Digidexo.com

Hvordan kontrollere Kolikk

Når det nyfødte barnet gråter mer enn tre timer i døgnet rundt samme tid hver dag, kunne han ha kolikk. Kolikk er ganske vanlig hos friske, velfødde nyfødte, påvirker én av fire babyer, og kan vare mellom tre og ni måneder. De årsaker og behandling av kolikk er fortsatt ukjent, men disse tipsene bør hjelpe foreldre takle et barn som har denne sykdommen.

Hvordan kontrollere Kolikk

Bestemme Hvis Babyen har kolikk

Se etter symptomer, som om babyens gråt følger en tidsplan og er mer intens eller høy pitched enn normalt. Knuger av never, curling ben og tensing av magemusklene er også vanlige tegn på kolikk. Kolikk starter vanligvis et par uker etter fødselen og slutter med tre måneder, men noen babyer symptomene kan vare måneder lenger.

Track hvor lenge babyen gråter, da gråter vanligvis begynner og noen mønstre i henne sove og spise.

Ta kontakt med en familie lege hvis du merker endringer i noen av disse mønstrene. Sørg for å fortelle legen om hva du finner, og forberede spørsmål å stille. Eksempel spørsmål kan omfatte følgende: "Har babyen min har kolikk eller er det en annen grunn for de gråteepisoder" "Hva skal min familie og jeg gjøre for å takle den gråter?" "Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem?" (Mayo Clinic ansatte)

Behandling og mestring

Gi din baby probiotika i et forsøk på å berolige kolikk. Noen undersøkelser har vist at probiotika har hjulpet med kolikk kontroll, men ingen bevis er funnet. Probiotika å opprettholde den "gode" bakterier i fordøyelseskanalen, og kan administreres av BioGaia Probiotiske Drops. Ta kontakt med din fastlege om probiotika, eller andre medisiner kan hjelpe, og spørre om eventuelle bivirkninger.

mate babyen oftere, men med mindre porsjoner, holder ham oppreist og raping ham ofte. Hvis du ammer, kan du prøve å tømme ett bryst helt under amming, da det gir mer hindmilk. Vær også oppmerksom på kostholdet ditt ved å unngå melkeprodukter, sitrusfrukter, krydret mat og koffein. Når ikke mate Prøv å bruke en smokk, som suger kan berolige.

Hold babyen i en komfortabel, lett teppe, og forsiktig rocke henne. Et lys buk massasje kan også berolige kolikk. Hvis armene blir lei, prøve å ta barnet ditt for en biltur, trygt festet i hennes bilsete, eller plassere henne i en vibrerende crib eller babysete.

Syng for babyen din, eller spille musikk eller hvit støy. Dette kan berolige ikke bare barnet, men også du like godt, eller å passere tiden før barnet slutter å gråte.

Spør legen din om alternative behandlinger og medisiner, som urtete eller glukose, for å se om de er trygge for barnet ditt.

Gi deg selv en pause ved å plassere barnet i sengen hans i fem til ti minutter, og la ham gråte. Se om familie eller venner kan se barnet ditt for en halv time til en time, slik at du tid til å hvile eller komme seg ut av hjemmet. Ved å holde deg selv stress gratis, kan du finne bedre måter å håndtere ditt barns kolikk.

Hint

  • Stay positive og husk at kolikk er midlertidig.
  • Redusere stress når du kan, og snakke ut følelsene dine med din ektefelle, familie eller venner.