Digidexo.com

Ultrafiolett lys Brukes i Diagnostisering Ringorm

Ringorm er en soppinfeksjon som ofte rammer katter og hunder, og kan også smitte til mennesker. Symptomer hos mennesker inkluderer kløe, rødhet og skjellete eller tørre flekker i huden. De berørte områdene ofte fremstå som konsentriske ringer, med senterdelen healing som infeksjonen går utover. Diagnosen er ofte bekreftet ved hjelp av ultrafiolett lys.

Ringorm Årsaker

Selv om det er kjent ved navnet "ringorm," dermatophytosis er en hud infeksjon forårsaket av flere typer sopp, ikke av en type orm. De fungi omfatter Microsporum canis og Trichophyton rubrum, sammen med andre arter. Den type sopp som forårsaker infeksjonen ikke kan bestemmes bare ved å undersøke ringorm rammede områder.

Identifisere Ringorm

I noen tilfeller vil en helsepersonell diagnostisere ringorm basert på utseendet av lesjonene på en person eller et dyr. I andre tilfeller vil han bruke ultrafiolett lys for å bestemme om de organismer som forårsaker ringorm er til stede. Hvis dette ikke gi en pålitelig svar, blir en kultur som kreves for å bekrefte tilstedeværelse eller fravær av ringorm fremkallende sopper.

Identifikasjon Med UV lys

Noen typer sopp som forårsaker ringorm vil fluorescere under UV-lys. M. canis er en av de typer som reagerer på UV-lys, men ikke alle av de organismer som er ansvarlige for ringorm vil gjøre det. Eksperter som veterinærene på Long Beach Animal Hospital anslår at omtrent halvparten av tiden, vil ringorm arter gløde når UV-lys er skinte på dem. Så fluorescens er vanligvis en indikasjon på nærvær av ringorm, men mangel på fluorescens utelukker ikke den ut.

Wood Light

UV-lys som brukes for å identifisere ringorm er ofte kjent som en "Wood lampe" av utøvere. Lyset i kilden blir filtrert ved hjelp av nikkel oksid, og blir ofte kalt "black light" i vanlig bruk. Lyset selv ser blålig eller lilla, og fører til at noen av organismene som er ansvarlige for ringorm å fremstå gløde gult eller grønt når lyset skinner på eller i nærheten av det berørte området.

Supplere Diagnose Med UV lys

Siden UV-lys ikke alltid riktig å identifisere tilstedeværelsen av dermatofytter som forårsaker ringorm, er andre teknikker ofte nødvendig i forbindelse med det. I de fleste tilfeller blir hår eller hud celler brukes for en kultur for å bestemme om eventuelle sopporganismer er til stede. Denne teknikken kan også brukes til å identifisere de spesifikke arter som er til stede, selv om behandlingen er vanligvis den samme uavhengig av de spesielle artene som er involvert.