Digidexo.com

sliten ved aneurisme i hodet

Tegn og symptomer på mage aneurisme

En abdominal aneurisme er en unormal vekst av en del av aorta utsiden av hjertet, og kan eksistere i mange år uten å forårsake noen symptomer. Risikoen for å ha en abdominal aneurisme er høyere hos personer som har hjertesykdom, er overvektig, røyker, er eldre enn 60 eller er menn. Hvis aneurisme blir stor eller knuses, kan symptomene utvikler plutselig og raskt bli livstruende.

Cardiac Endringer

Hjerte endringer er et tegn på abdominal aneurisme. A uten å ha nylig utøves, sammen med lavt blodtrykk rask puls er symptomer på mage aneurisme. Andre kardiale symptomer på mage aneurisme kan omfatte svimmelhet eller tap av bevissthet dersom aneurisme brudd.

Nevrologiske endringer

Plutselige nevrologiske endringer kan være et tegn på abdominal aneurisme. Ellers uforklarlige følelser av angst kan være et symptom på mage aneurisme, spesielt hvis følelsen er ledsaget av fysiske symptomer på aneurisme. Hvis mage aneurisme knuses, kan hjernen gå inn i sjokk på grunn av mangel på oksygen, med liten eller ingen advarsel.

Smerte

Smerte er et symptom på en underlivs aneurisme som har blitt store eller sprukket. Brystet eller magesmerter som utvikler raskt og er alvorlig kan være et tegn på abdominal aneurisme, og smerten kan spre seg inn i bekkenet og rumpe. Smerte kan også plutselig oppstå i korsryggen etter en abdominal aneurisme har sprukket.

Hudforandringer

Endringer i huden i mageregionen er et tegn på abdominal aneurisme. Huden over magen kan bli svett og føler deg kald eller klam som aneurisme blir større. Abdominal huden kan også bli hovne, rødlig og fast å ta på som aneurisme øker i størrelse eller brudd.

Uvanlige Sensations

Uvanlige fornemmelser i magen er et symptom på mage aneurisme. En abdominal aneurisme som er nær sprekker kan føre til en pulserende eller dunkende følelse i nærheten av navlen på grunn av et overskudd av blod pooling i aorta ved aneurisme nettstedet. En uvanlig følelse av trykk eller fylde som utvikler plutselig i magen kan også være et tegn på abdominal aneurisme.

Skulder impingement syndrom Alternative Cures

Skulder impingement syndrom er vanlig i mange idrettsutøvere. Det er forårsaket når rotator cuff og skulderblad gni sammen gjentatte ganger; betennelse i sener eller sekker i dette området kan føre til intens smerte og begrenset mobilitet. Hvis den ikke behandles, kan skulder impingement syndrom føre til en revet rotator cuff, som kan kreve kirurgi. Unn syndromet godt og tidlig for å hindre varig skade.

Grunnleggende tips

Skulder impingement syndrom er oftest forårsaket av repeterende bevegelser. Lider bør hvile armen lider av SIS for å hindre ytterligere skade fra å bli gjort. Avstå fra repeterende aktiviteter som ball kasting eller tennis slag.

Når skaden først inntreffer og hevelse og smerte er intense, avstå fra å utføre enhver oppgave som krever albuen til å gå over skuldernivå. Dette omfatter alle løfte over hodet.

I de fleste tilfeller vil de aktivitetene du bør unngå forårsake smerte når du prøver dem. En god regel: om det gjør vondt, ikke gjør det før skulderen er helt leget.

Medisin og ledelse

Steroide anti-inflammatoriske medisiner, som ibuprofen, vil redusere smerte og hevelse. Å ta disse medisinene regelmessig (per lege eller produktveiledning) vil lette smerter nesten umiddelbart. Men for å sikre at medisinen har tid til å redusere betennelse, bør du bo på en vanlig diett av anti-inflammatorisk medisin i minst åtte uker.

Behandling av skulder impingement syndrom med kjøleelementer effektivt kan lindre smerter og betennelser. Påfør en ispose i 20 minutter av gangen, minst tre ganger per dag, for å minske hevelse og redusere smerte.

Stretching den skadde skulderen er viktig for å bistå med å få hele spekteret av bevegelse tilbake i området. Strekk armen over kroppen din forsiktig; aldri skubbe eller sprette den skadde området mens stretching, kan du forverre en skade.

Når du begynner å få omfanget av bevegelse tilbake, strekke armen bakover, løfte albuen ved siden av hodet. Dette vil strekke rotatorcuffen og andre skulder muskler og bidra til å øke omfanget av bevegelse. Igjen: Hvis denne aktiviteten fører til smerte, slutte å gjøre det før du skader skulderen din videre.

Strekker seg i varmt vann vil øke mobiliteten, så varmen løsner muskler.

Advarsler

For de fleste skulder impingement syndrom skader, medisin, is, hvile og strekke alene vil lindre smerter og betennelser. Hvis symptomer, inkludert hevelse og smerte, ikke reduserer etter to uker med anti-inflammatorisk medisin og strekker alene, bør du oppsøke lege. Legens kan anbefale kortison skudd, og kan være lurt å gjøre en full undersøkelse for å være sikker på at du ikke har revet en rotator cuff.

Hvordan behandle Migrene med væske Anbesol

Migrene er en bane for de som lider av dem. Hodepinen kan være ubeskrivelig smertefullt og kan holde en person fra å gå videre med sine daglige liv. Behandle en migrene på lang sikt er best overlatt til en lege, men lettelser smerten av migrene er midlertidig mulig med bruk av flytende anbesol. Mens best kjent som en tann smertestillende, lidokain hydroklorid - en lokalbedøvelse - i likvide anbesol fungerer som en smerte deadener. Dette kan minske smerten ved migrene, siden væsken anbesol kan påføres på innsiden av den øvre kjeve ved siden av hodet der migrene er plassert.

Hvordan behandle Migrene med væske Anbesol

•  Vask hendene med en ikke-såpe cleanser. Tørk hendene med et håndkle.

Dypp en bomullsdott i væsken anbesol og mette det. Hold bomullspinne drypp over den åpne beholderen til den stopper drypper.

•  Påfør vattpinne til overkjeven innsiden av munnen på siden av hodet hvor migrene er plassert. Kvitt deg med en bomullspinne i søpla kan.

Vask hendene med den ikke-såpe cleanser. Tørk hendene med et håndkle.

Hint

 • Ikke spis noe i minst en time etter bruk av flytende anbesol.
 • Ikke bruk flytende anbesol mer enn fire ganger i løpet av en 24-timers periode, eller for mer enn en uke. Kontroller emballasjen for andre begrensninger når du bruker flytende anbesol.

Morsomme yoga trekk for barn

Yoga er en hundre år gammel praksis som er bevist å bidra til å styrke og tone kroppen din, forbedre fleksibiliteten, roe nervene, og løfte humøret. Barn kan høste helsemessige fordeler av yoga gjennom innføring av noen grunnleggende og morsomme positurer.

Nedadgående vender hunden

Den nedadgående vender hunden, eller "Down Dog" positur er en begynnelse yoga positur som vil hjelpe barnet ditt bygge styrke i sine overarmene mens du strekker bena og ryggen. For å utføre Down Dog, har få barna ned på gulvet på sine hender og knær. Deretter løfter knærne og strekke tilbake, retting bena. Fortell barna til å forestille seg noen trekker dem tilbake fra sine hofter. Rett ut armene og la hodet henge ned, med øynene på bena. The Down Dog er ofte brukt i mellom positurer, så dette er et flott sted for barna å begynne å lære.

Katt og ku

"Cat" og "Cow" positur kan gjøres samtidig, og er en stor strekning for ryggraden og brystet. Begynn på hender og knær, med hode og så ned på matten. Nå, fortell barna til å slippe sine chins til sitt bryst og puste dypt mens ordnede ryggen opp som en svart katt på Halloween. Pust ut, løft hodet og slippe magen din, "sagging" som en ku.

Cobra

Cobra er moro for barna, fordi de kommer til å bruke sin fantasi for å late som de er en slange. Cobra øker også ryggraden fleksibilitet og styrker ryggen og skuldrene. Ligg flatt på magen med armene kjører langs kroppen, håndflatene ned og nå mot tærne. Så, uten å bevege armene, har barnet ditt løfte sine skuldre og bryst utenfor matten. De skal se ut som en kobra i en "slående" posisjon. Sakte lavere ned og gjenta.

Wheel

Et hjul er stor for å forbedre fleksibiliteten, og barna er vanligvis mer fleksible enn voksne. Hjulet er i utgangspunktet en back bend, og mange barn vil føle tillit etter å ha fullført dette mer avansert positur. Lå på ryggen og plassere håndflatene ved siden av hodet ditt, med fingertuppene peker mot føttene. Plasser føttene flatt på gulvet med knærne bøyd om hip-bredde hverandre. Pushing likt med dine føtter og hender, løft opp på kronen av hodet ditt. Deretter løfter av hodet og presse magen mot himmelen. Barn danner nå et hjul form. Oppmuntre dem til å komme ned fra hjulet lett, curling sine chins inn i brystet sitt og senke ned sakte.

Skritt for å gjøre HLR på en baby

Skritt for å gjøre HLR på en baby


HLR står for hjerte-lungeredning. Et barn trenger HLR når hun ikke puster eller svare ved å ta tak, gryntende eller snorting. I form av babyer, er HLR består av delikate brystkompresjoner og milde åndedrag for å hjelpe barnets kropp sirkulere oksygen via babyens blod til hjernen hennes og andre vitale organer.
Selv om HLR er ikke vanskelig å utføre, er det viktig for foreldre og alle andre omsorgspersoner, for eksempel besteforeldre og barnehagene leverandører, for å ta et kurs i HLR. Den amerikanske Røde Kors er en god ressurs for klasser.

Finne ut om HLR er nødvendig

Hvis barnet ikke er responsive (hun reagerer ikke når foten hennes er knipset med en finger, er skulderen hennes tappet eller hennes navn kalles) eller hennes lepper eller hud er blå, trenger hun trolig HLR.
Hvis det er mer enn én person til stede, har noen ringe 911 mens noen andre utfører HLR. Hvis bare én person er til stede, må han utføre HLR for hele to minutter, ring 911 og deretter fortsette HLR.

Forbereder seg på å utføre HLR

Sjekk for å se om babyen er blødning. Hvis hun er, stoppe blødningen før du utfører HLR.
Ligge babyen ned på et flatt, hardt underlag på ryggen. Vær forsiktig når du flytter henne i nakken. Åpne hennes luftveier ved å bøye hodet bakover til hun nesen er i luften. Det er mulig at barnet vil begynne å puste på egen hånd etter forutsatt denne posisjonen. Hvis ikke, se og føle forsiktig munnen hennes med fingrene i saken har hun et fremmedlegeme eller tungen sperrer henne luftveier.
Hvis babyen er fortsatt ikke puster og ikke har noe blokkerer hennes luftveier, er det på tide å utføre HLR.

Utføre HLR på en baby

Legg en hånd på pannen og en annen hånd på haken hennes, holde hodet vippet tilbake. Ta et dypt åndedrag, plasserer munnen over babyens nese og munn, og danner en tett forsegling, og blåse to ganger, forsiktig, huske lungene hennes er mindre og trenger ikke så mye luft som en voksen. Hennes bryst bør stige. (Hvis ikke, sjekk igjen for blokkeringer med både øyne og fingre. Fjern eventuelle gjenstander og sjekke for å se om hun puster på egen hånd.)
Når brystet hennes stiger, fjern munnen og la henne til å puste ut. Ta et dypt åndedrag og puster inn i munnen hennes hver to til tre sekunder før hun puster på egen hånd.
Etter de to første åndedrag, begynner brystkompresjoner ved å plassere pads av to fingre på brystbenet rett under brystvortene hennes. Trykk ned omtrent en tomme, med en hastighet på 100 ganger per minutt eller ca to ganger per sekund.
Gjenta ved å puste to innblåsninger deretter komprimere brystet tretti ganger i en syklus før hun puster på egen hånd eller ambulansen kommer. Hvis hun kaster opp, snu hodet til siden og fjerne hennes airways av oppkast.

Ting som forårsaker tretthet

Ting som forårsaker tretthet


Som et resultat av hektisk livsstil folk har i disse dager, vil mange lider tretthet på ett punkt eller en annen. Noen ganger kan en god natts søvn er alt som er nødvendig for å løse problemet, men for noen kan årsaken ikke være en enkel mangel på søvn. Det er forskjellige grunner til at noen skal lider av tretthet eller utmattelse.

Vekt Relatert

En persons vekt kan ofte bidra til ham trøtt og sløv hele tiden. Hvis en person er overvektig, har kroppen til å jobbe hardere for å støtte og bære rundt den ekstra vekten bare gjør vanlige dag-til-dag oppgaver. Dette vil resultere i at personen blir sliten. Alternativt, hvis en person er for slank, trenger kroppen sin til å jobbe hardere bare for å opprettholde enkle ting som å opprettholde sin egen kroppsvarme som resulterer i kroppen blir sliten ved å fullføre enkle oppgaver.

Nivå av fysisk aktivitet

Hvis en person ikke deltar i noen grad av fysisk aktivitet, kan dette faktisk føre til at han blir sliten. Han kan da bli sittende fast i en ond sirkel av å måtte trene for å øke sine energinivå, men ikke å ha den energien som kreves for å delta i fysiske aktiviteter. Trene kan hjelpe slå tretthet ved å frigjøre kroppens naturlige feel good hormoner, endorfiner, som gir kroppen en naturlig boost. Det fremmer også flyten av oksygenrikt blod gjennom kroppen som bidrar til en mer avslappet søvn.

Sykdommer

Noen ganger kan en nylig eller aktuell sykdom kan være årsaken til tretthet. Sykdommer slik som anemi og depresjon kan forårsake tretthet som et resultat av kroppens være mangelfull i elementer / kjemikalier den trenger for å fungere som normalt. Du kan også lide tretthet hvis du får over en siste sykdom. Enten det er en alvorlig sykdom som kreft eller hjerteproblemer, eller noe mer enkelt som influensa, kroppen krever mer energi for å bekjempe sykdom, økende tretthet.

Livsstil

Noen ganger er det en persons livsstil som vil føre ham til å lide av tretthet. Foreldre med babyer og små barn, spesielt ammende mødre, ofte lider alvorlig utmattelse. Folk som har uregelmessig søvnmønster som for eksempel skiftarbeidere har ofte problemer med å etablere seg i forfriskende søvn mønstre som kroppen deres er ikke sikker på hva tilstanden den er ment å være i. Folk som drikker for mange koffeinholdige drikker finner det vanskelig å gå i dvale på ønsket tid, noe som resulterer i tretthet.

Vertigo akuttbehandling

Alle kan oppleve svimmelhet nå og da - hvis du får opp til raskt eller er litt dehydrert - men opplever hyppig svimmelhet kan være et tegn på svimmelhet. Vertigo er preget av svimmelhet, ledsaget av svimmelhet eller tap av balanse og en langvarig følelse av at rommet er spinning.

Årsaker

Vertigo er vanligvis forårsaket av vestibulære lidelser når canalith faller inn i den indre øregangen. Psykologiske, hjerte-og nevrologiske lidelser kan også føre til svimmelhet.

Symptomer

Vertigo er den plutselige utbrudd av alvorlig svimmelhet, en følelse av at rommets spinning, eller at du blir dratt mot gulvet, eller frem og tilbake til hver side av rommet. Noen mennesker også oppleve kvalme og indre øret press. Disse følelsene vanligvis forverres hvis du beveger hodet, endrer posisjon mens du ligger nede eller endre posisjon generelt. Symptomene kan vare mellom noen få sekunder til et par minutter. I tilfeller hvor det indre øret trykket er erfart, kan trykket og til vare i noen få dager.

Canalith Reposisjonerende Prosedyre

Den canalith reposisjonering prosedyren brukes til å lindre symptomene på svimmelhet. Prosedyren fungerer ved å flytte på hodet slik at canalith flyttes til den delen av øret hvor det ikke lenger vil føre til svimmelhet. Canalith omplassere prosedyren innebærer å bevege hodet i ulike posisjoner og er utført i legens kontor.

Recovery og Rehabilitering

Vestibulær rehabilitering, en balanse omskolering treningsprogram, hjelper pasienter lære teknikker for å redusere følelsen av svimmelhet og forbedre den generelle balanse. Din audiograf kan tilby en vestibulære rehabiliteringsprogram, men slike programmer er oftere utføres av spesialiserte fysioterapeuter.

Forebygging

Det er noen tiltak du kan ta for å prøve å hindre utbruddet av vertigo. Siden svimmelhet er ofte forårsaket av indre øret lidelser, alltid behandle forkjølelse, tette bihuler, influensa, ørebetennelse og andre luftveisinfeksjoner som kan påvirke det indre øret. Hvis du er syk, drikke rikelig med vann for å holde deg hydrert. For umiddelbar lindring, la seg ned og være så stille som mulig.

Hvordan Juster til Progressive Bifokale

Hvordan Juster til Progressive Bifokale


Progressive bifokale briller er også kalt nei-linje briller, og tillate brukeren å se klart på nært og langt borte. I det siste, bifokale linser hadde en synlig linje over dem som skilte de ulike forstørrelse nivåer. Progressive linser har eliminert behovet for de to separate linse områder, og dermed gir for mer naturlig øyebevegelser. De kan ta en bit av å bli vant til, men så er det flere ting du kan gjøre for å hjelpe øynene dine justere.

Hvordan Juster til Progressive Bifokale

•  Stopp iført dine gamle briller helt. Hvis du har en egen par lesebriller, ikke bruk dem heller.

Sett på de nye progressive bifokale briller, og plassere dem så høyt på nesen som mulig.

Hold en bok eller et blad like over fanget ditt i normal leseposisjon. Bøy hodet ned til du kan lese teksten lett. De fleste mennesker har ikke problemer med å bruke progressive bifokale for lesing, men hvis teksten er uklar, tilt hodet nedover til ordene er klare.

Løft armene rett ut foran deg mens du fremdeles holder lesestoff. Hold hodet med nesen pekte på lesestoff mens du ser på ordene. Dette vil hep deg å finne det beste hodevinkel for visning av objekter som er i midten visjon rekkevidde.

Tren øynene dine til å fokusere på langt unna gjenstander ved å bevege hele hodet mot objektet i stedet for bare øynene dine. Hvis elementet er fortsatt ikke klart, bevege hodet opp eller ned vertikalt før objektet er krystallklart.

Lag et notat av oppover eller nedover tilt av hodet som er nødvendig for å vise elementer på ulike avstander. Prøv å gjenskape vinkelen så mye som mulig, og over tid, vil du begynne å gjøre det automatisk.

Hint

 • De fleste tilpasse seg sine nye progressive bifokale i en mindre enn en halv dag, men noen kan ta opptil to uker.
 • Hvis du har slitt de progressive bifokale for mer enn to uker og fortsatt ikke kan se klart, ta kontakt med øyelege.

Vestibulær Ocular Reflex Øvelser

Vestibulær Ocular Reflex Øvelser


Vestibular rehabilitering, eller re-trening noen å holde balansen, bruker øvelser for å forbedre balansen. Hvis du lider av svimmelhet eller vertigo fra en lidelse eller etter en skade, kan disse øvelsene minske risikoen for fysiske fossen og øke mengden fysisk aktivitet noen kan utføre. Vestibulo-okulær refleks øvelser hjelpe pasienter holde fokus og en stabil blikk under en rekke bevegelser.

Epleys og Semont Maneuvers

Leger kan utføre enten Epleys eller Semont manøvrer, som begge bidrar til å flytte rusk fra alle sensitive deler av øret, hvis du lider av Benign paroksysmal posisjons Vertigo eller BPPV. Den Epley manøver beveger hodet inn i fire forskjellige posisjoner, med hver posisjon som varer ca 30 sekunder. Den Semont manøver beveger seg raskt pasienten fra å ligge på den ene siden til den andre. Pasienter kan utføre begge øvelsene enten i legekontoret eller hjemme.

Gaze Stabilization

Pasientene kan også utføre daglige blikk stabiliseringsøvelser for vestibulær rehabilitering. Under disse øvelsene, du ser på et stasjonært objekt og flytte hodet 45 grader til hver side, prøver å holde fokus på objektet. Du kan også øke vanskelighetsgraden av øvelsene ved å påskynde hodet bevegelser, ser på et objekt nærmere eller lenger til deg og holde hodet lavere eller høyere til brystet.

Balanseøvelser

Lignende å stirre stabiliseringsøvelser, kan pasientene utføre balanseøvelser daglig i stedet for å vente på et kontor besøk. Ved å variere overflaten som du står, hastigheten på bevegelsen og visuell inngang, for eksempel øynene blir lukket eller åpen, kan du gjøre øvelsene vanskeligere å utføre. Doing alternative aktiviteter som yoga, Tai Chi eller idretter som golf og bowling kan også forbedre balansen og lette svimmelhet.

Alkoholisme Detox Symptomer

En alkoholiker er en som er fysisk avhengig av alkohol. Selv om giftig for kroppen, har alkohol vært en del av hennes kjemisk system så lenge at brå seponering av drikking kan skape kaos med kroppen hennes. Avgiftning kan være mild eller livstruende med brå endringer i fysiske og psykiske forhold, noen ganger oppstår uten forvarsel. Ti prosent av folk som går gjennom tilbaketrekning utvikler alvorlige symptomer. De som utvikler delirium (eller delirium tremens) er på en 5 prosent til 25 prosent risiko for dødelighet. Det er avgjørende å detox under direkte behandling av en lege eller sykehus.

Milde Abstinenssymptomer

De oppstemthet nerveceller i hjernen har redusert funksjon i kombinasjon med alkohol. Brå alkoholabstinens kan gi hjerne oppstemthet, som fører til angst, søvnløshet, nervøsitet, skjelving, skjelvinger og hodepine. Folk viser ofte dyptgripende humørsvingninger, inkludert hyperaktivitet og depresjon. Andre milde symptomer kan omfatte gastrointestinal opprørt og hjertebank. Milde abstinenssymptomer kan forekomme så tidlig som 12-24 timer etter at noen slutter å drikke.

Tilbaketrekking Beslag

Nitti prosent av anfall som oppstår under alkohol detox skje innen de første 48 timene. Beslagene er Grand Mal anfall, som betyr beslaget aktiviteten er over. Et beslag som er lokalisert til et bestemt område av kroppen, slik som i ansiktet eller et ben, er vanligvis en indikasjon på en annen tilstand. Det er spesielt viktig å ha den personen rundt kvalifisert medisinsk personell bør anfall utvikle. Personen kan skade seg selv ved å falle, treffer hodet eller biting tungen forårsaker hevelse og luftveisobstruksjon.

Delirium tremens (DTS)

Delirium tremens er vanligvis et resultat av langvarig daglig tunge alkohol eksponering eller drikke i kombinasjon med andre legemidler. Folk som er eldre eller har vært gjennom gjentatte detox har større risiko for å utvikle delirium. Symptomer på DTs inkluderer forvirring, hallusinasjoner (visuell, taktil eller auditiv), paranoia, rikelig svette, delirium, rask pust og rask puls. Personen kan se edderkopper krypende på dem, føler at folk er "ute etter å ta dem," har alvorlige panikkanfall eller forsøk på selvmord. DTs kan oppstå uten forvarsel i noen går gjennom detox, så det er viktig at personen er beskyttet i et sykehus fra å skade seg selv eller å ha komplikasjoner. Mange ganger må folk som går gjennom DTs bli bedøvet med bruk av Benzodiazepams å få dem gjennom dette stadiet. Denne fasen vanligvis ikke varer mer enn 48-72 timer, men kan vare i opptil en uke.

Opptenningsved Phenomenon

Tenningen fenomenet oppstår når det er langsiktige endringer i nervecellene etter gjentatt avgiftning. Dette fenomenet er preget av økte tvangstanker og krav til alkohol. Dette gjør gjentatte detox symptomer verre hver gang personen har å gå gjennom dem og gjør utvinning fra avhengighet som mye vanskeligere.

Andre ting å se opp for

I tillegg til de akutte symptomer på alkoholabstinens, kan en person har flere alkoholrelaterte komplikasjoner. Pankreatitt, leversvikt og skrumplever, hjertesvikt, gastrointestinal blødning, infeksjoner, underernæring, nervesystemet verdifall og dehydrering kan alle være et direkte resultat av alkoholisme. Disse forholdene presentere sitt eget sett av symptomer som kan sees i sammenheng med alkohol detox symptomer allerede diskutert. De fleste av disse forholdene kan være livstruende i seg selv; Men kombinert med akutt detox, kan bringe ytterligere fare for personen. Disse forholdene kan faktisk også forverre symptomene på detox.

Etter den akutte fasen

Mens de fleste detox symptomer avta i løpet av en uke, kan noen få milde symptomer vare opp til et år. Tretthet, søvnløshet, anoreksi og humørsvingninger er svært vanlig samt depresjon. Alkohol detox er bare første skritt. Fortsatt støtte til nøkternhet, sammen med emosjonelle og fysiske velvære, er aldri slutt.

Hvordan Kjemp Fatigue

Hvordan Kjemp Fatigue


Trøtthet, eller trøtt, svak og lite energi for en dag, en periode av dager eller uker om gangen, er resultatet av en unnlatelse av å ta vare på deg selv fysisk, mentalt og følelsesmessig. Tretthet som varer mer enn tre måneder kan indikere en større medisinsk problem, for eksempel diabetes, lupus, kreft, fibromyalgi eller kronisk utmattelsessyndrom. Ta litt tid til å behandle årsaken til tretthet i livet ditt, og søke en profesjonell mening bør din trøtthet fortsette.

Hvordan Kjemp Fatigue

•  Vurder dine prioriteringer. Hvis tretthet er på grunn av over-planlegging, se hvor du kan kutte ned, for eksempel å ta en mindre klasse eller jobbe et par mindre timer i uken. Tenk på hvor det er unødvendig stress i livet ditt, og finne ut en plan som har du følelsen mindre overveldet.

balansere kostholdet. En diett som er høy i protein, komplekse karbohydrater og sunt fett holder energien oppe mens sukkerholdig junk food forlater du følelsen svak. Spis mer protein og stivelsesholdige karbohydrater som bønner, ris, hel-korn brød og grove korn pasta for den ekstra energi burst og mer frukt og grønnsaker for å holde kroppen renset og fungerer på sitt beste, noe som gir deg mer energi. Å spise for lite kan også føre til tretthet, så sørg for at mengden kalorier du forbruker er på linje med det beløpet du brenne.

Start en øvelse diett eller remake din nåværende treningsprogram, hvis det er nødvendig. Trening er ideell for å lindre stress, noe som kan føre til tretthet, selv om du føler deg for sliten for det, ifølge Inyanga Mack, MD, professor i grunnskolen og samfunnsmedisin ved Temple University School of Medicine i Philadelphia, via WebMD. Moderate mengder trening kan forbedre humøret, gi deg mer energi og la deg følelsen mer sliten ved sengetid, noe som resulterer i dypere, mer avslappet søvn.

Få mer søvn. Selv om dette virker opplagt, er det viktig å huske på at med mindre du får nok søvn, ikke mengden av trening eller tidsplan re-arrangere vil holde deg fra følelsen trett. Få behandlet for eventuelle søvnforstyrrelser som forstyrrer søvnen din, som for eksempel søvnapné (snorking), og gå for de anbefalte syv til åtte timer, ifølge Mack.

Hint

 • Angst og depresjon, som oppstår fra ubalanser i hormonnivået, kan være årsaker til trøtthet. Valg av behandling for å redusere følelsesmessig stress, for eksempel meditasjon, psykoterapi, antidepressiva og yoga, avhenger av personen.
 • Slutte å røyke, gå ned i vekt og sove med et CPAP-apparat hvis det er nødvendig for å behandle søvnapné.
 • Alltid spise frokost for å få energien opp for dagen.
 • Prøv å inkludere en kompleks carb eller protein til hvert måltid.
 • Anemi er en årsak til tretthet hos kvinner på grunn av jern tapt når mensen. Ta jerntilskudd og forbruker jernrike matvarer som bønner, beriket korn, magert kjøtt og skalldyr.
 • Blodprøver avslører om tretthet er forårsaket av hypotyreose, som kan behandles ved å motta syntetisk hormon skudd for å erstatte lav skjoldbrusk hormon nivåer. Den skjoldbrusk er en liten kjertel på undersiden av halsen som styrer forbrenningen.
 • Kutte ned på koffein, for mye av noe som øker hjertefrekvensen og forårsaker jitteriness.

Vestibulær hyperfunksjon

Vestibulær hyperfunksjon


Det vestibulære systemet er at en del av hjernen som blant annet lar deg stå oppreist, holde balansen og bevege seg gjennom ditt miljø. Det akkumulerer informasjon fra en rekke kilder som din indre øret, øyne, muskler, fingertuppene og sensorer på pads på føttene. En feil i dette systemet kan føre til så ulike problemer som så lett med å holde balansen, panikkanfall, tenner sliping, hånd vinket, problemer med avføring og faglige problemer.

Definisjon av Hyper

Forstavelsen "hyper" i medisinske termer betyr overdreven, overaktiv eller fungerer med en hastighet som er større enn normalt.

Første symptomene

Så vestibulære hyperfunksjon betyr at denne delen av hjernen din jobber for hardt. En av de vanligste symptomene på denne sykdommen er at du blir svimmel. Det vestibulære systemet koordinerer din visjon til stabilitet og hyperfunksjon kan bety at du har uskarpt syn som igjen gjør at du føler deg svimmel.

Sekundære symptomer

Svimmelhet og tåkesyn forårsaket av funksjonsfeil i det vestibulære systemet kan da ha sekundær effekt for å forårsake panikkanfall. Du kan føle deg som om du spinner rundt og kan ikke kontrollere bevegelsene dine. Denne tilstanden fortsetter selv om du hviler hodet eller ligge ned.

Diagnose

Det vestibulære systemet er ikke en som du ofte bevisst tenke på. Hvis du har vondt i ryggen kan du beskrive den type smerte, forteller legen hvor den er plassert og hvordan det er å svekke din normal ytelse. Med det vestibulære system dette er mye mindre sant. Prøver å beskrive din svimmelhet eller forvirring kan være vanskelig. Du er mindre konkret og dermed tilby legen et bredere spekter av muligheter til å utforske. En hjelp er at det vestibulære systemet har en høyre og venstre komponent og hvis din svimmelhet er mer aksentuert ved bevegelse eller hodet i én retning, hjelper dette med diagnosen.

Behandling

Selv om behandlinger som strålebehandling har vært prøvd for noen vestibular problemer den vanligste behandlingen er en form for trening diett for å bidra til å redusere symptomene. Dette inkluderer muskel koordinering i øynene for å redusere uskarphet og øvelser av resten av kroppen for å bidra til å redusere ustabilitet.

Prognose

Som i 2010 er det ingen medisinsk kur for vestibulære feil. Det beste alternativet som tilbys er rehabiliterende øvelser for å hjelpe pasienten tilbake til et liv i så normalt som mulig.

The Best Home Ultralyd Therapy for Back Pain

The Best Home Ultralyd Therapy for Back Pain


Ryggsmerter er et vanlig problem-fire av fem mennesker i Amerika klage over noen form for ryggsmerter minst én gang i livet, ifølge Mayo klinikken. Fordi ryggen er en forseggjort strukturen av bein, muskler, leddbånd, sener og plater, ryggsmerter kan skyldes virkningen til noen av disse komponentene. Med mindre leger fore kirurgi (vanligvis siste utvei), kan ryggsmerter behandles med en rekke ikke-inngripende tiltak som for eksempel fysioterapi, medisin og akupunktur. Hjem ultralyd terapi er en annen levedyktig alternativ.

Hva er ultralyd terapi?

Ultralyd terapi bruker høyfrekvente lydbølger for å levere varme til vev av et skadet område. Ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker, er ultralyd terapi vanligvis brukes til å lindre smerte og redusere betennelser, fremskynde healing, redusere muskelkramper og øke omfanget av bevegelse. Det er vanlig å behandle senebetennelse, leddgikt, idrettsskader, carpal tunnel syndrom, isjias, tøyninger og spasmer og ryggsmerter.

Akkurat hvordan ultralyd terapi virker? Ultralyd Enheten leveres vanligvis med en lyd hodet (eller wand) og ved å flytte lyden hodet forsiktig i slag eller sirkler over skadde området, trenger varme i vevet. Varmen tjener til å trekke blod inn i vev og uihealthcare.com forklarer at vevene deretter utnytte næringsstoffene kjøpt i blodet ved å reparere vev for å fremme helbredelse.

Sammen med varmestav, må du bruke en ultralyd gel for å gi et medium for å overføre lydbølger til kroppen. Ved hjelp av gel som inneholder urte helbredende egenskaper kan fremskynde helbredelsesprosessen. Vanlig brukte urte gels inkluderer peppermynte, mentol, lavendel og eucalyptus.

Best Home Ultralyd terapi

Det er mange hjem ultralyd terapi enheter på markedet. De beste ultralyd terapi enheter er FDA godkjent. Alltid legen din før du bruker en. Noen av de vanligste funksjonene i en effektiv ultralyd terapi enheten inkluderer justerbar terapeutisk ultralyd og automatisk behandling timer (for å unngå overbehandling), og det skal utstråle konsekvent lydbølge intensitet over hele overflaten av lyden hodet. Noen av FDA godkjente ultralyd terapi enhetene inkluderer MendMeShop Ultralyd Pain Therapy System; LG-US1 Portable Hjem Ultralyd Pain Relief System; USA-1000 1 MHz Portable Hjem Ultralyd Fysioterapeut Massage Machine; og Sonic Relief.

Trygge måter å bruke ultralyd Therapy

Dr. Gerald Malanga, Director of Pain Management ved Look Hospital i New Jersey, anbefaler at hjemme ultralyd terapi brukes som et supplement behandling snarere enn som den viktigste behandlingen for akutte ryggsmerter. Hver behandlingssyklus bør bestå av fem til ti minutter av behandlinger, 2-3 ganger om dagen. Personer med pacemakere og alle typer elektroniske implantater bør ikke bruke slike enheter, og ultralyd bør ikke plasseres over erstatnings ledd eller metall implantater eller brukes direkte på ansikt, hals og hodeskallen.

Graves 'ophthalmopathy Treatment

Graves 'ophthalmopathy er en tilstand som som presenterer hos pasienter med Graves' sykdom, en autoimmun lidelse som vanligvis påvirker skjoldbruskkjertelen og noen ganger huden på leggene. Ikke alle pasienter med Graves sykdom vil oppleve Graves 'ophthalmopathy - ifølge New York Thyroid Center, vil mange pasienter med skjoldbrusk lidelser opplever ikke øyesykdom, og noen vil bli berørt bare mildt. Imidlertid, når Graves 'oftalmopati er til stede, avhenger medisinsk behandling av pasientens behov og alvorligheten av symptomene.

Hva skyldes Graves 'ophthalmopathy?

Graves 'sykdom er vanligvis forbundet med en tilstand som kalles hypertyreose - en overaktiv metabolisme. Men i motsetning til hypertyreose forårsaket av andre forhold som skjoldbrusk knuter eller thyreoiditt, har Graves 'sykdom også en autoimmun komponent: antistoffer angripe skjoldbruskkjertelen som igjen føre til at det å overprodusere thyroid hormon. Ifølge Mayo Clinic Rebecca Bahn, MD, de samme antistoffer som påvirker skjoldbruskkjertelen også lansere et angrep på vev bak øynene som skyver øyeepler ut av deres orbital socket. Graves 'ophthalmopathy kan fortsatt påvirke pasienter med Graves' sykdom - selv når de er hadde sin thyroid ablated eller kirurgisk fjernet. Pasienter med Graves 'opthalmopathy kan merke en rekke øyesymptomer, inkludert overdreven rive, røde øyne, hovne øyelokk, lysfølsomhet, har følelsen av å ha sand i ett eller begge øyne, dobbeltsyn, og markerte plassen mellom øynene og øyelokkene .

Orale steroider

Noen symptomer på Graves 'ophthalmopathy kan reduseres med reseptbelagte orale kortikosteroider som prednison. Disse medikamentene gi midlertidig lindring av smerte, hevelse og irriterte øyne; imidlertid bivirkninger som forårsakes av disse stoffene utelukker dem fra langvarig bruk.

Spesielle Glasses

For pasienter med Graves 'ophthalmopathy som opplever dobbelt syn (dobbeltsyn), kan iført briller med spesielle prismelinser være nyttig. Disse kan være slitt, mens pasienten venter på spontan forbedring i sin tilstand, eller i påvente av kirurgisk korreksjon av tilstanden.

Invasive behandlinger

Noen ganger kirurgisk inngrep er nødvendig når Graves 'ophthalmopathy er alvorlig. Orbital dekompresjon kirurgi kan være nødvendig for å gi øynene for å gå tilbake til sin normale posisjon i øyehulene. I noen tilfeller, betennelse av øyevevet fører til at musklene til å være for kort til å tillate øynene for riktig innretning, i hvilket tilfelle kirurgi på øyet muskler kan være nødvendig. Orbital strålebehandling - en mindre invasiv prosedyre som bruker røntgen for å ødelegge noen av øyevevet - var en gang en vanlig behandling. Men ifølge Mayo Clinic, studier tyder på at det gir liten lettelse for de med mild til moderat alvorlig symptomer, selv om det kan være nyttig når symptomene blir verre eller orale steroider er ineffektiv.

Behandling hjemme

Graves 'ophthalmopathy løser med tiden - hvor som helst mellom noen måneder og noen få år. Pasienter som opplever bare svært milde symptomer kan finne suksess ved hjelp av over-the-counter behandlinger og gjøre justeringer i livsstilen. Bruk av smøre øyedråper ofte reduserer tørrhet og irritasjon, og iført wrap-around mørke solbriller lindrer lysfølsomhet. Pasienter kan finne de opplever mindre hevelse av øyelokkene ved å sove med hodet litt forhøyet om natten. Et rom luftfukter kan også bidra til å forhindre tørrhet i øynene.

Hvitløk-tinktur Forberedelse

Hvitløk, ifølge University of Chicagos Tang Center for Herbal Medicine, "har en historie med medisinsk bruk dateres tilbake til egyptiske ganger." Hvitløk skjær, laget av fersk hvitløk, og tilbyr et levedyktig alternativ til å spise rå hvitløk. I tillegg kan hvitløk tinktur erstatte andre former for terapi hvitløk så som piller, kapsler og ekstrakter. Du kan lett lage din egen hjemmelagde hvitløk skjær.

Forberedelse

Bruk kun fersk hvitløk (den typen i produserer delen) for å gjøre hvitløk skjær. Som med alle medisinske forberedelser, ansetter økologiske ingredienser når det er mulig. Forbered to hoder av hvitløk for hver halve kopp skjær ønsket. (Et fedd er ett stykke av hvitløk, mens en leder av hvitløk representerer hel haug med nellik forbundet ved foten av hodet.)

Peel hvert fedd hvitløk, forlater nellik hele for svakere tinkturer og knusing nellik for sterkere potens. Den enkleste måten å knuse hvitløken er med en hvitløk crusher. Hvis du ikke har en, knus hvitløk (huden på) ved å trykke på den flate siden av kniven håndtaket mot fedd, med hælen av hånden for press.

Tilsett skjær Medium

Den mest populære medium for hvitløk skjær er forbruks alkohol som vodka eller brandy. Rains gjør organisk vodka som er lett tilgjengelig på de fleste mainstream Vinmonopol. Å forberede hvitløk skjær, plasserer hvitløk i en lufttett beholder (helst glass) og hell alkohol på toppen. Lukk beholderen.

Bratt og Dekanter

Alkohol tinkturer bør bratte i minst to uker, men ikke mer enn fire er nødvendig for en svært potent tinktur. Sjekk skjær hver dag og rist den opp for å lette prosessen. Ved slutten av den foreskrevne tid, dekanter væsken ved hjelp av en sil eller osteklede. Trykk eller klem væsken fra de resterende masse for å skape den mest potente skjær forsiktig.

Positive Energy

Legg god energi til din hvitløk skjær, hvis du er tilbøyelig til å gjøre det. De som praktiserer alternativ medisin ofte sang, be en bønn eller sitere en intensjon under skjær prosessen. For eksempel, hvis du gjør det skjær for en kjær med en bestemt sykdom, snakke med skjær og la den vite hva dine forventninger og håp er for det ferdige produktet. De som tror på den helbredende kraften i krystaller kan sette en krystall inni eller ved siden av skjær mens den bløtlegging eller etter at den har blitt dekantert.

Forholdsregler

Som med noen form for medisin, er det kontraindikasjoner ved inntak av hvitløk skjær. Som det fremgår av Armando Gonzalez Stuart, Ph.D., ved University of Texas El Paso, "hvitløk forbrukes i store mengder kan forstyrre normal blodlevring og kan øke blødningstiden." Han anbefaler opphør av hvitløk terapi minimum to uker før operasjonen, og oppfordrer diabetespasienter å bruke forsiktighet fordi det kan senke blodglukosenivået.

Hvordan bryte en dårlig søvn Cycle

En tilstrekkelig mengde søvn er avgjørende for en sunn kropp og sinn. Søvnmønster kan bli kastet ut når det er stress, en ny baby i hjemmet eller andre hindringer. Når søvnsyklus er avsporet det kan føre til dagtid døsighet med en rekke andre problemer. Søvnmangel gjør hvite blodlegemer lide, å utsette kroppen for infeksjoner og karsykdommer. For eksempel, ikke være i stand til å komme til arbeid eller skolen i tide kan være et stort problem når søvnmønster er i ubalanse. Komme ditt søvnsyklus tilbake på sporet tar en konsentrert innsats, men kan oppnås.

Bruksanvisning

Få en god natts søvn

Gå å sove og våkne opp på samme tid hver dag. Dette gjelder helgene også. Når foretrakk å sove på i helgene forsøke å gjøre det til en vane å våkne opp på samme tid allikevel å holde søvnmønster på sporet.

Unngå å drikke kaffe, te, brus, kakao og sjokolade drikker om natten nær leggetid. Dette er alle sentralstimulerende midler og forverre kroppen i stedet for å hjelpe den til å trappe ned.

Ha et lett måltid før sengetid, men ikke et tungt måltid. Mango, ris, banan, søtpoteter og nøtter produsere serotonin som induserer søvn.

Les avslappende materiale, ta et varmt bad eller lytte til beroligende musikk rett før sengetid. Da slapper kroppen din og forbereder den for hvilemodus.

Øvelse tidlig på morgenen eller midt på dagen. Dette vil bidra til et sunt sovemønster. Trene rett før sengetid gjør vinden ikke kroppen ned og er sannsynlig å produsere en serie av energi.

Unngå dagtid naps til å fange opp på søvn. Dagtid naps kan gjøre deg mindre sliten ved sengetid, noe som gjør det vanskelig å få til å sove.

Hvordan oppdage symptomer på hjernehinnebetennelse

Hvordan oppdage symptomer på hjernehinnebetennelse


Meningitt er en betennelse av tildekking av hjernen på grunn av et virus, bakterier eller sopp infeksjon. Det er kan være dødelig i løpet av timer - spesielt i barna. Gjør deg kjent med tegn og symptomer, spesielt hvis du har et barn, og søker behandling så snart som mulig hvis du har mistanke om infeksjon.

Bruksanvisning

•  Vit at plutselig feber, særlig over 100 grader F, med eller uten en forutgående sykdom, er grunn til bekymring. Hvis du eller barnet ditt er syk med en øreverk, forkjølelse, influensa eller lungebetennelse, se etter feber to ganger om dagen.

Innse at en alvorlig hodepine, spesielt en som er forverret ved å riste på hodet, er en fremragende symptom på hjernehinnebetennelse.

Vurdere nevromuskulær status. En stiv nakke, en kraftig smerte i nakke, rygg smerter, beslag eller ensidig svakhet er alle mulige symptomer på hjernehinnebetennelse.

Se nøye for et utslett. To tredjedeler av pasienter med hjernehinnebetennelse har en. Flekker kan være liten og rød eller store og blåmerke-aktig.

Evaluer synet ditt. Hvis du opplever lysskyhet, det vil si å se på lys forårsaker du smerte eller ber deg om å se bort, kan du ha hjernehinnebetennelse.

Se etter oppkast, et annet symptom på hjernehinnebetennelse.

Evaluer ditt nivå av trøtthet. Noen ganger uvelhet og apati er en advarsel symptom på hjernehinnebetennelse.

Sjekk ditt barns Fontanelle, eller soft spot. Hvis det er svulmende eller stramt, ring din barnelege umiddelbart.

9. Lytt til ditt barns rop. Hvis det er high-pitched og skingrende, kan dette være et symptom på hjernehinnebetennelse.

Hint

 • I det innledende stadier, kan viral hjernehinnebetennelse være nesten symptomfri. Hvis du har hatt en langvarig smittsom sykdom, er det best å oppsøke lege.
 • For mer informasjon om symptomer på hjernehinnebetennelse, ring Meningitt Foundation of America på 1 (800) 668-1129.
 • Når du er i tvil om symptomene, ring din lege.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, bør du kontakte en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Øvelser for Vestibulær Problemer

Øvelser for Vestibulær Problemer


Det vestibulære systemet (som finnes i det indre øret) er ansvarlig for å sende meldinger til hjernen for at en person å opprettholde balanse og holdning (likevekt) i forhold til tyngdekraften. En annen oppgave vestibulære systemet er å kontrollere øyebevegelser, slik at bildene forblir fokusert og stødig. Hvis dette systemet ikke fungerer som det skal, er nye bevegelsesmønstre brukes til å kompensere for endringen i signalene. Resultatet for denne dysfunksjon er symptomer på svimmelhet, enten det er en spinnende følelse (vertigo) eller en ustø følelse (svimmelhet), og kvalme.

Hvordan hjelper VRT trening?

VRT står for vestibular rehabilitering terapi. En kvalifisert terapeut evaluerer en pasient for balanse, deres bevegelser og hvordan de kompenserer sin funksjonshemning. En individuell behandlingsplan blir deretter utviklet til å omfatte hode, øyne og kroppen øvelser som skal gjøres på terapi og deretter fulgt hjemme. Hensikten med disse øvelsene er å løsne opp musklene, tog bevegelse av øynene, og å praktisere hodebevegelser som forårsaker svimmelhet, håper å gradvis overvinne funksjonshemming. Med andre ord, de øvelser retrain hjernen for å godta og behandle de signaler som den mottar fra det vestibulære systemet og desensitizes balansesystemet fra de svimle symptomer.

Cawthorne-Cooksey Øvelser

Disse øvelsene begynne langsomt og fremgang til en rask tempo. Noen øvelser kan føre til en økning av symptomer i begynnelsen, men med tiden det vestibulære systemet forbedrer og symptomene avta. De fleste pasienter blir bedt om å gjøre øvelser som arbeider opp til 20 ganger hver.

Eye Øvinger

Øyeøvelser trene bevegelse av øynene uavhengig av hodet. De bør gjøres først veldig sakte og deretter øke til rask øye bevegelser. Til å begynne, ser opp og deretter ned. Så, med dine øyne, ser fra den ene siden til den andre siden. Fokus på tommelen på armlengdes avstand. Flytt tommelen nærmere mot deg og deretter tilbake igjen.

Hode Øvelser

Hode øvelser brukes for å bringe på svimmelhet for at hjernen for å kompensere. Begynn disse øvelsene ved å bøye hodet fremover og bakover med øynene åpne. Noen terapeuter spør pasientene til å gjøre denne øvelsen med øynene lukket også. Deretter slår skuldrene til høyre og deretter til venstre. Sist, som du sitter i en stol, bøye seg fremover og later til å plukke opp gjenstander fra gulvet og deretter sitte høyt i setet.

Stående Øvelser

Start fra sittende stilling, og så stå opp. Gå tilbake til sittende stilling igjen. Gjør denne øvelsen flere ganger med øynene åpne, og deretter gjenta bevegelser med øynene lukket. For øye-hånd koordinasjon, kaste en liten gummiball fra den ene hånden til den neste om øyehøyde. Som saldoen øker øv på å gå opp bakker og trapper.

Flytte rundt

Disse bevegelse øvelser hjelpe pasienter til å komme seg rundt i både dagslys og i mørket i henhold til hvis øynene er åpnet eller lukket. Finn en trygg vei, og begynner i disse øvelsene. Flytt over rommet med øynene åpne, så med øynene lukket. For å øve balanse, stå på en fot med øynene åpne, så med øynene lukket. Øv gang hæl til tå til den andre siden av rommet med øynene åpne. Igjen, gjentar denne øvelsen med øynene lukket.

Tester for occipital Migrene

Tester for occipital Migrene


Occipital Nervesmerter utløser bakhodet migrene og leger ofte utveksle de to begrepene når du gjør en diagnose. Occipital Nervesmerter er betente nerver som er fanget innenfor altfor trange nakkemusklene der de passerer, lage spasmer, smerter og kramper. En annen kilde er stilling, hvori hodet er i en statisk stilling forover og nedover.

Årsaker

Occipital Nervesmerter rammer kvinner mer enn menn. Direkte traume, ryggmargskompresjon, nervelesjoner, lokaliserte infeksjoner, betennelser og diabetes er mulige årsaker til bakhodet Nervesmerter.

Symptomer

"Bukkehorn" hodepine som starter ved foten av hodet eller øvre nakke og følger et sirkulært mønster på siden av skallen er typisk for bakhodet Nervesmerter. Smerten kan føles på begge eller den ene siden av hodet, og er ledsaget av press bak øynene med over følsomhet for lys og overfølsom hodebunnen som er smertefullt å ta på.

Diagnoser

Injisere lokalbedøvelse nær større occipital nerve brukes til å diagnostisere bakhodet Nervesmerter. Når smertene forsvinner, er en positiv diagnose laget.

Behandling

Orale legemidler brukes til å redusere spasmer og betennelse. Andre metoder omfatter varme, massasje, fysioterapi og lokaliserte terapeutiske injeksjoner.

Prognose

Mens bakhodet Nervesmerter er smertefullt, det er ikke livstruende. Etter at smertene avtar og nerveskader er blitt redusert eller reparert, folk er på bedringens vei.

Bells parese Risikofaktorer

Bells parese er en midlertidig ansikts lammelse. Det kan føre til problemer med å lukke øynene og forvrengning av funksjoner. Onset er vanligvis plutselig, og symptomene kan lede folk til å tro at de har hatt et slag. Symptomer kan være mild, men også kan være alvorlig nok til å forårsake komplett ansikts lammelse. Tilstanden når vanligvis sitt verste alvorlighetsgrad innen 48 timer, og deretter gradvis løser i løpet av to til tre uker. I noen tilfeller symptomer somle i månedsvis, og noen mennesker aldri fullt igjen. Mange risikofaktorer og årsaker er forbundet med Bells parese.

Infeksjoner

Flere virusinfeksjoner er knyttet til Bells parese. Disse inkluderer herpes, helvetesild, vannkopper, kusma, hjernehinnebetennelse og kyssesyke. Bakterielle infeksjoner, for eksempel ørebetennelse, Lyme sykdom, syfilis, tuberkulose og tyfoidfeber, også er risikofaktorer for en episode av Bells parese. Disse forholdene alle kan føre til betennelse og hevelse av ansikts nerve berørt i Bells parese.

Skade og Nevrologisk betingelser

Bells parese kan også være forårsaket av svulster som komprimerer ansikts nerve, eller ved skade i hodet eller ansiktet. Nevrologiske lidelser er knyttet til Bells parese. Disse inkluderer Guillain-Barre syndrom, multippel sklerose og neurosarcoidosis. Bells parese er ikke et slag, men et hjerneslag kan føre til Bells parese.

Svekket immunforsvar

Forhold som fører til et svekket immunsystem er risikofaktorer for Bells parese. Humant immunsviktvirus (HIV) og ervervet immunsviktsyndrom (AIDS), for eksempel, er forbundet med sykdommen. Kjemoterapi for disse forholdene, så vel som for kreft eller visse typer av hepatitt, er også forbundet med ansiktslammelse.

Graviditet

Gravide kvinner er over tre ganger mer sannsynlig å utvikle Bells parese enn den generelle befolkningen, ifølge NeurologyChannel.com, og det skjer oftest i løpet av tredje trimester. Forskere vet ikke hvorfor dette skjer. De fleste av disse kvinnene komme seg helt i løpet av seks måneder, men for noen, symptomer aldri helt forsvinne. I en studie, ifølge eMedTV, bare omtrent halvparten av kvinnene som utviklet Bells parese med komplett ansikts lammelse under graviditet utvinnes til en viss grad de tilfredsstillende. Gravide kvinner som er berørt av Bells parese har også en økt risiko for å utvikle graviditet induserte hypertensjon (preeklampsi).

Restricted blodforsyning

NeurologyChannel.com bemerker at personer med diabetes er over fire ganger så stor risiko for å utvikle Bells parese som andre individer. Høyt blodtrykk er en risikofaktor, og så er røyking. Alle disse risikofaktorene kan føre til redusert blodtilførsel til nervene.