Digidexo.com

Akutt Bihulebetennelse Treatment Guidelines

Akutt bihulebetennelse er en type infeksjon som påvirker bihulene, mellomrommene bak pannen, kinn og øyne som er fylt med luft og er foret med slimhinner. Denne type infeksjon kan være forårsaket av en vanlig forkjølelse eller bakterier, allergi eller soppinfeksjoner. Under bihulebetennelse, bihulene blir betente og hovne, og slimete tømme ikke riktig. Noen symptomer er pustevansker, hevelser i ansiktet eller øynene og alvorlig hodepine og øre smerter. Hvis disse symptomene vedvarer i mellom 2 og 8 uker, er tilstanden anses å være akutt bihulebetennelse.

Grunnleggende behandlinger

Mange personer som har akutt bihulebetennelse trenger ikke å se en lege fordi infeksjonen kan behandles gjennom hjem rettsmidler og over-the-counter medisiner. Et symptom på at du kan bidra til å avlaste med disse typer behandlinger er lunger. For dette symptomet, bør du sette en varm vaske tøy over hodet 2 til 3 ganger om dagen; sove med hodet hevet, slik at bihulene vil drenere bedre; skyll ut nesegangene, med en spesialdesignet sprayflaske, slik som Sinus Skyll; drikke, som vann og juice, som vil bidra til å bli kvitt slim; sitte i et rom med damp, for eksempel et bad, ca 2 til 4 ganger om dagen og bruke en luftfukter. Du vil ønske å unngå å drikke enkelte drikker som kaffe og brus, fordi de kan føre til at du blir dehydrert. Du bør også unngå alkohol fordi det kan føre til at sinus hevelse å forverres. For å holde symptomene dine forverres, spesielt hvis du er overbelastet, vil du også ønsker å unngå å fly på et fly. Hvis du var å fly på et fly med symptomer på akutt bihulebetennelse, kan endringen i høyden føre til at du har smerter i ørene, spesielt hvis væsker er bygget opp i dem på grunn av akutt bihulebetennelse.

Å behandle akutt bihulebetennelse uten å se en lege, kan du også ønsker å bruke en nesespray spray, som du kan kjøpe fra en lokal butikk, men du bør bare bruke den for mellom 3 til 5 dager. Disse spray brukes til å hjelpe med nasal drenering og en tett nese. En vanlig nese decongestion spray som kan kjøpes over-the-counter er afrin. Du bør sette 2-3 dråper av denne spray i neseborene hver 10 til 12 timer, som ikke overstiger to doser om dagen. Du kan også være lurt å ta en decongestant i pilleform, for eksempel Drixoral eller Sudafed, som arbeider for å lindre symptomene på en lignende måte å nesespray decongestants. For smertelindring, kan du ta medisin med ibuprofen, slik som Motrin eller advil, eller over-the-counter piller med paracetamol, for eksempel Tylenol. Noen pasienter kan også bruke en nasal saltvann spray flere ganger om dagen som foreskrevet av sine leger. En nasal saltvann fungerer som en fuktighetskrem for flimmerhårene, som er hår-lignende strukturer som danner en vei for hvite Bloods celler til å komme å rense kroppen for bakterier og andre materialer. En annen type spray som kan være foreskrevet en nasal kortikosteroid, som er en type av spray som brukes til å behandle inflammasjon.

Avanserte Behandlinger

Selv om det er sjelden at pasienter trenger antibiotika for akutt bihulebetennelse, er det noen tilfeller der de er foreskrevet. Vanligvis trenger leger ikke gi pasientene antibiotika fordi disse typer av medisiner ikke fungere dersom infeksjonen er forårsaket av et virus eller sopp, og bakterieinfeksjoner kan ofte herdes uten bruk av antibiotika. Leger vil ofte forskrive antibiotika for barn med akutt bihulebetennelse, spesielt hvis de har en vedvarende hoste og nasal drenering problemer som varer 2 til 3 uker, feber høyere enn 102,2 grader F, ansikts eller hovne øyne og ansiktssmerter eller hodepine. Leger vil også forskrive antibiotika for pasienter som har en type akutt bihulebetennelse forårsaket av en bakteriell infeksjon som er vedvarende eller tilbakevend. Noen antibiotika som foreskrevet er medisiner med amoxicillin, som Amoxil og Trimox; med doksycyklin, slik som Doryx og med trimetoprim-sulfametoksazol, som for eksempel Bactrim og Septra. Som andre medisiner, er det viktig at du tar hele beløpet som legen forskriver og følg instruksjonene på etiketten. Vanligvis med antibiotika foreskrevet for akutt bihulebetennelse, må du ta medisiner for ca 10 til 14 dager, fordi hvis du ikke gjør det, vil symptomene kommer tilbake.

For pasienter med akutt bihulebetennelse, kan andre behandlinger som allergivaksinering, intravenøse injeksjoner og kirurgi være nødvendig. Selv om det er sjelden, er noen pasienter med former av infeksjonen forårsaket av sopp gitt anti-fungal medisiner, for eksempel amfotericin B og vorikonazol, intravenøst. Folk hvis tilstanden er forårsaket av allergi kan gis allergivaksinering for å hjelpe kroppen motstå allergener som forårsaker symptomene. Mange mennesker med soppinfeksjoner har andre tilstander som trenger kirurgi, for eksempel polypper, som er ikke-kreftsvulster i nesehulene, eller en merkelig septum, som er en forskyvning i den tynne veggen som skiller den høyre og venstre deler av nesen . Noen mennesker med akutt bihulebetennelse kan få operasjon, utført av otolaryngologists, for å rense ut sine nesegangene, spesielt hvis de har hatt vedvarende problemer med betennelse.