Digidexo.com

B-vitaminer for hårvekst

Sunn, sterk hår er noe som mange mennesker streber etter. Men for noen mennesker kan det være en utfordrende og frustrerende mål. Hår vokser i gjennomsnitt en halv tomme per måned. Den eneste delen av håret som er i live er roten, noe som gjør det viktig å holde det sunt. Som vi alder, kan hårvekst bremse og til og med stoppe helt. Håret er laget av keratin, et protein som også bidrar til å skape negler og hud.

Hårvekst

Ifølge Dr. George Obikoya må visse vitaminer slik som B-vitaminer er tilstede i riktige proporsjoner for optimal hårvekst. Når kroppen mangler viktige vitaminer på grunn av stress, dårlige matvaner, mangel på søvn og giftstoffer i miljøet, er håret kompromittert og svekket. Dette resulterer i kjedelig, livløst hår og noen ganger bremset hårvekst.

Vitamin B7

Vitamin B7 (biotin) også kjent som vitamin H, er vannløselig, noe som betyr at den er behandlet gjennom blodstrømmen og forlater kroppen gjennom urinen. Biotin må ofte etterfylles på grunn av dette. Vitamin B7 spiller en stor rolle i å hjelpe kroppen forbrenne proteiner, karbohydrater, fett og glukose. Dette bidrar til å produsere sunt hår. Vitamin B7 forårsaker merkbare resultater i hår tilstand når det tas som et supplement eller spist regelmessig. Egg, melk, fjærfe, spinat og blomkål er eksempler på matvarer med høyt innhold av biotin.

Vitamin B6

Vitamin B6 (pyridoksin) er også vannløselige og er nyttig med røde blodlegemer metabolisme. Dette betyr B6 spiller en rolle i å øke mengden av oksygen som føres gjennom blodet. Når kroppen er mer oksygenrikt, alle organer fungere bedre, inkludert å lage bedre hårvekst. Mange forsterkede frokostblandinger, kjøtt og fisk har høye nivåer av B6. Dr. Obikoya foreslår å ta 50 mg vitamin B6 daglig for å fremme sunn hårvekst.

Vitamin B8

Vitamin B8 (inositol) er vannløselig og bidrar til å skape sunn cellevekst, som er direkte relatert til helse hårvekst. Kaffe reduserer evnene til vitamin B8 å gjøre jobben sin. Vitamin B8 kan finnes naturlig i hvetespirer, bananer og brun ris. Personer med en mangel på vitamin B8 kan oppleve eksem eller hårtap.

Vitamin B9

Vitamin B9 (folsyre) er avgjørende for kroppen i produksjonen av nye celler og spiller en rolle i DNA og RNA, kroppens genetiske materialer. Vitamin B9 bistår også med å hjelpe nervesystemet funksjonen riktig og spiller en rolle i sunt hår. De fleste mennesker er i stand til å få nok vitamin B9 gjennom kostholdet. Vitamin B9 er vannløselig og finnes i mørke, grønne grønnsaker.

Expert Insight

Generelt, føles Dr. Obikoya god helse og ernæring sammen med B-vitaminer hjelper med sunn hårvekst. Som han sier: "Hvor mange syke mennesker kjenner du med en full leder av sunt hår?"