Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre med Ringorm Regelmessighet?

Ringorm, også kalt tinea corporis, er en soppinfeksjon som er nært knyttet til fotsopp og jock kløe. Det er et ubehagelig infeksjon på deler av kroppen, og kan noen ganger oppstå om og om igjen. Forstå hva ringorm er og hvordan det er behandlet kan være første skritt for å unngå tilbakefall. Riktig behandling er også nødvendig å sørge for at det er virkelig borte for godt.

Identifisering og behandling

Ringorm er en soppinfeksjon som dannes i form av sirkelen. Den runde delen er rød, humpete og klør men huden inne i sirkelen er fortsatt normal. Ringorm er veldig smittsomt og kan spres med dyr, objekter, jord og andre mennesker som har kommet i kontakt med soppen.

Over-the-counter kan brukes medisiner for å behandle ringorm. De som inneholder mikonazol eller klotrimazol anses effektive. Holde området rent er viktig ved behandling hjemme. Hvis ikke synes OTC medisiner for å jobbe og ringorm er fortsatt rundt i fire uker, er det reseptbelagte medisiner tilgjengelig.

Aktuelle medisiner brukes først hvis bare et lite område er infisert. Når det er ringorm som ligger på et stort område av kroppen, vil orale medisiner være foreskrevet. Noen eksempler på disse er terbinafin, ketokonazol og flukonazol. Disse medikamentene er sterkere og kan ha bivirkninger som inkluderer endringer i leveren fungerer og endre måten andre medisiner virker. Det er viktig å diskutere eventuelle medisiner du tar når du snakker med legen slik den aktuelle plan for behandling kan utvikles.

Forebygging

Ringorm er en vanlig infeksjon, og er svært smittsom. Disse to fakta gjør det vanskelig å forhindre tilbakevendende. Det er noen enkle trinn som kan tas for å gjøre det mindre sannsynlig at du vil bli infisert igjen.

Pass på at du forstår hva ringorm er, hvordan det er spredt, og hvordan det ser ut. Gjøre andre oppmerksom på også, slik at de er mindre sannsynlighet for å bli smittet og gi det tilbake til deg. Riktig hygiene inkludert håndvask kan bidra til å forhindre det fra å være spredt. Rengjøring områder som er delt med andre mennesker kan også redusere risikoen for infeksjon.

Det er viktig å holde seg tørr og unngå å bli overopphetet, siden dette kan gi grobunn for soppinfeksjoner. Siden dyr kan også passere ringorm hos mennesker, er det nødvendig å unngå dyr som er infisert. Pass på at husdyr blir behandlet hvis de viser tegn på ringorm slik at de ikke gi det videre til andre medlemmer av familien.

Bruk dine egne personlige eiendeler. Børster, håndklær og klær bør ikke deles siden det er en risiko for spredning av ringorm gjennom gjenstander som disse.