Digidexo.com

Nortrel bivirkninger

Nortrel, også kjent som noretisteron og etinyløstradiol, er en p-pille for kvinner. Mulige bivirkninger variere fra mild til farlig, med sistnevnte inkludert indikatorer for hjerneslag, blodpropp eller til og med leversvikt.

Fordeler

Du kan ta kontroll over når familien vokser ved å ta Nortrel og redusere muligheten for å bli gravid.

Mindre bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Nortrel er hodepine, kvalme og oppblåsthet. Noen har også rapportert vekttap eller gevinst, utslett, smerter og sporadiske småblødninger.

Alvorlige bivirkninger

Flere bivirkninger inkluderer håravfall, grå stær og brystsmerter. Kontakt legen din hvis du opplever plutselig svakhet, problemer med å se, hevelse, smerte, rødhet eller varme, mental forvirring eller gulfarging av hud eller øyne.

Interaksjoner

Som med alle muntlige p-piller, kan Nortrel samhandle med antibiotika, så du bør bruke en sekundær form for prevensjon når du tar disse. I tillegg kan du oppleve samhandling med Cytadren og barbiturater som Amytal eller Newbutal, med symptomer som syklus uregelmessighet og gjennombrudd blødning.

Betraktninger

Som med alle medisiner, kan Nortrel ikke være riktig for deg. Kontakt legen din eller apotek dersom symptomene du opplever forverres eller bli belastende. Bivirkninger relatert til oral prevensjon bruk tendens til å forbedre i løpet av de første syklusene av bruk. Røyking kan øke risikoen.