Digidexo.com

Historien av myelomatose

Historien av myelomatose


Multippel myelom refererer til kreft i plasmaceller, hvite blodlegemer som finnes i benmargen. Sykdommen er preget av vekst av unormale plasmaceller som kan føre til bein erosjon, immunsystem mangler og nyreproblemer. Sykdommen har eksistert i tusenvis av år, men det medisinske samfunnet har begynt å forstå det bare de siste par hundre år. I den tiden, ingen har vært i stand til å utvikle en kur, men nye behandlinger har kontinuerlig forlenget livet til diagnostiserte pasienter, inkludert en rekke gjennombrudd i de siste tiårene.

Første Cases

Myelomatose har trolig eksistert siden antikken, som noen American Indian skjeletter har vist tegn på sykdommen nærvær. Den første dokumenterte tilfeller, men skjedde i midten av det 19. århundre i London. I 1844, bukket 39-åringen Sarah Newbury etter fire år med sterke ryggsmerter og en rekke benbrudd. En obduksjon avdekket deler av hennes sternum hadde blitt erstattet med en rød substans. Det samme stoffet ble funnet under obduksjonen av handelsmann Thomas Alexander McBean noen år senere.

Discovery

En russisk lege, Von Rustizky, først brukte begrepet myelomatose å beskrive sykdommen i 1873, beskriver åtte benmargs svulster han funnet under en obduksjon. Sykdommen fortsatt ofte bærer hans navn i Russland. Sykdommen ble også kjent som Kahler sykdom, etter en av de mest kjente tidlige tilfeller i juli 1879. Dr. Otto Kahler undersøkt og behandlet en 46 år gammel lege med sykdommen. Ved legens død i 1887, og obduksjonen avdekket de samme store røde runde cellemasser i hans ribben og ryggvirvler. Kahler også var i stand til å matche de unormale urin proteiner som finnes i legen med dem oppdaget i McBean flere år tidligere. Konseptet med blodplasma ble oppdaget om denne gangen også, og Kahler sak vakt interesse i sykdommen.

Tidlige Behandlinger

Legene behandlet Newbury og McBean med de rå metoder for en Rabarbra pille og igler, henholdsvis, men behandlingstilbud raskt forbedret. I 1947 leger brukte uretan, som var standard behandling til forskning funnet det hjalp ikke mer enn et placebo. En behandling av melfalan pluss prednison ble standardregime i flere tiår, noe som strekker pasientenes liv. Forskere har utviklet en rekke legemidler, inkludert thalidomid, bortezomib og lenalidomid, for å behandle sykdommen. Stamcelletransplantasjon, først unnfanget i 1957, har også dukket opp som en behandling.

Diagnose

I 1975 midler fra National Cancer Institute bidro til å utvikle Durie-Salmon Staging System, som var den utbredt metode for å diagnostisere multippel myelom. Dette systemet deles sykdommen inn i tre stadier basert på en rekke faktorer, inkludert kalsium nivåer, en skjelettundersøkelse, proteinnivåer og hemoglobin. Den internasjonale myelom Working Group i 2005 publiserte en mer forenklet International Staging System, som baserer scenen på enkle mikroglobulin og albumin målinger. Denne siden er blitt den dominerende metoden diagnostisering.

Søk etter en kur

Tvillingsøstre Kathy Giusti, som ble diagnostisert med multippel myelom, og Karen Andrews grunnla multippelt myelom Research Foundation i 1998 for å finansiere forskning og behandling av sykdommen. I det neste tiåret, grunnlaget hevet ca $ 110 millioner til å finansiere 100 laboratorier over hele verden. Mens en kur fortsatt ukjent, har flere fremskritt skjedd i den tiden, inkludert nye behandlinger som strekker seg livet til pasienter og en rekke kliniske studier.