body konseptet. Når "maskert", denne typen depresjon kan manifestere seg på måter som ikke har sett i klassisk depresjon - voksne kan klage over konstant tretthet og smerter, men legene kan finne noen årsak, eller barn og unge voksne kan handle ut - maskering depresjon bak sinne og en trass av myndighet.

Historie

I det 19. århundre, viktorianske leger identifisert en sykdom de innførte "nevrasteni." Denne felles trengsel var preget av alvorlig utmattelse. Men legene fant ingen medisinsk årsak, heller ikke de som lider av det klage på noe som pekte på en psykisk sykdom. Dagens leger nå mener nevrasteni er faktisk maskert depresjon.

Kronisk utmattelsessyndrom

Noen leger sier det i viktoriansk dager ble kalt nevrasteni ligner CFS. Som nevrasteni, de med kronisk utmattelses opplever betydelig stress eller forandringer i livet før sykdommen viser seg først. Også liker nevrasteni, hadde de alle de fysiske symptomer assosiert med depresjon, men ikke de psykologiske seg - og ingen klar biologisk begrunnelse for hvorfor de var opplever disse fysiske problemer.

Symptomer

Masked depresjon viser seg ofte som hodepine, magesmerter, en gnagende smerte i nedre del av ryggen og smerter i kjeven. I yngre voksne og barn, leger ofte referere til det som blir manifestert gjennom atferdsproblemer. En deprimert tenåring, for eksempel kan handle ut i klassen eller hjemme. Hos voksne kan maskert depresjon i første omgang bli diagnostisert som hypokondri, som lege kan være i stand til å finne en organisk årsak for de fysiske symptomene.

Årsak

Som klassisk depresjon, er det antatt at denne formen for depresjon er forårsaket når serotonin blir forstyrret i kroppen. Den kjemiske ikke bare bidrar til å regulere humøret, men det bidrar også til å regulere smerte. Da serotonin er kastet av, kan forsenkningen oppleves som smerter i forskjellige deler av kroppen.

Behandling

Evnen til å skikkelig behandle maskert depresjon har lenge vært en gåte fordi det ofte mis-diagnostisert, så feil kurs for behandling kan være foreskrevet. I de fleste tilfeller kan sykdommen gå ubehandlet fordi legen ikke kan finne en bakenforliggende årsak til problemet siden pasienten ikke føler seg eller klaget over eventuelle psykiske problemer. I dette tilfellet, er roten av problemet psykologiske og bør behandles med antidepressiva.