Digidexo.com

liste of urter med fytoøstrogen

Liste over urter som er fytoøstrogener

Liste over urter som er fytoøstrogener


Fytoøstrogener er stoffer som etterligner østrogen i kroppen. Stoffene som forekommer naturlig i mange planter. Noen planteføde inneholder en betydelig mengde av disse stoffene. Leger anbefaler ofte fytoøstrogener til kvinner som lider av menopausale symptomer som hetetokter og kramper. Phytoestrogen-rik mat inkluderer soyabønner, linfrø og valnøtter. Flere urter rike på fytoøstrogener kan tas internt som sirup, ekstrakter, te eller kapsler. Primære phytoestrogenic urter omfatter klaseormedrue, lakris rot, ginseng, Dong Quai, nattlysolje og rødkløver.

Svart cohosh

Klaseormedrue (Cimicifuga racemosa) blir ofte brukt for å lindre symptomer på overgangsalder, samt å lette menstruasjonssmerter. Det er solgt kommersielt i Vest-Europa, der det er et vanlig middel for kvinner. \ Har imidlertid utstrakt bruk av klaseormedrue ekstrakt vist seg å skade leveren, og det er kontraindisert hos kvinner som lider av brystkreft.

Lakrisrot

Hvis du liker virkemidler i form av en dessertlike te, kan du velge lakris rot som en phytoestrogenic medisin. Lakrisrot (Glycyrrhiza sinensis eller Glycyrrhiza glabra) tørkes og anvendes i form av sirup, te eller pastiller. I tillegg til sin bruk i beroligende menopausale symptomer, har lakris rot vært lenge brukt som et hostemedisinen. Det er imidlertid giftige når de anvendes i overskudd.

Ginseng

Ginseng roten (Panex ginseng) vokser i mange deler av verden, og har blitt brukt som en tradisjonell medisin av indianere, kinesere og koreanere. Du kan finne ginseng i nesten alle helsekost butikk; det antas at den energiserer brukeren. Ginseng også brukes til å behandle seksuell dysfunksjon samt menopausale symptomer. Faktisk, ginseng botaniske adjektiv, "Panex." bokstavelig talt betyr "kur-all."

Det er solgt i form av pulver, ekstrakt eller kan drikkes som te. Noen mennesker opplever bivirkninger som søvnløshet, uro og høyt blodtrykk, men.

Dong Quai

Hvis du er kjent med alternative løsninger for overgangsalder, vil du ha sett navnet Dong Quai (Angelica sinensis). Dong Quai, også kjent som kinesisk kvann, er en aromatisk urt som tradisjonelt brukes i mange deler av Asia for å bidra til å redusere overgangsalderen hetetokter og menstruasjonssmerter hos kvinner. Det er også brukt for å sikre en enkel graviditet og fødsel. De medisinske komponenter av Dong Quai er funnet i roten av anlegget.

Evening Primrose

Du kan bruke nattlysolje å bidra til å bekjempe symptomer på overgangsalder. Nattlysolje (Oenothera biennis) er en nordamerikansk biennale med gule blomster. Frøene av denne planten inneholder en olje som er tatt internt.

Rødkløver

Rødkløver (Trifolium pratense) er gitt som en blod tynnere og for luftveisproblemer i tradisjonell medisin, spesielt i Russland og Kina. Rødkløverekstrakt er rik på isoflavoner (forbindelser som fungerer som fytoøstrogener), så som genistein og daidzen, som også finnes i soyanæringsmidler. Det er på FDAs generelt anerkjent som Safe (GRAS) liste. Men hvis du tar hormoner, blodfortynnende eller aspirin regelmessig, bør du ikke ta rødkløverekstrakt.

En liste over fytoøstrogener

En liste over fytoøstrogener


Fytoøstrogener er funnet i både plante-og dyreriket. De er steroler, noe som betyr at de er en gruppe av hovedsakelig umettede faste alkoholer, slik som kolesterol, og som finnes i fettvevet hos planter og dyr. Ifølge Medicine Online, fytoøstrogener er i utgangspunktet østrogen og er kjemisk ligner på østrogen hormon som produseres av mennesker. Legge til matvarer som inneholder fytoøstrogener til din diett kan potensielt redusere risikoen for hormonelt provoserte tilstander som brystkreft, hjertesykdom, høyt kolesterol og osteoporose. Det finnes ingen standardiserte anbefalte daglige krav til hvor mye phytoestrogen å inkludere i kostholdet ditt. Enkeltpersoner er advart mot å legge store mengder fordi dette kan føre til alvorlige bivirkninger. Snakk med en lege for å finne ut om økende phytoestrogen i kostholdet ditt er trygt og vil være fordelaktig.

Nøtter og oljefrø

Nøtter og frø er vanligvis høy i fytoøstrogener, og linfrø er den beste kilden, ifølge kostfiber Food. Etter linfrø, er følgende nøtter rangert fra høyeste til laveste i phytoestrogen innhold: sesamfrø, pistasjnøtter, solsikkefrø, kastanjer og mandler. Selv valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter forbli gode kilder til fytoøstrogener, de gir de laveste nivåene av fytoøstrogener blant nøtter.

Belgfrukter og soya

Soyabønner er en god kilde til fytoøstrogener og er et viktig landbruks avling globalt. Soyaprodukter er mest vanligvis finnes i bearbeidet mat og er vanligvis ikke konsumeres direkte av mennesker. Soy-baserte drikker og matvarer som tofu, veggisburgere og soya pølser er høy i fytoøstrogener. Linser og marineblå, pinto og fava bønner inneholder også fytoøstrogener. Andre bønner som er en god kilde til fytoøstrogener inkluderer kikerter og delt grønne og gule erter.

Kornblanding og Brød

Hel-korn brød og korn har angitt ernæringsrampelyset for å være en god kilde til antioksidanter og fytokjemikalier, inkludert phytoestrogen. En av fytokjemikalier, lignaner, er en phytoestrogen som har vist seg å redusere risikoen for hormonelt koblede sykdommer. Lignaner er funnet i det ytre lag, eller kli, av kornkjerner som hvete, bygg, havre, rug, mais og ris. Forbruker frokostblandinger og brød laget med hele korn, snarere enn raffinert korn, gir flere helsefordeler.

Urter

Urter har vært brukt i århundrer for å behandle en rekke helsetilstander. Urter som klaseormedrue, dong quai, ginkgo, ginseng og rød kløver er kjent for sine phytoestrogen fordeler. Disse urtene kan kjøpes på apotek, helsekostbutikker og på nettet. De er vanligvis inntas som piller eller tinkturer og bør brukes i mengden anbefalt.

Andre kilder

Ifølge Science Daily, den første omfattende studien av fytoøstrogener i dyr ble ferdigstilt i 2008 Studien viste at phytoestrogen er lavere i kjøttprodukter enn i ikke-kjøtt mat kilder. Studien indikerte fytoøstrogener er funnet i melk og melkeprodukter, egg, kjøtt, fisk og sjømat. Infant soya formel hadde høyest nivå av fytoøstrogener, ifølge studien.

The Role of fytoøstrogener i livmor Fibroids

The Role of fytoøstrogener i livmor Fibroids


For mye østrogen i kroppen er en potensiell årsak i utviklingen av livmor fibroids. Men østrogen er ikke bare produseres i kroppen; det kan inntas gjennom planteføde, også. Plant matvarer som inneholder østrogen er sagt å inneholde phytoestrogen.

Livmor Fibroids Definert

Livmor fibroids er vekster som finnes inne i livmoren, eller dens omkringliggende vegger eller festes på utsiden av det ved en stengel. Disse vekster, ifølge Mayo Clinic, er sjelden kreft eller symptom-produserende. De kan imidlertid produsere smerte og overdreven blødning, avhengig av plasseringen og størrelsen av fibroid. I tillegg, siden fibroider har en tendens til å avta i størrelse etter menopause - når østrogennivåer og andre reproduktive hormoner avta - det antas at det er en østrogen-relaterte kobling.

Fytoøstrogener Definert

Fytoøstrogener er en mildere versjon av østrogen enn oppstår i kroppen, men denne type forekommer i visse matvarer. De to viktigste typer mat som gir fytoøstrogener er lignans og isoflavoner, ifølge Mayo Clinic. Lignans er funnet i noen grønnsaker og frukt - samt hele korn og linfrø.

Isoflavoner finnes i kikerter, soyabønner og andre belgfrukter. Mens både lignans og isoflavoner kan bidra til å redusere østrogen-relaterte symptomer på overgangsalder (ved å gi den mangel kroppen med østrogen fra planteriket), har heller ikke vist seg å gjøre det, ifølge Mayo Clinic. Isoflavoner kan selv øke kreftrisiko og fytoøstrogener er mistenkt for å spille en rolle i fibroids også.

Østrogen og Phytoestrogen Rolle

Under fruktbar periode av en kvinnes liv, er østrogen vanligvis i rikelig tilførsel i kroppen. Legge fytoøstrogener til en allerede utmerket østrogen nivå kan være en årsak til fibroid utvikling. Hvis progesteron - et annet hormon - ikke er i tilstrekkelig tilførsel i kroppen for å oppveie østrogen ubalanse (som vanlig), som kan gjøre sannsynligheten enda større som fibroider kan utvikle seg, i henhold til den elektroniske nettsiden bodylogicmd.com.

Teorier / Spekulasjoner

Under menopause en kvinne opplever en reduksjon i østrogen, noe som resulterer i symptomer som hetetokter. Fytoøstrogener blir brukt av noen for å løse dette symptomet produsert av en østrogen nivå som er for lavt. Derfor, hvis phytoestrogen er påvist å spille en rolle i å produsere nok østrogen for å bøte på overgangsalder symptomer; det kan produsere nok østrogen i kroppen for å spille en rolle i vekst fibroid også, før menopausal stadium.

Betraktninger

Ytterligere forskning må være gjennomført for å definitivt støtte om kosthold - og phytoestrogen i kosten - har en betydelig rolle i reduksjon eller forebygging av muskelknuter i livmoren.

Foods høy i fytoøstrogener

Phytoestrogen er kost østrogen finnes i planteriket. Phytoestrogen viser fordeler for å lindre overgangsplager, som indikert av Mayo Clinic forskning. Andre potensielle fordeler som fortsetter å bli undersøkt omfatter forebygging av prostata kreft, hjerte-og karsykdommer og osteoporose. Fytoøstrogener også er antioksidanter og immunsystem boosters.

Linfrø og Soya

De mest betydningsfulle mat kilder til fytoøstrogener er linfrø, soyabønner, soya yoghurt, soyamelk og tofu. Linfrø kan bli funnet i noen multi-korn brød, og kan også blandes inn med korn og gryteretter.

Frø og nøtter

Frø og nøtter er også høy i fytoøstrogener. De beste kildene her er sesamfrø, solsikkefrø, kastanjer, mandler, peanøtter, pistasjenøtter, valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter.

Korn

En annen grunn til å spise multi-korn brød er at noen korn er høy i phytoestrogen, inkludert bygg, rug og hirse.

Bønner og grønnsaker

Hummus og kikerter, linser, Lima bønner og kidneybønner er gode kilder. Flere grønnsaker gir også fytoøstrogener, inkludert mung bønnespirer, alfalfaspirer, grønne bønner, løk, vinter squash, grønne grønnsaker, brokkoli og kål.

Frukt

Tørkede aprikoser, tørket datoer, tørkede svisker, fersken, jordbær og bringebær alle inneholder fytoøstrogener.

Hvitløk og olivenolje

Du bør kanskje vurdere å lage mat med hvitløk og olivenolje, da disse er begge gode kilder til fytoøstrogener også.

Hva er fordelene med en østrogen Patch?

Østrogen er det viktigste kvinnelige kjønnshormonet. Den er inkludert i p-piller, hormonsubstitusjonsbehandling (for en rekke helsemessige forhold), og i overgangsalder behandling. Østrogen patch er en vanlig foreskrevet medisiner, men forskning har vist at det er noen negative bivirkninger.

Menopause

Menopause bringer om noen uønskede symptomer er mange kvinner, som hetetokter, vaginal kløe og svie og tørrhet i skjeden. Østrogen patch er vanlig foreskrevet for å minimere bivirkninger av overgangsalder.

Osteoporose

Osteoporose er en tilstand som forårsaker bein å bli mer sprø. Det kan sameksistere med overgangsalder eller oppstå på egen hånd. Østrogen patch er vanlig foreskrevet for å behandle denne også, spesielt i saker relatert til menopause.

Cardiovascular

Ifølge Archives of Internal Medicine, selv om østrogen ikke ut til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, ser det ut til å redusere risikoen for hjertesykdom hos kvinner i alderen 50-59.

Migrene

Ifølge National Headache Foundation, kan stabilisering av hormoner hjelpe lindre migrene.

Betraktninger

Østrogen har vist seg å øke risikoen for livmorkreft.

Liste over matvarer med høyt druesukker

Liste over matvarer med høyt druesukker


Dekstrose, også kjent som glukose, er et enkelt sukker som er en viktig kilde til energi i kroppen. Dekstrose forekommer naturlig i mange typer av matvarer, inkludert frukt og honning. Ifølge Center for Science i Public Interest, amerikanerne forbruker rundt 25 pounds av druesukker hvert år. Druesukker ble mer vanlig i det siste, og er ofte referert til glukose i dag.

Honey

Honning inneholder naturlig forekommende sukkere slik som dekstrose. Druesukker i honning absorberes raskt i blodet, og er omgjort til en umiddelbar energikilde i kroppen når den er fortært. Honning er sammensatt av omtrent 30 prosent dekstrose, ifølge Sugar Association.

Emballerte produkter

Druesukker er funnet i store mengder i mange vanlige emballerte produkter og baking matvarer som inneholder mye sukker som kakemikser og frosting, cookies, kjeks og pretzels. Husk at forbruker for mye av alt sukker, inkludert dekstrose, har mange negative helseeffekter, inkludert undertrykke immunsystemet og svekke kroppens forsvar mot infeksjonssykdommer; forårsaker raske toppene i blodsukkernivået; problemer med mage-systemet; og en mulig økning i kolesterolnivået.

Desserter

Flertallet av desserter er høy i druesukker. Vanlige desserter som iskrem, eplepai, brownies og cookies er alle gode kilder til druesukker. Mat bedrifter normalt liste dekstrose fremstilt av maisstivelse på ernæring etiketten som "corn sukker". Når dekstrose er avledet fra en annen kilde, for eksempel ris eller hvete, vil ernæring etiketten viser "rice sukker" eller "hvetesukker."

Pure Druesukker

Pure druesukker kan kjøpes på egen hånd som et kosttilskudd, og er 20 prosent mindre søt enn rørsukker. Det er fullt avledet fra korn, og er relativt billig. Dekstrose kan erstatte sukker og kan brukes for å søte en lang rekke næringsmidler og drikkevarer.

Corn Syrup

Maissirup er en kombinasjon av flere typer av sukker avledet fra mais, inkludert dekstrose og fruktose. Maissirup er en væske søtningsmiddel laget som et resultat av behandling av maisstivelse med syrer og enzymer. Den har liten næringsverdi bortsett fra tomme kalorier, og det er funnet i en rekke matvarer, inkludert soda, gatekjøkken og emballerte produkter. Kommersiell maissirup kan være mellom 20 og 98 prosent dekstrose.

Urter med beroligende effekter

Planter og urter er både nødvendig for å opprettholde velferden til Jorden. I tillegg er de hver spiller en rolle i det intrikate mennesker og dyr spiser. Fysisk og mental helse kan også tilskrives planter og urter fordi de fleste medisiner er laget fra planter. Urter er et naturlig alternativ til reseptbelagte medisiner, og det er en tilgjengelig for å behandle alt fra betennelse til søvnløshet. Det finnes også urter som kan introdusere rolig tilbake i livet ditt når du trenger å slappe av.

Valerian

Valerian er en flerårig plante som er kjent for sin karakteristiske lukt; dette anlegget er innfødt til både Europa og Asia. Roten av urten anvendes som et kosttilskudd for sin dempende effekt etter å ha blitt kombinert med andre bestanddeler. Noen av de medisinsk bruk av vendelrot er: søvnløshet, angst, ADHD, epileptiske anfall og gastrointestinale problemer. Ifølge National Institute of Health, den aktive bestanddel i vendelrot --- som fremmer beroligende effekt --- har ikke blitt identifisert; det er antatt å være et resultat av den urt som blir kombinert med andre bestanddeler.

Passion Flower

Passion blomst er innfødt til Sentral, Nord- og Sør-Amerika. Roten, kan bladene og blomsten brukes til medisinske formål, men likevel, pasjonsblomst brukes oftest medisinsk for å slappe av sentralnervesystemet. Urten øker signalstoffet gama-aminosmørsyre. Nevrotransmittere er hjernen kjemikalier som er ansvarlig for overføring av meldinger mellom cellene i kroppen. Den aktive bestanddel, passiflorine, som er vanlig i forhold til morfin, er det som forårsaker urt å ha en beroligende effekt. Noen av de lidelser som pasjonsblomst kan medisinsk brukes til å behandle er: søvnløshet, angst, dysenteri og nervøs uro.

California Poppy

The California poppy har vært statens blomst for California siden 1903. Det er en flerårig plante som er brukt medisinsk for å behandle angst og å fremme sove hos pasienter som lider av søvnløshet. Urten brukes i lav gjør for å behandle stress og angst og brukes i høyere doser for å behandle søvnløshet.

Kamille

Kamille er en urt som også kan bli referert til som "tysk kamille." De vanligste medisinsk bruk av kamille er å behandle kolikk, søvnproblemer, angst, problemer med fordøyelsen og betennelser. Naturmedisinere har vært kjent for å anbefale kamille for å behandle en deprimert immunsystem, blodpropp, muskelspenninger og væskeansamlinger, ifølge Vitamin Stuff, en online vitamin og supplement ressurs. Kamille er en populær ingrediens som finnes i te som brukes til å roe nervene og oppmuntre søvn.

Urter Med den rikeste kilden til Resveratrol

Urter Med den rikeste kilden til Resveratrol


Resveratrol er et naturlig stoff som finnes i mange kilder, inkludert druer, morbær og japanske urter. Det er også funnet i vin, særlig rødvin, og er antatt å være kilden til helse verdien av å konsumere rødvin i moderate mengder. Resveratrol er en antioksidant, et stoff som fjerner skadelige produkter fra kroppen. Det er også tenkt å være nyttig i behandling av hjertesykdommer, kreft og høyt kolesterol.

Hu Zhang

Urten hu zhang har den høyeste konsentrasjonen av resveratrol og er dens rikeste kilden. Det er vanligvis brukes i kosttilskudd som inneholder resveratrol, med roten å være kilden, og er rikelig i Japan, ifølge The Herb Connection. Dets vitenskapelige navnet er Polygonum cuspidatum, og det er kjent av mange andre navn, for eksempel meksikanske bambus, japansk knotweed og Fallopia japonica.

Mulberry

Morbær treet er en urt og en god kilde til resveratrol, men ikke så rik som hu zhang. Resveratrol finnes i alle tre varianter av morbær: hvit, svart og rød. Frukten kan spises rå eller gjort om til gelé, vin eller desserter, ifølge Sand Mountain Herbs.

Grape Seed Extract

Grape seed extract er en utmerket kilde til resveratrol og er ansvarlig for resveratrol i vin. Ifølge University of Maryland Medical Center, hadde frivillige i en studie som tok druefrøekstrakt økte nivåer av antioksidanter.

Liste over matvarer med mye karbohydrater

Liste over matvarer med mye karbohydrater


Karbohydrater gir kroppen energi. Idrettsutøvere som trener med høy intensitet kan finne det nyttig å spise mer karbohydrater enn folk flest, ifølge Mayo Clinic.

Folk som ikke trener med høy intensitet bør ikke begynne å spise det som for dem ville være store mengder karbohydrater. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog og / eller lege for råd om de beste kosttilskudd justeringer for treningen din og vekttap behov.

Ifølge Mayo Clinic, "karbohydrater finnes i korn, meieriprodukter, frukt, grønnsaker og belgfrukter (bønner og erter)," samt "sukker og søtsaker." Noen matvarer er høyere i karbohydrater enn andre.

Poteter

Ifølge Massachusetts Institute of Technology (MIT), bakte poteter er en av de høyeste matvarer i form av kaloriene som kommer fra karbohydrater per porsjon. En liten størrelse bakt Russet potet inneholder 120 kalorier fra karbohydrater per porsjon. Dette er for poteter som er bakt uten fett.

Stuffing

Stuffing er en annen høy-kalori mat, selv om det ikke kan være egnet for profesjonelle idrettsutøvere. Behandlet, pakket stuffing kan ha for mye natrium for slankere også. Prøv å lage din egen stuffing, ved hjelp av sunne oljer i stedet for fet smør eller natrium-laden margarin.

Hvete Korn

Frokost kan inneholde hvete og kli frokostblandinger, som Shredded Hvete av Kraft og Grapenuts, ifølge MIT. Begge disse korn er høy i kalorier fra karbohydrater per porsjon. Cream of Wheat er også ganske høy i karbohydrater, noe som gjør det en annen optimal frokost valg for høy intensitet idrettsutøvere.

Hel hvete tilbyr vedvarende energi. Men permittere den behandlet sukker, siden det vil bare gjøre deg krasje senere på dagen.

Vafler

Vafler er en annen høy-karbohydrat frokost mat, ifølge MIT. Igjen, unngå slathering dem i sukkerholdig sirup for de sunneste resultatene.

Snacks

Bagels er en helse snack som er spesielt høy i karbohydrater, enda mer enn strimlet hvete. Graham crackere er en annen sunn snack som tilbyr noen sødme. Ser også for energi barer designet spesielt for høy intensitet idrettsutøvere. Se en ernæringsfysiolog eller treningsfysiolog for spesielle anbefalinger basert på personlige energibehov.

Brød

Ifølge MIT, er hvete brød noe høyere i karbohydrater enn hvitt brød. Hvete brød hjelper også med å bo full, siden grovbrød vil inneholde vesentlig mer fiber enn hvitt brød. Gå med grovbrød over vanlig, bearbeidet hvete brød for de mest næringsrik og mettende valg.

Sportsdrikker

Sportsdrikker er også høy i karbohydratinnhold, ifølge MIT, men unngå dem med mindre du er en idrettsutøver. Sportsdrikker kan også inneholde relativt høye nivåer av natrium for noen som ikke svetter hele dagen med høy intensitet trening. Selv høyintensive utøvere bør nok unngå sportsdrikke når de ikke er trening.

Liste over matvarer med de høyeste nivåene av lykopen

Liste over matvarer med de høyeste nivåene av lykopen


Lykopen er en antioksidant som hjelper rense kroppen for skade forårsaker frie radikaler, bidrar til å hindre for tidlig aldring, bremse celleskader, forsterke immunforsvaret og redusere risikoen for å få visse typer kreft. Dessverre lykopen ikke er produsert av kroppen selv, så du må innlemme lykopen-rik mat i kostholdet ditt for å få de mange fordelene som denne fantastiske antioksidant kan gi.

Tomater

Tomater er en veldig lykopen-rik mat og sannsynligvis den mest kjente kilde av den. Tomat produkter er lett tilgjengelig på markedet i en rekke former. Du kan konsumere dette frie radikaler sprengnings frukt som saus, suppe, saft, salat dressing, soltørket, lapskaus, salsa, ketchup, og selvfølgelig nystekte skiver. Varme tomater vil hjelpe til med absorpsjonen av lykopen inn i kroppen. Blanding av en sunn fett, slik som olivenolje, og denne fettløselige antioksidanter vil også hjelpe absorpsjon.

Vannmelon

Lykopen er det som gjør vannmelon rødt. Vannmelon er svært rik på lykopen, kalium, samt vitamin A og C. Det gjør også for en stor fett gratis, tørsteslukkende snack.

Grapefrukt

Grapefrukt får også sin rike farger fra lykopen. Denne frukten er fullpakket med lykopen og er også en god kilde til vitamin C. Dette er en god lav kalori måte å starte dagen.

Aprikoser

Aprikoser er et annet alternativ for kosttilskudd som omfatter lykopen inn i kroppen. Disse fruktene også er en god kilde for fiber, vitamin C og beta-karoten.

Red Peppers

Dette er en annen grønnsak som får sin røde farge fra lykopen. Det er en mindre mengde av lykopen som finnes i denne grønnsaken i forhold til tomater, men det er fortsatt et godt valg for å legge i kostholdet ditt.

Asparges

Å spise nylaget eller frosne asparges vil hjelpe innlemme en liten dose av lykopen. Asparges er en sunn grønt alternativ, som det er en grønnsak som ikke holder plantevernmiddel rester også.

Gulrøtter

Du kan konsumere rå gulrøtter eller gulrot juice for å få en liten dose av lykopen fra denne kalorifattig mat. Lagt fordelene med betakaroten og vitamin A er pakket i disse deilige oransje grønnsaker.

Liste over matvarer med sitronsyre

Liste over matvarer med sitronsyre


Sitronsyre er et naturlig forekommende syre i krystallinsk form som finnes i visse frukter og grønnsaker med konserveringsmiddel og antioksidantegenskaper. Brukes ofte i bevaring eller fermen prosessen med mange forskjellige typer preparerte matvarer og som smakstilsetning kokte retter, søtsaker og brus denne additiv kan være vanskelig for noen å fordøye skikkelig. Kunnskap om hvilke matvarer bruke sitronsyre som konserveringsmiddel og som inneholder de høyeste nivåene er en absolutt nødvendighet for å kunne håndtere en sitronsyre følsomhet riktig.

Sitroner

Lemon, en sitrusfrukt, inneholder naturlig forekommende sitronsyre og produserer de høyeste nivåer av denne syre naturlig ut av alle matvarer. Jo mer sur sitron er det høyeste nivået av naturlig forekommende sitronsyre som blir produsert.

Surdeigsbrød

Dyktig bakere av surdeigsbrød vet at "fôring" live surdeig startkultur en ekstra skutt av sitronsyre vil gi brødet en ekstra høy surnet bite. Den sitronsyre er best inkorporeres under gjæringsprosessen.

Mozzarella ost

Sitronsyre vil hjelpe dyrkede melker koagulere bedre og raskere og derfor brukes i mozzarella ost prosesser. De som gjør mozzarella ost hjemme kan kjøpe sitronsyre pulver for å emulgere produktet og for å gi det ferdige mozzarella produktet en lengre holdbarhet med additive er konserverende egenskaper.

Matlaging Stock

Sitronsyre, noen ganger referert til som surt salt i matlaging vilkår, er en vanlig tillegg til matlaging lager som konserveringsmiddel. Prepackaged forberedt kyllingkraft som er kjøpt på det lokale supermarkedet ofte vil ha denne felles konserveringsmiddel oppført i ingredienslisten.

Majones

Slo pasteuriserte eggeplommer med salt og sitronsaft og deretter sakte legge olje jevnt i blandingen lage majones. Nivåer av syre er ofte høy i begge forberedt og hjemmelagde versjoner av denne dressing og spre og dens nivåer virkning slike sauser som ranch dressing eller sauser som Hollandaise saus fordi majones er en base ingrediens i dem.

Gummy Soft Candies

Gummy myke candies er smaksatt med frukt juice som inneholder sitronsyre. Tilsetning av sitronsyre er nøkkelen i å gi fruktsmak av disse populære godteri og bidra til å bevare den myk tekstur av godteri.

Lemon Flavored Soft Drinks

Sitronsmak brus inneholder sitronsyre som konserveringsmiddel ingrediens. Den sitronsyre fungerer også som en agent for å gi skjelnes sitron smak av sitron flavored brus.

Tomater

Tomater, muligens medlemmer av både vegetabilsk plantegruppe, så vel som et medlem av frukten gruppe, inneholder betydelige nivåer av naturlig forekommende sitronsyre. Vanlige bruksområder for tomater for dem følsomme for sitronsyre bør se etter er i etniske retter, pizza sauser og supper.

Liste over matvarer med høyt-Frutose Corn Syrup

Liste over matvarer med høyt-Frutose Corn Syrup


Høy fruktose mais sirup er et produkt av økonomisk nødvendighet. Ettersom prisen på importert sukker økte i 1970, forskere funnet en måte å konvertere maismel til en alternativ søtningsmiddel. Sluttresultatet var billigere enn vanlig sukker. Til tross for motstridende studier om sin kobling til fedme, hjertesykdom og diabetes, er høy-fruktose mais sirup nå den primære søtningsmiddel som brukes i prosessert mat.

Bakevarer

Sjekk etiketten på at brød selges på matbutikken, og du vil sannsynligvis se high-fructose corn syrup oppført som en ingrediens - selv i grovt brød, til tross for at det blir markedsført som et sunt brød. Rundstykker, muffins, kjeks og kaker inneholder også høy-fruktose mais sirup. Ifølge Corn Refiners Association, hjelper det brød og andre bakevarer beholde fuktighet og brun jevnt under stekeprosessen.

Korn

Når du spiser frokostblanding til frokost, morgen starter med en dose av høy-fruktose mais sirup. Ikke bare gjør det blid populære pakket korn --- som frukt looper, cornflakes og Rice Krispies --- det hjelper også kli frokostblandinger beholde fuktighet, mye på samme måte som det gjør for brød.

Sauser og sauser

Sauser som ketchup, grillsaus og Worcester saus får sin sødme fra høy-fruktose mais sirup. For pre-laget tomatbaserte sauser, sirup og balanserer de tartness av tomatene. Det hjelper også disse produktene - og de fleste hermetikk - holde en lang holdbarhet.

Salatdressinger

Produsenter bruker høy-fruktose mais sirup å forbedre smaken i pre-laget salatdressinger. Brukes som en olje erstatning, det reduserer også fettinnholdet. Av denne grunn, lav-kalori eller lav-fett salatdressinger tendens til å ha mer high fructose corn syrup enn vanlige dressinger.

Bearbeidet kjøtt

Høy fruktose-maissirup virker som et søtningsmiddel i bearbeidet kjøtt, på samme måte som det gjør for alle bearbeidet mat. En mai 2010 Harvard-studie publisert i tidsskriftet "Circulation", også knyttet kjøtt lastet med høy fruktose mais sirup (bacon, deli skinke, pølser, pølser) til magefett og en økt risiko for hjertesykdom og type 2 diabetes.

Flavored yoghurt

Vanlig yoghurt fermentert fra helmelk er en god kilde til kalsium, vitamin B, og i noen tilfeller, protein. Flavored yoghurt inneholder ofte en ekstra ingrediens. Høy fruktose mais sirup brukes til å blid pakket yoghurt --- spesielt lav-fett variasjon solgt i meieri-delen på matbutikken.

Liste over matvarer med lipider

Liste over matvarer med lipider


Lipider er et sett av molekyler som inneholder de diettfett, også kjent som triglyserider, at folk forbruker på en daglig basis. En av de viktigste komponentene i celler, lipider også gi energi til kroppen. Selv om fett kan være skadelig for en persons helse og øke risikoen for forhold som hjertesykdom og slag, litt fett gi helsemessige fordeler når det brukes i moderate mengder.

Kjøtt og meieri

Mettet fett finnes i kjøtt og noen grønnsaker, og er den primære kosten årsaken til et høyt kolesterolnivå teller, basert på informasjon fra American Heart Association. Matvarer som inneholder mettet fett inkluderer biff, kalv, lam, svin og smult. Meieri kildene til denne type fett er smør, ost, fløte og andre matvarer som består av hel og to prosent melk. Plante-avledet kilder til mettet fett er oljer, som palm og kokos, og kakaosmør.

Pakket og stekt mat

Hydrogenert fett, også kjent som transfett, opprettes når hydrogen blir lagt til vegetabilsk olje gjennom en prosess som kalles hydrogenering. Hydrogenert fett er den verste typen fett som folk bruker fordi de øke dårlig kolesterol samtidig som man reduserer gode kolesterolet. Mat som inneholder denne type fett inkluderer pakket mat, som kjeks og kaker og stekt mat som pommes frites. Noen typer margarin og forkorte produkter inneholder også store mengder hydrogenert fett.

Fisk, nøtter og oljer

De to typer umettet fett er flerumettede og enumettede. Umettet fett kan senke dårlige kolesterolet når de erstatter mettet fett, ifølge MedlinePlus. Disse typer fett også ha essensielle fettsyrer, som omega-3, som kan bidra til å forhindre forhold som hjertesykdom, visse kreftformer og leddgikt. Mat som inneholder umettet fett er de fleste nøtter, laks, sild, oliven, solsikke og olivenolje. Selv om umettet fett kan gi helsemessige fordeler, de er også høy i kalorier og bør brukes med måte.

Liste over matvarer med Sulfites

Liste over matvarer med Sulfites


Sulfites er svovel-baserte kjemiske forbindelser som noen ganger forekommer naturlig i matvarer, men er også brukt som konserveringsmidler. Ifølge Food and Drug Administration, omtrent én av hver 100 mennesker er følsomme for sulfitt. De fleste reaksjonene er milde, men noen mennesker, spesielt de med astma, har alvorlige reaksjoner. Sulfites ble brukt som konserveringsmiddel på frisk frukt og grønnsaker fram til 1986, da FDA utestengt denne bruken.

Sulfitt forbindelser som finnes i Mat

Seks sulfiting midler anvendes i tilberedning av mat i USA: kalium-bisulfitt, kalium-metabisulfitt, natriumbisulfitt, natrium-metabisulfitt, natrium-sulfitt og svoveldioksyd. Enhver sulfitt forekommer i en konsentrasjon som er større enn 10 deler per million må være oppført på ingredienslisten på en matvare.

Mat som inneholder Sulfites

Sulfites oppstå i bakevarer inkludert blandinger med tørket frukt og grønnsaker, kjeks, pai skorper, myke pretzels og vafler. Sauser med sulfites inkluderer pickles, vineddik, syltetøy og salatdressing mikser. Glasurer og pålegg med sulfites inkluderer melis, lønnesirup, pakket frosting mikser, brunt sukker, rå sukker, hvitt sukker og frukt påfyll. Fisk med sulfites inkluderer hermetisert reker, kamskjell, frosne reker, krabbe og hermetisert muslinger. Snacks med sulfites inkluderer tørket frukt snacks, pudding, hardt godteri, potetgull og trail mix. Kornprodukter med sulfites inkluderer spinat pasta, ris mikser, maisenna og sauser. Frukt og grønnsaker produkter med sulfites inkluderer maraschino kirsebær, hermetiske grønnsaker, instant potetmos, alle tørket frukt, gressløk, krydder, rosiner, flasker frukt, glassert frukt, ferske poteter, tørkede grønnsaker og potetsalat.

Drikkevarer som inneholder Sulfites

Sulfites forekommer naturlig i gjæringsprosessen brukes til å lage vin, øl og brennevin, og er også funnet i vin kjølere. Du kan finne sulfitt i hermetisert, flasker og frossen frukt juice; vegetabilsk juice; drikker som inneholder mais sirup; cocktail mikser; lemonade mikser, og flytende te konsentrert.

Liste over matvarer med vitamin A & C: høyest til lavest

En lege kan be deg om å enten øke eller redusere inntaket av vitamin A og C av ulike grunner. Forskning er fortsatt blir gjort om en overskytende beløp av vitamin C kan være skadelig for helsen din. Det har blitt bekreftet allerede at overbelastning av vitamin A kan være bra for deg. På den annen side er det viktig å ha tilstrekkelige mengder av begge vitaminer i det daglige kostholdet.

Appelsiner

Appelsiner er en utmerket kilde til både vitamin A og C. Det klassiske bildet av drikke appelsinjuice når du er syk er der for en grunn --- inneholder det enorme mengder vitamin C, som øker din immunsystem. Vitamin A hjelper deg også i bekjempelse av infeksjoner. Ved å kombinere de to, er den oransje en drivkraft mot noe prøver å angripe kroppen din. Det har også vært studier gjort det bevist at oljer utvunnet fra appelsinskall hjelp hindre visse typer kreft. Med utallige helsemessige fordeler, appelsiner tilbyr den ideelle sunn snack.

Gulrøtter

Gulrøtter er en annen grønnsak med høye nivåer av vitamin A og C. Gulrøtter inneholder massive mengder karoten, som kroppen omdanner til vitamin A. Gulrøtter er et overflødighetshorn av vitaminer og mineraler som er bra for kroppen din. Mens de inneholder lavere mengder av vitamin C enn appelsiner, de fortsatt har nok for den daglige mengden i en normal visning.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker, som spinat, grønnkål eller brokkoli inneholder også vitamin A og C, men ikke i så store mengder som appelsiner. De fleste grønne grønnsaker gir deg også en god mengde jern i tillegg, som er en annen viktig del av kostholdet ditt. Holde en jevn strøm av vitamin A og C i kosten er lett med sunne måltider som for eksempel grønne grønnsaker.

Poteter

Hvis du prøver å kutte ned på mengden av vitamin A og C i kroppen din, bør du vite at poteter inneholder svært lite vitamin A og mindre vitamin C enn andre matvarer. Mesteparten av C-vitamin i poteter ligger innenfor huden, så å fjerne det og bare spise "kjøtt" av potet --- som folk flest --- kan hjelpe hvis du prøver å senke Vitamin C nivå.

Nøtter

Nøtter gir noe vitamin A, men har liten eller ingen spor av vitamin C i dem. Nøtter er en god kilde til næring, og gir deg masse kalorier, og de er fullpakket med vitamin A. Ulike typer nøtter vil tilby varierende nivåer av vitaminer, så snakke med legen din om spesifikke typer som ville være best for deg.

Liste over matvarer med lav Gluten Content

Liste over matvarer med lav Gluten Content


Noen gang lurt på hva som gjør pizzadeig stretchy eller tykner en saus? Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og andre kornsorter som gir brød, pasta og kjeks deres struktur. Gluten er også brukt til å lage bearbeidet kjøtt og som fortykningsmiddel i supper og marinader. For mennesker som lider av cøliaki eller ikke-Celiac glutenintoleranse, kan gluten forårsake alvorlig smerte når fordøyd. En endring i kosthold er nødvendig for å eliminere eller redusere gluten og føle seg bedre.

Matvarer for å unngå

Når du tar på en lav-gluten eller glutenfri diett, bør visse produkter unngås. Unngå mat laget med hvete, bygg, rug og spelt. Dette inkluderer mel som hvete, Graham, alle formål, hvit, kli og Durham. Det inkluderer også noen matvarer laget med disse mel som brød, pizza, pasta og cookies. Les etikettene nøye. Matvarer som inneholder ingrediensene stabilisator, stivelse, aroma, emulgator, hydrolysert eller planteprotein bør heller ikke bli spist.

Frukt og grønnsaker

Ferske frukter og grønnsaker er naturlig glutenfri. Fryste, tørkede og hermetiske frukter og grønnsaker er gode glutenfrie alternativer, som er 100 prosent frukt eller grønnsak juice. Unngå mat som inneholder frukt fyllinger, som paier eller gelé, fordi de var sannsynligvis laget med fortykningsmidler som inneholder gluten. Også styre klar av panerte grønnsaker og supper laget med grønnsaker.

Dairy

Plenty av meieri valg er tilgjengelig i en glutenfri diett, men ikke alle typer meieri gjøre kutt. Velg hele, lav-fett eller skummet melk, men sjekk ingrediensene på kommersielt laget sjokolademelk. Amerikanske og alderen oster som parmesan, cheddar og sveitsiske er fine, men andre oster er ikke. Visse typer rømme og yoghurt kan være lavt eller glutenfri. Sjekk alltid etiketten for å være sikker.

Korn

Ikke alle korn er begrenset på en glutenfri diett. Sikker korn inneholder hirse, quinoa, amarenth, ris, bokhvete og arrowroot. Velg brød, pasta og bakevarer laget med disse korn og de som er merket glutenfri. Mais og korn måltid er også glutenfri, som er ris, soya, mais, potet og bønne mel.

Kjøtt

Biff, kylling, fisk og sjømat som er 100 prosent naturlig og inneholder ingen fyllstoffer eller hvete tilsetningsstoffer kan spises på en glutenfri diett. Unngå kjøttprodukter som pølse og Bologna som er behandlet. Når du forbereder kjøtt, ikke brød eller frakk med røren. Velg marinader som er glutenfri og ikke gjort med fortykningsmidler.

Sauser og Snacks

Peanøttsmør, ketchup og relish er glutenfrie sauser. Sennep, majones, salatdressinger og tomat sauser kan inneholde noen gluten. For snacks, spise korn chips, iskrem, popcorn og pudding.

Liste over matvarer med det høyeste beløpet av Enumettet fett

Liste over matvarer med det høyeste beløpet av Enumettet fett


Fett spiller en viktig rolle i våre organer, og gir energi og essensielle fettsyrer. Mens mettet og trans fett har vært knyttet til hjerte-og karsykdommer og type 2 diabetes, har umettet fett vist helsemessige fordeler. Generelt er mettet fett som finnes i animalske produkter, mens umettede fettsyrer er plantebasert.

Den 2010 Dietary Guidelines Advisory Committee anmeldt 13 studier publisert siden 2004 for å bestemme effekten av enumettet fett på kardiovaskulær risiko. De fant sterke bevis for at å erstatte mettet fett med enumettet fett redusert LDL ("dårlig") kolesterol, redusert serum triglyserider, økt HDL ("godt") kolesterol, redusert markører for betennelse og redusert kardiovaskulær risiko. De fant også moderat bevis for at å erstatte en høy karbohydrat diett med høyt enumettet fett diett forbedret blodsukker hos personer med insulinresistens eller type 2 diabetes.

Rapsolje

Velg nøytral-smake rapsolje i oppskrifter som inneholder vegetabilsk olje og i stedet for smør eller hydrogenert fett for sauteing. Det er også et rimelig alternativ, selge for omtrent samme pris som vegetabilsk olje. En ss. har 120 kalorier, 14 g fett og 9 g enumettet fett.

Olivenolje og oliven

Olivenolje er en smaksrik valg for salatdressinger og sautéing. Det er ikke så godt egnet for matlaging ved høye temperaturer som det lett røyker. Karakteren av olivenolje, for eksempel ekstra virgin, påvirker smak, men ikke helsefordeler. En ss. har 120 kalorier, 14 g fett og 10 g enumettet fett.

Dryss oliven på salat eller pizza eller legge til en sandwich. Ti store sorte oliven har 48 kalorier og 4 g fett. Ti store grønne oliven har 57 kalorier og 6 g fett.

Peanut Oil

En sterkt flavored olje, peanøttolje er ofte brukt for stir-steking. Den håndterer høye temperaturer godt. En ss. har 119 kalorier og 14 g fett.

Nøtter

Mandler (22 nøtter per oz., 172 kalorier, 16 g fett), cashewnøtter (18 nøtter per oz., 165 kalorier, 14 g fett), hasselnøtter (20 nøtter per oz., 176 kalorier, 17 g fett) og peanøtter ( 40 nøtter per oz., 170 kalorier, 15 g fett) kan tilfredsstille en craving for en salt snack. De legger til tekstur og smak til bakevarer og velsmakende retter. Nøtter er svært høy i kalorier, så det er viktig å se på porsjonsstørrelser. Sesamfrø er velsmakende i stir-frites og grønnsaksretter eller som et belegg på kjøtt (1 ss. Har 45 kalorier, 4 g fett).

Nut Butters

Disse inkluderer mandel smør (1 ss. Har 101 kalorier, 9 g fett), cashew smør (1 ss. Har 94 kalorier, 8 g fett) og peanøttsmør (1 ss. Har 94 kalorier, 8 g fett). Velg trans-Free, "naturlige" varianter som ikke har lagt hydrogenert fett.

Avocado

Legg et par avokado skiver til en salat eller sandwich eller mos den til å bruke som pålegg i stedet for majones. To ss., Eller en oz., Har 34 kalorier og 3 g fett.

Liste over fordelene med å ta en Nap

Liste over fordelene med å ta en Nap


Hvis du finner deg selv får trøtt før middag, legge hodet ned og ta en lur. En 45-minutters lur på dagtid kan øke minneytelse, melder Harvard Medical School Center for Sleep and Cognition i en 2008 studie. Napping er gunstig fordi det gir kroppen din tid til å dekomprimere, fornyer butikker av energi og forbedrer motorens ytelse.

Øker Ytelse

Napping for så lite som 15 til 20 minutter om dagen bidrar til å øke ytelsen på jobb. Fatigue frarøver deg av energien og motivasjonen som kreves for å gjøre jobben din på optimal effektivitet. Hvis på jobben du utfører oppgaver som er viktige for offentlig sikkerhet, som for eksempel i politiet, kjøring, helsevesenet eller pilotering, må du holde deg våken. En studie av Årvåkenhet Solutions, en søvn studiesenter, fant at piloter for National Aeronautics and Space Administration som tok korte naps så en 34 prosent økning i ytelse og en 54 prosent økning i årvåkenhet for de neste tre til fire timer.

Øker Decision-Making

En 30 til 60-minutters lur - kjent som slow-wave søvn - kan bidra til å øke hjernens evne til å ta beslutninger. Selv om dette ikke er en dyp søvn, er det nok tid for hjernen å nullstille seg selv, hjelper med korttidshukommelsen og øker evnen til å huske retninger. Napping i 60 til 90 minutter øker hjernens evne til å takle kreative problemer.

Reduserer Heart Attack Risk

Naps gjenopprette energinivået ved å gi kroppen en sjanse til å samle krefter. Hvis du jobber i et fysisk taxing jobb, for eksempel bygging eller landskapspleie, kan påfyll av energi bidra til å øke produktiviteten. Når kroppen er uthvilt, utholdenhet nivåer øke, slik at du kan jobbe i lengre perioder av gangen. Det kan også være noen kardiovaskulære fordeler til napping. Samfunn som praktiserer regelmessig napping oppleve en 37 prosent nedgang i hjerte-relaterte dødsfall, ifølge Archives of Internal Medicine i 2007 studien.

Reduserer Stress

Naps er også gunstig fordi de setter kroppen i en tilstand av velvære, noe som bidrar til å lette stress. Når du opplever stress, fysiske symptomer inkluderer muskelsmerter, hodepine, skjelvinger, halsbrann, pusteproblemer, brystsmerter og en akselerert hjerterytme. Bedrifter har tatt til etterretning, og noen tilbyr nå rom for avslapning eller utstyr for å hjelpe administrere de ansattes stress. Nike gjør rolige rom tilgjengelig for de ansatte til å ta makt naps eller å meditere. Google-ansatte som jobber i selskapets Mountain View, California, hovedkvarter har tilgang til napping pods. Produsenter har begynt å produsere lur stoler med ergonomisk støtte og støyreduserende hodetelefoner. Disse stolene er solgt til selskaper som Procter and Gamble og Cisco Systems for bruk av ansatte.

Liste over korn med lav GI

Lav glykemisk mat krever at kroppen slipper mindre insulin, et hormon levert av kroppen til å behandle overflødig sukker i blodet. Av denne grunn, mange diabetikere spise en diett høy i lav glykemisk indeks matvarer å administrere blodsukkeret. Lav glykemisk mat også fordøye saktere som lar forbrukeren til å føle fyldigere lenger. Som et resultat, kan lav glykemisk mat hjelpe til med vekttap. Belgfrukter, grønnsaker og helkorn er eksempler på lav glykemisk mat.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks (GI) refererer effekten mat har på kroppens blodsukkeret. Skalaen går fra 1 til 100. Foods med en score på 55 eller mindre anses lav glykemisk indeks matvarer. Intermediate glykemisk indeks matvarer varierer 56-69, og noe mat med en indeks på 70 eller høyere regnes som en høy glykemisk indeks mat.

Korn med lav GI

Pearly bygg har lavest glykemisk indeks over alle korn. Andre korn med lav glykemisk indeks er spaghetti, rugbrød, vermicelli, makaroni, multi-korn brød, instant ris, hvete pasta, egg fettuccini, brun ris, bokhvete, hvit langkornet ris, hvete tortillas, instant nudler, fullkorn pumpernickel brød, tung blandet korn brød, grovbrød, surdeig rugbrød, surdeigs hvete brød og sprakk bygg.

Korn med en Intermediate GI

Havrekli, brun ris, müsli, pitabrød, gnocchi, vill ris, hvit ris, bygg flak og fullkornbrød alle har en middels glykemisk indeks.

Korn med høy GI

Korn med høy glykemisk indeks inkluderer couscous, basmati ris, instant hvit ris, korte korn hvit ris, tapioka, hvitt brød og bagels.

Andre hensyn

Du kan bruke glutenfritt mel som garbanzo bønne mel og måltider laget av frø og nøtter som mandel måltid, i stedet for hvetemel for å gjøre lavere GI bakt varer.

Liste over land med Bird Flu

Liste over land med Bird Flu


Listen over land med bekreftede tilfeller av smittsom fugleinfluensa (H5N1) fortsetter å ekspandere som i 2010. Mange land med fugleinfluensa tilfeller, men har ikke hatt noen menneskelige tilfeller så langt, og har bare opplevd infeksjoner i fjærfe eller ville fugler. De fleste former for fugleinfluensa er milde og ville fugler ofte bære sykdommen uten å bli syk. Imidlertid kan H5 subtype mutere til høypatogen og dødelige former, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Menneske Cases

Den første dokumenterte tilfellet av H5N1 type fugleinfluensa i et menneske skjedde i Hong Kong i 1997. Utbruddet startet i sørøst Asia i midten av 2003. Denne virulent stamme av fugleinfluensa spredd seg til Europa i 2005. Fra og med 2006, har mer enn 260 menneskelige tilfeller av H5N1 fugleinfluensa blitt bekreftet hos mennesker, ifølge det amerikanske National Institutes of Health. På verdensbasis har helsevesenet tjenestemenn dokumentert tilfeller av H5N1 hos mennesker i Asia, Afrika og Eurasia. I Asia har tilfeller blitt dokumentert i Aserbajdsjan, Bangladesh, Kambodsja, Kina, Indonesia, Irak, Laos, Myanmar, Pakistan, Thailand og Vietnam. I Afrika ble menneskelige tilfeller funnet i Dijbouti, Egypt og Nigeria. Menneskelige tilfeller ble også funnet i en eurasiske land, Tyrkia.

Fjærkre Cases

H5N1-viruset er svært smittsomt blant fjærfe og fugl influensa virus er lett spre seg fra en gård til en annen ved levende fugler, på folks sko og utstyr. Ifølge Verdens helseorganisasjon, har H5N1 virus overlevd på fekale prøver for opp til seks dager. Flere nasjoner med menneskelige tilfeller av den svært smittsomme H1N1 fugleinfluensa har dokumentert tilfeller av det i innenlandske fjærfe flokker.

I Asia, de landene inkluderer Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Kambodsja, Kina, India, Indonesia, Iran, Irak, Japan, Jordan, Kuwait, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sør-Korea, Thailand og Vietnam. I Afrika, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Elfenbenskysten, Dijbouti, Ghana, Egypt, Niger, Nigeria, Sudan og Togo har rapportert tilfeller. Midtøsten er ikke immun med H1N1 dokumentert hos fjørfe i Israel, Palestian Authority Territories og Saudi-Arabia. Mens i Eurasia, nasjoner Aserbajdsjan, Kasakhstan, Russland og Tyrkia har fjærfe tilfeller. H1N1 har også spredt seg til fjørfe i Europa, med de nasjonene i Albania, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Polen, Romania, Serbia og Montenegro, Sverige, Ukraina og Storbritannia opplever dokumenterte tilfeller.

Wild Bird Cases

Selv ville fugler er utsatt for H1N1-viruset. World Health Organization tjenestemenn sier, "minst noen arter av trekkende vannfugl er nå antatt å være bærer av H5N1-viruset i sin høypatogen form og innføre den til nye geografiske områder som ligger langs sine flyruter."

Bekreftede tilfeller av den smittsomme formen for fugleinfluensa har skjedd i Asia i nasjonene i Afghanistan, Burkina Faso, Kambodsja, Kamerun, Kina, Indonesia, Iran, Japan, Kuwait, Mongolia, Thailand og Vietnam. Mens i Afrika, har nasjoner Egypt, Elfenbenskysten og Nigeria dokumentert vill fugl tilfeller. I Eurasia Georgia, Kasakhstan, Russland og Tyrkia har også H1N1 i vill fugl befolkningen. I Europa ble H1N1 tilfeller bekreftet i ville fugler i Østerrike, Bosnia og Herzegovina, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Polen, Romania, Ukraina, Storbritannia, Serbia og Montenegro, Slovakia , Slovenia, Spania, Sverige og Sveits.