Digidexo.com

Hvordan Stopp Kolikk

Det har vært plager foreldre i århundrer: En nyfødt er urolig, gråt febrilsk for lange perioder av gangen, og tilsynelatende i smerter, selv om ingenting ser ut til å være feil. Det kalles kolikk, og det påvirker så mange som 40 prosent av babyer --- ikke å nevne sine foreldre. De eksakte årsakene til denne tilstanden er uklar, selv om tarmgass har lenge vært antatt å spille en rolle. Hvis du er en forelder til et barn som lider av kolikk, kan noen tips hjelpe deg og barnet ditt få litt søvn.

Hvordan Stopp Kolikk

Hvordan Stopp Kolikk

avlaste og hindre gass i babyens mage, siden gass kan bidra til eller forverre kolikk. En måte å gjøre dette på er å rape babyen ofte under fôring. Mate en baby kumelk kan forårsake irritasjon, og det er grunn til å mistenke at kolikk kan utløses av morsmelk fra en mor som har drukket kumelk, spise krydret mat eller spiser potensielle irritanter, som kål, brokkoli, løk, alkohol og koffein.

Bruk fysisk sikkerhet. Innpakning eller holde barnet tett kan hjelpe.

Påfør varme til babyens mage. Dette har vært kjent for å hjelpe, men husk at et barns hud er lett brent. Sørg for at det er et lag av beskyttelse mellom huden og det varme objektet.

Bruk repeterende bevegelser. Babyer reagerer positivt på å være forsiktig rocked, svingte eller på annen måte utsatt for back-og-tilbake bevegelse. Noen ganger bare holde babyen mens du går er alt som trengs.

Bruk beroligende lyder eller vibrasjoner. Ikke bare bølger og en klokke tikker, men vaskemaskiner og selv støvsugere har vært kjent for å roe kolikk babyer. Du kan kjøpe opptak av en slik hvit støy spesielt utviklet for å lindre kolikk. (Se Resources.)

Hint

  • Hvis du er mor til en kolikk spedbarn, kan det lønne seg å undersøke stressnivået i ditt eget liv. En teori er at stress hos mødre kan overføres til babyer, bidra til kolikk.