Digidexo.com

Kan Diabetes Årsak Pankreatitt?

En av ansvar i bukspyttkjertelen er å regulere blodsukkernivået i kroppen vår. Den oppfyller dette ansvaret ved å produsere hormoner kroppen vår trenger for denne viktige funksjonen, nemlig insulin. Men når en person har diabetes sykdom, er bukspyttkjertelen 'evne til å regulere blodsukkeret sterkt redusert. Og, faktisk, kan diabetiker tilstand (diabetes) forårsake betennelse i bukspyttkjertelen (en tilstand som kalles pankreatitt).

Pancreas Definert

Bukspyttkjertelen er orgelet direkte ligger bak magen. Dens formål er todelt: å hjelpe med fordøyelsen prosessen (ved å produsere nødvendige fordøyelsesenzymer) og bidra til å regulere blodsukkernivået i kroppen din (ved å produsere hormoner som hjelpemiddel i denne prosessen).

Pankreatitt Definert

Når bukspyttkjertelen ikke er i stand til å produsere de nødvendige fordøyelsesenzymer eller hormoner for å hjelpe med å opprettholde blodsukkernivået, er det vanligvis på grunn av en tilstand som kalles pankreatitt (betennelse i bukspyttkjertelen).

Diabetes og Pankreatitt

Som en følge av tilstanden diabetes, begynner kroppens eget immunsystem til å virke mot seg selv. Sykdommen diabetes får kroppen til å prøve og ødelegge selve cellene i bukspyttkjertelen som produserer den sårt tiltrengte insulin hormon.

Som et resultat av legemet å dreie på seg selv på denne måten - og ødelegger insulinhormonproduserende celler - betennelse i bukspyttkjertelen resultater. Denne betennelsen (pankreatitt) gjør det vanskeligere for bukspyttkjertelen til å fungere riktig i sine roller i fordøyelsessystemet og i å regulere blodsukkernivået.

Betydning

Som bukspyttkjertelen forsøker å motarbeide kroppens immunsystem angrep på insulinproduserende celler, er det også prøver å produsere den nødvendige hormon som kroppen er ute. Denne overbelastning på det interne systemet i bukspyttkjertelen kan gå fra en akutt fase (begynnelsen av problemer i bukspyttkjertelen, som kan komme og gå) til en kronisk stadium (der bukspyttkjertelen ikke er i stand til å dekke kroppens behov på en seg lengre sikt).

Symptomer på akutt og kronisk pankreatitt

Akutte symptomer pankreatitt kan inneholde: abdominal ømhet eller smerte, kvalme og oppkast. Kronisk pankreatitt symptomer inkluderer også magesmerter, men det finnes også andre symptomer enn akutt: fordøyelsesbesvær, miste vekt, og avføring som er både stinkende og fet.