Digidexo.com

Hva er farene ved Obsessive Slanking?

Hva er farene ved Obsessive Slanking?


Folk diett for å bedre deres helse eller for å se mer attraktive. Mens overvektige mennesker kan få helsemessige fordeler fra å miste vekt, mange blir så besatt av slanking at det blir usunt. Når en diett blir så mye en del av dine tanker og liv at det forstyrrer daglige aktiviteter, stopper det å være en diett og blir en spiseforstyrrelse. Mens de fleste er kjent med effektene kliniske spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi kan ha, mange er uvitende om de fysiske, emosjonelle og mentale farene ved obsessive slanking.

Fysiske farer

Kosten som fokuserer på å begrense kaloriinntaket uten å vurdere ernæringsmessige behov står overfor de samme helserisiko som de prøver å eliminere. Når du kosthold overdrevet, mister du vekt i begynnelsen, men mye av det er vann og lean vev. Du kan bli dehydrert og underernært, noe som fører til at kroppen til å bremse sin metabolisme, slik at du slutter å miste vekt. Dehydrering kan føre til anfall, nyresvikt og varme-relaterte sykdommer som heteslag. Tap av vev som muskel fører til tap av styrke og gjør deg mer sannsynlig å bli skadet. Mangel på viktige næringsstoffer kan føre til anemi, svimmelhet, tretthet, nummenhet i ekstremiteter, høyt kolesterol og et svekket immunforsvar. Obsessive slanking kan føre til bentap, tannråte og håravfall.

Emosjonelle Farer

Overdreven Kosten er sannsynlig å bli deprimert og lider av humørsvingninger. Å spise med ikke-Kosten kan gjøre at du føler fratatt, mens du spiser alene gjør at du føler deg isolert. Når dietter forstyrre produksjonen av hormoner som serotonin kan du lider av søvnløshet, bli trist og ensom, og mister interessen for intimitet. Svakhet og mangel på energi fører til tap av interesse for mange aktiviteter. Du kan miste selvtillit og selvfølelse, blir anspent, irritabel eller sint, og lider av høye nivåer av stress.

Mentale Farer

Obsessive slanking kan føre til manglende evne til å være mentalt våken. Tregere reaksjonstid gjør deg mer sannsynlig å forårsake eller bli involvert i ulykker. Når du kosthold til overmål hukommelsen lider, kan du ikke konsentrere seg, og du er lett forvirret. Du kan ha en vanskelig tid å utføre normale aktiviteter som å lese, studere, arbeide, drive og etter en samtale.

Fare for Eating Disorders

Mens slanking ikke kan forårsake kliniske spiseforstyrrelser, som er psykiske lidelser, kan slanking syklus utløse spiseforstyrrelser hos personer som har en historie med depresjon. Anorektikere som begrenser eller eliminere all matinntak, Bulimikerne som binge og deretter renske maten de spiser og overstadig eaters som med jevne spiser til de er ubehagelig alle står overfor faren for hjertesykdommer, underernæring, dehydrering, dårlig kroppsbilde og en besettelse med slanking som forstyrrer levende.