Digidexo.com

Acai Berry Vs. Blueberry

Acai Berry og blåbær tilhører samme mørke bær familien. Når man sammenligner dem, vil du finne de er ikke bare fysisk like, men de tilbyr relativt like helsemessige fordeler.

Origin

Acai Berry er opprinnelig fra Sentral-og Sør-Amerika, mens blåbær antas å ha sin opprinnelse fra Nord-Amerika og Europa.

Acai Berry

Acai Berry er en god kilde til fiber, sunt fett og antioksidanter. Acai berry juice ble funnet å ha mindre antioksidanter enn blåbær juice. Acai bær er også en rik kilde til fiber, protein og andre næringsstoffer som Omega 6 og Omega 9.

Blueberry

Anthocyaniner som finnes i blåbær er ansvarlig for sin blå pigment. Antocyaner beskytter kroppens celler mot ekstreme skader. De arbeider også med andre vitaminer for å reparere og vedlikeholde vev.

Helse Fordeler

En 2005 studie utført av forskere fra University of Georgia identifisert fenoliske forbindelser i blåbær som reduserer risikoen for negative helse sykdommer som kreft. Videre National Center for Bioteknologi Information (NCBI) forklarer hvordan innholdet i blåbær kan beskytte kroppen fra vaskulære sykdommer som iskemisk hjerneslag og aterosklerose.

En 2006-forskning gjort av Stephen Talcott og hans kolleger fra University of Florida fant at acai bær kan bidra til å drepe leukemiceller. De er imidlertid innrømmet at de må undersøke nærmere på antioksidantegenskaper av Acai Berry.

Betraktninger

Acai Berry kosttilskudd, ekstrakter, pulver eller juice kan utløse eller forverre høyt blodtrykk, hevelser, intestinal blødning eller sår. Det er heller ikke anbefalt for gravide kvinner og barn, fordi det finnes ingen solid vitenskapelig forskning på sikkerheten til acai berry produkter.