Digidexo.com

Hva Foods å unngå hvis du har høyt Glukose

Hva Foods å unngå hvis du har høyt Glukose


Din helsevesenet leverandør vil anbefale at du jobber med en kostholdsekspert hvis du har høyt blodsukker for å planlegge et balansert kosthold. Dette medisinsk ernæring terapi kan redusere blodsukker triggere og hjelpe deg med å administrere din vekt. En ernæringsfysiolog vil foreskrive en diett som understreker gode karbohydrater som for eksempel frukt, grønnsaker og helkorn; fiberrik mat; fisk høy i omega-3-fettsyrer som for eksempel laks; og gode fettstoffer som avokado og pekannøtter.

Hvordan kroppen bruker glukose

Kroppen din bruker en enkel sukker, glukose, for drivstoff. Bukspyttkjertelen frigjør et hormon som heter insulin å eskortere glukose energi til cellene for å dekke energibehovet. Når glukose behov er dekket i cellene dine, er ekstra glukose lagres i kroppen som fett.

Høyt blodsukker problemer

Spise overflødige kalorier og fettrike matvarer kan føre til at blodsukkeret til å stige. Farlig høyt blodsukker, eller hyperglykemi, kan vraket ødeleggelse på kroppen din og forårsake langsiktig skade på nerver, nyrer og hjerte, ifølge MayoClinic.com. Ukontrollert insulin kan føre til celledød. Shedding de ekstra pounds kan hjelpe kroppen din regulere insulin bedre. Noen mennesker, uansett hvor sunne de er, ikke produserer nok insulin og krever medisiner for å kontrollere blodsukkeret.

Unngå Foods høy i mettet fett

Det er en sterk sammenheng mellom diabetes, et fettrikt kosthold og svekkelse av helsen. Foods høy i mettet fett, vil trans fett og kolesterol akselerere utviklingen av tette og herdet arterier, som fører til hjertesykdom og hjerneslag. Begrense matvarer som kjøtt, pølser, pølse og bacon. Mettet fett bør begrenses til 7 prosent av dine daglige kalorier, ifølge MayoClinic.com. Unngå helt bearbeidet snacks, bakevarer, fett og stokk margarin. Mat med høyt kolesterol, for eksempel meieriprodukter, eggeplommer, lever og andre innmat, bør begrenses til 200 mg per dag.

Unngå Foods høy på glykemisk indeks

Matvarer som er komplekse karbohydrater og høy i fiber tar lengre tid for kroppen å bryte ned og føre til mindre blodsukker toppene. Men noen komplekse karbohydrater som poteter svare fysiologisk lik ren glukose, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State. Instituttet anbefaler at du unngår matvarer som er stivelsesholdige høy glykemisk indeks matvarer som poteter, hvit ris og hvitt brød og redusere forbruket av sukkerholdig mat som kjeks, kaker, godteri og brus.