Digidexo.com

helvetesild på begge sider

Kan Helvetesild være på begge sider av kroppen?

Helvetesild er en infeksjon mest sannsynlig å finne den eldre befolkningen. Det er forårsaket av vannkopper virus og kan infisere de som tidligere har vært berørt med vannkopper. Helvetesild er smertefullt og vanligvis angriper stammen av kroppen. Mens helvetesild i seg selv er ikke smittsomt, kan viruset overføres som vannkopper til noen som ikke har hatt sykdommen.

Hva er Helvetesild?

Helvetesild er en smertefull infeksjon forårsaket av et virus som angriper nerverøttene. Helvetesild vil angripe den venstre eller høyre side av kroppen og oftest vises som et utslett. Når smittet, vil de fleste får bedre og ikke få det igjen.

Årsaker

Årsaken til helvetesild er herpes zoster virus, som er vannkopper-virus. Hvis du noen gang har hatt vannkopper, kan du utvikle helvetesild. Ikke alle mennesker som har hatt vannkopper utvikle helvetesild. Etter å ha utviklet vannkopper, går viruset nervesystemet hvor det kan ligge i dvale i mange år. Da, av grunner som er ukjente, kan det vises på nytt i form av helvetesild. Det antas å være utløst av noe som stress, et svekket immunsystem eller når sykdom oppstår.

Utseende

Helvetesild kan begynne med influensalignende symptomer, generell achiness, hodepine eller følsomhet for lys. Det vises så som utslett, som er i et bånd eller en strimmel som oftest begynner i midten av ryggraden, og vikle seg rundt den ene siden av legemet mot brystet. Det ikke angripe begge sider av kroppen. Utslettet er smertefullt og klør. Det blir til blemmer som fylles med væske, pause og deretter danne en skorpe. Det kan være to til fire uker før blemmene forsvinne. Det er også mulighet for at blemmer kan føre skremmer.

Er jeg smittsom?

Selv om du ikke kan passere helvetesild videre til noen andre, kan du passere på herpes zoster virus (vannkopper) til noen som aldri har hatt det Unngå direkte kontakt med høy-risiko individer, for eksempel gravide kvinner, barn og de med svekket immunforsvar , mens siver blemmer er tydelig. Du er smittsom før blemmer har scabbed over.

Forebygging

Du kan ta et skritt for å hindre helvetesild hvis du er en eldre voksen, 60 pluss, som har hatt vannkopper, og er i fare for å utvikle infeksjon. Det er en vaksine som kan bli gitt av en lege for å eliminere eller redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen. Ta kontakt med din fastlege for å diskutere denne vaksinen.

Behandling

Hvis du tror du kan ha helvetesild, ta kontakt med helsepersonell. Hun kan foreskrive behandling som vil redusere smerte, hjelpe healing og hindre komplikasjoner. Pass på å ta medisiner som foreskrevet og holde sår rene. Jo tidligere behandlingen er begynt, jo bedre blir resultatet.

Er det en isjiasnerven på begge sider av kroppen?

Er det en isjiasnerven på begge sider av kroppen?


Isjiasnerven starter i korsryggen og går hele veien ned på baksiden av leggen. Du har en isjiasnerven på begge sider av kroppen din.

Formål

Sciatic nervene er ansvarlig for å levere motor (bevegelse) og sensoriske (følelse) informasjon til beina.

Bakgrunn

Isjiasnerver er de tykkeste og lengste nerver i kroppen. Hver isjiasnerven er faktisk to nerver (tibiale og felles peroneal) innpakket i en felles kappe.

Nerve Route

Isjiasnerver forlater den nedre tilbake gjennom hofte hakk, drives under gluteus maximus muskel og gå inn på baksiden av låret bare til innsiden av hofteleddet. Nervene kjøre ned på baksiden av leggen, og som den når kneet området delt inn i tibiale og felles peroneal nerver, som fortsetter til fots.

Isjias

Isjias er smerte, svakhet, nummenhet eller prikking i beinet forårsaket av skade eller kompresjon av isjiasnerven.

Isjias Årsaker

Vanlige årsaker til isjias inkluderer piriformis syndrom (kompresjon av nerven av piriformis muskel i baken), skiveutglidning degenerative disk sykdom, spinal stenose, skade eller brudd i bekkenet og svulster, ifølge University of Maryland Medical Center.

Helvetesild og overgangsalder

Helvetesild og overgangsalder


Begge helvetesild og overgangsalder påvirker visse bestander av samfunnet. De er imidlertid ikke forbundet. Menopause er en naturlig del av aldringsprosessen, og bare rammer kvinner. Helvetesild rammer begge kjønn like, og vanligvis oppstår etter fylte femti. Sjansene for å pådra seg sykdommen øker ti ganger i en alder av seksti. Det eneste som overgangsalder og helvetesild har til felles er oppdagelsen av et nytt legemiddel som brukes til behandling av fibromyalgi.

Helvetesild

Helvetesild skyldes det samme viruset som forårsaker vannkopper. Hvis noen hadde vannkopper som barn, kan det ligge latent, og i en tid da personens immunsystem kan være kompromittert, kan sykdommen dukke opp igjen som helvetesild. Det påvirker nerveendene, og fører til blemmer som til slutt bryter ut og forårsake alvorlige smerter. Arrdannelse etter blemmene har tørket er som en lilla utslett. Det kan vare i måneder, forårsaker stort ubehag. Det viser seg på den ene side av legemet, vanligvis ribbe eller rygg, men det kan påvirke ansiktet og området rundt øyet.

Menopause

Overgangsalder begynner rundt 40 år og kan fortsette i 10 år. En kvinne skal ha opplevd overgangsalder når menstruasjonen opphører i ett år. I løpet av den tiden kan hun oppleve hetetokter, stress, depresjon, humørsvingninger, tørrhet i øyne og vagina. Stress kan føre til at immunsystemet til å bli påvirket, og mer utsatt for sykdommer.

Betraktninger

Helvetesild kan være alvorlig for noen som lider av cancer eller HIV, og det kan oppstår på nytt på grunn av svekket immunsystem. Viruset er smittsomt til skorper vises, så det er best å holde seg borte fra barn fordi de kan kontrakten vannkopper. Overgangsalder kan føre til andre forhold, inkludert svekket bein som fører til osteoporose, hjertesykdom, høyt kolesterol og urinveisinfeksjoner. Det er hormonbehandlinger som må undersøkes fordi de kan bære risikoen for blodpropp, hjerneslag og kreft.

Behandling

Antivirale midler kan anvendes i de tidlige stadier av helvetesild som kan redusere effektene av sykdommen. Det er også en vaksine for personer over seksti.
Trening, meditasjon, massasje og aerobic er et par ting som en kvinne kan gjøre for å lindre hetetokter, stress og irritabilitet. Leger liker å foreskrive hormonbehandlinger for å unngå betingelser som kan være forårsaket som et resultat av menopause.

Dual Treatment

Et nytt medikament som brukes for behandling av fibromyalgi har vist seg å være en fordel for menopause, og helvetesild lider. Generisk legemiddel; pregabalin, kan redusere smerte forbundet med shingel som fortsetter godt forbi den helbredende tid av lesjoner, (postherpetisk neuralgi). I noen tilfeller smerte kan fortsette i ett år og opp til ti i sjeldne tilfeller. Forskere ved Mayo Clinic rapporterer at stoffet kan også avlaste alvorlighetsgraden av hetetokter og frekvens med 20 prosent.

Tidlige tegn på HelvetesildHelvetesild er en smertefull utslett som er forårsaket av det samme viruset som forårsaker vannkopper - herpes zoster. I USA, har 9 av 10 voksne hadde vannkopper. Når du har hatt vannkopper, forblir viruset i live, men ligger latent i kroppen din. Hvis viruset blir aktiv igjen, kan det forårsake helvetesild.

Tidlige symptomer

Helvetesild vises som en smertefull sviende utslett. Utslettet kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men de vanligvis vises som et band av blemmer på den ene siden av ansiktet eller kroppen. Noen ganger kan du faktisk føle symptomene før de vises. Vanligvis vil utslett vare opp til 30 dager. De tidlige varseltegn er isolert smerter eller prikking rundt stammen eller ned på arm og ben, influensalignende symptomer, hodepine og kløe.

Prikking

Nummenhet og prikking nedover beinet og armen eller rundt stammen er en av de første symptomene på helvetesild. Du kan føle en kriblende følelse eller nummenhet som vil være ubehagelig og kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert magen, nakke, rygg, bryst og arm eller ben. Disse er unormale fornemmelser og er også referert til som tap av følelse eller sensorisk tap. Nerve rot som leverer sensasjon til kroppen din går langs begge sider av kroppen din. Når viruset er vekke det reiser opp nerverøttene, og dermed skape prikking og nummenhet.

Influensalignende symptomer

Influensalignende symptomer er en annen tidlig tegn på helvetesild. Disse influensalignende symptomer er diaré, frysninger, og magesmerter. Disse symptomene oppstår vanligvis uten feber og vanligvis vises før eller sammen med starten av et utslett. Disse influensa-lignende symptomer kan bli feildiagnostisert som noe annet, så sjekk med din lege for en riktig diagnose.

Hodepine

Hodepine er en annen tidlig symptom av å ha helvetesild. Hodepine kan øke med følsomhet for lys. I noen tilfeller vil helvetesild produsere alvorlig til migrene. Dette er spesielt vanlig i tilfeller der helvetesild er i hodebunnen. For å lindre smerten, kan Tylenol eller Ibuprofen tas; men sjekk med din lege før du tar noen medisiner.

Kløe

Kløe er en tidlig indikasjon på helvetesild. Normalt vil kløe starte før utslettet viser seg. Kløen vil begynne der utslett vil normalt vises. Helvetesild påvirke nerverøttene, derfor resulterer i smerte og kløe. Kløe fra helvetesild kan bli løst ved å bruke hydrokortison krem ​​og / eller ta Benadryl. I noen tilfeller vil folk oppleve mye kløe, men ingen smerter. Ikke skrap blemmer eller utslett som gjør dette vil øke risikoen for blemmer eller utslett sprer seg.

Hva er årsakene til Høyre-Side brystsmerter?

Brystsmerter kan være skummelt, uansett hvilken side det skjer på. Heldigvis er høyresiden som brystsmerter vanligvis ikke fra en hjerte årsak og er mest sannsynlig ikke en nødsituasjon.

Galleblæren Problemer

Galleblæren problemer kan føre til riktig side brystsmerter. Hvis varsel om at din smerte er skarp og med opprinnelse i høyre del av magen, deretter gallestein er en sannsynlig årsak. Disse kan være mer uttalt hos personer med koronarsykdom.

Leverbetennelse

Leverbetennelse kan forårsake høyre side brystsmerter. Selv om leveren din er i øvre høyre del av magen, kan du ha "referert smerte" i brystet. Din betennelse kan ha blitt forårsaket av et virus, bakteriell infeksjon eller stoffskiftesykdom.

Trakk Muscle

En trukket muskel eller ligament på høyre side kan føre til høyre side brystsmerter. Hvis du er for det meste i smerte når du bruker musklene i det området, så dette er en sannsynlig årsak. En varm eller kald kompress kan hjelpe.

Bryst Wall Pain

Smerter i brystveggen kan oppstå på høyre side, selv om det er mest vanlig på venstre side. Smerter i brystveggen oppstår når costosternal felles bli betent.

Lungeinfeksjon

En lungebetennelse kan forårsake smerte på en eller begge sider, og du kan merke det bare på høyre side først. Dersom du har smerter når du puster eller har problemer med å puste, dette er en sannsynlig årsak.

Øvelser for slagpasienter som har mistet Mobility på høyre side

Slagpasienter har ofte et tap av mobilitet på en side av kroppen. Det er viktig å starte en grundig øvelse rutine så snart en pasient er i stand til å bedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. En periode med inaktivitet kan føre til ytterligere tap av mobilitet.

Aerobic Exercise

Utfør vanlige aerobic aktivitet tre til sju dager i uken i 20 til 60 minutter å bidra til å forbedre mobilitet i høyre side. Walking bør være den første øvelsen utføres for å bidra til å forbedre koordineringen mellom venstre og høyre side. Langsom bevegelse med høyre side vil forbedre mer aktivitet er utført. Bruk en tredemølle ved lav hastighet for å bedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. En tredemølle gir en jevn bevegelse som bidrar til å forbedre pasientens evne til å bevege seg jevnt. Tredemøller er enkelt justeres som pasientens styrke på høyre side blir bedre.

Range of Motion

Øvelser som forbedrer pasientens bevegelsesområdet bør utføres hver dag for å bidra til å forbedre koordineringen mellom de to sidene av kroppen. Strekke musklene vil bidra til å forbedre kroppens evne til å bevege seg. Gjør strekninger før og etter aerobic aktivitet. Proprioseptive muskulær tilrettelegging (PNF) strekninger er de mest effektive strekninger som er tilgjengelige for en slagpasient med begrenset mobilitet. PNF blander frivillig og ufrivillig muskelkontraksjon å bidra til å forbedre muskelfunksjon.

En partner er nødvendig i løpet av disse strekningene. Har partneren forlenge pasientens arm eller ben til det punktet hvor det er en liten ubehag. Hold strekken i 10 sekunder før du slipper. Den arm eller ben blir deretter skjøvet inn mot kroppen og holdt i 30 sekunder. Strekningen er sluppet til utvidet stilling og holdt i ytterligere 30 sekunder.

Styrketrening

Utfør styrke øvelser for å styrke musklene når mobilitet har begynt å bedre seg. Velg en vekt program som jevnt utøver begge sider av kroppen for å bidra til å forbedre koordineringen. Utføre flere repetisjoner med lette vekter på begge sider til mobilitet avkastning. Utfør 1-3 sett med åtte til 15 repetisjoner to til tre dager i uken, trener de store muskelgruppene i armer og ben.

Slik unngår Helvetesild

Slik unngår Helvetesild


Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er forårsaket av virus som forårsaker vannkopper. Så lenge du har hatt vannkopper, kan du få helvetesild senere i livet. Men det er noen ting som du kan prøve å gjøre for å hindre helvetesild.

Bruksanvisning

•  Unngå å få vannkopper i første omgang. Hvis du ikke får vannkopper viruset, kan du ikke få helvetesild. For å unngå å bli smittet med vannkopper, unngå å være rundt mennesker som har vannkopper eller helvetesild, siden begge forholdene er smittsom.

få en vaksine mot vannkopper. Hvis du ikke har hatt vannkopper, kan du være i stand til å være vaksinert mot sykdommen. Vaksinasjonen vil ikke bare hindre deg fra å få vannkopper, men fra å få helvetesild i tillegg.

Ha vaksinasjon for helvetesild. Det er en ny vaksine kalt Zostavax (helvetesild vaksine) som brukes for å hindre helvetesild i de som allerede har hatt vannkopper. Denne vaksinen er for tiden anbefales for personer som er 60 år eller eldre.

Ikke bli altfor stresset. Stress og angst svekke immunforsvaret, og svekket immunforsvar er triggere for helvetesild utbrudd.

Hold deg frisk. Prøv å spise godt og bli så frisk som mulig. Dette vil holde immunsystemet sterkt, og bidra til å forhindre en helvetesild utbrudd.

Tips og advarsler

  • Alltid spørre legen din om noen vaksiner som du kan være fordelaktig. Bare legen din vil vite hva vaksiner er riktig for deg.
  • Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment som en erstatning for vanlig medisinsk råd og omsorg. Kontakt alltid lege hvis du har noen spørsmål knyttet til din helse.

Hvorfor er bare én side av My Thyroid Gland Forstørret?

En eller begge sider, eller fliker, av skjoldbruskkjertelen kan bli forstørret for en rekke forskjellige grunner. Selv om flertallet av mennesker med skjoldbruskkjertelen utvidelse har en godartet, ikke-kreft tilstand, er det viktig å søke rask legehjelp for å finne årsaken til problemet.

Jod-mangel

Når en person har for lite jod i kostholdet sitt, kan det føre til en skjoldbrusk utvidelse kalles struma (siden innføringen av iodized salt, dette er nå sjelden i USA).

Tyreoiditt

Tyreoiditt (også kalt Hashimotos sykdom) er en autoimmun lidelse og en vanlig form for skjoldbruskkjertelbetennelse. En oppbygging av hvite blodceller fører til utvidelse av kjertelen.

Graves sykdom

Graves sykdom er en type hypertyreose utløst av kroppens immunforsvar, og kan også produsere forstørrelse av skjoldbruskkjertelen.

Thyroid Knuter

En skjoldbrusk nodul er en unormal vekst av skjoldbrusk-celler, og kan vokse på en eller begge fliker av skjoldbruskkjertelen. Det kan være et enkelt eller multippelt (multinodulært) knuter tilstede (se referanser 2). Ifølge American Thyroid Association, ni av ti skjoldbrusk knuter er godartet (se referanser 1).

Thyroid Cancer

En liten andel av skjoldbrusk knuter inneholder kreft. Heldigvis er de fleste skjoldbruskkjertelkreft lett kureres med kirurgi og har en utmerket prognose (se referanser 1).

Leg Pain Årsaker

Leg smerte kan skyldes en skade på bein, brusk, sener eller muskler. Ifølge Mayo Clinic, kan skade på bena være forårsaket av vaskulære forstyrrelser, slik som blokkering av vener og arterier fra blodpropp eller arterielt plakk. Andre årsaker til smerter inkluderer skader, fysisk aktivitet og kroniske sykdommer. Bestemme den eksakte årsaken til smerter kan kreve medisinske tester og bildediagnostikk, som røntgen og magnetisk resonans imaging (MRI).

Fracture

Et brudd i de store bein i leggen, inkludert femur, tibia og fibula, kan forårsake skarpe smerter i hele beinet.

Trening

Drive fysisk aktivitet eller trening uten først å strekke og varmer opp musklene kan føre til leggkramper, stivhet og smerte.

Helvetesild

Helvetesild er en gjenoppvåkning av et virus som forårsaker vannkopper, som angriper nerveendene og kan føre til utslett fulgt av prikking og smerte.

RLS

Restless legs syndrom (RLS) er en bevegelse lidelse som fører til ubehagelige følelser i beina som gjør at folk ønsker å stå opp og gå rundt, spesielt om natten når de ellers ville være sovende.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er smerter i musklene i begge sider av kroppen forårsaket av en overfølsomhet av nerver, og kan føre til følelser av smerte i bena.

Flebitt

Flebitt er betennelse i en blodåre fra en blodpropp og forekommer vanligvis i bena, noe som resulterer i hevelse, rødhet, smerte og irritasjon.

Leddgikt

Leddgikt er kronisk betennelse i en felles og kan føre til smerter i eller rundt hofte, kne og ankel deler av beinet.

Beskrivelse av Herpes

Det er åtte humant herpes (HHVs) (viral familie Herpesviridae) som forårsaker sykdom hos mennesker, nummererte HHV-en gjennom HHV-8. De tre første av disse blir latent i nerveceller, mens de siste fem gå latent i immunceller. Herpesinfeksjoner forårsaker forhold som strekker seg fra forkjølelsessår til kreft, men ikke alle av dem forårsake sykdom hos friske mennesker.

Herpes Simplex virus

HHV-1 og HHV-2 (også kjent som HSV-1 og HSV-2) er herpes simplex-virus. De forårsaker forkjølelsessår og genital herpes, henholdsvis, selv om hvert virus kan noen ganger føre til at den andre tilstand også. Både forkjølelsessår og genital herpes er preget av rødt utslett med væskefylte blemmer som bryter og skorpe over.

Varicella-zoster virus

Varicella-zoster-virus (VZV, HHV-3) forårsaker vannkopper ved første infeksjon, mens en gjentakelse fører til helvetesild. Begge tilstander er kjennetegnet ved rødt utslett med blemmer, helvetesild, men er ledsaget av smerte som kan være alvorlig og vises bare på den ene side av legemet, etter at banen av nerve påvirkes av viruset.

Epstein-Barr-virus

Epstein-Barr-virus (EBV, HHV-4) ikke ofte føre til sykdom, men den er ansvarlig for mononukleose blant unge voksne. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er mononukleose preget av feber, hovne svelget og hovne lymfeknuter som varer mellom en og fire uker.

Cytomegalovirus

Cytomegalovirus (CMV, HHV-5) er, i henhold til CDC, den mest vanlige infeksjon tilstede ved fødselen og kan føre til fødselsdefekter. Det fører også til sykdom, inkludert retinitis med mulig blindhet hos personer med svekket immunforsvar, også de med fremskreden HIV-sykdom.

Roseola

Roseola er forårsaket av infeksjon med HHV-6 eller HHV-7. Det er en vanlig barnesykdom markert med høy feber, etterfulgt av en rosa utslett.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en hudkreft som fører til lilla lesjoner. Det ser stort sett hos personer med fremskreden HIV-sykdom og er forårsaket av opportunistisk infeksjon med HHV-8.

Er Bells Parese Arvelig?

Oppkalt etter skotske kirurgen 19. århundre Sir Charles Bell, som først beskrev tilstanden, er Bells parese er den vanligste årsaken til ansikts lammelse. Ved første øyekast, på grunn av symptomene, ville man antar en person hadde hatt slag. Imidlertid påvirker Bells parese bare de ansiktsmusklene, i motsetning til et slag. De som oftest rammes er mellom 15 og 60, selv om denne tilstanden kan oppstå i alle aldre.

Hva er Bells parese?

Bells parese er en tilstand som forårsaker midlertidig ansikts lammelse. Det resulterer fra skade eller traume til en av de to nerver i ansiktet som styrer ansiktsmusklene. Når nervefunksjonen er avbrutt, som forstyrrer meldinger som sendes til hjernen. Bells parese sjelden påvirke begge sider av ansiktet.

Symptomer

Symptomene kan variere fra mild til alvorlig. Kanskje den vanligste symptomet på Bells parese er plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet. Ansiktet ditt kan føles stiv, det heisekupeer være vanskelig å smile, du kanskje merke øyelokket hengende. Det kan være betydelige rive på det ene øyet og lokket kanskje ikke ønsker å lukke. Du legger kanskje merke tørrhet i munnen, eller enda et tap av smak. Noen ganger er det hodepine, svimmelhet, øresus i ett eller begge ørene, eller svekket tale.

Årsaker

Når nerven som styrer ansiktsmusklene blir hoven eller betent, forårsaker den svakhet eller lammelse forbundet. Selv om forskerne ikke vet sikkert hva som forårsaker denne skaden, de tror det kan være en virusinfeksjon, for eksempel herpes simplex, som forårsaker forkjølelsessår. Det har også vært knyttet til virus som forårsaker influensa, vannkopper og helvetesild, og middels øret infeksjoner, for å nevne noen. På ingen måte er denne tilstanden arvelig eller smittsom.

Diagnose

Selv om det ikke er noen laboratorieprøver for å bekrefte denne tilstanden, kan legen din diagnose tilstanden basert på en ansikt-til-ansikt-presentasjon. Etter å ha gransket det berørte området, kan han bestille en test kalt en elektromyografi, eller EMT, for å bekrefte alvorlighetsgraden og omfanget av nerveskader. En MR eller CT scan er andre tester som kan utelukke andre årsaker til press på ansikts nerve.

Behandlinger

I de fleste tilfeller er resultatet for pasienter med ansiktslammelse meget god. Lengden av gjenvinning er generelt basert på skaden. Mange pasienter trenger ikke noen behandling, og tilstanden deres begynner å bli bedre på så raskt som to uker.

Det finnes behandlinger for de som ikke svare så raskt. Antivirale medikamenter, noe som bidrar til å bekjempe infeksjonen, er kombinert med anti-inflammatoriske legemidler, som bidrar til å redusere hevelse. Ibuprofen eller aspirin kan anvendes for å lindre smerte. Varm komprimerer brukt til området kan også redusere smerte. Ofte er øyedråper i løpet av dagen og øyesalve i løpet av natten anbefales å holde øyet fuktig og forhindre synstap. For å holde øye fra å bli ripete, hjelper det å bruke briller i løpet av dagen og lapp over et øye på kvelden.

Alltid søke råd fra din fastlege eller annet helsepersonell hvis du har noen lammelser eller ansikts svakhet. Hun kan finne årsaken til tilstanden og riktig behandling.

Tegn og symptomer på øvre magesmerter

Øvre magesmerter er ubehag i den øvre delen av magen, over navlen. Se legen din hvis smertene er veldig alvorlig, og vurdere å få øyeblikkelig legehjelp hvis du opplever andre alvorlige symptomer, som brystsmerter eller blodig avføring.

Type of Pain

Smerter i bare ett område av magen kan tyde på et problem med en av dine organer, som vedlegg eller galleblæren. Krampe smerter er vanligvis på grunn av gass, men smertene kan være alvorlig.

Øvre Venstre magesmerter

Smerter i kun den øverste venstre delen av magen kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet hjerteinfarkt, sprukket milt, aortaaneurisme eller pankreatitt.

Øvre-Høyre magesmerter

Øvre høyre magesmerter kan også være forbundet med forhold som blindtarmbetennelse, problemer med galleblæren eller lever, helvetesild eller pleuritt.

Generelt Øvre magesmerter

Nyreproblemer, angina, lungebetennelse, kreft i mage organer, intestinal obstruksjon eller avførings, non-Hodgkins lymfom og mange andre forhold kan alle forårsake smerte i en eller begge sider av øvre del av magen.

Behandling

I de fleste tilfeller av magesmerter, kan du ta vare på deg selv hjemme og vente på å ringe legen din hvis symptomene vedvarer. Drikke vann og klare væsker, unngå melkeprodukter og smertestillende medikamenter (hvis ikke legen forskriver dem) og prøve antacids for gass smerte. Dersom smertene vedvarer eller ser ut til å indikere en mer alvorlig helseproblem, søk råd fra legen din.

Hvordan diagnostisere trigeminusnevralgi

Den store trigeminus-system, kjent som den femte kranienerve, løper langs begge sider av ansiktet. Trigeminusnevralgi symptomer inkluderer intens eller plutselig ansiktssmerte, vanligvis på den ene side av ansiktet. Noen ganger årsaken er fortsatt ukjent, men irritasjon inne i skallen på nerve indikerer vanligvis nervesmerter. Til dags dato, er det ingen enkel diagnose å bestemme trigeminusnevralgi.

Bruksanvisning

Diagnose for å eliminere

List siste turer til tannlege eller kjevekirurg for legen din. Smerter i tenner, munn, kjeve og ansikt relatert til tennene utdrag, root infeksjoner eller fyllinger har lignende symptomer.

Legg merke til noen historie med ansikts blemmer. Disse smertefulle tilstander som regel peke på andre årsaker, som helvetesild eller herpes.

Tenk på noen nylig traume mot hodet, ansiktet eller halsen. En bilulykke, bump, muskel pull eller annen situasjon kan peke vekk fra trigeminusnevralgi.

Fortell legen din om noen historie med bihuleproblemer.

La legen vite om du har en historie med multippel sklerose. Denne sykdom etterligner forholdene i trigeminusnevralgi.

Diagnose for å bekrefte

Få en nevrologisk undersøkelse fra en spesialist.

Skaff en magnetisk resonans imaging (MRI) skanning.

Ta en computertomografi (CT) scan. Legen din vil sette opp en avtale for både MR og CT-skanning.

En lege vil ofte foreskrive karbamazepin for å se om dette stoffet eliminerer ansikts smerter. Relief signaliserer den potensielle tilstedeværelse av trigeminusnevralgi.

Tips og advarsler

  • Både MR og CT-skanning ser innsiden av hodet for svulster eller blodkar å trykke mot trigeminusnerven.
  • Legen din vil be spisse spørsmål om plasseringen av smerte og betingelser når du opplever det. Legen vil da berøre ulike områder for å finne en trigger sted for smerte. Undersøkelsen vil også omfatte følelsen ansiktsmusklene. Denne første sonde hjelper diagnostisere hvis en trigeminusnerven kan være involvert.
  • Behandling omfatter medisiner for å kontrollere smertene eller kirurgi.

Betyr Tongue stakk skje med trigeminusnevralgi?

Trigeminusnevralgi er en svært smertefull kronisk tilstand som rammer trigeminal nerve, som er ansvarlig for å gi følelse i ansiktet, hodebunnen og munnhulen. Også kjent som tic douloureux, det er ofte forårsaket av blodkar komprimere nerve eller degenerative forandringer i nerve kappe (myelin). Selv om trigeminusnevralgi produserer flere symptomer, er tungen stakk ikke vanligvis angitt blant dem.

Fakta

Den trigeminus er klassifisert som et kranienerve, og det stammer på basis av skallen. Fra denne basen, danner det øvre, nedre og midtre grener som strekker seg til ulike deler av ansiktet og hodet. Pasienter med trigeminusnevralgi kan oppleve symptomer langs linjen av en eller flere av nerve grener.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, det viktigste symptomet på trigeminusnevralgi er en plutselig, stikkende smerte som vanligvis skjer på bare én side av kinnet eller kjeve. Noen individer kan også oppleve smerter som vises på begge sider av ansiktet, men ikke samtidig. Typiske angrep vare i mer enn noen få sekunder, men de kan gjenta i rask rekkefølge. Avhengig av den enkelte, kan gjentatte angrep fortsette i flere dager, eller så lenge som uker eller måneder. I noen tilfeller er angrep av trigeminusnevralgi innledes med nummenhet eller prikking i huden ledsaget av en konstant verke.

Tongue Symptomer

Selv om angrep av trigeminusnevralgi kan påvirke leppene, tannkjøttet eller tennene, er virkninger som tungen stakk ikke funnet blant lidelse effekter. Angrep kan forekomme, men under vanlige dagligdagse handlinger, som å snakke, tygge, drikking, barbering, bruk sminke eller pusse tennene.

Diagnostisering trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi oftest slår individer forbi en alder av 50 år, og det rammer kvinner oftere enn menn. Leger vanligvis diagnostisere sykdommen gjennom en kombinasjon av en fysisk undersøkelse, gransking av pasientsymptomer, omfattende pasientens historie og fullstendig nevrologisk undersøkelse. Pasienter med ansikts smerte symptomer kan også få en magnetisk resonans imaging (MRI) skanner designet for å oppdage eventuelle inntrenging på trigeminusnerven sin vei.

Diagnostisering andre ansikts Disorders

Flere lidelser og fysiske forhold har egenskaper som ligner på trigeminal neuralgi, og feildiagnose er en konstant mulighet. Lidelser som forårsaker lignende smerter symptomer inkluderer cluster hodepine og postherpetisk nevralgi, som kan vises i kjølvannet av en herpes utbrudd. Forhold som kan etterligne symptomer på trigeminusnevralgi inkluderer hjerneslag, multippel sklerose, svulster og direkte ansikts traumer. Liknende symptomer kan også dukke opp i kjølvannet av sinus eller oral kirurgi.

Levetid med Parkinsons sykdom

Levetid med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som påvirker flyt og kontroll av frivillige og ufrivillige bevegelser. Selv om den underliggende årsak for Parkinsons sykdom er ikke godt forstått, årsakene til PD symptomer er, nemlig den manglende evne til å produsere eller benytte neurotransmitteren dopamin. Denne dopamin-mangel fører til utfordringer for Parkinson pasienter, men det er ikke er livstruende i de fleste tilfeller.

Levetid

Hvis riktig diagnostisert og behandlet, kan en person med Parkinsons sykdom har en normal levetid. Imidlertid, hvis Parkinsons sykdom er kombinert med andre forhold, en persons levetid kan forkortes avhengig av alvorlighetsgraden og typen av eventuelle ytterligere betingelser.

Symptomer

Parkinsons sykdom er karakterisert ved en vanskelighet med motorkontroll. De første tegn kan være en svak skjelving på én side av legemet som vanligvis utvikler seg til begge sider. Snakker kan bli vanskelig og ofte ordet repetisjon eller tar pauser før du snakker et ord kan forekomme. En person med Parkinsons kan ha en vanskelig gangart når han går. Disse symptomene seg ikke begrense levetiden.

Årsaker

Årsaken til Parkinsons sykdom er ukjent, skjønt miljøgifter, en genetisk predisposisjon, eller en kombinasjon av de to kan være feil.

Risikofaktorer

Alder, kjønn, medisinsk historie, og nærhet til giftstoffer alle spille en rolle i risikoen for Parkinsons. Du har høyere risiko for Parkinsons hvis du er mann, over 50 (selv om yngre voksne som er berørt på anledningen), har en historie med PD i familien din, eller ofte er utsatt for kjemiske giftstoffer.

Behandling

Det er ingen kur for Parkinsons sykdom i dag, og ingen medisinsk diett for å forlenge levetiden per se. Men det finnes behandlinger som kan redusere sannsynligheten for komplikasjoner og øke livskvaliteten. Disse inkluderer behandlinger som letter dopamin mottak og utnyttelse, og holde motoren fungerer stabilisert. I mange tilfeller kan de rystelser assosiert med Parkinsons reduseres eller elimineres. Behandlinger for å kurere eller leder livstruende sekundære forhold kan bidra til forlenget levetid.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Client Utdanning for Beslag

Client Utdanning for Beslag


Beslag er et resultat av unormal hjerneaktivitet. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), en person som har et anfall kan convulse og miste bevisstheten, vises usammenhengende eller bare oppleve uvanlige severdigheter, lyder og lukter.

Typer anfall

Mens beskrivelser finnes i mer enn 30 forskjellige typer anfall, melder ninds at slike anfall faller inn i to hovedkategorier. Fokal beslag fokusere på bare en del av hjernen og har en tendens til å ha mildere virkning. Generaliserte anfall påvirker begge sider av hjernen og har manifestasjoner som spenner fra stirrer ut i verdensrommet til hele kroppen rykking.

Årsaker

Den ninds rapporterer at noe som skaper en forstyrrelse i måten hjernen fungerer kan forårsake et anfall. Kjente årsaker til anfall inkluderer høy feber, eklampsi, infeksjoner, hjernesvulster, utviklingsproblemer, hodeskader, noen medisiner og forgiftning.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation melder at førstehjelp under et anfall krever å opprettholde pasientens sikkerhet før anfallet har gått. For å gjøre dette, forsiktig rulle pasienten på sin side og løsne klærne hans for å holde sin luftveiene klar, gi en pute for hodet fjerne eventuelle gjenstander i nærheten som han kan skade seg selv.

Behandling

Ifølge ninds, behandling av epilepsi oftest innebærer bruk av medisin mot anfall, men kan også omfatte kirurgi, til implantering av en pacemaker-lignende enhet stimulere vagusnerven, kosttilskudd endringer og biofeedback. Behandling hjelper så mange som 80 prosent av pasienter med epilepsi.

Få Nødhjelp

En pasient som opplever flere anfall uten å gjenvinne bevissthet mellom dem, lider en uventet anfall under graviditet eller har et anfall som varer lenger enn fem minutter trenger akutt legehjelp, ifølge ninds.

Ulike Epilepsi syndromer

Ulike Epilepsi syndromer


Epilepsy består av en rekke distinkte syndromer, som hver påvirker levetiden til epileptisk på forskjellige måter og krever forskjellige behandlingsstrategier. Diagnostisere en bestemt epileptisk syndrom --- stedet for å lage en generell diagnose av "epilepsi" --- krever medisinske fagfolk til å vurdere alle pasientens nevrologiske og atferdsmessige symptomer, som kan utgjøre kliniske vanskeligheter. Men å identifisere den spesifikke syndrom er den beste måten å forstå pasientens prognose og behandlingsalternativer.

Årsaker

Noen epileptiske anfall er lett forklarlige, mens andre har ingen kjent årsak. Anfall med en ukjent årsak er kjent som idiopatisk anfall. Anfall med en kjent årsak kalles symptomatisk. Idiopatisk beslag er vanligvis lettere å behandle enn symptoma seg.

Spesifikke Nyfødte syndromer

De former for epilepsi oppleves av de fleste barn er forskjellig fra voksne epilepsies. Neonatale kramper, feberkramper og West syndrom er noen av de vanligste epileptiske forstyrrelser som påvirker nyfødte og små barn. Disse syndromene en tendens til å være godartet; de fleste barn vokse dem, eller svarer godt til medisiner (f.eks, steroider), og ikke lider signifikante nevrologiske skader.

Noen leger ikke anser feberkramper å være epileptisk i naturen, fordi beslagene skyldes en høy feber. Derimot, er West syndrom ansett som et epileptisk syndrom for barn, på grunn av den distinkte EEG målinger under anfall. Hvis venstre ubehandlet, kan West syndrom utvikle seg til en voksen form for epilepsi som kalles Lennox-Gastaut syndrom, som rammer barn opp til åtte år og kan alvorlig skade utviklingsmessige ferdigheter.

Epileptiske encefalopati

Epileptiske encefalopatier er hjernens struktur abnormiteter som forårsaker epileptiske anfall hos barn eller voksne. Disse uregelmessigheter kan være plassert på den ene side av hjernen, eller på begge sider. Epilectic encefalopati tendens til å være alvorlig og vanskelig å behandle; de med en tidlig debut ofte avta eller stoppe i ungdomsårene, men deres nevrologiske og kognitive ettervirkninger kan være alvorlige.

Kroniske Epilepsi syndromer

En av de mest alvorlige former for symptomatisk epilepsi er Rasmussen syndrom (også kjent som Rasmussen encephalitis), der den ene side av hjernen fører til beslag på den annen side av legemet. Behandlingen kan omfatte neurotherapy eller, i noen tilfeller fjerning av epileptiske halvkule av hjernen.

Andre kroniske former for epilepsi inkluderer tinninglappen epilepsi og frontallappen epilepsi. Frontallappen syndrom er mer voldelige av de to. Disse syndromene pleier å være symptomatisk; noen har en genetisk basis, mens andre er et resultat av lesjoner, svulster, strukturelle misdannelser eller hodeskader. Folk som har en av disse syndromene krever ofte medisin eller kirurgi for å kontrollere sine anfall.

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet

Symptomer, årsaker og behandlinger for Nummenhet i ansiktet


Facial nummenhet er tapet av frivillige muskelbevegelse i ansiktet. Opplevelsen av ansikts nummenhet kan være svært skremmende, som en person kanskje ikke vet hvorfor han har mistet følelse eller kontroll i ansiktet. Hvis du mistenker et slag eller annen alvorlig problem, ringe 911 umiddelbart.

Symptomer

Symptomer på ansikts nummenhet inkluderer manglende følelse, lammelser eller prikking i ansikt og lepper. Ansikts nummenhet kan oppstå på den ene eller begge sider av ansiktet. Noen ganger er ansikts nummenhet ledsaget av hevelse, rødhet eller en brennende følelse.

Årsak: Skade

Ansikts nummenhet kan være forårsaket av nerveskade. Skader i ansikt, nakke eller ryggraden kan forårsake nummenhet, prikking eller lammelse av ansiktsmusklene hvis skaden svekker en nerve som strekker seg til ansikt. Skaden kan være alvorlig, men det trenger ikke være. Selv små skader, som for eksempel muskel belastning fra tunge løft eller små slag, kan føre til en svulmende disk som fører til ansikts nummenhet.

Årsak: Stroke

Hjerneskade fra hjerneslag kan også forårsake ansikts nummenhet. Når et slag utvikler, oksygen og blod ikke klarer å nå hjernen, forårsaker nerveskader som påvirker følelse i ansiktet og andre steder i kroppen. Ansikts nummenhet ene siden, spesielt hvis ledsaget av lammelse av armen eller beinet på samme side av kroppen, kan være en av de første indikatorene på at en person har lidd av et slag.

Årsak: medisinsk tilstand eller narkotika

Medisinske tilstander som diabetisk nevropati, hjernesvulst, sarkoidose, Lyme sykdom, infeksjon, multippel sklerose og Bells parese kan forårsake ansikts nummenhet. De kan også forårsake nummenhet i andre deler av kroppen. Migrenepasienter har også rapportert ansikts nummenhet som en av sine symptomer under klimaks av hodepine. Visse medikamenter også forårsake ansikts nummenhet hvis de forstyrre signalstoffer.

Behandling

Behandlingen avhenger av diagnostisert årsaken ansikts nummenhet. Ofte er ansikts nummenhet et symptom på en mer alvorlig problem eller sykdom som krever forsiktighet. Derfor, ansikts nummenhet i seg selv er ikke alltid seg selv direkte behandlet. Hvis ansikts nummenhet er fast bestemt på å være årsaken til et traume eller slag, og legen din vil gjennomføre nevrologiske eksamener, for eksempel en MR, CT eller elektromyografi, for å fastslå omfanget av nerveskader. Nerveskade i ansiktet kan behandles med fysiske, tale eller yrkesmessig terapi eller en kombinasjon av de ovennevnte. En plastisk kirurg kan også bidra til å rekonstruere ansiktet og reparere ansikts funksjon.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering


Dermatome testing er en del av en nevrologisk undersøkelse. En dermatome er en oppdatering av huden som er levert av en bestemt nerve som kommer fra ryggmargen. Nervene fra øvre cervicalcolumna forsyne huden i nakken og så videre nedover kroppen (dermatome kart er tilgjengelig på Internett). Teste en dermatome betyr å stimulere et område av huden på ulike måter for å se hvordan nerve som forsyner det fungerer. Fravær eller forvrengning av noen respons kan indikere nerveskader.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Test for Pain

•  Be pasienten om å lukke øynene.

Fortell pasienten at du kommer til å berøre ham med både en skarp gjenstand og en kjedelig en, og be ham om å fortelle deg hvilket objekt du bruker. Demonstrere både rører å forsikre ham om at testen ikke vil faktisk skade.

Touch med hvert objekt på ulike deler av foten og opp på leggen, be pasienten å si "skarp" eller "kjedelig".

Merk eventuelle områder der følelsen er redusert eller fraværende.

Test Propriosepsjon

Propriosepsjon er en følelse av hvor kroppsdeler er i forhold til hverandre og på bevegelse. Teste dette ved å ta tak pasientens stortåen og flytte den opp og ned en gang, forteller pasienten hvilken retning er hvilken.

Har pasienten lukke øynene.

Nå flytter tå flere ganger uten å si hvilken retning og be pasienten om å fortelle deg hvordan du skal flytte tå, "opp" eller "ned".

Note flekkene rørt og pasientens svar.

Test for Vibration

Vis pasienten stemmegaffelen og forklare hva du skal gjøre. Demonstrere sin vibrasjon ved å trykke tindene mot hælen av hånden din og la pasienten berøring håndtaket.

10-støtte pasientens fot med fingrene på den ene hånden. Pass på at fingrene er under stortåen.

Har pasienten lukke øynene.

Start stemmegaffelen vibrerer og plasser enden av håndtaket på felles der stortåen blir med foten. Du bør være i stand til å føle vibrasjon i hånden under pasientens tå

Be pasienten å fortelle deg når han ikke lenger kan føle vibrasjon. Du bør slutte å føle det omtrent samme tid. Oppmerksom på eventuelle avvik.

Hint

  • For komplett nevrologisk testing, teste alle deler av kroppen på begge sider.
  • Rekordresultat (et omriss av kroppen kan være en praktisk måte å gjøre dette på, ved hjelp av fargede penner).