Digidexo.com

hjernerystelse forsvinner

Hvordan Hvil Etter en hjernerystelse

Hvordan Hvil Etter en hjernerystelse


En hjernerystelse er vanskelig å direkte behandle, så medisinsk helsepersonell vektlegger symptomlindring og hvile som de beste måtene å håndtere post-hjernerystelse ubehag. Med mindre hjernerystelse er mild, med symptomer som forsvinner helt i løpet av noen minutter etter skaden, det er sterkt anbefalt at du søker legehjelp.

Bruksanvisning

Behandle en hjernerystelse Med Rest

•  Unngå høye lyder og sterkt lys hvis hjernerystelse symptomene fortsetter i dagene etter hodeskade først ble påført. Begrense deg til et kjølig, lydisolert rom som har et effektivt middel for å blokkere ut naturlig lys.

Begrens fysisk aktivitet til enkle ting som å gå eller utføre dagligdagse husarbeid før alle symptomene dine forsvinner permanent.

Avstå fra overdreven bruk av alkohol og illegale rusmidler. Det eneste unntaket kan være bruk av medisinsk marihuana, som kan være foreskrevet i noen stater som et alternativ behandling for hodepine.

sove så mye du kan. Men vær klar over at mange mennesker lider av post-hjernerystelse syndrom (PCS) rapport søvnløshet eller søvnforstyrrelser blant sine symptomer. Snakk med en lege hvis du vurderer bruk av supplerende søvn hjelpemidler for å hjelpe deg å få den nødvendige mengden av shut-eye.

Hold på føttene for en god del av dagen. Siden resten er den eneste allment akseptert behandling for PCS, må du bruke så mye av dagen som mulig i en relativt sovende tilstand.

Sjekk inn med legen din regelmessig, slik at han kan overvåke utviklingen. Mens du vanligvis vil måtte gjennomgå mer enn rutine fysiske undersøkelser, beregnet topografi (CT) skanner eller magnetisk resonans imaging (MRI) arbeidet kan gjøres for å se om det er noen fysiske skader på hjernen.

Rapporter alle uvanlige eller alvorlige symptomer til helsepersonell umiddelbart. Hvis din helseforsikring dekning gir for det, vurdere å få en henvisning til en nevrologi spesialist for å supplere omsorg fra din fastlege.

Ikke glem at depresjon lignende symptomer ofte følger PCS. Dersom du opplever disse, kan det være lurt å vurdere å se en psykolog eller psykiater for å få en resept på et anti-depressivt. Siden selv relativt milde hodeskader kan føre til langvarig hjernerystelse symptomer, forteller legen din om noen hodeskade du har lidd hvis du opplever depresjon-lignende symptomer.

Tips og advarsler

 • Unngå å bruke aspirin å behandle eventuelle hodepine som utvikles etter en hjernerystelse. I stedet bruker ibuprofen eller paracetamol - samlet, de er tryggere.
 • Ikke gå tilbake til arbeid eller delta i sport, spesielt kontakt sport, etter en hjernerystelse inntil en lege har fortalt deg at det er trygt å gjøre det.

Post-Hjernerystelse Symptomer

Post-Hjernerystelse Symptomer


Hjernerystelser forårsakes vanligvis av et slag mot hodet. Ifølge Mayo Clinic, kan deres symptomer somle i mange dager, eller uker. Visse symptomene vanligvis dukker opp rett etter hjernerystelse, men det er også post-hjernerystelse symptomer. Det er viktig å kjenne disse symptomene for å skille de vanligste fra de mer alvorlige indikatorer.

Initial Symptomer

I den første post-hjernerystelse periode, kan folk oppleve svimmelhet, forvirring og til og med hukommelsestap. De kan ha en hodepine, klager over ringing i ørene, føler deg sliten og forvirret eller snakke utydelig deres ord. Det kan også være kvalme og oppkast i løpet av denne perioden.

Senere symptomer

En person som har seg en hjernerystelse kan ha flere symptomer flere timer eller dager etter skaden. Post-hjernerystelse symptomer kan være søvnproblemer, overfølsomhet for lyd og lys og problemer med å konsentrere og huske informasjon. Irritabilitet og depresjon er også vanlig post-hjernerystelse symptomer.

Symptomer hos barn

Spedbarn og småbarn som lider hjernerystelser ofte kan ikke verbalisere sine post-hjernerystelse symptomer. Du kan gjenkjenne symptomer ved å se etter visse ledetråder: crankiness, slapphet og mangel på interesse i favoritt leker og gjenstander. Et barn kan også ha problemer med å holde balansen. Endringer i sove- og spisemønstre også kan være post-hjernerystelse symptomer.

Farlige Symptomer

Selv om mange post-hjernerystelse symptomer er normalt og vil forsvinne som hjernen skaden leges, noen er farlige og indikerer et behov for å se en lege. Disse omfatter svimmelhet, hodepine som ikke vil gå bort, utvidede pupiller eller elever som varierer i størrelse, alvorlig hukommelsestap som ikke løser seg selv, alvorlige balanse problemer og tap av smak eller lukt.

Behandling

De fleste post-hjernerystelse symptomene ikke krever aggressiv behandling; de går bort på egenhånd. Hvis du har en dårlig hodepine, ta paracetamol i stedet for aspirin eller ibuprofen. Hjernerystelser kan innebære blødning i hjernen. The Mayo Clinic advarer at aspirin og ibuprofen øke risikoen for blødninger. Unngå anstrengende aktivitet til alle dine post-hjernerystelse symptomene er borte.

Hvordan Vurdere Post-Hjernerystelse Brain Damage

Hvordan Vurdere Post-Hjernerystelse Brain Damage


En person som opprettholder en alvorlig hjernerystelse må overvåkes nøye for tegn på post-hjernerystelse hjerneskade. Hvis du opplever dvelende hjernerystelse symptomer, en tilstand som kalles post hjernerystelse syndrom (PCS), har en lege vurdere langsiktige prognose.

Bruksanvisning

•  Lær deg å gjenkjenne symptomer på langvarig hjernerystelse skade. En mild hjernerystelse vil ikke fremkalle tap av bevissthet, og vil generelt bare resultere i midlertidig svimmelhet eller forvirring som raskt avtar. Ethvert tap av bevissthet, vedvarende hodepine eller nevrologiske, sensoriske, kognitive eller humør svekkelser som utvikler seg i dagene etter skaden bør diskuteres med lege.

Ha en nevrolog arrangere en beregnet topografi (CT) skanner for å vurdere eventuelle skader hjernen. En CT-skanning gjør et elektronisk kart i hjernen, slik at legene til å finne avvik som kan tyde på tilstedeværelse av hjerneskade.

Vurdere eventuelle skader hjernen ved å ha en lege utføre en magnetisk resonans imaging (MRI) skanning. En MR er lik en CT scan, men er spesielt rettet mot å påvise fysisk skade på levende vev. Sjekk med din helseforsikring leverandøren før du får en CT scan eller en MR, som de kan være svært kostbare prosedyrer.

Oppsøk en ny mening hvis symptomene ikke bedre ved behandling. Det er lett for leger å misdiagnose hjerneskade som følge av innlegg hjernerystelse syndrom, siden tilstanden har mange symptomer med psykiske lidelser som depresjon.

Gjennomgå eventuelle etterfølgende tester bestilt av legen din eller nevrolog som prøver å teste kognitiv funksjon. Legene har spesialdesignede tester til rådighet som er rettet spesielt for å vurdere mulig hjerneskade i innlegget hjernerystelse pasienter.

Vurdere å ta medisiner for å behandle symptomer på posthjernerystelse syndrom, som kan inkludere smertestillende, antidepressiva og anti-kvalme behandlinger. Dessverre er det ingen prøvd-og-sann måte å rehabilitere en pasient som lider av PCS, annet enn tid, hvile og symptomlindring.

Hint

 • I svært milde tilfeller av hjernerystelse, vil symptomene forsvinner vanligvis av seg selv, relativt kort tid etter hodeskade. Når symptomene forsvinner og aldri kommer tilbake, er det generelt trygt å anta at ingen permanent hjerneskade har ført.
 • The American Academy of Neurology mener at selv relativt milde hjernerystelser kan bære en viss risiko for varig skade. Få en lege mening hvis du lider av en hjernerystelse, uansett hvor mild.
 • Flere hjernerystelser kan føre til permanent nevrologisk svekkelse. I alvorlige tilfeller kan dette være ledsaget av fysiske funksjonshemninger.
 • Unngå situasjoner der en hjernerystelse kan oppstå hvis du allerede har lidd en.

Hvordan gjenkjenne Når å søke legehjelp for en hjernerystelse

Hvordan gjenkjenne Når å søke legehjelp for en hjernerystelse


Mens symptomene på mildere hjernerystelser vil normalt avta på egen hånd uten noen varige effekter, vil mer alvorlige tilfeller av hjernerystelse krever legehjelp. Hvis du eller noen du kjenner har vært utsatt for en hodeskade, overvåke personen tett for å gjenkjenne utvikling av varige symptomer som peker på muligheten for en alvorlig hjernerystelse.

Bruksanvisning

•  Prøv å ikke bekymre deg for mye om hjernerystelse symptomene er milde, som for eksempel forvirring, desorientering og midlertidig sløret tale. Disse vil vanligvis avta av seg selv, og kan behandles ved hjelp av over-the-counter smertestillende, hvile og unngå anstrengende fysisk aktivitet til symptomene forsvinner helt.

Se skadestedet for å se om noen blåmerker utvikler seg. Mens det er generelt holdt at sår på forsiden av hodet ikke er så alvorlig som sår på baksiden av hodet eller sidene, bør enhver blåmerker betraktes som alvorlige.

Snakk med en lege når kronisk hodepine eller svimmelhet utvikler seg i dagene etter hodeskade. Vanligvis vil disse symptomene ikke svarer godt til konvensjonell behandling ved hjelp av smertestillende eller over-the-counter anti-kvalme behandlinger. Dette er et signal om varige effekter som potensielt kan føre til komplikasjoner nedover veien hvis den forblir ubehandlet.

Tenk alvorlig kvalme eller oppkast som resultatene fra en hodeskade for å være et tegn på at umiddelbar legehjelp må innhentes.

Identifisere eventuelle nevrologiske forstyrrelser som utvikler følgende hodeskader. Symptomer som tap av balansen eller forstyrret syn bør diskuteres med lege så snart som mulig.

Utfør enkle tester for å sjekke offerets minne. Erkjenne at en svak hukommelse eller, enda verre, hukommelsestap, er bare føre til å søke råd fra en lege.

Oppsøk lege for offeret når symptomer inkluderer også tap av sansene av lukt og / eller smak. Innse at disse symptomene kan bety en alvorlig hjerneskade har blitt påført.

Hint

 • Hindre hjernerystelser ved å bære hodebeskyttelse når du deltar i kontakt sport eller rekreasjon sykling.
 • Ikke bruk aspirin å behandle hjernerystelse hodepine, siden det kan forverre blødninger. Bruke paracetamol eller ibuprofen.
 • Hvis en person mister bevisstheten som følge av en hodeskade, ikke vente å se om dvelende symptomer utvikles. Oppsøk omsorg av en lege med en gang.

Hvordan Gi en hjernerystelse

Hvordan Gi en hjernerystelse


The American Academy of Neurology (AAN) bruker en fem-grade system for å klassifisere alvorlighetsgraden av hjernerystelser. Det er viktig å merke seg at hjernerystelser så mild som Grade II bære en risiko for varige nevrologiske skader, så det er viktig at du søker råd hos en lege eller nevrolog hvis du lider noen form for betydelig hodeskade.

Bruksanvisning

Lær å klassifisere hjernerystelser Av Grade

•  Identifiser en klasse jeg hjernerystelse, den minst alvorlige typen, ved å vite at denne type hjernerystelse ikke medfører tap av bevissthet. Faktisk er det bare påvises symptom på en klasse jeg hjernerystelse relativt mild forvirring eller desorientering, som avtar i 15 minutter eller mindre. Likevel bør en person som har lidd en klasse jeg hjernerystelse avstå fra å fortsette fysisk aktivitet og bør se etter dvelende symptomer i timene og dagene etter skaden.

Gi en vernehjernerystelse ved å forstå at mens ofrene ikke mister bevisstheten helt, de opplever det som kalles "anterograd amnesi." Dette betyr at de har problemer med å huske hendelser som fant sted i de øyeblikkene etter den første effekten. Anterograd amnesi bør forsvinne i løpet av 5 minutter, eller betyr det at offeret har lidd en mer alvorlig skade.

Lær symptomene som følger med en Grade III hjernerystelse som er preget av en periode med bevisstløshet som varer fem minutter eller mindre, samt symptomer på en Grade I og / eller Grade II hjernerystelse. En person som lider en Grade III hjernerystelse eller høyere må stabiliseres og forbli immobile til lege eller ambulanse.

Søk øyeblikkelig legehjelp hvis offeret viser symptomer på en Grade IV hjernerystelse. En Grade IV hjernerystelse er, i hovedsak, er identisk med en Grade III hjernerystelse, bortsett fra den perioden av bevisstløshet varer i opptil 10 minutter. En Grade IV hjernerystelse bærer betydelig risiko for alvorlige langvarige effekter, og muligens permanent hjerneskade.

gjenkjenne den mest alvorlige typen av hjernerystelse, en Grade V hjernerystelse, ved å merke seg at det definerende trekk er en lengre periode med bevisstløshet som varer lengre enn 10 minutter. Med denne type hjernerystelse, det er en virtuell sikkerhet at hjernerystelse symptomene vil vedvare i dager, uker eller kanskje måneder. Disse symptomene er svimmelhet, hodepine, kvalme, oppkast og kognitive, emosjonelle og hukommelsesproblemer.

Tips og advarsler

 • Dersom akutte hjernerystelse symptomene varer mer enn 15 minutter, se en lege umiddelbart, eller ringe akuttmedisinske tjenester til ulykkesstedet.

Post Hjernerystelse Traumatiske symptomer

Hjernerystelser er forårsaket av traumer til hjernen og kan variere i frekvens fra milde til alvorlige. Avhengig av alvorlighetsgraden en hjernerystelse kan utgjøre kort sikt eller livslange problemer. Hvis du føler at du har kan ha en hjernerystelse, kontakt lege umiddelbart.

Årsak

Hjernerystelser er forårsaket av en traumatisk slag mot hodet. Dette kan være resultatet av virkningen av en gjenstand som beveger seg, eller når hodet treffer et objekt (for eksempel i løpet av et fall). Personer som deltar i hardtslående effekt idrett er spesielt utsatt for hjernerystelse.

Identifikasjon

Det er ingen måte å positivt identifisere om du har en hjernerystelse uten hjelp av medisinsk testing. Du kan ha en hjernerystelse uten lidelse en svart ut, hodepine eller andre umiddelbart åpenbare nevrologiske symptomer.

Amnesia og forvirring

To vanlige symptomer på en hjernerystelse er forvirring og hukommelsestap. Den hukommelsestap ofte innebærer tap av erindring av hendelsen som forårsaket hjernerystelse å skje. Personer som lider av en hjernerystelse kan også gjenta påstander og spørsmål flere ganger (perseverating).

Andre symptomer

Andre symptomer på hjernerystelse inkluderer øresus, hodepine, kvalme og oppkast. Etter flere dager nye symptomer kan vises, for eksempel irritabilitet, følsomhet for lys og støy, søvnproblemer og manglende evne å konsentrere seg.

Long Term Komplikasjoner

Folk som har hatt en hjernerystelse, har en økt risiko for epilepsi i de fem årene etter hendelsen. Videre mennesker som har lidd flere hjernerystelser har en økt risiko for å utvikle Alzheimers sykdom senere i livet.

Når bør du oppsøke lege

Alle som som har hatt en hodeskade som resulterer i manglende bevissthet bør sees av en lege. Dette gjelder også for personer som lider en hodeskade som ikke innebærer mangel på bevissthet, men er ledsaget av symptomer som forårsaker bekymring.

Symptomer på en mild hjernerystelse

Eksperter og leger sier at det egentlig ikke finnes noe slikt som en "mild" hjernerystelse. Hver hjernerystelse bør tas på alvor, særlig siden en annen hjernerystelse er mer sannsynlig etter at du har hatt en første gang, og siden få en annen hjernerystelse tett i hælene på den første kan være enda mer alvorlig eller potensielt dødelig.

Hevelse

Selv om det ikke er synlig for det menneskelige øye uten hjelp av et magnetisk resonansbilde (MRI) eller datastyrt tomografi (CT) skanner, innebærer en hjernerystelse svelling av hjernevevet i skallen. Den hjernerystelse i seg selv er et resultat av et slag mot hodet, forårsaker den traumatiske virkningen av hjernen med innsiden av skallen. Hjernen er polstret inne i skallen ved cerebrospinal væske, men når hodet utsettes for traume, hastigheten ved hvilken virkningen oppstår resulterer i hjernen voldsomt å kollidere med det indre av skallen. Dette resulterer i svelling.

Blødning

Et annet symptom på en hjernerystelse er ofte indre blødninger i hjernen eller av hjernen inne i skallen. Selv om det kan være blødende på det ytre av skallen fra et støt eller kuttet eller annen blødning på grunn av et fall eller støt på andre områder av kroppen, blødning knyttet til hjernerystelse i seg selv er ikke synlig, fordi den er inne i hodet. Dette resulterer når den traumatiske virkningen av hjernen med det indre av skallen forårsaker rifter i nervefibre, blødning eller andre traumatisk skade i hjernen.

Shock

Umiddelbart etter en hodeskade, går kroppen inn i sjokk. Dette kan være fra interne eller eksterne blødninger eller bare kroppens naturlige reaksjon på traumer. Dette kan føre til svimmelhet og forvirring, frysninger, kvalme, oppkast, forvirring, utvidede pupiller, talevansker og blir sløv eller trøtt. Imidlertid kan disse symptomene ikke umiddelbart klart om hjernerystelse er ekstremt mild.

Dysfunksjon

Når hjernen blir skadet, og avhengig av hvilken del av hjernen blir skadet eller blødning, er hjernen i stand til å fungere normalt. Hevelse og blødning kan både påvirke hjernens funksjon, forårsaker sløret tale, talevansker eller forståelse, hukommelsestap, tap av smak eller lukt eller tap av følelse i deler av kroppen. Siden hjernen styrer alle kroppens aktiviteter --- fra motorisk funksjon til tale og minne - noen av disse funksjonene kan bli svekket som følge av en slik skade. I tilfelle av en mild hjernerystelse, disse problemene vanligvis avta som hjernen begynner å gro etter skaden Resten er den primære behandling for å gi hjernen tiden det er behov for å helbrede.

Danger

De samme farene eksisterer med en mild eller svak hjernerystelse som med en mer seriøs en. Mens symptomer kan virke mild i utgangspunktet, kan det være varig skade fra en hjerneskade som ikke er umiddelbart åpenbare. I tillegg er alle som har en hjernerystelse en gang er på et høyere risiko for å få en annen hjernerystelse i fremtiden. Folk som har flere hjernerystelser har en høyere risiko for å få epilepsi og andre nevrologiske skader, lidelser og sykdommer i fremtiden.

Diagnose

Med et kort besøk til legen eller legevakten, kan en lege diagnostisere en mild hjernerystelse ganske raskt basert på en beskrivelse av hendelsen som fører til skade, til en undersøkelse av øynene og noen korte nevrologiske sjekker teste hukommelse, konsentrasjon, dømmekraft , reflekser, koordinasjon og balanse. Er du i tvil, kan legen bestille en CT scan av hodet.

Hjernerystelse Symptomer og behandling

En hjernerystelse er en hjerneskade som forstyrrer hjernens funksjon midlertidig. Hjernerystelser forårsakes vanligvis av en slags traume mot hodet. Alvorlighetsgraden av en hjernerystelse kan variere mye fra mild til svært alvorlig.

Start og varighet av symptomer

Hjernerystelse symptomer kan ikke vises umiddelbart etter hodeskade. Når symptomene vises, kan de vare i dager eller uker.

Tidlige Nevrologiske symptomer

En person med en hjernerystelse kan lider av hukommelsestap, forvirring og svimmelhet. I tillegg kan talen bli utydelig.

Tidlige fysiske symptomer

En hjernerystelse kan gi hodepine og ringing i ørene. Dessuten kan enkelte personer med en hjernerystelse oppleve kvalme og oppkast, eller kan føle seg trøtt.

Forsinkede symptomer

Enkelte personer kan oppleve forsinket hjernerystelse symptomer timer eller dager etter å ha fått en hodeskade. Forsinkede symptomer kan omfatte lysfølsomhet, støy følsomhet, søvnproblemer, konsentrasjonsvansker, hukommelsessvikt, depresjon og irritabilitet.

Behandling

Personer som mistenker at de kan ha en hjernerystelse bør oppsøke lege. Legen kan anbefale å ta Tylenol eller andre medisiner for hodepine. Personer med en hjernerystelse skal hvile for å la hjernen tid til å helbrede og bør unngå å delta i kontaktsport for en uke eller mer.

Hjernerystelse og hodeskade Instruksjoner for pasienter

Hjernerystelse og hodeskade Instruksjoner for pasienter


En hjernerystelse er en hodeskade forårsaket av en plutselig, direkte slag mot hodet. Et slikt slag kan støte hjernen din, slik at den ikke til å fungere normalt. Noen pasienter med hjernerystelser erfaring synsforstyrrelser og tap av balanse. Andre symptomer som forvirring, utydelig tale, kvalme, hodepine, lysfølsomhet, tåkesyn og hukommelsestap.

Bruksanvisning

•  Bruk is umiddelbart. Bruke is til din hodeskade kan redusere størrelsen på blåmerke eller brak som kan utvikle seg på stedet av traumer. Ikke legg is direkte på huden; bruke en vaskeklut som en barriere. Bruk is i 20 til 30 minutter om gangen og gjenta hver to til fire timer for de første 24 timene etter traumer.

Ta en mild smertestillende hvis du opplever smerte. Paracetamol er foretrukket fordi ibuprofen eller aspirin kan forverre blåmerker.

Overvåk symptomer for å sikre at du ikke har en mer alvorlig hodeskade. Hvis du opplever kvalme, ustø gange, forvirring, vedvarende svimmelhet, nakkesmerter, hjertebank, eller synsforstyrrelser, kan det hende at hodeskade være mer alvorlig enn du opprinnelig trodde. Fordi hjernerystelser kan føre til at du blir forvirret, sørg for å informere familiemedlemmer, kolleger eller andre rundt deg at du har lidd et slag mot hodet og be dem om å være på utkikk etter uvanlig oppførsel.

Oppsøk lege hvis det oppstår symptomer. Ikke kjør deg selv til din medisinske leverandøren. Har et familiemedlem eller en venn tar deg eller ringe en drosje.

Hvile og skjære dine aktiviteter. Det er svært viktig at du ikke gjenta hodeskade. Gjenta hodeskader og hjernerystelser kan ha kumulative effekter på hjernen, noe som kan føre til permanent hjerneskade eller død. Ikke gjenoppta normale aktiviteter, spesielt eventuelle deltakelse i idrett, hvis du fremdeles har symptomer og før du er klarert av legen din.

Hint

 • Hvis du opplevd noe mer alvorlig enn en liten kul på hodet, søke legehjelp umiddelbart; ikke prøv å behandle en alvorlig hjernerystelse eller hodeskade selv.

Hvordan identifisere symptomene på hjernerystelser i babyer

Hvordan identifisere symptomene på hjernerystelser i babyer


Babyer og småbarn ofte lider hodeskader på grunn av deres høye aktivitetsnivå og redusert bevissthet om sine omgivelser. Det er viktig for foreldre å vite hvordan å identifisere symptomer på hjernerystelser i babyer og småbarn som ikke klarer å verbalt uttrykke hvordan de føler seg.

Bruksanvisning

•  Hold et øye med babyens hode i timene og dagene etter sin hodeskade. Hvis du oppdager at noe blåmerker eller hevelse, ta barnet å se en barnelege så snart som mulig.

Vær mistenksom hvis barnet blir trøtt enklere enn normalt etter bumping hodet, eller hvis du oppdager en merkbar nedgang i energinivået hennes. En generell sløv sykdomsfølelse er et tegn på babyen din kan ha seg en hjernerystelse.

Snakk med din barnelege hvis barnet lider en hodeskade som gjør dem lunefull eller irritabel. Hvis barnet er kontinuerlig gråt og du bestemmer det er ikke på grunn av normal slitasje eller sult, kan dette være et tegn på en hjernerystelse.

Observer barnet ditt for å se om han ikke er sulten når han vanligvis er, eller ikke er trøtt på sin vanlige naptime eller sengetid. Endringer i spise- og søvnvaner av babyer kan signalisere en nevrologisk forstyrrelse som kan være hjernerystelse-relatert.

Ta barnet ditt til å se en lege hvis du oppfatter eventuelle ubalanser i deres gangart eller mens de gjennomgår. Et tap av balanse er en av de mest avslørende symptomer på hjernerystelser i babyer, spesielt hvis det er ledsaget av kvalme eller oppkast.

Se babyen på spilletid. En ellers uforklarlige mangel på interesse favoritt spill eller leker er en annen av de klassiske symptomene på hjernerystelser i babyer.

Feile på siden av forsiktighet når det kommer til babyer (og småbarn) og hodeskader. Deres symptomer er mye mer vanskelig å oppdage, og du ikke ønsker å risikere å langsiktige nevrologiske skader som kan ha blitt forhindret av et raskt besøk til legen.

Hint

 • Baby-bevis eller smårolling-bevis hjemmet ditt til å redusere sjansene for barnet ditt å ha en ulykke som fører til en hodeskade. Plasser porter på topper og bunner i alle trapper og motvirke larmende spill på trange plasser, spesielt innendørs.
 • Ta med barn i alle aldre til å se en lege hvis de lider en hodeskade av noe slag.

Hvordan identifisere symptomene på Milde hjernerystelser

Hvordan identifisere symptomene på Milde hjernerystelser


Noen ganger også referert til som "milde traumatiske hjerneskader," hjernerystelser er som oftest forårsaket av traumer direkte til hodet. Det er fem forskjellige "karakterer" tildelt identifisere en hjernerystelse alvorlighetsgrad, med Grade jeg være den minst alvorlige og Grade V er den mest alvorlige. Ved anvendelsen av denne artikkelen, er Grade I og Grade II hjernerystelser anses mild.

Bruksanvisning

Forstå Milde Rystelse Symptomer

•  Be personen du mistenker for å ha seg en hjernerystelse hvis de opplever ringing i ørene eller svimmelhet. Dette er de første avslørende tegn på en mild hjernerystelse, og disse symptomene vil vanligvis utvikle seg til et varig hodepine.

Tal til offeret. Hvis de reagerer med sløret tale, kan de ha seg en hjernerystelse. Talevansker er en av de viktigste midlene som brukes til å identifisere hvorvidt en person har lidd en hodeskade som vil kreve medisinsk behandling.

Finn ut om offeret er forvirret eller desorientert. Forvirring er et klassisk symptom på en klasse jeg hjernerystelse, og kan faktisk være det eneste symptomet som er tydelig i det hele tatt.

Se om offeret lider av det som er kjent til leger som "anterograd amnesi." Dette betyr at offeret ikke kan huske hendelser som skjedde etter deres hodeskade, men kan huske hendelsene som ledet opp til den. Anterograd amnesi bør vare lenger enn et par minutter om hjernerystelse er, faktisk, en mild en. Hvis ikke, kan det være et tegn på en mer alvorlig skade.

Lær å identifisere symptomer på mer alvorlige hjernerystelser. Hvis offeret utvikler søvnforstyrrelser, humørforstyrrelser, problemer med å tenke eller å huske, eller blir irritert av høye lyder eller sterkt lys, kan en Grade III eller høyere hjernerystelse har blitt påført. Disse symptomene vanligvis ikke vises før et par dager etter den første hodeskade.

Summon akutt legehjelp for alle som har lidd en skade i hodet som fører til bevisstløshet som varer lenger enn et par minutter. Stabil offeret til hjelpen kommer ved å hindre offeret fra å flytte hodet eller nakken.

Hint

 • En barnelege bør undersøke alle barn lider en hodeskade, selv om skaden ikke synes alvorlig.
 • Hvis noen som har seg en hjernerystelse fortsatt bevisstløs i mer enn 5 minutter og erfaringer retrograd amnesi (som betyr at de ikke kan huske hendelser som skjedde før hjernerystelse), anses det som en mer alvorlig hjernerystelse.
 • Søk øyeblikkelig legehjelp i alle tilfeller av hjernerystelse, men spesielt for mer alvorlige.

Hvordan Observer en individuell Etter en hjernerystelse

Hvordan Observer en individuell Etter en hjernerystelse


Det er svært viktig å observere en person etter at de lider en hjernerystelse for å se om noen varige symptomer. Siden mange av de mer alvorlige virkninger av en hjernerystelse ikke bli åpenbare i flere dager etter skaden, er det nødvendig å forbli i kontakt med den enkelte lege for å sikre at det søkes, om nødvendig.

Bruksanvisning

Kontroller at pasienten fremdeles umiddelbart etter skaden til hjelpen kommer. Det er avgjørende viktig for å stabilisere en hjernerystelse offerets ryggsøylen etter den første effekten. Ikke la pasienten å stå opp eller flytte unødvendig.

Be offeret spørsmål, hvis de er bevisst, at teste sine minne om hva som skjedde. Fordi ulike typer hukommelsestap følge hjernerystelser av varierende alvorlighetsgrad, er det viktig å spørre en pasient både om hendelser som skjedde før skaden, samt hendelser som fant sted etterpå. Vanligvis vil en hjernerystelse offeret ha noe minne om den faktiske effekten som forårsaket skaden.

Informer paramedic hvis den enkelte som led hjernerystelse synes uoversiktlig, vet ikke hvor han er, eller spør de samme spørsmålene om og om igjen. Dette er en avslørende tegn på en potensielt alvorlig hjernerystelse.

Observer pasienten i dagene etter hodeskade for å se om de utvikler symptomer som kan føre til post-hjernerystelse syndrom (PCS). Disse inkluderer: vedvarende svimmelhet, oppkast eller kvalme, ekstrem følsomhet for lys og / eller støy, balanseproblemer eller vanskelig turgåing, søvnløshet, hukommelsestap, hodepine og sensoriske anomalier som tap av smak eller lukt.

Hold et øye åpent for å se om offeret utvikler noen blåmerker rundt området i sammenstøtet. Hvis du observerer noen hevelse eller blåmerker, bringe offeret til lege umiddelbart. Det er et gammelt ordtak som blåmerker til pannen er ikke så alvorlig som blåmerker til templene, sider eller baksiden av hodet - ikke tro på dem. All hodet blåmerker bør vurderes seriøst.

Hjelp offeret søke legehjelp innen 72 timer hvis noen symptomer somle eller vedvarer. En hjernerystelse som virkelig ikke er alvorlig, vil ikke gi noen symptomer som varer lenger enn noen få øyeblikk etter hendelsen som forårsaket skaden.

Hint

 • Hvis noen lider en hodeskade og er fortsatt bevisstløs i mer enn et minutt eller to, behandle situasjonen som en medisinsk krise og tilkalle øyeblikkelig hjelp.
 • Snakk med en lege før arbeidet gjenopptas, skole eller sportslige aktiviteter dersom hjernerystelse effekter vare lenger enn noen få minutter etter påvirkning.

Slik unngår du at hjernerystelser i Sports

Slik unngår du at hjernerystelser i Sports


Den beste måten å unngå potensielt alvorlige komplikasjoner som kommer med sports-relaterte hjernerystelser er å hindre dem helt. Mens de fleste hjernerystelser er led i kontaktidretter som fotball eller ishockey, bør skritt alltid tas for å beskytte hodet uansett hva spillet av valg kan være.

Bruksanvisning

•  Kjøp riktig fottøy for den atletiske bestrebelser du engasjere seg i. Et betydelig antall hjernerystelser er forårsaket når en spiller slips og treffer hodet på vei ned. Ved iført sko designet for den aktiviteten du engasjere seg i, redusere du sjansene for å ha en fallulykke som kan forårsake en hodeskade.

Kjøp en holdbar, men lett sykkelhjelm, selv om du er bare en tilfeldig syklist. Du trenger ikke å gå veldig fort på en sykkel til å lide en alvorlig hodeskade, og barn spesielt bør beskyttes. Faktisk, mange steder, loven nå krever at barn skal bruke hjelm når de sykle.

Unngå hodeskader etter hjelm designet spesielt for sporten du spiller. Bruk alltid en batting hjelm når du spiller baseball; aldri engasjere seg i fotball - touch eller kontakt - uten hjelm; og ikke trå foten på isen uten en hockey hjelm på.

Lær noen grunnleggende førstehjelp til å behandle hjernerystelser, som de kan fortsatt skje på tross av selv de beste planer og mest effektive forebyggende tiltak. Hold offeret våken og snakker, og hindre dem fra å flytte til i størst mulig grad før en ambulanse kommer.

Call for å få hjelp med en gang hvis en spiller lider en hodeskade, spesielt en som får dem til å miste bevisstheten, selv om bare for en kort periode.

Tips og advarsler

 • Hvis en pasient lider en ekstremt mild hjernerystelse, kan han vanligvis gjenoppta avspillingen kontaktsport innen ca en uke.
 • For hjernerystelser med dvelende symptomer, bør en lege bør det innhentes uttalelse, men en generell tommelfingerregel er at offeret kan gå tilbake å kontakte sport en uke etter at symptomene har forsvunnet helt.

Hvordan å Identifisere symptomer på alvorlig hjernerystelser

Hvordan å Identifisere symptomer på alvorlig hjernerystelser


Den relative alvorlighetsgraden av en hjernerystelse er delt inn i fem karakterer, med Grade jeg være den mildeste og Grade V den mest alvorlige. Det er viktig å følge med noen som har lidd en hodeskade veldig nøye, så mange symptomer på alvorlige hjernerystelser ikke vises i flere dager etter at skaden ble påført.

Bruksanvisning

Ring for akutt legehjelp hvis offeret mister bevisstheten, spesielt for en lengre periode (5 minutter eller mer). Vedvarende bevisstløshet er assosiert med hjernerystelser av Grad III og oppover. Men American Academy of Neurology understreker at det er mulig for en hjernerystelse så mild som Grade II å gi varige skader hjernen.

•  Bestem hvorvidt offeret lider av hukommelsestap. Hjernerystelse ofre nesten alltid ikke husker selve øyeblikket da hjernerystelse skjedde. Men en manglende evne til å huske ting som skjedde før hjernerystelse ble oppholdt, eller problemer med å huske ting som skjedde etter at de kom til bevissthet, er begge signaler om at hjernerystelse kan være alvorlig.

Vurdere eventuelle hjernerystelse symptomer som varer i mer enn 15 minutter å være et tegn på at offerets skaden alvorlig. Typiske akutte hjernerystelse symptomer som forvirring, utydelig tale, kvalme, svimmelhet og hodepine.

Snakk med en lege hvis du identifisere noen av følgende symptomer i dagene etter første skade: ubalanse, tap av lukt eller smak, vansker med hukommelsen eller kognitiv funksjon, kvalme, oppkast, humørsvingninger og problemer med å sove. Også, hvis offeret er lett irritert av støy, selv på et moderat nivå, eller reagerer hardt til lyse omgivelser, kontakt lege.

Identifisere de sjeldnere, men mer alvorlige symptomer assosiert med alvorlige hjernerystelser. Disse inkluderer vedvarende øresus og ujevne størrelser av elevene i øynene, og kan vise til tilstedeværelse av indre blødninger i hodet.

Ha en lege vurdere din sak innen 72 timer etter den første skaden for å gi deg den beste muligheten for å gjøre en fullstendig gjenoppretting. Det er også svært viktig for pasienter å fortsette å motta supplerende medisinsk behandling etter skader, selv om de er asymptomatiske.

Hint

 • Lær å identifisere symptomer på epilepsi. Mennesker som har lidd en alvorlig hjernerystelse er dobbelt risiko for å utvikle epilepsi innen fem år av sin hodeskade.
 • Alvorlig langsiktige nevrologiske skader kan oppstå hvis du opprettholde mer enn en hjernerystelse, selv om påfølgende hjernerystelser er ikke veldig alvorlig.
 • Hvis du har lidd en alvorlig hjernerystelse, ikke engasjere seg i noen sportslige aktiviteter før du har fått medisinsk klarering til å gjøre det.

Hvordan å omskolere hjernen Etter en alvorlig hjernerystelse

Hvordan å omskolere hjernen Etter en alvorlig hjernerystelse


Ettersom to hjerneskader er nøyaktig like, det er ingen måte å omskolere hjernen etter en alvorlig hjernerystelse, hvis offeret er stille symptomer på hjerneskade. Den nøyaktige løpet av den enkeltes behandling vil avhenge av hvilke konkrete hjernefunksjoner er svekket, og hvor alvorlig svekkelse er.

Bruksanvisning

Ha pasienten gjennomgå en datastyrt hjerne-kartleggingsprosedyre, slik som en beregnet topografi (CT) skanner eller magnetisk resonanstomografi (MRI). Disse vil gi leger med detaljerte bilder av hjernens sammensetning, slik at de kan finne områder som har vært utsatt for fysisk skade. Derfra vil legene kunne finne det beste løpet av handlingen til å ta å omskolere personens hjerne, som er nødvendig.

få en henvisning til en nevrologi spesialist eller en medisinsk faglig som spesialiserer seg på å hjelpe rehabilitere mennesker som har lidd alvorlige hjerneskader. Siden kostnadene er uoverkommelige, sørg for at din helseforsikring leverandøren vil i det minste hjelpe til å dekke utgiftene.

Arbeid med en fysioterapeut for å omskolere hjernen til å gjenvinne kommandoen over noen deler av kroppen at offeret ikke lenger kan kontrollere. Det er relativt vanlig for mennesker som har lidd alvorlige hjernerystelser til å ha problemer med motorikken, og et behandlingsregime designet av en fysioterapeut kan hjelpe pasienten gjenopprette disse ferdighetene.

Få hjelp av en ergoterapeut som vil tilpasse et behandlingsopplegg rettet mot å hjelpe pasienten gjenopprette de ferdighetene som trengs for å gå tilbake til arbeid. Vanligvis er ergoterapi tilgjengelig på poliklinisk basis.

Bruk en logoped hjelp til å gjenopprette eventuelle tap av språklige ferdigheter eller muntlige kommunikasjonsevner. Selv om disse er relativt sjeldne i hjernerystelse ofrene, de kan utvikle seg i svært alvorlige tilfeller, eller tilfeller der offeret har lidd flere alvorlige hjernerystelser i løpet av hennes levetid.

Bli med i en community-basert program eller støttegruppe for folk å komme seg hjerneskader. Sjansene dine for å lage en fullstendig gjenoppretting er økt hvis du har hjelp av et støttenettverk.

Se pasienten for symptomer på epilepsi, og som pasienten aldre, Alzheimers sykdom. Mennesker som har lidd alvorlige hjernerystelser har økt risiko for å utvikle både i årene etter skaden.

Tips og advarsler

 • Forventer at det skal ta uker eller, mer sannsynlig, måneder å beholde hjernen etter en alvorlig hjernerystelse.

Brain Hjernerystelse hodeskade Treatment

Hjernerystelser er alvorlige skader som følge av et alvorlig slag mot hodet. Mens utøvere som boksere og fotballspillere er ofte utsatt for hjernerystelser, kan enhver person som kommer inn i en bil ulykke eller faller ned og slår hodet sitt også potensielt få en hjernerystelse. Det finnes flere typiske former for behandling.

Typer behandling

Resten er en av de beste utvinning teknikker. Det tar tid å helbrede fra en hjernerystelse. Hvis resten er ikke nok, kan du også behandle en hjernerystelse ved å ta over-the-counter medisiner som inneholder paracetamol, for eksempel Tylenol. Dette hjelper kjedelig hodepine som ofte følger et traume til hjernen.

Symptomer

Noen av de akutte, umiddelbare tegn på at du kan ha en hjernerystelse som forvirring, hodepine, svimmelhet, hukommelsestap, ringing i ørene, kvalme, tretthet eller utydelig tale. Langsiktige symptomer inkluderer hukommelsesproblemer, økt følsomhet for lys, uregelmessig søvn og depresjon.

Time Frame

En person som har en hjernerystelse bør ikke returnere til høy aktivitet dersom symptomer på hjernerystelse er fortsatt til stede. Hvis du mister bevisstheten eller erfaring hukommelsestap under hjerneskade, bør du ikke være fysisk aktive i minst en uke.

Advarsel

Hvis du fikk en hjernerystelse mens du spiller en sport, bør du ikke fortsette å spille denne sporten før du får tillatelse fra legen din. Retur for tidlig øker sannsynligheten for en ny hjernerystelse og kan potensielt føre til en livstruende skade.

Forebygging / løsning

Hjernerystelser kan forebygges ved å ta noen common-sense trinn. Gjøre ting som hjelm når du er på en sykkel eller motorsykkel, knekking din bilbelte, holde dine gulv klare for rot og ikke dykke inn i grunne dammer kan betydelig redusere risikoen for å pådra seg en hjernerystelse.

Hvordan behandle en hjernerystelse

Hvordan behandle en hjernerystelse


Hjernerystelser er hjerneskader forårsaket av traumer til hodet. Personen med en hjernerystelse kan eller ikke kan miste bevisstheten, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden. Forvirring, tåkesyn, hodepine og kvalme er vanlige hjernerystelse symptomer. Hvis du mistenker at du kan ha en hjernerystelse, bør du oppsøke medisinsk behandling.

Bruksanvisning

Relay symptomene dine til en lege. Å gi en samtale med en lege vil tillate deg å se hvor alvorlig hjernerystelse kan være. Spesielt la dem vite om du har noen oppkast, svakhet, eller hukommelsestap.

gjennomgå noen tester hvis legen ønsker du å oppsøke legevakt. De vil at du skal komme inn å vurdere din nevrologisk funksjon og omfanget av hodeskade.

Bruk is til hodet. Sett isen innpakket i en klut på stedet av skader. La isen på i minst en halv time for å redusere hevelse.

Tillat deg selv tid til å hvile. Etter en hjernerystelse, kan en lege bestille en periode med sengeleie.

Ta en over disk smertestillende for ubehag. For å redusere ubehag, kan en lege tillate deg å ta doser av paracetamol.

Øk dine væsker. Drikke mye vann er en annen anbefaling om at legene gjør for behandling av en hjernerystelse.

Hint

 • Hvis du har et hode såret, så du må få det behandlet i tillegg. Stifter eller sting kan være nødvendig å reparere området.
 • Avhengig av omfanget av hjernerystelse, kan det hende du trenger å motta oppfølging omsorg fra en nevrolog.

Hvordan behandle kvalme forårsaket av en hjernerystelse

Hvordan behandle kvalme forårsaket av en hjernerystelse


Vanligvis vil en person som har lidd et betydelig hjernerystelse oppleve kvalme etter skaden, som til slutt kan forverre å inkludere brekninger. Alle som stiller slike symptomer bør søke råd av en kvalifisert medisinsk faglig for å få råd om hvordan du skal behandle deres tilstand.

Bruksanvisning

Avlaste Post-Hjernerystelse Kvalme

Legg merke til alvorlighetsgraden av kvalme, og om det er konstant eller kommer i bølger. Mens noen langvarig kvalme forårsaket av en hodeskade bør diskuteres med en lege, er det spesielt viktig å gjøre det når ledsaget av oppkast.

Hold deg av dine føtter. Resten er den primære behandling tilgjengelig for folk som lider av post-hjernerystelse syndrom.

Avstå fra å delta i en hvilken som helst streng fysisk aktivitet, selv på dager når kvalme er egentlig ikke skaper problemer, med mindre du har fått klarering fra en lege til å gjenoppta normale aktivitetsnivå.

Unngå aktiviteter som kan vanligvis føre til magen din til å bli opprørt, for eksempel å drikke store mengder alkohol. Hvis du lider av reisesyke, styre klar av ridning i biler eller fly før symptomene avtar.

begrense deg til et kjølig, lite lys og rolige omgivelser hvis kvalme er ledsaget av hodepine. Det er vanlig for folk som lider av post-hjernerystelse syndrom å oppleve ekstrem følsomhet for både lys og lyder.

Prøv en over-the-counter anti-kvalme medisiner, som for eksempel dimenhydrinate (ofte markedsført under merkenavnene Gravol, Vertirosan og Dramamine). Les emballasjen nøye for å sikre at du forstår medisiner er riktig retningslinjer for bruk.

Unn kvalme forårsaket av hjernerystelse bruke reseptbelagte medisiner, hvis over-the-counter anti-kvalme medisiner ikke styrer dine symptomer til en tilfredsstillende grad. Forbli i tett kommunikasjon med legen din etter en hjernerystelse, som selv relativt mild hjernerystelser kan noen ganger føre til permanent hjerneskade eller til og med fysisk funksjonshemming.

Snakk med legen din om dine post-hjernerystelse symptomer er kvalme, samt noe av det følgende: migrene, desorientering, forvirring, tap av smak eller lukt, søvnforstyrrelser, irritabilitet, depresjon eller dårlig balanse. Få undersøkt av en lege regelmessig til du er 100 prosent asymptomatisk.

Tips og advarsler

 • Følg alltid instruksjonene for riktig legemiddelbruk. Aldri ta mer enn den angitte maksimums daglig inntak av medisiner mindre regissert av en lege.
 • Vedvarende kvalme kan være forårsaket av post-hjernerystelse syndrom (PCS). PCS er en vanskelig tilstand å behandle, men du vil bli bedre av å bekjempe den med hjelp av en lege i stedet for på egen hånd.

Den beste måten å gjøre rynker forsvinner

Rynker er en naturlig følge av aldringsprosessen. Som huden eldes, mister den elastisitet og blir tynnere. Eksponering for ultrafiolette stråler, røyking og gjenta ansikts bevegelser er også forårsaker rynker, ifølge Mayo Clinic. Heldigvis reseptbelagte aktuelle medisiner, ansiktsbehandlinger og kirurgi gir muligheter til å gjøre rynker forsvinne.

Aktuelle medisiner

Topisk retinoid (som er tilgjengelig gjennom resept), slik som tazorac, Retin-A og Avage, er avledet fra vitamin A. Disse topiske produkter er i stand til å minimere forekomsten av fine rynker og pigment problemer, i henhold til de Mayo Clinic. Aktuelt retinoid kremer gjør huden mer utsatt for solbrenthet, så bruk solkrem.

Ved behandling av rynker, er også over-the-counter rynke kremer. En effektiv rynke krem ​​vil ha de aktive ingrediensene: retinol, Kinetin, koenzym Q10 eller alpha hydroxy syrer, ifølge Mayo Clinic. Reseptfrie kremer inneholder lavere mengder av aktive ingredienser, så resultatene er ikke så god som med reseptbelagte medisiner.

Dermabrasion Therapies

Dermabrasion behandlinger presse ned det ytterste laget av huden med en børste som roterer. Denne bevegelsen gjør at huden til å kaste døde hudceller og et nytt lag av huden overflater. Rødhet og skorpedannelse kan oppstå etter behandling, men vil bare vare et par uker, ifølge Mayo Clinic.

En lignende behandling er Microdermabrasion. Under denne behandlingen, er en sugeapparatet plassert på huden, mens krystaller bevege seg raskt for å fjerne det ytre lag av huden. Gjenta økter er nødvendig for å få de beste resultatene, ifølge Mayo Clinic.

Mykvevsfyllere

Myke vev fyllstoffer blir brukt til å behandle dype rynker. Mykt vev, slik som kollagen eller fett, blir injisert direkte inn i rynker. Disse vev glatte ut dype rynker i huden og gir med større volum. Denne prosedyren må gjentas hver månedene, og midlertidig rødhet og blåmerker kan oppstå i det berørte området.

Face-Lift

Rynker som ikke svarer til andre behandlinger kan vanligvis fjernes med en face-lift prosedyre. I løpet av denne prosessen, vil en kosmetisk kirurg fjerne fett i ansiktet, og det underliggende vevet blir strammet opp for å fjerne rynker. En face-lift varer opp til 10 år, og helbredelse tid kan ta flere uker, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan vet jeg om en person har en hjernerystelse

Når noen lider en voldelig, eller enda mindre, slag mot hodet, kan hjernen komme i veien, som fører til blåmerker i hjernen, rive av blodårer og skader på nerver. Dette kan resultere i en midlertidig tap av normal hjernefunksjon kjent som en hjernerystelse. Siden det er en alvorlig tilstand, er det viktig å være i stand til å fortelle om en person har en hjernerystelse, og hvis så, å søke medisinsk behandling umiddelbart. Les videre for å lære hvordan å fortelle om en person har en hjernerystelse.

Bruksanvisning

•  Etter et slag mot hodet, overvåke henne i flere timer. Unormal tretthet er ett tegn på en hjernerystelse. Hvis hun ønsker å gå i dvale, holde henne våken.

Spør om han er å se stjerner eller har en hodepine, begge tegn på en hjernerystelse.

Stå tilbake fra henne og holder opp et visst antall fingre. Spør om hun kan få dem ut. Tåkesyn er et annet tegn på en hjernerystelse.

Be ham om å beskrive i detalj hva som skjedde i de øyeblikkene som leder opp til henne å treffe hodet. Hukommelsestap, sløret tale og sier ting som ikke gir mening er alle tegn på en hjernerystelse.

Be henne om å gå rundt i rommet for å se etter andre tegn på en hjernerystelse, inkludert svimmelhet og balanse eller koordinasjonsproblemer.

utsette ham for sterkt lys. Sensitivitet er et annet tegn på en hjernerystelse.

Se for oppkast, som kan komme mye senere etter opplever slag mot hodet.

Se for engstelig, irritabel oppførsel og mangel på følelse eller følelser.

Hvis noen av de ovennevnte skiltene er til stede og vedvarer, kontakt lege.

Tips og advarsler

 • • Som vi alle vet, er det bedre å være safe than sorry. Hvis du er avhør om du kan fortelle om en person har en hjernerystelse, søker medisinsk behandling.
 • <br> • Hvis skaden ble påført under fysisk aktivitet, ikke la den personen for å gå tilbake til å spille. Det er viktig at hun overvåkes i flere timer, uavhengig av hva enhver trener kan si.