Digidexo.com

Definer Omega 6

Omega-6 er en umettet fettsyre som har en karbon-karbon dobbeltbinding i n-6-stillingen (den sjette bindingen fra enden av lipid-kjeden). Omega-6 finnes naturlig i mange matvarer, og høye nivåer av omega-6 inntak kan øke sannsynligheten for flere kreftformer og motvirke de helsemessige fordelene av omega-3 fettsyrer. Enkelte ernæringseksperter mener at forholdet mellom omega-6 og omega-3 inntak er nøkkelen til sunnhet, og ikke den eksakte mengden av enten næringsstoff.

Fôr Kilder

Omega-6 fettsyrer finnes i flere mat oljer, blant annet solsikke, palmeolje, soyabønner og de fleste vegetabilske oljer. De er også funnet i egg, avocado, fjørfe og nøtter. Fordi mange bearbeidet mat er laget med soyabønner eller vegetabilsk olje, har inntak steget dramatisk og omega-6 fettsyrer kan nå bli funnet i rask mat, kjeks, kaker og snacks.

Typer

Det er ni typer av omega-6 fettsyrer. I ingen spesiell rekkefølge, er de: Adrenic syre, Docosadienoic syre, dokosapentaensyre, linolsyre, arakidonsyre, gamma-linolensyre, dihomo-gamma-linolensyre, Calendic syre og Eicosadienoic syre.

Effekt på helse

Når fordøyd, bruker kroppen omega-6 fettsyrer å konstruere hormoner. Disse hormoner er brukt av immunsystemet for å øke betennelse, og også for blodpropp og celle reproduksjon. Omega-3 fettsyrer har motsatt effekt, og det er derfor det er viktig å balansere inntaket av både næringsstoffer. Som et resultat av økt soyabønner og vegetabilsk olje inntak, er omega-6-fettsyrer som forbrukes mye mer enn omega-3 fettsyrer. Forskere tror denne ubalansen har bidratt til økningen i astma, hjertesykdom, flere former for kreft og autoimmunitet lidelser; Disse problemene stammer fra alle betennelse i kroppen.

Innvirkning på psykisk helse

Ubalansen mellom omega-6 og omega-3 inntak kan også få konsekvenser for din mentale helse. Fedme, depresjon, dysleksi, hyperaktivitet og voldelige tendenser har alle blitt knyttet til uforholdsmessig nivåer av omega-6 og omega-3 fettsyrer. En studie utført i et britisk fengsel funnet ut at vold blant innsatte falt med 37 prosent når omega-3 oljer og vitaminer ble lagt som kosttilskudd.

Potensiell

I tillegg til sine naturlige funksjoner i kroppen, forskere tror omega-6 fettsyrer kan være nyttig i behandling av en rekke medisinske tilstander, alkoholisme til magesår. Men forskning har utforske fordelene med økt omega-6 inntak så langt fokusert hovedsakelig på dyr. Flere studier er nødvendig for å avgjøre om omega-6 kosttilskudd vil være nyttig for folk som lider av de samme forholdene.