Digidexo.com

Tegn og symptomer på et hjerteinfarkt i ung kvinne

Hjertesykdom er vår nasjons nummer én morder. Ifølge kvinner Heart Foundation --- er det rundt en halv million hjerteinfarkt dødsfall i USA hvert år, og halvparten av dem er kvinner. Stiftelsen sier hjertesykdom hos unge kvinner står for rundt 16.000 dødsfall i året. Faktisk, sier grunnlaget så mange kvinner dør av hjertesykdom i alderen 40 og 60 som brystkreft.

Viktigheten av Recognition

Å finne ut om du har et hjerteinfarkt kan være vanskelig hvis du er en ung kvinne. Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner ha "alt, ingen, mange eller noen av de typiske hjerteinfarkt symptomer." Siden medisinske eksperter sier får behandling så raskt som mulig er viktig, er det viktig å vite alle mulige tegn og symptomer på hjerteinfarkt.

Brystsmerter eller ubehag

Dette er den vanligste symptomet på et hjerteinfarkt. Den brystsmerter kan føles som en verke, trykk, fylde eller klemme i midten av brystet. Denne smerten ville vare mer enn noen få minutter, og kan komme og gå. Men Mayo Clinic sier at kvinner er mer sannsynlig enn menn å ha noen brystsmerter under et hjerteinfarkt.

Angst

Angst er også en typisk hjerteanfall symptomet. Hvis du har et hjerteinfarkt, kan du oppleve en følelse av undergang, eller du kan føle deg som om du har et panikkanfall. Du kan også føle deg svimmel og ør, som om du kan passere ut.

Andre typiske tegn og symptomer

Mennesker som opplever hjerteinfarkt ofte opplever kortpustethet. De ender opp med å bryte inn i en svette med kald, klam hud, og kan føle seg syk til magen eller oppkast.

Ikke-så-typiske symptomer

The Mayo Clinic sier at kvinner kan føle ubehag i nakke, kjeve, skulder, øvre rygg eller mage. De kan også føle at de har halsbrann og kan ha uvanlig eller uforklarlig tretthet. Kvinne Heart Foundation sier nesten tre fjerdedeler av kvinnene oppgir å ha influensalignende symptomer i minst et par uker før de har mer alvorlige brystsmerter eller alvorlig pustebesvær.

Ifølge Mayo Clinic kardiolog Sharonne Hayes, er disse ikke regnes som "kvinners symptomer", men de er symptomer kvinner er mer sannsynlig å føle. Legen sier også kvinner er mer sannsynlig å oppleve kvalme eller oppkast.

Diagnostisering yngre kvinner

Hayes har behandlet kvinner i 30-årene og 40-årene som har hatt hjerteinfarkt og sier at hvis en yngre kvinne går til legevakten med "ganske klassiske symptomer," beredskap arbeidere ofte kanskje ikke tror hun er å ha et hjerteinfarkt. Legen sier selv kvinnen med symptomer kanskje ikke tror det er et hjerteinfarkt. Hayes sier yngre kvinner kan ha mer av de såkalte "ikke-klassiske" symptomer uten brystsmerter.

Hva du skal gjøre

Hvis du føler at du har et hjerteinfarkt, bør du ringe legen din eller 911 med en gang. En gang på legevakten, en yngre kvinner opplever tegn og symptomer på hjerteinfarkt må fortelle sykepleierne og legene hvorfor hun kom inn, fordi hun må få de riktige testene --- og akuttmottaket arbeidere kan ikke være vurderer et hjerteinfarkt med mindre personen bringer det opp, sier Hayes.