Digidexo.com

multivitaminer blödningar

Multivitaminer for barn

For et barns kropp for å utvikle seg normalt, essensielle næringsstoffer trenger å bli fortært. Det kan være litt av et ork, spesielt siden mange små barn er kresen om maten de spiser. En god måte å være at barn får de næringsstoffene som trengs for å produsere sterke bein og sunne kropper er å gi dem en multivitamin hver dag.

Fordeler

Med foreldre ofte gi etter for barnas ønsker når det gjelder å spise, er det mange barn ikke får de vitaminer og mineraler som trengs for å sikre god helse og normal vekst. Bekvemmeligheten av et multivitamin lindrer stress for foreldre som kjemper med sine barn for å få dem til å spise sunn mat.

Advarsler

Ifølge American Academy of Pediatrics, visse vitaminer, blant annet vitamin A, D, E og K, er giftig hvis over-konsumert. For å forhindre overdoser, bør en voksen dispensere vitaminer til barnet, og barnet bør bli minnet på at vitaminer er medisin og ikke godteri.

Trenger

Ifølge Time Magazine, resultatene fra undersøkelsen viser at 34 prosent av amerikanske barn jevnlig ta multivitaminer. Barn fra familier med lav inntekt er mer utsatt for underernæring enn barn fra husholdninger med høyere inntekt, og tenåringer også er på et høyere risiko.

Flytende Vs. Tygge

Ifølge vitaminer og ernæring Center, er bare 10 til 20 prosent av vitaminer i tygge skjema absorberes av kroppen; når de samme vitaminer er gitt i flytende form, opp til 98 prosent av vitaminer blir absorbert. Også, flytende vitaminer er lettere for barn å svelge, så mange barn får større nytte av flytende vitaminer, sammenlignet med de i pilleform.

Alternatives

The Mayo Clinic anbefaler at foreldre lærer barna hvordan de skal gjøre sunne kosten valg, i stedet for å lære barn å få ernæring i en pille eller flytende form.

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

Når du lever en livsstil som er gluten-fri, du raskt finne ut at du har til forskning alt som går inn i munnen din. Fra tannkrem til medisinering belegg til multivitaminer, kan du ikke svelges enda en flekk av gluten hvis du har glutenintoleranse, en gluten allergi eller cøliaki. Samtidig, kan ha helseproblemer knyttet til gluten bety at du trenger en multivitamin mer enn noensinne, som kroppen din kan slite med absorberende nødvendige næringsstoffer. Mange personer med cøliaki, for eksempel, sliter med osteoporose, som kroppene deres ikke absorbere magnesium og kalsium ordentlig når deres fordøyelsessystem er skadet av gluten. Lære å finne en glutenfri multivitamin er en viktig del av å gjenopprette helse og å finne den rette ernæringsmessig støtte.

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

•  Spør gastroenterolog, hvis du ser en regelmessig. Hvis du blir behandlet for en glutenintoleranse, gluten allergi, Cøliaki, eller noen andre GI problem som krever regelmessige besøk til en gastroenterolog, be ham eller henne om å anbefale en glutenfri multivitamin.

Utfør en Internett-søkemotor søk etter "glutenfri multivitamin." Vær forsiktig - litt informasjon på Internett er gammel og utdatert. Skriv ned navnene på noen multivitaminer som synes å ikke ha gluten i dem.

Ring produsentene av multivitaminer du identifiserte, og spør om de har gluten i sine formler. Når du snakker med kundebehandler, be dem om å sende deg informasjon som dokumenterer at deres multivitamin er glutenfri.

4. Gå til en lokal helse mat butikk eller matbutikk med et omfattende supplement delen, og finne en ekspeditør som kan svare på spørsmål. Mange salg funksjonærer i disse butikkene vil vite hvilke multivitaminer er glutenfri.

Søk etter kommunikasjonstjenester viet til cøliaki, gluten intoleranse, og gluten allergi. Mange diskusjonsforumet brukere vil dele tips med hverandre, og du vil finne informasjon der hvis du registrerer deg og spør.

Kontakt cøliaki Foundation for å se om de har anbefalinger for glutenfri multivitaminer.

Hvordan velge multivitaminer

Ideelt sett bør folk få alle sine næringsstoffer fra maten, men i dagens hektiske verden, det er bare ikke alltid kommer til å skje. Multivitaminer er en god måte, da sammen med en ernæringsmessig kosthold og trening, for å opprettholde helse og få anbefale næringsstoffene du kroppen trenger. Det første skrittet for å plukke rett multivitamin er å gjenkjenne hva disse formuleringene egentlig er. Multivitaminer er ikke en rask løsning eller erstatning for et dårlig kosthold, men heller et supplement for å øke en allerede sunt kosthold som kan være mangler i noen viktige næringsstoffer.

Hvordan velge multivitaminer

Les etikettene nøye. Her er de store vitaminer og mineraler du ønsker å se etter i en god multivitamin: vitamin A, folsyre, niacin, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, C, D, E, kobber og sink.

•  Vurdere verdien av vitaminer og mineraler i denne formuleringen. Det er lurt å se hva andelen daglige verdi er for hvert vitamin og mineral for å se hvordan det stabler opp til anbefalte daglige verdi. Du trenger ikke 100 prosent av hver, men du vil ha en betydelig mengde for hvert næringsstoff.

•  Se etter USP etiketten. USP står for US Pharmacopeia og er et symbol på et kvalitetsprodukt som har gått gjennom testing.

Styr klar av eksotiske urter. Du trenger ikke disse urter og ofte de er en markedsføring knep for å øke kostnadene for multivitamin. Plus, noen av disse urter er faktisk skadelig. Disse vitaminene trenger ikke å være regulert av FDA, så watch out. I tillegg kan noen av disse urter reagere med andre medisiner du kan ta, med noen ganger dødelig resultat.

Ikke alle er skapt like. Det er formuleringer for eldre, for kvinner og for de med særlig aktive eller anstrengende livsstil. Mens det er sant at ulike aldre og kjønn trenger ulike næringsstoffer, eller i det minste de som er i ulike mengder, er det ikke nødvendig å gå for en dyr merkevare. Spesifikke formuleringer for ulike grupper er ofte de samme enten de er generiske legemidler eller fancy merke. Generelt, du vanligvis betaler for navnet og emballasje.

Vet de næringsstoffene kroppen din trenger, basert på alder og kjønn. Den største forskjellen mellom kjønnene er kvinner bør øke sine dietter med ekstra kalsium for å dempe osteoporose og de vil også være lurt å legge jern. Den største forskjellen når det kommer til alder er de eldre, kvinner i overgangsalderen trenger ikke jern som en yngre, premenopausale kvinne trenger.

Effektiviteten av multivitaminer

Effektiviteten av multivitaminer


Det er mye skepsis om effektiviteten av multivitaminer, inkludert hvor mye av dem kroppen vår er i stand til å absorbere og bruke. For mange har tatt en multivitamin blitt rutine og gjør oss føler at vi gjør noe bra for kroppen vår. Men hvis kroppen din ikke er i stand til å behandle den pillen, er det verdt å bruke pengene på og tar deg tid til å ta det? Denne artikkelen vil belyse multivitamin myter og avsløre sannheten om deres effektivitet og nødvendighet.

Definisjon

En multivitamin er laget med den hensikt å supplere næringsstoffer som mangler i menneskets kosthold. De kommer i mange former kapsler, tabletter, pulver, væsker og injeksjoner. Dessverre, med den industrielle tidsalder kom over-prosessering av vår matforsyning og emballering av konservert mat. I behandlingen av mat er det mange av naturlige vitaminer og mineraler strippet bort. Med den typiske "American kosthold," supplere næringsstoffer blir helt nødvendig for å sikre bedre helse. De fleste helsemessige forhold kan spores tilbake til en mangel på visse næringsstoffer i den personens kosthold.

Misforståelse

Dessverre, de fleste er å ta multivitaminer hver dag tenker de er sunnere for å gjøre det, men at kroppene deres får ingenting ut av disse kosttilskudd. Det har vært mange studier som viser at de fleste pille former for multivitaminer komme ut ser nesten det samme som de gjorde å gå inn. Dette betyr at kroppen ikke fordøye dem helt. Forskjellige næringsstoffer må være oppløst i forskjellige deler av fordøyelsessystemet til å bli absorbert, og brukes av kroppen. Av den grunn er det ingen supplement som fungerer bedre enn å spise et sunt kosthold. Ideelt sett bør vi være å få våre næringsstoffer fra hva vi spiser, men som ikke er tilfelle for de fleste, er alternativet å finne den beste supplement tilgjengelig.

Betraktninger

I å velge en multivitamin, er det mange ting å vurdere. Først ta en titt på kostholdet ditt kan bidra til å avsløre næringsstoffer som du mangler og hva du trenger å supplere. Også å ha blod arbeid gjort for å lete etter ernæringsmangler kan hjelpe deg å bestemme hvilke vitaminer du trenger å supplere. Alder og aktivitetsnivå kan også endre hvordan du supplere kroppen din; en sertifisert ernæringsfysiolog kan bidra til å vurdere dine personlige behov. Her er hva du skal se etter i en multivitamin: Det bør være kald-prosessen produseres; sikre levering av ulike næringsstoffer effektivt; har en bevist, vedvarende tilstedeværelse i fordøyelsessystemet; og har en høy absorpsjonstakt. Når vi leter etter alle disse tingene, ville det være godt å snakke med noen kjent med kosttilskudd på en lokal helse-mat butikk. De fleste multivitamin produsenter har gjennomført tester, og vil liste informasjon om de ovennevnte krav på sine etiketter.

Advarsel

Ikke alle multivitaminer er gjort det samme, og gjør at du kjøper fra en anerkjent produsent er en god idé. Du kan undersøke vitamin selskaper på nettet og finne ut om sine metoder og pålitelighet. Når du tar en multivitamin, det er også noen forholdsregler for å vurdere om dosering. Gjør din forskning på hvilke vitaminer kan være giftig i store doser, og aldri ta mer enn anbefalt dose på etiketten til noen supplement. Også noen vitaminer kan forårsake interaksjoner med reseptbelagte medisiner. Før du starter en ny supplement bør du oppsøke lege. Hvis du er gravid, sykepleier, får behandling for en gjeldende medisinsk tilstand eller lider av en medisinsk tilstand, bør du sjekke med legen din før du tar multivitaminer.

Fordeler

Konklusjonen er at effektiviteten av en multivitamin helt avhengig av dens kvalitet. Generelt sett er en god multivitamin effektive for å supplere næringsstoffer og å gjøre folk sunnere. Alternativet for lidelse vitamin og mineral mangler er dystre; de fleste vil til slutt ende opp med å søke medisinsk behandling for disse typer mangler fordi de vil begynne å lide relaterte helsemessige forhold. Akkurat som skjørbuk utbrudd som der behandlet ved å supplere vitamin C i seilernes dietter, mange helsemessige problemene folk lider i dag kan bli hjulpet ved å inkludere en effektiv multivitamin i kostholdet ditt.

Multivitaminer for menn

Multivitaminer for menn


Matvareindustrien og vår travle livsstil forlate oss mangelfulle i mengden av vitaminer vi tar i det daglige. Når maten er behandlet, mister det mye av sin næringsverdi. Ikke bare gjør behandlingen redusere ernæringsmessige fordeler, men mye av jorda at frukt og grønnsaker er dyrket i er oppbrukt på næringsstoffer på grunn av over-vekst.

I tillegg kan du bor en travel livsstil som ikke alltid bidrar til å spise riktig mat. Ifølge Food and Drug Administration, er de fleste amerikanere ikke tar i anbefalte daglige kvoter av vitaminer og mineraler i maten deres. Når du er i stand til å spise riktig, kan du finne mat rik på næringsstoffer for å være dyrt. Hurtigmat er mer økonomisk, men noe mangler i ernæringsmessig verdi. Multivitaminer for menn kan erstatte de næringsstoffene du ikke får fra maten.

Typer

Det finnes ulike metoder for å ta en daglig multivitamin laget spesielt for menn. Disse vitaminer som bidrar til å sikre at du er å skaffe riktig daglig ernæring kommer i pulverform som kan blandes i en drink som vann, piller som tas en eller to ganger per dag og flytende former. Menn som er opptatt, men ønsker å opprettholde god helse oftest velge den pilleform for bekvemmelighet.

Funksjon

Multivitaminer for menn kan gjøre forskjellige ting for kroppen din avhengig av hvilke næringsstoffer de inneholder. Det er multivitaminer spesielt laget for antioksidant øker, kroppen rensing og detox, helse og fitness, så vel som sinn og ånd. Vitaminet du velger vil avhenge av hva du ønsker å få ut av det. Menn multivitamin som inneholder minst 100 prosent eller mer av det anbefalte daglige kvoter av næringssalter fra FDA er den vanligste typen av vitamin valgt.

Betraktninger

Problemet med å velge riktig multivitamin er det er ingen merker som er støttet heller ikke testet av FDA. Dette etterlater deg til å bestemme selv hvilket merke kommer til å fungere best for deg. Lese etikettene kan eller ikke kan gi deg en god indikasjon på hva som virkelig er i dem. Forsiktighet bør alltid tas når du velger en multivitamin. Det kan inneholde kosttilskudd du trenger, men det kan også inneholde elementer som ikke er egnet til din kropp som ikke er oppført på etiketten.

Løsning

Det er viktig å være sikker på at du velger et vitamin som ikke er ment for kvinner. Du bør også være sikker på at de ikke inneholder fyllstoffer eller tilsetningsstoffer. Du kan finne ut dette ved å vite hvor produktet er laget. Vitaminer gjort i Good Manufacturing Practices-kompatible anlegg er kosttilskudd for å se etter.

Identifikasjon

Du vil finne at multivitaminer for menn vil inneholde ulike næringsstoffer avhengig av hvilket område du er mangelfull i. Prostata helse, vil antioksidant multivitaminer og bein styrke vitaminer alle inneholder ulike næringsstoffer. Ifølge Nicky Pilkington av helse veiledning, bør du være på utkikk etter vitaminer som inneholder vitamin A, D, E, B1, B2, B3, B6, B12, C og folsyre for generelt god helse. Disse vitaminene bør også inneholde Cooper, sink og jern.

Hva er en god multivitamin å ta?

Det finnes ikke noe slikt som en enkelt multivitamin som er best for alle. Den beste multivitamin for deg å ta vil avhenge av din alder og kjønn. Dersom du har spesielle helsemessige bekymringer, kan du være i stand til å finne en multivitamin målrettet mot dine spesifikke diettbehov. hvis du lider av matallergi, sjekk etiketten av multivitamin du velger å sørge for at den ikke inneholder ingredienser som kan medføre at en allergisk reaksjon.

Multivitaminer for menn og kvinner

Menn og kvinner over 50 år kan ta samme multivitamin. Produsentene av enkelte menns multivitaminer hevder at deres produkter fremme prostata helse, men det er ingen påvist sammenheng mellom inntak av de næringsstoffene de inneholder og forbedret prostata helse, ifølge Dr. Michael Roizen, leder av Cleveland Clinic velvære Institude. Roizen anbefaler at kvinner i fruktbar alder ta en prenatal multivitamin selv om de ikke planlegger å bli gravid, fordi så mange graviditeter er planlagte. Prenatal vitaminer inneholder folsyre, som er avgjørende for en sunn utvikling av hjernen og øynene.

Vitamin Absorpsjon

De beste multivitaminer er utformet slik at kroppen lett kan absorbere næringsstoffer de inneholder. Mat-baserte multivitaminer bruke ingredienser som er nær sin naturlige tilstander, i en form kroppen din kan gjenkjenne. Chelation er en prosess som behandler mineraler til en form som kroppen kan bruke, så velg en multivitamin med chelated mineraler. Selv om du ikke bør basere ditt valg av en multivitamin strengt på pris, kan du være sikker på at de billigste alternativene bruker syntetiske kjemikalier som kroppen din ikke lett kjenner igjen, mens noen av de dyrere alternativene har blitt nøye designet slik at kroppen kan gjøre optimal bruk av næringsstoffene de inneholder.

Velge en god multivitamin

Se etter en multivitamin med et bredt spekter av næringsstoffer, og lese etiketten nøye for å være sikker på at du får en tilstrekkelig dose av hver. Hvis du har en bestemt helseproblem, som for eksempel diabetes, osteoporose eller hypotyreose, velge en formel som inneholder ingredienser som er rettet mot dine spesifikke tilstand. Din lege eller naturlege kan hjelpe deg å velge en god multivitamin som passer dine individuelle behov.

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?


Når rydde opp din diett og gjøre sunne vaner, kan du vurdere kosttilskudd. Mens kosttilskudd er ikke avgjørende på noen måte, og du bør ikke ta dem uten å konsultere lege, kan kosttilskudd fungere som næringsstoff "forsikring", så du er dekket i tilfelle kostholdet ditt kommer til kort. Omega-3 kosttilskudd bidra til å gi essensielle fettsyrer mangler i mange amerikanernes dietter, men multivitaminer vanligvis ikke er så nyttig hvis du allerede spiser sunt.

Lære om Omega-3

Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og kan også redusere risikoen for å utvikle kreft, Alzheimers sykdom og depresjon. De tre typer av omega-3 fettsyrer er EPA og DHA - som er til stede i fet fisk - samt ALA, som du finner i nøtter og frø som flaxseeds og valnøtter. EPA og DHA er de to typene som du virkelig trenger, som kroppen finner det vanskelig å konvertere ALA til en brukbar form.

Grunnleggende om Multivitamins

I USA, de fleste multivitaminer inneholder 100 prosent av anbefalt daglig inntak av minst 13 forskjellige næringsstoffer. Disse er tiamin, riboflavin, vitamin B-6, vitamin B-12, folinsyre, niacin, pantotensyre, mangan, molybden, sink, krom, kobber og jod. Selv om dette høres potensielt lovende, kan du få alt dette fra selve maten. Derfor kan multivitaminer bare være en fordel hvis en eller annen grunn at du ikke spiser et balansert og variert kosthold.

Viktigheten av et sunt kosthold

Å få de anbefalte inntak av både omega-3 og vitaminer og mineraler bør være gjennomførbart gjennom kosten alene. Du trenger rundt 250 milligram EPA og DHA hver dag, noe som tilsvarer å spise rundt 8 gram per uke av fet fisk, for eksempel laks eller sardiner. Likeledes legger en multivitamin i kostholdet ditt er usannsynlig å få til vesentlige forbedringer i helse, bemerker Miriam Nelson, direktør i John Hancock Research Center ved Tufts University.

Bekymringer og Betraktninger

Du kan kreve en omega-3 tilskudd hvis du er vegetarianer, som de fleste vegetariske matvarer ikke gir tilstrekkelig EPA og DHA. I tillegg kan de med en historie med hjertesykdom dra nytte av en høyere omega-3 inntak, noe som ville gjøre et supplement en enklere måte å konsumere nok omega-3. Hvis du rett og slett ikke liker fisk, kan fiskeolje kosttilskudd være en alternativ måte å få omega-3 fettsyrer. Forutsatt at du spiser et balansert kosthold som inneholder rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner, meieriprodukter og sunt fett, trenger du kanskje ikke en multivitamin med mindre annet er avtalt med din lege. Sjekk alltid med legen din før innføring av nye kosttilskudd, spesielt hvis du er på medisiner, fordi fiskeolje kan samhandle med noen resepter. Doing multivitaminer kan forårsake magesyke, mens for mye omega-3 i form av fiskeoljer kan redusere immunforsvaret aktivitet og føre til kvalme og halsbrann.

Hvordan Les Multivitamin Etiketter

Mat gir den beste kilden til næringsstoffer for kroppen din. Kjemisk behandling av mat og tiden det tar elementer for å nå ditt middagsbord føre til tap av næringsstoffer. Dr. Andrew Weil, direktør for Program i Integrative Medicine ved University of Arizona, Tucson, anbefaler å ta multivitaminer som forsikring for hull i kostholdet ditt. Du kan velge den beste multivitamin for deg ved å gjennomgå flasken ernæring etiketten.

Hvordan Les Multivitamin Etiketter

•  Se etter supplement fakta på baksiden av multivitamin container. Du vil finne alt du trenger å vite om din multivitamin på denne lille etiketten.

Identifisere servering størrelse. To til tre tabletter utgjør vanligvis en servering av multivitaminer. Legg merke til antall porsjoner per container.

•  Se etter hvor mye per porsjon avsnittet under "servering størrelse." Across fra beløp per porsjon, finn prosent daglig verdi (% DV). Denne informasjonen representerer prosent av anbefalt daglig inntak av dette elementet gir. Et element notering 1% DV betyr at du trenger for å få 99% av dette næringsstoffet fra en annen matkilde.

Finn kalorier av multivitamin. De fleste multivitaminer inneholder svært få kalorier.

Finn karbohydrater, fiber og protein innholdet i multivitamin, oppført under kalorier. Finn gram hver næringsstoff i den midterste kolonnen og prosent daglig verdi i kolonnen helt til høyre.

Les de enkelte vitaminer som finnes i din multivitamin under "protein." I den midterste kolonnen, vil du finne IU eller internasjonale enheter (en måleenhet for enkelte vitaminer). Kolonnen til høyre for IE er prosent daglig verdi.

•  På slutten av alle børsnoterte vitaminer, finn andre ingredienser delen. Denne delen inneholder tilsetningsstoffer avgjørende for produksjonen.

Hint

  • Unngå overdrevent inntak av vitaminer og mineraler enn daglige verdi.
  • Visse medisiner samhandle med vitaminer og mineraler. Hvis du tar foreskrevne medisiner, sjekk med din lege før du tar multivitaminer.
  • Hvis du har en allergi mot hvete, melkeprodukter eller soya, sjekk ingrediens etiketten nøye.

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?


Prenatal vitaminer er en rekke vitaminer som er opprettet med de spesifikke næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde både en mor og foster i løpet av de ni månedene av svangerskapet. Prenatal vitaminer er også anbefalt for mødre som ammer, for å sikre at de fortsatt får riktig mengde næringsstoffer for seg selv og sin baby. Multivitaminer er designet med det daglige anbefalte doser av vitaminer og noen ganger mineraler for en frisk voksen. Mens multivitaminer er gunstig for voksne, de er ikke anbefalt for gravide kvinner fordi de inneholder tilstrekkelige mengder av enkelte næringsstoffer og høyere enn anbefalte mengder av andre.

Kalsium

Kalsium fremmer bein og sirkulasjons utvikling hos fostre. Prenatal vitaminer inneholder vanligvis 300 mg per dag.

Sink

En studie publisert av Center for Human Nutrition, Institutt for internasjonal helse og The Johns Hopkins School of Hygiene and Public Health rapportert at inntak av sink kosttilskudd under svangerskapet påvirker positivt "fosternevro utvikling."

Folic Acid

Ifølge Mayo Clinic, "Folsyre forebygger nevralrørsdefekter --- alvorlige misdannelser av hjernen og ryggmargen. Folsyre kan også redusere risikoen for tidlig fødsel og lav fødselsvekt." Mens folsyre er tilgjengelig i multivitaminer, trenger multivitaminer inneholder ikke den nødvendige beløp for gravide på 1 mg per dag.

Vitamin A

Multivitaminer inneholder for mye vitamin A for å være sunt for gravide. Store mengder vitamin A er assosiert med misdannelser, inkludert åpne bukhulen og hjertefeil.

Vitamin C

Ifølge en studie utført av Cochrane Graviditet og fødsel Gruppe Trials Register, økte mengder vitamin C er viktig i svangerskapet for å forebygge svangerskapsforgiftning, anemi og lav fødselsvekt. Av denne grunn er prenatal vitaminer fullpakket med typisk 400 prosent av den daglige dosen av vitamin C.

DHA

En studie publisert av Journal for Progressive Lipid Development fant at "barn hvis mødre ble supplert med DHA under graviditet hadde bedret kognitiv funksjon, synsskarphet, og generell bedre utvikling av hjernen."

Multivitaminer som reduserer kolesterol

Kolesterol er et fatlike, voksaktig stoff som er til stede i alle deler av kroppen din. Kolesterol er nødvendig for å holde kroppen fungerer som den skal, men for mye kolesterol kan tette blodårene, noe som kan føre til blodpropp, hjerteinfarkt og hjertesykdom. Kolesterolsenkende multivitaminer er tilskudd kan du vurdere å legge til din daglige rutine.

Lavere kolesterol med Multivitaminer

Stanols og steroler er naturlig forekommende plantefibre. Hos mennesker, reduserer de produksjonen av kolesterol og fjerne oppbygging av kolesterol fra blodårene dine. Mange kolesterolsenkende medisiner inneholder stanols eller steroler, og mange produsenter av multivitaminer og andre spesialvitaminer er å inkludere dem i sine produkter. Margariner og andre matvarer er også ofte beriket med stanols og steroler.

Ifølge Dr. Sandra Adamson Fryhofer, niacin, et B-vitamin, er også i stand til å redusere kolesterol. Det fungerer ved å senke triglyserider og bryter ned tette kolesterol avleiringer til lettere partikler som kan skylles ut av kroppen.

Se etter multivitaminer som inneholder stanols, steroler eller fytosteroler, en soyabasert sterol som også senker kolesterol. Multivitaminer som inneholder høyere doser av vitamin B bør også vurderes.

Centrum Cardio er en multivitamin som inneholder fytosteroler og høye nivåer av vitamin B6 og B12. Sammen gir disse viktige ingredienser fremme hjertet helse samtidig som man reduserer kolesterolet ved å bremse ned sin produksjon og redusere triglyserider.

Andre måter å redusere kolesterolet

Høye nivåer av kolesterol kan reduseres ved å spise en godt balansert diett som er rik på frukt og grønnsaker, redusere forbruket av fet mat og trene regelmessig.

Opprettholde en diett som er lav i mettet fett. Redusere eller eliminere forbruket av smør, vegetabilsk olje, stick margarin og smult. Spiser rødt kjøtt i moderate mengder, og inkludere flere fisk i kostholdet ditt. Aksje opp på frukt, grønnsaker og helkorn, som de alle inneholder kostfiber som er effektive i å senke kolesterolet.

Tren regelmessig for å tone og vedlikeholde muskler, gå ned i vekt og fremme kardiovaskulær helse. Innlemme minst 20 minutter med mosjon hver dag, selv om du bare trykke på fortau for en rask spasertur etter at han kom hjem fra jobb.

OneSource Multivitamin bivirkninger

OneSource Multivitamin bivirkninger


Hvis du er en av de millioner som tar en ett-kilde multivitamin, eller hvis du vurderer å ta en multivitamin, så er du sannsynligvis også smarte nok til å være bekymret for mulige bivirkninger. Bivirkninger kan kjøre gamut fra god til livstruende.

Fordeler

En travel hverdag kan føre til at du har spørsmål om et sunt kosthold, og disse bekymringene kan være psykologisk løses ved å ta en multivitamin. Men studier støtter kanskje ikke deres faktiske helsemessige fordeler.

Allergiske reaksjoner

Milde bivirkninger av en multivitamin kan omfatte hodepine, urolig mage eller en uvanlig eller ubehagelig smak i munnen. Flere alvorlige bivirkninger, slik som elveblest eller pustevansker, kan være tegn på en allergisk reaksjon.

Farlige kombinasjoner

Medikamentkombinasjoner kan føre til alvorlige bivirkninger. Vitamin-og mineraltilskudd kan samhandle med alt fra andre kosttilskudd til medisiner for hjerte eller blodtrykk forhold.

Doser

Vitamin overdose kan føre til alvorlige bivirkninger. Overdose symptomer kan inkludere magesmerter, oppkast, diaré og forstoppelse.

Forebygging / løsning

Som med alle typer medisiner, spør legen din før du tar en multivitamin. Det kan være lurt å øke vitamin inntak gjennom maten du spiser.

Hvordan Detox Med en Multivitamin

Hvordan Detox Med en Multivitamin


Ifølge BodyHealth.com, en online apotek, kroppen er utsatt for utenlandske kjemikalier hver dag. Fisk er fylt med kvikksølv, inneholder rødt kjøtt ofte antibiotika og hormoner, luften er forurenset og vannet inneholder urenheter. Disse giftstoffene bygge opp. The Mayo Clinic Katherine Zeratsky, RD, sier at mens ikke helt bevist, kan detox dietter rense kroppen for disse giftstoffene ved å skylle, bedre konsentrasjon, generell helse og hjelpe vekttap. Problemet er at kroppen strimler seg av næringsstoffer i denne dietten, så en multivitamin blir nøkkelen. Denne diett bør kun benyttes for en kort tid, fortrinnsvis 24 til 72 timer.

Hvordan Detox Med en Multivitamin

•  Ta kontakt med en lege for å være sikker på at kroppen din er i stand til å håndtere en "ekstrem" diett, for eksempel en juice rens. Lag en fastende journal hvor du skissere dagen inn i fem deler: frokost, snacks, lunsj, snacks og middag. Skriv "multivitamin" i din frokost seksjoner hver dag og sjekke etiketten for å være sikker på om du kan ta det uten mat.

Ta multivitamin og drikke vann. Hold deg hydrert hele dagen. Zeratsky advarer om at dehydrering er en risiko involvert i faster og renser. Unngå risiko for spising protein eller karbohydrater på denne raske, som multivitamin er lastet med folsyre. Ifølge Harvard School of Public Health, spise kornblanding eller protein barer mens du tar en multivitamin kan overbelaste kroppen med for mye av en god ting.

Drikk et glass helt naturlig, masse gratis frukt juice om morgenen. Drikk vann i tillegg. Hvis du føler behov for å tygge, kan du prøve å fryse fruktjuice og blande det inn i en smoothie.

Snack med en kopp buljong, noe som er lavt i kalorier, lett på fordøyelsen og full av smak. Forbli rolig gjennom noen sult smerter. Ifølge Detoxforlife.com, kan slanking føre til sultfølelse og svingende blodsukkernivået. Krom i din supplement hjelper bruk fett og forsinker varierende blodsukkernivået.

Drikk mer vann og frukt juice til lunsj. Som en generell regel, for hvert femte til åtte glass vann drinken din, ta en kopp buljong å fylle tapt elektrolytter gjennom intens hydrering.

Snack ved å ha en annen fruktjuice frosset smoothie. For å holde deg interessert, kan du prøve å blande forskjellige juice for å finne din favoritt blanding. Spis middag før det blir mørkt ved å ha buljong, saft og litt mer vann. Hold deg til strengt vann etter middagen.

Multivitaminer med urter for kvinner

Multivitaminer med urter for kvinner


Kvinner nærmer seg overgangsalderen kan oppleve en rekke ubehagelige og drenering symptomer: PMS, hetetokter, søvnløshet, tretthet, vektøkning, tap av libido, livmor fibroids og mer. Perimenopause, en premenopausale tilstand som rammer kvinner 35 år til 50, setter kvinner med økt risiko for skjoldbrusk problemer, kronisk betennelse, undertrykt immunforsvar, akselerert aldring, og forhold som polycystisk ovariesyndrom og insulinresistens. Med alt stresset at kvinner tåle, mange tyr til naturlige kosttilskudd for å få hjelp.

Støtte Total Health

Multivitaminer ble opprinnelig designet for enkelhet: Forbrukeren trengte ikke å ta henne Vitamin A, C, E og jern separat; det ville være i en pille. Nå vitamin selskaper har tatt dette et skritt videre. Catering til kvinners helse, spesielt menstruasjons helse, over hele levetiden, er disse super-vitaminer fullpakket med urter som klaseormedrue og dong quai for lindring av hetetokter og menstruasjonssmerter. En annen typisk ingrediens er Vitex, eller Chasteberry, for hormonell balanse. Opptil ni prosent av kvinner har alvorlige PMS symptomer og nesten 80 prosent av kvinnene har mildere symptomer.

Mineraler Hjelp, Too

En studie 2005 ved University of Massachusetts Amherst er Elizabeth Bertone-Johnson rapporterer at en diett rik på kalsium (1000 mg daglig) og vitamin D, som finnes i melk, ost og yoghurt, hjelper kvinner å redusere symptomer på PMS som depresjon og væskeretensjon . Mineral supplement magnesium, tatt på 200 til 400 mg om dagen, har også blitt funnet å lette kramper, irritabilitet og ømme bryster.

Øke metabolismen

Noe annet kvinner kan se etter i deres multivitamin er en eller flere ingredienser som kan benyttes til å øke stoffskiftet, øke energi eller støtte vekttap. Disse kan være substanser som grønn te, som har thermogenic egenskaper bidra til å brenne fett, ifølge en 1999 studie i "American Journal of Clinical Nutrition." Urte grønne kosttilskudd som klorofyll og spirulina, som alkalinize systemet og fremmer energi, og alpha lipoic syre, en antioksidant som motvirker effekten av aldring, er også ofte funnet i kvinners multivitaminer.

Merker

De dyrere merkene av multivitaminer også gi essensielle fettsyrer som nattlysolje og omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje. Tilstrekkelig nivå av fettsyrer bidra til å hindre betennelser og bidra til stabile kolesterolnivået; de er tenkt å øke kognitive evner hos personer med ADHD. Likevel må du være realistisk om å finne alt i en multivitamin. Velg et merke som retter seg mot ett helseproblem du har, for eksempel høye vitamin B nivåer for stress eller høy vitamin D-nivåer for immun helse. Til syvende og sist vil du finne merket og kosttilskudd som fungerer best for kroppen din.

Best Multivitaminer å bruke

Best Multivitaminer å bruke


Finne den ideelle multivitamin kan være et ork. For å bestemme den beste multivitamin for deg eller din kjære, bør du vurdere alder, kjønn og eventuelle allergier eller pre-eksisterende forhold til stede. For eksempel; multivitaminer som passer for barn er annerledes enn de som er fabrikkert spesielt for pensjonister. For best resultat, finne en multivitamin spesielt utviklet for aldersgruppe og kjønn på personen som tar den.

Multivitaminer for kvinner

Den beste multivitamin for kvinner er avhengig av alder, så vel som om de er i overgangsalderen, ammer eller er gravid. Mens kvinner i overgangsalderen må ta nok B-12, og kalsium, bør kvinner som vurderer graviditet supplere sine jern og folat nivå med multivitaminer som inneholder jern og folsyre. "Kvinners helse" magasinet anbefaler One-A-Day Kvinner som deres pick for den beste multivitamin grunn av det er balansert innhold av nødvendige næringsstoffer som kalsium, vitamin A, D og K. Som anbefales av "kvinnedag," ta en multivitamin som inneholder ca 100 prosent av anbefalt daglig inntak av følgende vitaminer og mineraler; vitaminene A, B1, B2, B3, B5, Bg, B7, B9, B12, C, D, E og K, kobber, krom, magnesium, mangan, molybden, selen og sink.

Multivitaminer for menn

Ifølge Mark Moyad, MD, i "Mens Health," menn å følge et sunt kosthold bør ta en lav dose multivitamin, enten han leder en idrettsutøver veldig aktiv livsstil, eller har en stillesittende kontorjobb, fordi de beste resultatene er rapportert med lave doser av vitaminer og mineraler. Per Moyad, ta multivitaminer som inneholder rundt 100 mcg selen, 120 mg vitamin C, 30 mg vitamin E, 6 mg av beta-karoten, og 20 mg sink, og unngå høye doser av antioksidanter som kan redusere interne forsvar.

Multivitaminer for barn

Fordi mange matvarer er beriket med vitaminer og mineraler, og fordi barn ikke trenger like mye vitaminer og mineraler som voksne, friske barn kan klare seg uten en multivitamin. Men hvis barnet ditt har ernæringsmessige mangler på grunn av kresen matvaner, eller andre helsemessige problemer, kan en lege anbefaler en multivitamin. Velg en multivitamin designet for barnets aldersgruppe som gir 100 prosent av den daglige verdi for alle vitaminer og mineraler anbefalt av legen din. Husk at selv den beste multivitamin for barnet ditt kan ikke erstatte riktig ernæring.

Multivitaminer for pensjonister

Mens helse seniorer ikke kan være nødvendig å ta et multivitamin, eldre voksne vanligvis inntar færre kalorier og ta medisiner som kan forstyrre næringsopptak. Ta multivitaminer er spesielt rettet mot eldre voksne til å utbedre eventuelle mangler, som anbefalt av legen din. Velg multivitaminer som oppfyller 100 prosent av daglige verdier for din aldersgruppe for jern, kalsium, magnesium, sink, B12, folat, jern og vitamin D, for å sikre at du får et minimum av de næringsstoffene du trenger.

Hvordan til hjernen din Multivitamins

Hvordan til hjernen din Multivitamins


Ikke alle av oss spiser sunn mat på en jevnlig basis. Tar daglige multivitaminer kan bidra til å gjøre opp for en ubalansert kosthold. Travle dager eller uventede hendelser kan distrahere deg fra å ta vitaminer. Snart nok, du glemmer å ta vitaminer hele tiden. Unngå denne situasjonen ved å ta noen enkle trinn for å sørge for at multivitaminer blir en del av din daglige rutine.

Hvordan til hjernen din Multivitamins

•  Hold multivitaminer i et lett synlig sted. Egnede steder kan omfatte kjøkkenbenken eller bad vasken - noe område du hyppig. Ute av syne, ute av sinn. Holde vitaminer der du kan se dem vil minne deg på å ta dem.

Bestem på et passende tidspunkt på dagen for å ta vitaminer. Helst på dagen er greit så lenge du ikke er vanligvis distrahert da. For eksempel hektiske morgener sannsynlig ikke vil fungere godt. Når du bestemmer deg på en god tid på dagen, ta vitaminer på denne tiden hver dag.

Førsteamanuensis ta vitaminer med en annen aktivitet. Hvis du bestemmer deg for at lunsj tid er den beste tiden på dagen å ta vitaminer, gjør det til en vane å ta dem med lunsj. Dette vanlig foreningen holder vitaminer på hjertet hver gang du spiser lunsj.

Multivitaminer i Gel Caps

Multivitaminer i Gel Caps


Tar dine daglige vitaminer kan være et ork; de er en tørr masse av en rekke ingredienser som ikke går ned i halsen så lett. Noen av dem ikke engang smake godt. Men multivitaminer i gel caps er et alternativ til andre former som tabletter og caplets.

Naturen og Typer multivitaminer i Gel Caps

Multivitamins i gel-hetter eller multivitamin gelkapsler er kapsler laget av gelatin, som er fylt med et utvalg av vitaminer og mineraler i et flytende medium eller i form av et pulver. Det finnes to hovedtyper av multivitamin gelkapsler, i henhold til konsistensen av kapselen: harde gelatinkapsler eller hardgel og myke gelatinkapsler, eller softgel. Gelkapsler fjerne risikoen for å modifisere Frigjøringskarakteristikkene for vitaminer og mineraler i forbindelse med komprimering av ingrediensene, som funnet i produksjon av tabletter.

Folk som trenger multivitaminer i Gel Caps

Personer som spiser et bredt utvalg av matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt og belgfrukter trenger ikke å ta ekstra tilskudd. Men folk som ikke kunne spise nok sunn mat står i fare for nærings-mangel og bør ta multivitaminer i gel caps. Disse inkluderer veganere, gravide kvinner eller kvinner som prøver å bli gravid, personer med medisinske tilstander som påvirker mat absorpsjon (kronisk diaré, matallergi, intoleranse for visse matvarer), eller bare de individene som ikke spiser godt.

Fordeler med Multivitamin gelkuler

Multivitamin gelkuler bedrer biotilgjengeligheten av dårlig absorbert vitaminer og mineraler, noe som betyr disse næringsstoffene absorberes av kroppen mer effektivt. Hver gel kapsel er lufttett og beskytter vitaminer og det oljeaktige kjøretøyet i hvilket de er oppløst fra eksponering til oksygen, noe som kan føre til oljeholdige stoffer til å harskne. Personer med kosttilskudd restriksjoner (for religiøse eller helsemessige årsaker) kan splitte harde gelatinkapsler og blande innholdet med juice eller annen drikke.

Ulemper av Multivitamin gelkuler

Kapselen som inneholder vitaminer og mineraler er laget av gelatin vanligvis fra dyr kilder som biff eller svinekjøtt brusk; derfor kan veganere eller de som er av muslimsk eller jødisk tro ikke bruker dem. Folk som har utviklet allergiske reaksjoner på gelatin kan heller ikke ta multivitaminer i gel caps. Harde gelatinkapsler har en tendens til å være sprø, og sømmen i midten kan brekke og forårsake dens innhold lekker ut.

Hva Multivitaminer bør jeg ta?

Multivitaminer er kosttilskudd som er tatt i pilleform. Mange multivitaminer er rettet mot bestemte demografi, med spesifikke ingredienser som er spesielt verdifulle for medlemmer av den valgte demografisk. Andre multivitamin kosttilskudd markedsføres som "komplett" multivitaminer som inneholder hver vitamin som kroppen kan bruke. Multivitaminer kan være en viktig del av en sunn diett, men de kan også overbelaste kroppen med en for høy dose av noen daglige næring. Mange multivitaminer også sekundære kosttilskudd som koffein, gingko eller lakris rot som kan ha effekt på humør og energi.

Bestem Risikofaktorer

Når du velger en multivitamin, vil du ønsker å bli informert om din egen status for helse. Møte med en lege, og gå over familien din historie for å se etter eventuelle helseproblemer som kan utgjøre en trussel. Kreft, hjertesykdom, diabetes, fedme og osteoporose er bare noen få vanlige plager som antas å ha en stor arvelig faktor i deres debut. Å være klar over disse bekymringene kan hjelpe deg å ta bedre valg for din multivitamin.

Undersøke din diett

Følg nøye med kostholdet ditt før du velger en multivitamin. Prøv å komme opp med et grovt estimat av ditt daglige inntak av vitaminer. Undersøke hvilke matvarer du liker å spise på en jevnlig basis. Mange matvarer vil naturligvis gi kroppen med store doser av vitaminer og mineraler. En enkelt banan, for eksempel, har en hel dag er verdt av kalium, mens en appelsin eller en håndfull jordbær kan gi deg all den vitamin C du trenger. Vegetarianere og veganere krever ofte flere B-vitaminer samt omega-3 fettsyrer for å ha en optimal diett. Tilsvarende kan personer som spiser mye rødt kjøtt eller fet mat må øke sitt inntak av kalsium og vitamin C, som kan noen ganger bli tømt under fordøyelsen av disse matvarene. Bestem hvilke vitaminer og mineraler dietten mangler, og som du allerede har et tilstrekkelig inntak av å bidra til å lede din multivitamin valg, i samråd med legen din.

Unngå store mengder

Akkurat som det er usunt å ha en vitamin-mangel, kan det også være usunt å ta for mye av visse næringsstoffer. En overdreven mengde av sink eller vitamin C kan føre til kramper og diaré. For høy dose av selen kan føre til tap av hår og tretthet. Vitamin A kan føre til uklart syn, hodepine og svimmelhet når overconsumed. Bruk informasjonen du har samlet fra undersøke kostholdet ditt for å sikre at du ikke tilfeldigvis lider vitamin overdose. Følg nøye med på hvilke næringsstoffer er inkludert i din multivitamin, og prøve å velge en som bare inneholder næringsstoffer du faktisk mangler.

Sammenlign Valg

Når du har snevret ned spesifikasjonene for hva slags multivitamin du trenger, vil du sannsynligvis har fortsatt mange alternativer å velge mellom. Sammenligne og kontrast ulike merker og varianter å finne den som er riktig for deg. Sammenlign basert på dosestørrelse og mengde, pris og inkludert næringsstoffer. Se nøye for inkluderte ingredienser som du kanskje ønsker å unngå. Dette kan inkludere koffein eller ginkgo hos personer med høy følsomhet for sentralstimulerende midler. Vegetarianere og veganere bør se nøye etter ingredienser som kan være hentet fra dyr. Gelatin er et felles lager for pille-Form multivitaminer, og er laget av hestehover og bein. Fiskeoljer blir ofte brukt til å gi omega-3 fettsyrer og andre mineraler. Vegetarisk og vegan multivitaminer er solgt av en rekke ulike selskaper; velge blant disse for å sikre at ingen animalske produkter er et uhell blir konsumert.

Multivitaminer for blankt hår

Multivitaminer for blankt hår


Å ha skinnende hår er ikke bare attraktivt, det gjør også du ser sunnere. Dette er fordi de vitaminer og mineraler som er viktige for håret helse og glans er også viktig for helsen din på andre måter. Mange multivitaminer er utmerket for hårvekst, og du trenger ikke nødvendigvis en som er utformet spesielt for håret, som kan være dyrere. Multivitaminer kan finnes i apotek, helsekostbutikker og på nettet.

Multivitaminer for blankt hår

•  Gå til din nærmeste forhandler med et utvalg av vitaminer.

Velg en multivitamin og undersøke etiketten. Du vil være sikker på at det gir alle av følgende: vitamin A, B6, B12, C og E.

Se etter en multivitamin, blant de som inneholder de grunnleggende vitaminer, som har silika i den. Silica er et viktig mineral for hår, men det er ikke alltid tilgjengelig i multivitaminer. Hvis du ikke kan finne en multivitamin med det grunnleggende og silika, kjøpe en ekstra vitamin som inneholder silika.

Hint

  • Se etter multivitaminer som er beregnet for å hjelpe til spiker vekst, fordi sunn hårvekst krever mange av de samme vitaminer og mineraler.
  • Aldri begynne å ta en ny supplement uten å konsultere legen din - visse vitaminer og mineraler kan forstyrre helse og medisiner.
  • Alltid ta vitaminer i henhold til doseringsanvisningen - noen mineraler bør ha et begrenset inntak.

Forskjellen mellom Generic & Name Brand Multivitaminer

Forskjellen mellom Generic & Name Brand Multivitaminer


Folk noen ganger har problemer med å få nødvendige vitaminer fra maten på grunn av konflikter med medisiner, metabolske sykdommer og matallergier og følsomhet. I disse tilfellene gir en multivitamin sårt tiltrengte næringsstoffer for optimal helse. Bestemme hvilke multivitamin å ta kan være vanskelig, siden selskaper tilbyr et bredt sortiment av valg og priser. Siden generiske legemidler koster vanligvis mindre, kan forbrukere lurer på om kvaliteten på generiske multivitaminer i motsetning til merkevarer.

Forskrift

Reseptbelagte generiske legemidler i USA inneholder de samme ingrediensene som navn merkevare produkter. Vitaminprodusenter trenger ikke å følge disse strenge retningslinjene. Men i henhold til Food and Drug Administration, forskrift om produksjon av vitaminer, mineraler og andre kosttilskudd krever produsenter å følge "gjeldende Good Manufacturing Practice", som betyr at de teste sine produkter for å møte deres krav om elementer som styrke og renhet. Hvis en vitamin hevder å tilby 200 prosent av RDA på vitamin C, for eksempel, må selskapene sikkerhetskopiere den påstanden med forskning.

Kostnader

Generiske vitaminer tiltrekke forbrukerne gjennom lavere priser. For eksempel; navnet merkevare One-a-Day multivitamin for kvinner koster 75 prosent mer enn den generiske likestille tilsvarende på Walmart ($ 14 og $ 8, som på tidspunktet for offentliggjøring). Større selskaper er mer sannsynlig å annonsere; Dette, sammen med forbrukernes bekymringer om kvalitetsforskjeller, kan tillate bedrifter å kreve mer for navn merkevare vitaminer. Consumer Reports viser amerikanerne betale nesten $ 5000000000 i året på slike tilskudd, så vitamin produksjon og salg representerer big business.

Etiketter

Forbrukere bør lese multivitamin etiketter nøye når de vurderer generika å se at produktet virkelig tilbyr tilsvarende mengder av hver vitamin. RDA beløp kan avvike siden begrepet "multivitamin" ikke er knyttet til bestemte FDA forskrifter om innholdet. Et billigere produkt, for eksempel, kan omfatte bare 50 prosent av RDA i vitamin B12, eller mangler jern som en høyere pris vitamin har, slik at forbrukeren ikke får den samme mengden av vitaminer for penger.

Farene

Sikkerhetsspørsmål forbundet med generisk multivitaminer skiller seg ikke vesentlig fra de av noen OTC-produkter. Noen kan ha en base den omfatter produkter som kan forårsake allergiske reaksjoner, for eksempel hvete, egg, mais eller gelatins. Personer med slike sensitiviteter bør sjekke etikettene for slike tilsetningsstoffer. Forbrukere bør diskutere å ta en multivitamin med helsepersonell før du kjøper, og følg instruksjonene på etiketten nøye siden tar i for mye av enkelte vitaminer kan føre til helseproblemer.

Hvordan velge en multivitamin med jern

Selv de mest ernæringsmessig god dietter kan ha hull i dem. Multivitaminer gjør det enkelt å bygge bro disse hullene ved å pakke alle nødvendige næringsstoffer i lett å svelge piller. Kosttilskudd med jern er spesielt nyttig for folk på spesielle dietter, menstruerende kvinner, og personer med visse sykdommer. Med overflod av alternativer tilgjengelig, er det ingen overraskelse at du velger en multivitamin er ikke en lett oppgave. Forstå hvilke kriterier som skaper gode formuleringer resulterer ofte i å gjøre mer informerte valg.

Hvordan velge en multivitamin med jern

•  Vurder dine behov for å ta en multivitamin. Ikke alle multivitaminer er skapt like. Se etter et produkt som løser din aldersgruppe, kjønn, og individuelle hensyn.

•  Se om multivitamin med jern inneholder USP eller CL segl på etiketten. Produkter godkjent av den amerikanske Pharmacopeia eller Consumer Lab er testet for visse standarder, noe som sikrer en kvalitet multivitamin fri for forurensninger.

Se etter en multivitamin som gir mer enn 100% av den daglige verdien av nødvendige vitaminer. Mens et overskudd av vannløselige vitaminer blir eliminert, kan et overskudd av fettløselige vitaminer som vitaminer A, E, D og K nøle i kroppen og forårsake kroniske problemer.

finne ut mengden av jern i en produktformulering. Mens menn ikke trenger mer enn åtte milligram jern per dag, menstruerende kvinner trenger 18 milligram. Kvinner som har nådd overgangsalderen bør unngå for mye jern, som det øker risikoen for å utvikle hjertesykdom.

Diskuter alternativer med legen din hvis du lider av kreft eller andre sykdommer. Enkelte vitaminer kan hindre opptaket av reseptbelagte medisiner og kjemoterapi.

Hvis du er kvinne mellom 20 og 50, velger du et multivitamin som har 400 mikrogram folsyre. Folsyre forebygger nevralrørsdefekter. Kvinner i fruktbar alder anbefales sterkt å supplere med næringsstoff.

Unngå å kjøpe produkter som har raskt nærmer utløpsdato, selv om de er på salg. De fleste produktene mister sin effektivitet etter å ha sittet i butikkhyllene i lange perioder av gangen.

Hint

  • Ta multivitaminer med jern med mat og et fullt glass vann.
  • Unngå å spise kalsium-rik mat samtidig som å ta pillen.
  • Unngå fiberrik mat når du tar supplement, som de kan hindre opptaket av jern.
  • Aldri ta mer enn anbefalt dose av et multivitamin.