Digidexo.com

Hva er årsaken til Flat Brown Vorter?

Hva er Flat Brown Vorter?

Flat brune vorter kan kategoriseres som ikke-maligne eller godartet hudkreft. Andre navn for disse warts er plantar vorter, juvenile vorter eller subungual vorter. De vises vanligvis hos barn og ser ut som et knappenålshode som vanligvis vises på ansikt, hals, hender og føtter. Flate vorter kan se ut som klynger eller enkeltsteder spredt langs huden, og det kan være hundrevis i bare én klynge. Vortene kan bringe ubehag i kløe og blødning.

Årsaker

Den mest populære myten om vortene er troen på at de kom fra frosker eller padder. Men du kan bare få flate brune vorter fra en annen person med samme sykdom.

HPV eller human papilloma virus er den primære årsaken til vorter. Ifølge studier, er det mer eller mindre 60 typer humant papilloma virus. Slike virus fremkaller den raske veksten av keratin, som er det øverste lag av huden. Disse warts er ikke kreft, og kan kureres og fjernes umiddelbart. I noen tilfeller kan vorter føre til mer alvorlige problemer, slik som livmorhalskreft, når sykdommen ikke er behandlet.

Komme Vorter

Flat brune vorter er smittsom og kan være gått ned fra én person til en annen. Vanligvis er det ved åpen kroppskontakt med smittet person. HPV kan spre gjennom de små og bittesmå porer i huden. Hvis du har disse vortene, unngå å dele barberhøvler, håndklær eller personlige hygieneartikler.

Behandlinger og Cures

Medisinsk behandling ofte blir oversett fordi vortene forsvinner etter hvert, likevel behandling er fortsatt nødvendig. For små vorter, kan en lege foreskrive medisiner for å forebygge og helbrede noen skrubbsår til sunn hud rundt vortene. Man kan også bruke milde syrer for å fjerne de døde hudceller og delikate på den ytre belegg av vorter. For store flate brune vorter, er kirurgisk fjerning anbefales.