Digidexo.com

FMLA for depresjon

FMLA for depresjon


Ifølge E Medicine Health, så mange som 19 millioner amerikanere opplever klinisk depresjon hvert år. Mens mange mennesker klarer å jobbe til tross for sin depresjon, kanskje noen trenger å ta fri. De ansatte kan dra nytte av Family and Medical Leave Act (FMLA).

Depresjon

Arbeidstakere som opplever depresjon kan ha problemer med bare å komme ut av sengen om morgenen, enn si gå på jobb. Hvis de gjør det til å fungere, kan de ha problemer med å konsentrere seg, være irritabel med kolleger og kunder, og bli altfor følelsesmessig.

Kvalifiserte ansatte

Ifølge US Dept. of Labor, må ansatte har jobbet for sin nåværende arbeidsgiver i minst tolv måneder og har arbeidet minst 1250 timer i løpet av de siste tolv månedene. Private arbeidsgivere må ha minst 50 ansatte for å motta dekning av FMLA. Offentlige etater er ikke bundet av denne regelen.

Dekket La

Kvalifiserte ansatte kan ta opptil 12 uker med ulønnet permisjon på grunn av en alvorlig medisinsk tilstand som depresjon. Ansatte må må ha døgnbehandling eller fri fra jobb i minst tre kalenderdager. Ansatte kan deretter ta ytterligere tid av for behandling av sin depresjon, som inkluderer deltar ukentlig rådgivning økter.

Ber om La

De fleste arbeidsgivere har bestemt protokoll for arbeidsgivere å følge for å be om FMLA. Ansatte bør sjekke med sin Human Resources-avdelingen for å få instruksjoner.

Nødvendig dokumentasjon

Ansatte må gi sine arbeidsgivere med papirene fullført av sine leger bekrefter at de må ta fri fra jobb på grunn av en alvorlig medisinsk tilstand. Enkelte opplysninger skal gis, for eksempel hvor mye tid av behov. Ansatte trenger ikke å fortelle sin arbeidsgiver at de blir behandlet for depresjon, skjønt.