Digidexo.com

Hvordan takle Urin Kateterisering

Livet kan være elendig når blæren slutter å fungere som den skal. Mange forhold kan føre til inkontinens eller urinretensjon. Ryggmargsskade, bekken kreft og alvorlig demens er noen av de forhold som kan resultere i behov for langsiktig urinkateter. Kronisk bruk av en urinkateter kan forårsake bivirkninger, både fysiske og psykiske. Men du kan takle.

Bruksanvisning

Klimaendringer med et kateter

•  Få en ny mening. Det er viktig å se en urolog for å se dine alternativer. Du kan være en kandidat for et kirurgisk inngrep som eliminerer behovet for et kateter. I noen tilfeller kan du gjøre det bra med intermitterende kateterisering (plassere et rør i din egen blære fire eller fem ganger daglig for å drenere urin). Til syvende og sist, er en blære kateter en stor livsstilsendring, og du bør vurdere alternativene. Det er best å unngå kronisk kateter bruk hvis det er mulig.

Be om en avtale med en sykepleier pedagog. Noen ganger leger synes å glemme at du trenger hjelp til å forstå hvordan å opprettholde din blære kateter. En sykepleier pedagog kan svare på tekniske spørsmål om kateter omsorg. Ta opp alle dine spørsmål og svar i en notatbok for fremtidig referanse.

Kjenn risikoen. Langvarig bruk av urinkateter må overvåkes av en urolog. Ifølge Journal of Urology, irritasjon og betennelse forårsaket av kateteret øker risikoen eller urin-veiskreft. Katetre også øke risikoen for alvorlige urin-veisinfeksjoner. Får vanlige kontrollene og ber urologen når man skal gi sitt kontor en samtale vil hjelpe deg å unngå farlige komplikasjoner.

Hold sexliv aktiv. Snakk med partneren din om dine følelser. Føler du deg flau? Det er OK å innrømme det. Ifølge Rehabilitation Institute of Chicago, kan både menn og kvinner har samleie med en blære kateter på plass. For menn, kan slangen bli bøyd bakover og brettes ved siden av penis. Hold slangen på plass med en kondom. For kvinner, kan røret løftes til side og tapet ut av veien. Ikke knekk slangen. For begge kjønn, er det mulig å fjerne kateteret for samleie, forutsatt at det kan erstattes fullstendig etterpå. Bruk alltid kondom for sikrere sex. Vedlikeholde pre-kateter sexliv vil hjelpe deg å føle seg "normal" og hjelpe deg til å takle. Hvis kateteret er midlertidig for bruk etter operasjonen, spør din lege når du kan gjenoppta sex.

Vær ærlig. En blære kateter er ikke noe som bør få deg til å føle skam. Ikke føl at du må skjule det faktum at du trenger en urin apparatet. Hvis du får ufølsomme spørsmål, være enkel og ærlig. Du er den som setter tonen for hvordan andre oppfatter deg og reagerer på deg.

Vær kreativ med mote. Prøv flyter bukse passer med en etappe pose hvis du er en kvinne og løstsittende bukser hvis du er en mann. Prøv å velge klær som ikke vil trekke på slangen. Hold posen godt på plass med elastiske stropper for en jevn linje. Når du vet at du ser bra ut, føler deg mer trygg. Ikke la din urinkateter komme i veien for din vinnende personlighet og stå på-ånd.

Tips og advarsler

  • Tømme urinposen før du forlater hjemmet for å holde den flat.
  • Carry individuelt innpakket alkohol våtservietter i lommen eller vesken når du er ute.
  • Vær spesielt forsiktig med å vaske hendene ofte.
  • Hold legen telefonnummer med deg i tilfelle du kjører inn i et problem mens du er borte fra hjemmet.