Digidexo.com

Hvordan virker Musikk påvirker søvnmønster?

Hvordan virker Musikk påvirker søvnmønster?

Prosessen

Det finnes en rekke perspektiver på søvn: hvordan det skjer, hvorfor det skjer, hvor mye du trenger - du får bildet. Selv om disse perspektivene kan være forskjellig, de fleste eksperter enige om at søvn er viktig for å leve et generelt sunt liv.

Søvn er en bevisstløs tilstand av hvile, både fysisk og psykisk i naturen, noe du opplever hver dag. Du kan oppleve opptil fem forskjellige stadier av søvn, som varierer i lengde og dybde av bevissthet. Mens du sover, løsner kropp og sjel fra bevisstheten i forberedelse til neste fase av aktiviteten.

Sansene

Selv om du er midlertidig enebolig, er du fortsatt veldig mye koblet til dine omgivelser og hva som skjer rundt deg. Sanser som lukt, hørsel og berøring er fortsatt aktive og utløst av sensorer i ditt miljø. Av størst følsomhet er å høre. Hvis noen skriker utenfor vinduet eller en brannbil løp nedover gaten, ørene er fortsatt i stand til å fange opp lyden og sende en beskjed til hjernen din: å reagere. Så, hvis kroppen din prosesser lyd som du ikke kan kontrollere, hvordan kroppen din prosess lyd som du kan styre? Kroppen din finner en naturlig mønster for hvordan den klarer søvnmønsteret. Forstå hva som er involvert i søvnmønsteret vil hjelpe deg å finne ut hva som hjelper eller hindrer din evne til å sove. Hvis du lytter til musikk ser ikke ut til å være å hjelpe søvn innsats, mener en hvit støy maskin som et alternativ. Hvis sterk stillhet fører tankene til å vandre, prøv å lytte til rolig musikk eller en CD med lyder fra naturen.

Musikk og Sleep

Musikk kan ha en dyp effekt på søvnmønster i en av to måter: Det kan være en kilde til avslapping eller en distraksjon som faktisk holder deg våken. For noen mennesker, er musikk en mykere form for støy som er beroligende basert på den konsekvent flyt av lyd (i motsetning til et fjernsynsprogram med scener og for overgang til reklame). I dette tilfellet, folk hører på musikk før sengetid eller selv mens du sover. Noen opplever at musikk er nyttig bare når det ikke inneholder ord, for eksempel med noen former for jazz eller klassisk musikk. Men for noen, er noen grad av støy forstyrrende for deres søvn, og musikk - uansett type - er nok en form for stimulering.