Digidexo.com

Stage IV Colon Cancer Prognose

Tykktarmskreft omfatter alle kreftformer som kommer i tykktarmen. Ofte er tykktarmskreft relatert til endetarmskreft, kreft siden ligger innenfor både tykktarmen og rektum. Denne typen kreft kalles kolorektal kreft.

Flertallet av tykktarm kreft (rundt 95%) begynne med adenomer. En adenom er en polypp som begynner å vokse i kolon fôr. Tykktarmskreft vanligvis vokser sakte, og spredde seg fra polypp til tykktarmen eller endetarmen sentrum. Derfra kan det utvikle seg til nærliggende lymfeknuter eller andre organer. Som de fleste kreftformer, har tykktarmskreft fire stadier (selv trinn II har en A- og B-fasen, og trinn III har en A, B og C-stadiet). Tykktarmskreft er ansett å være trinn IV når den er metastatisk (har spredt seg til andre deler av kroppen distinkte fra tykktarmen og / eller nærliggende lymfeknuter og / eller intestinal organer).

Iscenesettelse av Colon Cancer

Tykktarmskreft, som de aller fleste kreftformer, er iscenesatt under et standardsystem kalt AJCC Staging sytem eller TNM staging system. Den AJCC systemet ble skapt av den amerikanske Joint Committee on Cancer og kalles TNM-systemet fordi T, N og M faktorer er de tre faktorene som brukes i iscenesettelsen av kreft.

Den T antallet bestemmes av en lege som vurderer både størrelsen og vekst av primærkreft. I leverkreft, er T nummer diagnostisert basert på hvor mange lag av kolon svulsten har trengt. Sjiktene består den innerste foring, (mucosa) det tynne lag muskelen ved siden av mucosa (mucosa muscularis), fibrene og vev ovenfor mucosa muscularis (mucosa), kontrahering muskelen laget som hjelper bevege innholdet gjennom tarmen (muscularis propi) og til slutt de ytterste lag (det subserosa og serosa).

N antall refererer til spredning til lymfeknuter (om kreften har spredd seg til nærliggende lymfeknuter). M-nummer refererer seg til om kreften har spredning til andre deler av kroppen distinkte fra tykktarm / endetarm, og generelt fordøyelsessystemet.

Stage IV kreft

Stadium IV kolorektal cancer refererer til en hvilken som helst kreft med T nummer, en hvilken som helst N-nummer, og et antall M M1. Dette betyr at nivået av lag av tykktarmen og lymfeknute involvering er ikke viktig i diagnose av kreft trinn IV. Diagnosen Stage IV kreft er alltid gitt når kreften sprer seg fra det primære stedet (colon) til andre steder på kroppen.

Vanlige Nettsteder av metastaser

Tykktarmskreft ofte metastasizes til lungene, bukhulen fôr (bukhule) eller eggstokkene. The Memorial Sloan-Kettering Cancer Center anslår at om lag halvparten av pasienter diagnostisert med tykktarmskreft erfaring levermetastaser i sykdomsforløpet.

Prognose

Kreft overlevelse bestemmes ved å se på de fem-års overlevelse av pasienter diagnostisert med en bestemt type kreft. Ifølge data fått fra databaser ved National Cancer Institute, som så på overlevelse av ca 120.000 personer diagnostisert med tykktarmskreft 1991-2000, er den 5-års overlevelse for de diagnostisert med Stage IV tykktarmskreft 8 prosent. Imidlertid antyder en studie fra University of Texas MD Anderson Cancer Center at det pr 2009, nye behandlinger, inkludert behandling for livery metastaser, har økt disse overlevelse til 30 prosent.

Behandling

Kirurgi er den vanligste behandlingen for metastatisk kreft i tykktarmen. Operasjonen fjerner kreft på det primære stedet (tykktarmen) og på stedet av metastaser. Kirurgi (inkludert cyrosurgery, en frysing av en del av leveren) kan fjerne metastaser fra både lever og lunger.