Digidexo.com

Hvordan hjelpe en Significant Other takle depresjonen

Hvordan hjelpe en Significant Other takle depresjonen


Depresjon har evnen til å ødelegge selv de beste forhold. Som symptomer på depresjon ta tak i partneren din, vil det invadere alle aspekter av ditt forhold. Vanlige symptomer som sinne, fortvilelse, tristhet og håpløshet kan gjøre ham føle seg nummen til alle rundt ham. Du kan føle seg isolert som din partner holder tilbake sin kjærlighet og hengivenhet. Han kan trekke seg tilbake og stenge deg ute av livet hans. Din partner kan undertrykke sine følelser fordi han er redd for å bli sett på som svak eller sårbar. Depresjon er en ondskapsfull kamp som er vanskeligere å kjempe alene. Depresjon påvirker en person mentalt, fysisk og følelsesmessig. Det drenerer sakte forholdet. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg å takle en deprimert signifikante andre.

Bruksanvisning

•  Søk hjelp. Stage en intervensjon med venner, familie, kolleger og alle andre som er nær henne. Hver person skal fortelle henne hvorfor det er viktig at hun får hjelp. Forklar henne at depresjon er en sykdom som må behandles på samme måte som enhver annen medisinsk lidelse. Vis henne hefter og brosjyrer på depresjon. Som hun lærer mer om depresjon, bør hun begynne å forstå at denne tilstanden kan behandles. Fortell henne at det er mange typer av effektive behandlinger som for eksempel medisiner, terapi og gruppeterapi.

Gjør en avtale med en psykiater. Din partner kan være foreskrevet selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) for å lindre symptomene på depresjon. SSRI er også effektive ved behandling av andre tilstander som obsessiv-kompulsiv lidelse, sosial fobi, panikkanfall og angst. Disse forholdene ofte følger depresjon. I tillegg kan trisykliske antidepressiva også brukes, men har mer alvorlige bivirkninger som økt hjertefrekvens, hypotensjon på stående, og vanskeligheter med vannlating. Pasienter som tar trisykliske antidepressiva ofte klager over tretthet og vektøkning. Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) brukes som en siste utvei. Denne anti-depressive legemiddel har blitt knyttet til alvorlig og plutselig økning av blodtrykket.

Be om hjelp fra venner og naboer. Depresjon kan gjøre ham til å føle seg overveldet og han kan finne at å fullføre daglige oppgaver er vanskelig. Spør sine venner eller naboer om de kan hjelpe til med husarbeid som vask retter, tar ut søpla eller gjøre vaskeri. Han kan trenge hjelp med personlig hygiene.

Diskuter hans følelser. Det er en myte at det å snakke om depresjon bare gjør at personen føler seg verre. Snakker om hennes symptomer kan gjøre henne føle seg som om de er håndterbare. Diskutere hennes følelser vil hjelpe henne til å føle at de er mindre av en byrde for henne.
Vær oppmerksom på at hun kan være resistente mot å snakke. Mange vil sette opp en vegg når samtalen blir til hvordan de føler. Ikke tvinge problemet. Sørg for at hun vet at du er tilgjengelig hvis hun trenger å snakke.

Oppmuntre ham til å skrive i en journal. Noen ganger de tingene som vi ikke kan kommunisere med ord kan sies gjennom skriving. Det vil hjelpe din partner gevinst innsikt i sine følelser og følelser. Hvis han ikke liker å skrive, oppmuntre ham til å tegne hvordan han føler. Det er viktig at han har en uttrykks stikkontakt, slik at han kan lufte sine følelser. Han vil føle seg verre hvis han flasker opp sine følelser.

Lag en liste over små mål hver dag. Start med enkle oppgaver som å ta en kort tur til bokhandelen, en 10-minutters spasertur eller ringe en venn. Disse små mål vil føles som prestasjoner. Prøv å få henne til å føle at hun kan komme seg gjennom depresjon henne ett øyeblikk om gangen.

Bli med gruppeaktiviteter. Som hans depresjon symptomer lette, prøv å gjøre ting som han tidligere har hatt. Ta ham til å se et teaterstykke, en film på det lokale teateret eller en konsert.

Ta en beslutning. Noen ganger kan depresjon rive et forhold hvis hjelp ikke er søkt. Hvis hun nekter å få hjelp, må du avgjøre om forholdet er verdt å redde. Aldri bo med noen av medlidenhet fordi de er deprimerte. Det er ikke sunt for deg å forbli i et forhold ut av en følelse av skyld. Til slutt, vil du begynne å mislike henne og det ville bare gjøre situasjonen verre.