Digidexo.com

Hvordan Boost God floraen i tarmen

Hvordan Boost God floraen i tarmen


Tarmflora er naturlig tilstede mikroorganismer i menneskets fordøyelsessystem. Mens det er fortsatt mye å lære om de hundrevis av typer flora, noen er kjent for å hjelpe til med fordøyelsen, immunsystemet og andre viktige kroppsfunksjoner. Disse gunstige bakterier, kjent som probiotika, er ofte anbefalt for å forebygge og behandle diaré og irritabel tarm syndrom. Pågående forskning viser mulige sammenhenger mellom gode tarmfloraen og senket risikoen for fedme og reduserte symptomer på forkjølelse, influensa og allergi. Eksempler på probiotika inkluderer L. bulgaricus, S. thermophilus og L. acidophilus.

Hvordan Boost God floraen i tarmen

•  Spis mer yoghurt. Som en kultivert mat, er yoghurt en god kilde til visse probiotika som er kjent for å fremme intestinal helse. Legge yoghurt til kosthold, eller øke mengden du for tiden spiser, er en enkel og rimelig måte å introdusere gode flora til fordøyelsessystemet. Kefir, en drikke som er lik yoghurt, er lett å fordøye og gir de samme fordeler.

Spis andre kultiverte og fermentert mat. Konserverte grønnsaker som pickles, surkål og oliven er ofte gjæret, sammen med noen pølser og til og med brød. Fermentering er en tradisjonell måte for å bevare matvarer. Eksempler fra hele verden inkluderer tempeh, miso, soyasaus og kimchi. Du kan oppdage nye favoritter blant matvarer du aldri har prøvd før.

Ta probiotiske kosttilskudd. Finn dem på de fleste helsekostbutikker og mange apotek i kapsel, pulver og flytende form. Selv når det tas i en tørket form, kan de viktige bakterier i tillegg nå fordøyelsessystemet i live og aktive. Foreløpig er disse produktene anses kosttilskudd i stedet for medisin, og er ikke regulert av Food and Drug Administration. Pass på å sjekke etikettene for ingredienser og potens. Du kan også kontakte produsenten for å finne ut om noe forskning har blitt gjort på produktet sitt.

veie alternativene. Mens mange eksperter mener at det å spise mat som inneholder probiotika er bedre enn å ta kosttilskudd, må du bestemme hva som er riktig for deg. Hvis du er laktoseintolerante eller har andre diettrestriksjoner, unngå matvarer som du vet du ikke bør spise og ta kosttilskudd i stedet. Diskutere problemene med legen din eller annet helsepersonell, spesielt hvis du vurderer å ta probiotika for å hjelpe til med et helseproblem.

Hint

  • Antibiotika dreper gode bakteriene sammen med de dårlige. Å spise yoghurt eller andre probiotika etter en antibiotikakur kan bidra til å gjenopprette balansen i fordøyelsessystemet.
  • Bivirkninger er mulig når du tar probiotika, men de pleier å være mild, for eksempel mindre gass eller oppblåsthet.