Digidexo.com

Kan Vaksinasjoner forebygge sykdom?

Kan Vaksinasjoner forebygge sykdom?


Smittsomme sykdommer har plaget mennesker og andre dyr så lenge det har vært liv på jorda. Selv om vi kaller noen forhold som sykdommer (alkoholisme, osteoporose eller emfysem for eksempel), er infeksjonssykdommer forårsaket når mikroskopiske organismer inn i kroppen og påvirker visse systemer. Polio påvirker muskler, små pox påvirker huden, og tuberkulose angriper lungene og bein. Hindre slike infeksjoner eller herding dem etter infeksjon oppnås med vaksinasjoner.

Immune System

Kroppen har et immunsystem til å bekjempe og avverge invaderende mikrober. Når et virus eller bakterier celle kommer inn i kroppen, vil det bli mottatt av immunsystemceller. Disse immunceller fester og angripe mikroben slik at den ikke kan reprodusere og spre smitte.

Anerkjennelse

Immunsystemet gjenkjenner celler som tilhører i kroppen og mikroorganismer som ikke gjør det. På denne måten immunforsvaret angriper ikke blod eller muskelceller. Men når en meslinger virus, for eksempel, kommer inn i kroppen, reagerer immunsystemet til det ukjente og begynner sin angrep på infeksjon.

Naturlig vaksinasjon

Kroppen har en naturlig måte å vaksinere verket. Når visse barnesykdommer infisere kroppen, kan det ta immunsystemet litt tid til å overvelde infeksjon og eliminere den. Dette skyldes at immunsystemet ikke umiddelbart gjenkjenne de infiserer mikrober i tid til å reagere, slik at mikrober reprodusere og spre seg gjennom kroppen. Meslinger, kusma, vannkopper og andre barne sykdommer er resultatet. Men immunsystemet er vanligvis bare lurt en gang. Når det lærer egenskaper og identitet smitte, vil immunsystemet husker det frem til død. Dette er hvorfor disse barnesykdommer bare infisere en gang og sjelden, om noensinne, igjen.

Vaksiner

Vaksine narkotika gjøre det samme naturlige vaksiner gjøre, men på en kontrollert og produsert måte. Flere alvorlige og livsfarlige sykdommer er ført inn i kroppen med en vaksinasjon. Disse sykdommene, men slik som polio, små pox, difteri, kolera, stivkrampe og tyfus, er svært svake stammer av infeksjonen. Kroppens immunsystem er i stand til å overvinne infeksjoner raskt, men i prosessen lærer å gjenkjenne organismen. Når en forsterket stamme av sykdommen infiserer legemet senere, reagerer immunsystemet umiddelbart og ødelegger den gjenkjente infeksjon.

Begrensninger

Det er et gammelt ordtak det er ingen kur for forkjølelse. Andre sykdommer med ingen kjent vaksine er AIDS, Ebola og visse typer influensa, bare for å nevne noen. Den komplikasjon i vaksinering mot disse sykdommene er det virus eller vaksine er meget komplisert og i stand til å skjule seg fra immunsystemet. Lære å bryte forkledning og skape en vellykket vaksine innebærer utrolig mye forskning og mange års laboratoriearbeid og testing.