Digidexo.com

Effekten av Salt på blodtrykket

Effekten av Salt på blodtrykket


Det er to tall som brukes i blodtrykksmålinger. Disse to tallene viser hvor vanskelig det er for blodet å strømme gjennom arteriene, årer og mindre blodkar. Det første tallet er det systoliske trykket, som representerer trykket av oppdrags hjerte. Det andre tallet er det diastoliske trykk, som måler trykket av hjertet når den slapper. Høyere saltinntak kan øke både presset.

DASH

The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) studie bestemmes en sammenheng mellom kosthold og blodtrykk. Fra den studien, ble DASH kosthold opprettet. Dietten er rik på grønnsaker, frukt og magre meieriprodukter.

Helse Fordeler

I 2001, "New England Journal of Medicine" bestemt at å redusere salt i kosten og senke risikoen for høyt blodtrykk er nyttig for ulike helsemessige årsaker. Redusere høyt blodtrykk reduserer også risikoen for visse helseproblemer senere i livet, slik som hjerteinfarkt og slag.

Betraktninger

For å redusere saltinntaket, spise færre bearbeidet mat og bestille mindre deler i restauranter. Begynn matlaging uten salt, og legge smak til mat ved hjelp av krydder, sitronsaft eller urter.

Effekter

På den kanadiske Cardiovascular Congress i 2009, legene diskuterte hvordan en natrium-laden vestlig kosthold ble fyre opp en topp i blodtrykket for kanadiere. I Canada er det anslått at overflødig natrium inntak er ansvarlig for 1 million tilfeller av hypertensjon.

Expert Insight

Ifølge Dr. Denise Simons-Morton, redusere natrium er en nondrug tilnærming til å kontrollere blodtrykket. Legen legger også til at hvis USA matforsyningen hadde mindre natrium, ville den generelle befolkningen har lavere blodtrykk.