Digidexo.com

Migrene og Ménières sykdom

Migrene og Ménières sykdom


I 1861, en sykdom i det indre øret, forårsaker svimmelhet, tinnitus, øre press og fluktuerende hørselstap, ble beskrevet av franske legen Prosper Meniere. Denne lidelsen er nå kjent som Ménières sykdom.

Identifikasjon

Årsaken Menieres sykdom er ukjent, og det er ingen definitiv test ved å diagnostisere Menieres. Pasienter med Ménières rapport opplever kvalme og oppkast, men vanligvis som en konsekvens av symptomet svimmelhet. Noen rapport glemsomhet eller hukommelsestap, forvirring eller desorientering. Ménières sykdom består av episodiske symptomer, noe som betyr at pasienter vil oppleve episoder når symptomene forverres og tider når de har ingen symptomer i det hele tatt. Angrep av Ménières anses å være alvorlige episoder.

Symptomer

Vanligvis er en Ménières angrepet innledes med fylde i det ene øret. Endringer i tinnitus (øresus) eller svingninger i hørsel kan også oppleves like før et angrep. En episode av Ménières vilje inkluderer vanligvis alvorlig svimmelhet, tap av balanse, kvalme og / eller oppkast.

Migrene

Migrene er periodiske angrep på en eller begge sider av hodet, noen ganger ledsaget av kvalme, oppkast, lysfølsomhet, lydfølsomhet, synsforstyrrelser og andre symptomer. Migrene ikke alltid inkludere hodepine, og de kan eller ikke kan bli innledet av aura.

Symptomer på migrene

Migrene symptomer kan inkludere moderat til alvorlig bankende hode smerter som er oftest funnet på den ene siden av hodet. Smerte er vanligvis plassert nær øyet av den berørte side av hodet og kan forverres med fysisk aktivitet. Migrene kan forårsake følsomhet for lys og lyd og kan forårsake ødeleggende smerte som påvirker daglige aktiviteter. Det finnes ingen kur for migrene, men behandlinger er tilgjengelige.

Tilkobling av Ménières og migrene

Nesten 13 prosent av den voksne befolkningen i USA lider av migrene, med høyest forekomst hos kvinner i fertil alder. Migrene har ofte blitt feildiagnostisert av sufferers som Sinus hodepine, og dermed forblir ubehandlet.

Ifølge Reploeg, Goebel og Radke, "I en liten studie av personer med Ménières sykdom, utbredelsen av migrene var om lag 50 prosent, sammenlignet med en figur av om lag 25 prosent i den ikke-Ménières befolkning."