Digidexo.com

å gå på brukket ankel

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Mosjon og med en brukket ankel er fullt mulig hvis du setter ditt sinn til det. Noen mennesker som bryter deres ankelen kan ta den enkle veien ut og si at trening er farlig med en brukket ankel. Lavere kroppen trening som jogging og sykling er absolutt ut av spørsmålet, men det er ingen grunn til at du ikke kan gjøre overkroppen treningsøkter og nøye overvåke din diett.

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Monitor kostholdet ditt. Lag en liste over mat som du spiser på en daglig basis og tas hensyn til alle usunn mat som du pleier å spise. Prøv å kutte denne maten ut av kostholdet ditt hvis du ønsker å holde deg i form med en brukket ankel. Opprettholde et sunt kosthold er enda viktigere når du har en brukket ankel fordi trener kommer til å bli vanskeligere. Bruk resting metabolic rate kalkulatoren fra Mayo Clinic for å finne ut hvor mange kalorier kroppen din forbrenner på en dag uten trening. Hvis din hviler metabolic rate er 2300 kalorier og deretter prøve å konsumere ikke mer enn 2300 kalorier på en dag hvis du prøver å holde seg i form med en brukket ankel.

Opprettholde din kardiovaskulære kondisjon. Bruk en arm sykkel å heve pulsen din uten å bruke press til din brukket ankel. De fleste arm sykler har pulsmålere som vil tillate deg å se hvor mange kalorier du har brent og hvor høyt du har forhøyet hjertefrekvensen.

Gjør styrke øvelser. Det er nok av overkroppen styrke øvelser som du kan gjøre som vil ikke påvirke din brukket ankel. Bicepscurls, benkpress, skulderpress og triceps extensions er bare noen av de overkroppen øvelser som vil holde deg i form.

Hint

 • Unngå gym workouts som forårsaker noen grad av smerte til ankelen.

Hvordan å gå på en brukket ankel

En ødelagt ankelen er når en eller flere av de tre ben som utgjør ankelen er brutt. Disse tre bein kalles fibia, den Tibula og talus. En pause kan skje på mange måter, fra et fall eller et slag. Se legen din for å finne ut om du har virkelig ødelagt ankelen, siden en alvorlig forstuet ankelen noen ganger føles som om den er ødelagt. Symptomer på en brukket ankel inkluderer hevelse, blåmerker, smerte og en følelse av ankelen blir forstuet. Du kan fortsatt være i stand til å gå på en ankel med en mindre brudd, og det er derfor dette ikke er en pålitelig indikator.

Bruksanvisning

Hvordan Walk

•  Bestem hvor alvorlig bruddet er. Hvis den er mindre og ankelen er ikke malplassert, kan du unngå kirurgi. Men det er lite sannsynlig at du vil være i stand til å gå på det med en gang. Ifølge nettstedet til American Academy of ortopediske kirurger, "noen leger la pasienter legge vekt på sin etappe med en gang, mens andre har dem vente i seks uker." Det synes å være mer vanlig å holde av foten, men. Hvis ankelen er brutt samt malplassert, er kirurgi nesten alltid anbefalt.

Spør legen din om du kan legge vekt på ankelen. Hvis du bruker en støpt eller en støvel, er han trolig til å si ja. Ifølge nettstedet til University of Michigan Health System, "Hvis bruddet ikke er for alvorlig, kan du være i stand til å gå i støpt etter en kort periode." Du må kanskje bruke en stokk eller krykker for en stund, though.

Ikke prøv å gå raskere enn anbefalt, og sørg for at du gjør alt for å rehabilitere ankelen etter operasjonen. Hvis ikke, kan det hende du må gjennomgå en ny operasjon. Institutt for Foot og ankel Rekonstruksjon på Mercy sier at "hvis ankelen ikke er reparert riktig eller ikke gro godt, leddgikt og misdannelse av ankelen kan oppstå. Noen av disse pasientene vil ha noe annet valg enn å ha ankelen kirurgi redone . "

Forvent din tur til å være sub-par i mange måneder. Limping er vanlig. Noen individer ta opptil to år å komme tilbake til det normale. Stikker til fysioterapi programmet er nøkkelen.

Hjem rettsmidler for en brukket ankel

Du utløst, falt og funnet deg selv sittende i akuttmottaket med en brukket ankel. Knoklene vil leges med tiden, men hvordan håndterer dere ubehag av å gjøre det gjennom de første dagene? Legen din vil trolig sende deg hjem med enten en støpt eller en spenne sammen med krykker og muligens smertestillende medikamenter. Når du kommer hjem bør du ta noen skritt for å gjøre livet lettere som ankelen din helbreder.

Heve og is Your Leg

Redusere hevelse ved å heve ankelen slik at den hviler høyere enn hjertet. Hev over ditt hjerte, slik at blod og væske renne bort fra skaden og fremme helbredelse. Hold beinet hevet så ofte som mulig for de første to til tre uker.

Stable flere puter opp på enden av sengen og ligge i sengen med foten støttet opp. En annen måte å heve din ankelen er å ligge på gulvet på ryggen med foten på en krakk.

Redusere hevelse ved å plassere poser av isen på skadde ankelen hver 15 til 20 minutter for første én til to dager, selv om du har en støpt. Du ønsker ikke din cast å bli våt, så plasserer is pose på et håndkle mellom posen og din cast å holde det tørt.

Herbal rettsmidler

Enkelte urter og forbindelser kan fremskynde helbredelsesprosessen. For eksempel fremmer comfrey cellevekst og brukes eksternt, men det skal ikke brukes hvis du er gravid eller ammende. Mange naturlige urter er funnet på den lokale helsekostbutikk. Horsetail er en bindevevs regenerator og er kjøpt i et utdrag tablettform.

Et annet bein-healing urt er teasel rot, som støtter hormoner som bygger nye bein. Teasel root kan kjøpes i en te form eller i utdrag eller piller.

Sjekk med legen din før du starter noen alternativ eller herbalist programmet for å sikre at det ikke forstyrre behandlingen.

Ikke Røyk og spise riktig

Røyking kan forsinke helbredelsesprosessen. Ifølge Atlanta ortopedisk kirurg George Cierny III, kan healing ta opp til fem måneder lengre hvis du røyker.

Han sier at nikotin og andre kjemikalier som finnes i sigarettrøyk svekke oksygen fra å nå benvev, som forsinker healing.

Spis næringsrik mat til supercharge helbredelsesprosessen. Nonfat yoghurt, sardiner, grønne grønnsaker og skummet melk er noen av de matvarer som fremmer helbredelse av beinbrudd.

Symptomer på en brukket ankel

Symptomer på en brukket ankel


Hvert år, i henhold til American Academy of Orthopaedic Surgeons, vil 184 av 100 000 mennesker lider en ankel brudd. En glipp i dusjen eller et fall mens du spiller sport kan skade ankelen. Hvordan kan du fortelle om din skade er et brudd eller en alvorlig forstuing?

Misforståelse

Ankelen kan gjøre en smell, eller thudding lyd når skaden skjer. Dette betyr ikke alltid en ankel brudd. Alvorlige forstuinger kan etterligne smerte, hevelse og blåmerker av en brukket ankel.

Betydning

Peiling vekt på en brukket ankel kan ytterligere skade den. Respondere trenger å vite hvordan du flytter den skadde personen, eller om et besøk til legevakten er nødvendig.

Shock

På grunn av sjokk, kan den skadde personen ikke føler den vanlige intense smerten av en brukket ankel i flere minutter etter ulykken. Kontroller for tegn på pasient sjokk og gi behandling, hvis det er nødvendig.

Smerte

Pasienten kan føle intense smerter i ankelen med en gang. Berøring ankelen forårsaker større smerte. Med alvorlige brudd, kan pasienten ikke kunne stå på benet.

Utseende

Hvis ankelen ser ut av stilling eller om bein stikker på en unaturlig måte, er åpenbart brukket ankelen. Etter flere minutter vil den brukne ankelen hovne opp og blåmerke.

Advarsel

Hvis bare ett bein i ankelen har en hårfestet brudd, den minst alvorlige av frakturer, kan pasienten være i stand til å stå, men føler smerte når ankelen bærer vekten for lenge. Resten lindrer smerte mens vektbærende øker den. Har ankelen røntgenfotografert for å utelukke en hårfestet brudd.

Skruer og plater i en brukket ankel

Skruer og plater i en brukket ankel


Ødelagte ankler oppstår i ca 184 av hver 100.000 mennesker i USA hvert år. De kan forekomme i mennesker i alle aldre. Dersom bruddet er alvorlig og involverer flere bein, må du kanskje kirurgi for å implantat skruer og plater i bein for å være sikker på at de gro skikkelig.

Skruer og Plates

Avhengig av alvorlighetsgraden av din brukket ankel, kan du trenger skruer satt inn i skjelettet. Du kan også kreve en kombinasjon av skruer og plater. Skruer og belagt brukes til å holde beinbrudd på plass er vanligvis laget av titan og dens legeringer. For å unngå risiko for korrosjon, bør alle skruer og plater som brukes i et ben være av det samme metall.

Kirurgisk reparasjon

Hvis ankelen brudd har skiftet bein malplassert eller hvis ankelen er for ustabilt for deg å legge vekt på, så kirurgisk reparasjon kan være nødvendig for å fikse det. I dette tilfellet kunne metall skruer eller en metallplate med skruer brukes til å holde de ødelagte bein i ankelen på plass og holde dem i riktig justering som de leges, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Risiko

Noen risikoer er forbundet med å bruke skruer og plater for å holde bein av en brukket ankel på plass. Infeksjon av benet eller av det myke vevet rundt skruene og plater kan oppstå. Noen ganger bein vil mislykkes i å gro sammen til tross for blir holdt på riktig sted. Implantatene kan også bli løst, nødvendiggjør en ny operasjon for å erstatte dem, ifølge "Kirurgisk behandling av Ortopedisk Trauma."

Recovery

Etter å ha kirurgi for å implantat skruer eller plater i din brukket ankel, vil du trenge måneder å helbrede og rehabilitere felles. Legen din kan sette en cast på ankelen for å holde leddet stabilisert. Skruer og plater som er satt for hardt mot bein kan resultere i stress skjerming, hvor metallet bærer for mye av benet laste, forårsaker bein å bli svekket. Under utvinning, vil legen din overvåke bein for å være sikker på at dette ikke skjer.

Fjerning

Det er en sjanse du kunne oppleve betydelig smerte fra skruer og plate i ankelen mens beinbrudd leges. Legen din kan anbefale smertestillende medikamenter som vil bidra til å kontrollere ubehag. Etter bruddet har grodd, kan du velge å ha implantater fjernet. Du kan også få dem fjernet hvis de er for fremtredende under huden og du ikke er fornøyd med utseendet på ankelen og foten.

Slik Care for en brukket ankel

En brukket ankel oppstår når noen bein i ankelen er brukket. Dette kan skje i løpet av noen form for fall, eller som et resultat av å spille sport eller ved hjelp av en trampoline. Noen ganger kan en brukket ankel er et resultat av en bilulykke. Uansett årsak, er det viktig at de brutte ankelen skal behandles, slik at helbredelsesprosessen kan begynne.

Bruksanvisning

Se din lege med en gang. Hvis din lege det gule kortet for dagen, ta turen til din lokale legevakten. Din lege eller legevakten lege, kan bestille en x-ray som vil vise plasseringen av ankelbrudd. Det vil også bestemme graden av bruddet.

Få en støpt eller en splint sette på brukket ankel. Dette er nødvendig for å helbrede brukket ankel, fordi ankelen din ikke må få lov til å flytte for bein å starte fusing sammen igjen.

Plasser litt is i en plastpose og pakk den i et tynt håndkle. Plasser den på støpt i 20 minutter, deretter fjerne den i 20 minutter. Gjør dette for de første 48 timene etter skaden. Dette er nødvendig for hevelsen å gå ned. Noen leger kan ha deg isen skaden før du setter på gipsen slik at cast vil passe etter at hevelsen går ned.

Walk bare med et par krykker. Det er viktig å holde alle vekten av av brukket ankel før det gror.

Bruk noen puter å heve ankelen når du trenger å sitte eller ligge. Målet er å få ankelen høyere enn hjertet.

Ta litt smertestillende medikamenter i begynnelsen av helbredelsesprosessen. Blir løst fra din smerte kan hjelpe deg å slappe av dine muskler som gjør at ankelen til å gro raskere. Du kan ta to paracetamol tabletter hver 4-6 timer, eller du kan ta en ibuprofen tablett hver seks til åtte timer. Legen din kan forskrive noe litt sterkere hvis du er i en mye smerte.

Tips og advarsler

 • Bruk plastposer til å dekke støpt når du tar en dusj eller badekar.
 • Ikke stikk noen elementer inn i støpte eller splint å skrape huden din. Dette kan føre til skade på huden din.

Hvordan diagnostisere en brukket ankel

Ankelen er ikke en eneste bein, men en felles består av tre bein: tibia, fibula og Talos. En pause kan innebære en av disse bein eller en kombinasjon. En brukket ankel kan variere i alvorlighetsgrad og i noen tilfeller kan kreve kirurgi og fysioterapi. Snakk med legen din hvis du skade din ankel og smertene ikke avtar; en fysisk undersøkelse og røntgen kan diagnostisere et brudd.

Bruksanvisning

•  Undersøk skaden for ytre tegn som kan indikere en brukket ankel. De vev som omgir ankelen vanligvis svelle i respons til et beinbrudd, og kan knuse, så vel. Du vil kanskje ikke være i stand til å holde foten i en normal posisjon hvis du har forstuet ankelen i tillegg til å bryte en eller flere bein.

Beskriv din smerte med legen din. The American Academy of Orthopaedic Surgeons forklarer at smerten av en brukket ankel er umiddelbar og akutt. Undersøkelse av ankelen vil avdekke ømhet ved berøring. Hvis du har en pause du mest sannsynlig ikke vil være i stand til å stå eller gå på den skadde beinet.

Gjennomgå imaging tester som kan bekrefte en diagnose av en brukket ankel. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, kan en forstuet ankel skade like mye som en pause. The Mayo Clinic forklarer at røntgenstråler og skanninger kan diagnostisere brudd og andre skader på bløtvev i leggen.

Hvordan å etterligne en brukket ankel

Ødelagte eller ankelbruddene er en vanlig hendelse, spesielt med tenåringer eller voksne som er svært aktive. Falsk en brukket ankel tar tid og kompetanse. Det er noe som må etterlignet nesten feilfritt ned til hver minste detalj. Det vil ta mange mimicking forsøk før du kan få det riktig. Med praksis og planlegging, kan du synes å ha en brukket ankel. Det er opp til deg å avgjøre alvorlighetsgraden av bruddet og helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

En etterligne en brukket ankel i den enkleste måten ved å simulere en ulykke der du kan sprekke eller brekke ankelen. Dette kan være en hoppende, sparker eller fallende ulykken. Hvis det er vitner til din forfalsket skade, sørg for å fortelle dem at du har en fryktelig smerte i ankelen din og begynne å hinke på en fot eller å halte tungt. En brukket ankel vil påvirke din evne til å gå riktig, så sørg for å trekke av hermet med kompetanse.

Finn ut hvor alvorlig du ønsker ulykken skal være ved å velge en passende ankel cast eller vandre spenne. Jo mer alvorlig du ønsker å gjøre din skade vises, jo mer støtte du trenger for ankelen. Noen ankel produkter og bukseseler kan kjøpes online. Prisene på de kaster starter på nitten dollar, mens de kraftige walking bukseseler gå opp til minst hundre dollar. Enkle wraps og gasbind kan kjøpes på apotek eller i kjedebutikker med apotek seksjoner. Du kan også bestille krykker online.

Ha på wrap, cast, spenne eller bruke krykker med en innpakket ankel eller en ankel med en støpt på den i ca seks uker. Dette er den gjennomsnittlige tiden det tar en skade leges. Hvis du bruker krykker, ikke glem å bøye kne for brukket ankel og legge all vekten på krykkene. Dette er gjort for å understreke skade. Husk, du kan ikke gå med en brukket ankel, så aldri skifte vekten over på etappe med brukket ankel med mindre du bruker en walking spenne eller støvel.

Informere venner og familie at du tar smertestillende midler, eller smertestillende midler, for eksempel Tylenol eller Ibuprofen. Sjekk etikettene av disse medisinene og se hvor mange ganger du kan ta dem. Du vil ønske å ta dem på den maksimale mengden daglig på grunn av "smerte". Hvis du virkelig ønsker å understreke at "smerte" følte i ankelen din, fortelle familie og venner at du har fått foreskrevet smertestillende slik som oksykodon (OxyContin) eller Percocet.

Healing av en brukket ankel

En brukket ankel, eller ankelen brudd, oppstår når en eller flere knokler i ankelleddet separat. Ankel pauser og ligament skader kan oppstå samtidig. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, frakturer spenner fra å bryte ett bein til alvorlige brudd. Du kan fortsatt gå med ett bein pause, men alvorlige brudd kan kreve opp til tre måneder med healing tid før du kan legge press på ankelen.

Symptomer

Symptomer på en brukket ankel inkluderer bankende smerte, økt smerte under fysisk aktivitet eller når han går, hevelser, blåmerker, misdannelse, utstående bein og ømhet. Mayo Clinic personalet sier at høre eller føle et blunk betyr ikke at ankelen er brukket. Healing en brukket ankel avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine.

RICE

RICE-metoden bidrar til å helbrede en knust ankel før du går til legen for å vurdere hvor alvorlig bruddet. "R" står for resten, som betyr at du bør holde av foten for å hindre ytterligere skade. "I" betyr å bruke is til å redusere hevelse og smerte. Sett isen i en plastpose og legg et tynt håndkle på ankelen. La stå i 20 minutter hver time. "C" står for komprimering for å hindre mer hevelse ved å pakke ankelen med så elastisk bandasje eller iført en kompresjonsstrømpe. "E" er for høyder. Hold foten hevet over hip nivå.

Små frakturer

Det tar opp til 6 uker å helbrede en mindre brukket ankel. Leger vurdere ankelskade og gjøre en X-ray for å sjekke alvorlighetsgraden av brudd. The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier legen kan tillate deg å legge vekt på foten med en gang, eller fortelle deg å holde trykket av foten din. Brudd beskyttelse metoder inkluderer høy-top tennissko, plaster og korte ben kaster. Legen kan oppfordre deg til å bruke krykker og foreskrive smertestillende medikamenter for å gjøre deg komfortabel. Legene fortsetter å gjøre røntgen på ankelen for å sørge for at det er healing riktig og at beinrester har ikke flyttet ut av stilling.

Kirurgi

Ustabile ødelagte ankler kreve kirurgi for å helbrede skader. For å stabilisere ankler, leger sette plater og skruer på siden av beinbrudd eller sette inn skruer eller stenger i bein å omstille bein fragmenter. The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier frakturer som forårsaker innrykk av ankelleddet behovet bein pode å reparere skaden for å redusere leddgikt risiko. Kirurger kan plassere plater og skruer på baksiden av leggen bein for ekstra stabilisering. Mayo Clinic personalet sier kirurgene fjerne pins, skruer og plater etter ankel leger hvis de forårsake smerte eller bli fremtredende. Du trenger fysioterapi etter skaden helbreder å gjenopprette mobilitet.

Etter Healing

Du kan gå tilbake til normal fysisk aktivitet og trening i ca 3 til 4 måneder, en gang en brukket ankel helbreder. Fortsatt rehabilitering bidrar til å redusere smerter og bedre bevegelighet. Du kan halte i flere måneder og ikke være i stand til å utføre konkurranseidrett for et par måneder. The American Academy of Orthopaedic sier at du kanskje trenger to år til fullt igjen.

Hvordan Rehab en brukket ankel

Alvorlighetsgraden av brukket ankel vil avgjøre hvor lenge du blir nødt til å bære en cast og hvile foten. Men når gipsen kommer av og ryggen på føttene, er det viktig å følge en rehabiliteringsprosess for å bygge styrken opp igjen i ankelen og foten. Når smerte, hevelse og cast er en del av din fortid, er det på tide å komme seg til arbeid.

Bruksanvisning

Trekk benet ut foran deg mens du sitter ned. Loop et håndkle rundt tærne og trekk den forsiktig håndkle med to hender mot kroppen din. Sette så mye press som du føler deg komfortabel med, men pass på at du strekker ankelen og leggmuskelen. Hold den i 15 sekunder og gjenta øvelsen tre ganger.

Strekk akillessene for å opprettholde omfanget av bevegelse. Stå 3 meter mot en vegg, lene seg fremover og støtte deg selv ved å plassere hendene på veggen. Skritt fremover med foten som ikke er skadet og plassere den rett ved siden av veggen. Len deg forover og litt bøy kneet på skadde ankelen. Dette vil strekke akillessene og leggmuskelen. Hold denne strekningen i 15 til 20 sekunder. Igjen, bare strekke muskelen så mye som du føler deg komfortabel.

Stå på skadde ankelen og foten i en lengre periode for å forbedre balansen. Gjør dette i nærheten av en vegg på første til å bidra til å støtte deg selv. Det er sannsynlig at du vil ha en vanskeligere tid å balansere deg selv på den skadde foten. Når du begynner å føle deg komfortabel, bevege seg bort fra veggen og prøver å balansere deg selv.

Styrk leggmuskelen. En av de beste måtene å gjøre dette på er å gjøre kalv høyninger. Step på en forhøyet plattform, slik som det første trinnet i en trapp eller en trekloss, og stå slik at hælen henger utenfor kanten. Utvid opp og ned på ballene dine føtter slik at hælene er som strekker seg over plattformen og under plattformen.

Hint

 • Bare begynne rehabiliterings strekninger på ankelen din når du føler deg komfortabel. Alle leger på ulike priser. Hvis du stresser inn i det, risikerer du reinjury. Stopp hva du gjør når du begynner å føle smerte igjen i ankelen.

Komplikasjoner av Broken eller Forstuet ankel

Komplikasjoner av Broken eller Forstuet ankel


Når du bryter eller forstuet ankelen, kan du anta at etter noen uker eller måneder med utvinning, vil du glemme ulykken. Imidlertid, mens uvanlig, er det mulig for en å skade føre til komplikasjoner som er mer alvorlige enn det man forventet. Nedenfor er en liste over noen av de vanligste komplikasjoner som kan følge av en brukket eller forstuet ankelen.

Gikt

År etter en ulykke, kan ankelbrudd som strekker seg til felles føre til leddgikt. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, hvis bruddet beveger seg litt ut av sted og bein helbrede i den posisjonen, kalles en tilstand en Feil tilheling, ankelen kan bli ustabil, og det kan resultere i leddgikt år senere. For å hindre at dette skjer, følger opp med legen din i løpet av helbredelsesprosessen for å sikre at bruddet ikke blir forskjøvet.

Kronisk smerte

For mange idrettsutøvere som lider en relativt liten skade, for eksempel en forstuet ankel, er det fristende å gå tilbake til å spille sport før ankelen har hatt en sjanse til å fullstendig leget. Men å unnlate å ta ordentlig vare på din skade kan føre til kronisk smerte og felles ustabilitet. Det kan også øke sjansene for å få leddgikt i ankelen år senere.

Akutt kupé syndrom

The Mayo Clinic rapporterer at hvis brukket ankel er resultatet av en effektfull skade, for eksempel en bilulykke, kan du oppleve en nevromuskulær tilstand som forårsaker smerte, hevelse, og selv, funksjonshemming. Dersom det fastslås at du har akutt kompartmentsyndrom, er kirurgi nødvendig for ankelen din til å helbrede.

Nerve Damage

Ifølge Mayo Clinic, kan ankel traumer også påvirke nærliggende nerver, noe som kan føre til at du opplever nummenhet nær eller rundt ankelen. Hvis du opplever dette symptomet, må du kontakte legen din, fordi mangel på blodtilførsel kan føre til et bein til å dø.

Non Union

The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier at av og til, kan fragmenter av en brukket ankel ikke leges helt, noe som resulterer i en tilstand som kalles non union. Dette kan føre til ikke å være i stand til å gjenvinne full funksjon av ankelen din. Denne tilstanden krever vanligvis kirurgi for å korrigere.

Bone Infeksjon

Ifølge Mayo Clinic, hvis ankelen brudd er åpen, er det mulig at benet blir utsatt for bakterier, som kan føre til infeksjon. Hvis bein blir infisert, det krever en høy dose av antibiotika for å helbrede. Unnlatelse av å behandle et bein infeksjon kan føre til misdannelse, så har legen din nøye overvåke eventuelle skader som avslører din bein.

Hvordan å drive med en ankel Fracture

Ankel frakturer kan være en av de vanskeligste pauser for å overvinne. Ankelen er en viktig del av normal menneskelig bevegelse, slik at enhver skade på det i stor grad kan hemme selv de mest grunnleggende bevegelsene. Grunnleggende mobilitet kan være vanskelig med et brudd, og selv enkle oppgaver som å gå og dusjing kan bli alvorlig påvirket. Kjøring med en ankelbrudd kan være en utfordring, men det er mulig.

Bruksanvisning

Hvordan å drive med en ankel Fracture

•  Snakk med legen din for å sikre at du har klaring til å kjøre. Mange pasienter som lider av ekstrem smerte forbundet med en ankelbrudd er på smertestillende som kan alvorlig påvirke deres evne til å kjøre bil. Din evne til å kjøre bil vil også avhenge av hvilken type cast. Hvis du er i en standard gips, bør du ikke kjøre bil, fordi det ikke er vektbærende støtte i den type cast. Hvis du har blitt utstyrt med en gang cast, bør kjøre være fin på grunn av den ekstra støtte i kastet.

Gjennomgå lokale trafikklover til å sørge for at det er lovlig å kjøre med en brukket ankel. Trafikk koder varierer fra stat til stat, men i mange jurisdiksjoner er det ulovlig å kjøre hvis det er noe som hindrer normal kjøring evne, for eksempel medisiner eller skade. Du bør også sjekke med forsikringsselskapet ditt, i tilfelle det er en klausul mot å kjøre med et svekke skade.

Spør en venn eller slektning til å kjøre bilen til et trygt sted, for eksempel en tom parkeringsplass. Det kan være vanskelig å lære å kjøre med en gjeng, så øve i en lav trafikk. Vær sikker på at mye er fri for store skader og hindringer.

Sitt i førersetet og justere setet for å imøtekomme din cast. Du må kanskje flytte setet litt bakover på grunn av lengden på kastet. Før du begynner å kjøre, justerer speilene for å gi god sikt rundt.

Plasser deg komfortabelt, og pass på å spenne sikkerhetsbeltet. Hvis kjøretøyet er en automatisk, kan du enkelt kjøre med enten støpt fot eller normal fot, avhengig av hva som passer bedre for deg. Hvis kjøretøyet er en standard, må du bruke begge føttene.

Begynn kjøretøyet og skifte den i gir og kjøre på vanlig måte, ta vare å sjekke rundt før du fortsetter. Ta av sakte, noe som gjør at ankelen holder seg til stress av kjøring. Din cast vil gjøre beinet tyngre, så du blir nødt til å justere hvor hardt du trykker på gass eller bremsepedaler.

Tips og advarsler

 • Sørg for å øvelseskjøre i korte økter hvis du føler smerte eller ubehag. Du ønsker ikke å legge for mye vekt på ankelen og risiko reinjury, så ta det med ro til du er helt grodd.
 • Kjør aldri mens du tar noen smertestillende medikamenter. De fleste smertestillende trykke ned nervesystemet og bremse dine reflekser, noe som gjør kjøring ekstremt farlig. Hvis du må kjøre, holde ut å ta medisinen til du ankommer din destinasjon.

Forstuet ankel Symptomer

En ankel forstuing kan variere i alvorlighetsgrad fra mildt forstuet å fullstendig revet. Symptomer og smerter av en forstuet ankel variere med type forstuing. De fleste forstuet ankler vil leges uten komplikasjoner hvis du følger legens instruksjoner og rehabiliteringsmetoder.

Etter at du forstuer ankelen, er det svakere og ikke like fleksibel, som setter deg høyere risiko for etterfølgende forstuinger. Forebyggende metoder redusere risikoen for senere forstuinger.

Fakta

Du forstuer ankelen når du delvis eller helt rive leddbånd ved å strekke dem for langt. Den ligament styrer bevegelsen i leddet. En forstuet ankel oppstår vanligvis med en overdreven vri på ankelen eller en vanskelig landing på foten. Ankelskader er en av de vanligste skadene, fordi de kan oppstå både under normal daglig aktivitet og idrett og fritidsaktiviteter.

Typer

Det finnes to typer forstuet ankler, inversjon ankelen forstuing og vrenge ankelen forstuing. En inversjon forstuing er når foten faller innover. Det står for et gjennomsnitt på 90 prosent av ankelskader. Med innover strekning av ankelen de tre ytre leddbånd i ankelen er strukket for langt og tåre.

En vreng forstuing oppstår når foten vendinger utover og deltoid leddbånd strekke for langt. Deltoid er den indre leddbånd i ankelen. Eversion ankelskader er den minst vanlige og mindre smertefull av de to forstuinger fordi din indre leddbånd er bare litt strukket utover sin kapasitet.

Betydning

Det er tre grader av en ankel forstuing og nivået av smerte bestemmes av forstuing karakteren. En Grade I forstuing strekker leddbånd i ankelen og forårsaker smerte og hevelse. En Grade II forstuing delvis tårer leddbånd og er mer alvorlig. Det er blødning under huden, blåmerker, hevelse og smerte hvis du prøver å gå. Klasse III ankelskader helt rive av leddbånd. Hvis du prøver å gå, vil du oppleve sterke smerter.

Forebygging

Forebygging kan redusere risikoen for fremtidige forstuet. Alltid strekke på ankelen og leggen før trening. Wear stabile, flate sko for daglige aktiviteter, og for sportslige aktiviteter bære tett laced eller høy-toppet sko. Høy helbrede og platåsko øke risikoen for en forstuet ankelskade fordi foten er ute av balanse.

En flott måte å styrke ankler ditt er å hæl gange; stå på hælene og løft tærne opp, gå på hælene i tre til fem minutter.

Advarsler

Fordi det er så vanskelig å skille mellom en forstuet ankel og en ankel brudd, kan legen din ta en X-ray for å identifisere skade. De to skader har noen lignende symptomer som moderate smerter og hevelse. I en brukket ankel det kan være tå nummenhet, foten kan ikke holde vekten av beinet, og du kan ha uhåndterlig smerte. Du bør oppsøke lege hvis du opplever noen av disse symptomene.

Broken ankel Prognose for Recovery

Broken ankel Prognose for Recovery


Ødelagte eller ankelbruddene er på vei oppover i henhold til American Academy of Orthopaedic Surgeons, "I løpet av de siste 30 til 40 år har leger registrert en økning i antall og alvorlighetsgrad av ødelagte ankler, delvis på grunn av en aktiv, eldre befolkning på "baby boomers." En brukket ankel kan være en enkel pause krever en støpt eller en alvorlig bein-knuste brudd som krever kirurgi.

Årsak

Ankelen har tre bein; tibia eller skinnebenet, fibula eller små bein på siden av ankelen og Talos eller foten bein. Bryte en av disse beina kan oppstå hvis du vrir, rulle eller rotere ankelen hardt nok til å forårsake en pause. En annen måte å bryte ankelen skyldes en innvirkning skade for eksempel en bilulykke.

Symptomer

Symptomer på en brukket ankel er alvorlig eller mild bankende smerte, hevelse, blåmerker, åpent sår med bein som stikker ut, mulig smerte når vekten er lagt på det, ømhet og misdannelse.

Gå til legen din

Du vil ønske å gå til din lege umiddelbart hvis du har mistanke om en pause. Han vil gjøre en X-ray for å finne ut hvor bruddet er, og hva prognosen vil bli. Ifølge American College of foten og ankelen Leger, til du er i stand til å gå for å bli undersøkt av en lege, bør "RICE" metode for healing følges. Hvile; holde av den skadde foten. Ice for å redusere hevelse og smerte. Kompresjon; vikle i ankel en elastisk bandasje for å hindre videre svelling. Heve; holde foten litt over hoftenivå.

Clean Break Prognose

Din prognose for utvinning med en ankel pause avhenger av hvor og hvor ille det er ødelagt. I de fleste tilfeller vil ankelen leges, og du vil ikke ha noen varig effekt på grunn av en ankel pause.

Hvis ankelen er ikke ute av sted, for eksempel en chip eller sprekk i beinet, dette kalles en ren pause. Legen din vil stabilisere ankelen i ca seks uker. Noen leger ikke ønsker å sette noen vekt på foten i seks uker, og andre tillater det. Det er forskjellige måter å stabilisere ankelen. Legen din kan sette deg i en kort etappe cast, eller gi deg en spesiallaget flyttbar spenne som borrelås over foten. Denne andre typen kan du ta den av å bade. Legen din vil ta flere røntgenbilder for å se hvordan ankelen er healing før han lar deg ta din fell av.

Fortrengt Fracture

En pause der ankelen har flyttet eller er malplassert kalles en forskjøvet brudd. Denne pausen gjør ankelen ustabil, og du er sannsynligvis ikke i stand til å gå på det beinet i det hele tatt. Denne pausen er mer komplisert og vil kreve mer utvinning tid og muligens kirurgi. Kirurgi vil trolig omfatte plassering av metallstenger, plater og skruer. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, "vektbærende vil ikke bli tillatt på ankelen din i 6 uker. Etter 6 uker kan ankelen være beskyttet av en flyttbar spenne som det fortsetter å gro." Legen din vil ta flere røntgenbilder for å se hvordan beinet er healing. Du må kanskje fortsette å bære spenne eller støpt avhengig av situasjonen. Legen din kan kreve at du bo utenfor av foten lenger hvis ankelen trenger det. Fysioterapi kan være nødvendig i flere måneder etter at cast har blitt fjernet for å gjenopprette styrke og fleksibilitet til ankelen.

Hvordan Heal a Broken ankel

En brukket ankel kan være en svært smertefull opplevelse, selv om den er brukket bare noen få millimeter. Uansett hva du gjorde med ankelen din for å bryte den (typiske årsaker omfatter idrettsskader eller kronglete ankelen), er det viktig å la det gro skikkelig. Hvis du ikke gir ankelen tilstrekkelig tid til å helbrede det kan føre til permanent skade eller en som må korrigeres kirurgisk.

Bruksanvisning

Ice ankelen med en gang hvis du mistenker at du har brutt den. For å unngå ytterligere smerter, vikle en ispose i et papirhåndkle før du legger den på huden din. Symptomer på en brukket ankel inkluderer hevelse, ømhet ved berøring, blåmerker, manglende evne til å bære vekten på ankelen og en smellende lyd øyeblikket skaden inntraff.

•  Gå til legen umiddelbart. Hun vil trolig bestille røntgen og utføre en undersøkelse for å fortelle deg hva du skal gjøre videre.

Ha på støpt eller spenne legen foreskriver for deg så lenge det er nødvendig. I mer ekstreme tilfeller kan du kreve kirurgi før du mottar en spenne.

Bruk krykker eller rullestol for å bevege seg rundt mens ankelen er healing. Selv om det kan være fristende å stå på ankelen din, dette vil bare svekke den.

Ta anti-betennelse medisiner som foreskrevet av legen din. Hvis du er i sterke smerter, kan hun gi deg ekstra styrke anti-inflammatorisk medisin for å lette den.

Følg legens instruksjoner etter spenne eller støpt fjernes. Hun kan be deg om å fortsette å bruke krykker og melde deg på fysioterapi slik at ankelen vil være så sterk som mulig. Følg henne råd, som å hoppe tilbake til fysiske aktiviteter for tidlig etter en skade kan føre til en ny skade av det samme området.

Hvordan vet jeg om en ankel er brutt

Hvordan vet jeg om en ankel er brutt


Hvis du nylig har skadet ankelen, hevelse og blåmerker kan indikere en dårlig forstuing. Dessverre, blåmerker og hevelse kan også indikere en brukket ankel. Hvis du opprinnelig hadde tenkt ankelen ble forstuet, men du ikke har en x-ray, er det viktig å overvåke tilstanden til ankelen hele healing å sørge for at det har faktisk ikke blitt brutt. Kontakt legen din hvis du ikke kan gå på ankelen og er i sterke smerter, eller hvis du tror det er en sjanse ankelen kunne bli brutt.

Bruksanvisning

Overvåk smerte. Hvis du fortsatt kan gå på foten, fortsetter å gå på den og se om smertene avtar. Hvis du opplever sterke smerter mens du går på foten, holde ut av det og begrense dine bevegelser for å peke og bøye foten din, som du kan ha lidd en pause. Selv om ikke å kunne gå på foten betyr ikke nødvendigvis at foten din er ødelagt, må du ikke overanstrenger deg selv bare for å være trygg.

Se etter blåmerker. Vanligvis hvis du har en forstuing, vil foten din ikke blåmerke. Hvis foten din blir rød, lilla eller svart i fargen, spesielt rundt ankelen, er dette et tegn på foten din er ødelagt.

Trykk på ankelen. Hvis du ikke klarer å legge et press på ankelen for en lengre periode uten sterke smerter, kan det hende du har lidd en pause.

Vent den ut. De fleste forstuinger vil forbedres sterkt i løpet av 24 til 48 timer. Hvis ankelen har forverret eller hevelsen har vært i mer enn 48 timer, kan det hende du har brutt ankelen.

Se en lege for en x-ray. Ifølge Dr. Lewis Maharam, noen løpere 'lege, "Hvis det er noen hevelse etter en ankelskade, må du ha det røntgenfotografert." Du kan ikke være 100% sikker på om du har opplevd en pause uten å få en x-ray, fordi hårfine sprekker og bein chips kan ellers bli savnet.

Hint

 • Følg RICE metode for forstuinger, som står for Rest, Ice, komprimering og Høyde.
 • Se en lege for å ta hevelse av noe slag, enten det er på grunn av en forstuing eller brudd.

Hvordan Vanntett en ankel Cast

Hvordan Vanntett en ankel Cast


Hvis du bryter ankelen din, kan en ankel cast være behandling. Sport, som løping, er en sannsynlig årsak for en skadet ankel, og en brukket ankel vil hovne opp voldsomt. En lege vil null bein før du legger ankelen til en hard cast å sikre bein gro sammen på riktig måte. Når du har en hard cast, må du vanntett det når bading eller dusjing å sørge for at det ikke blir våt og myk.

Bruksanvisning

Trinn ankel kastet foten inn i en plast bandasje beskyttere, som kan kjøpes på et online medisinsk forsyning butikk eller apotek. Plasten vil beskytte din støpt mot fuktighet i badekar eller dusj. Du trenger kanskje hjelp av et familiemedlem eller en sykepleier.

Pakk latex stroppen rundt cast for å sikre vann ikke kan komme inn. Tug å sørge for at det er en tett passform.

Dusj eller bad, være forsiktig med å dryppe for mye vann på støpt området. Tørk forsiktig og lagre din beskytter for din neste badekar eller dusj.

Tips og advarsler

 • Cast beskyttere er gjenbrukbare, så vær forsiktig når du fjerner den, men du må kanskje kjøpe mer enn én.
 • Alltid søke legehjelp når du har en alvorlig skade. Feil healing kan føre til livslang smerte.

Hvordan fortelle om din ankel eller fot er ødelagt

Ankelen er sammensatt av tre bein i ankelleddet, og hver fot inneholder mer enn to dusin ben, i henhold til de Mayo Clinic. Når du lider en ankel eller fot skade, kan det være vanskelig å avgjøre om du har en forstuing eller en pause. Dessuten kan alvorlighetsgraden av et brudd eller brudd variere. For eksempel kan du ha en liten sprekk i bein eller en total pause som kan trenge gjennom huden din. Det er viktig å kjenne symptomene, risikofaktorer og årsaker til en brukket ankel eller fot.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om din ankel eller fot er Broken

•  Identifiser skiltene. En pause eller brudd kan vises i et område på ankel eller fot. For eksempel, hvis du lider av en Talos brudd, eller en pause i benet som er mellom hælen og leggen (fibula og tibia), vil du oppleve akutte smerter, ømhet og hevelse. Din Talos brudd kan ligne en ankel forstuing på grunn av alvorlige blåmerker og ømhet på utsiden av ankelen.

Som med talus brudd, kan brudd i ankelen og foten føre til en manglende evne til å bære vekten på ankel eller fot, samt betennelse og ømhet. I tillegg kan du også oppleve smerter som kan øke med aktivitet og redusere med hvile, ifølge Mayo Clinic. Din ankel eller fot kan vises deformert, eller du kan se sår, kutt eller beinrester på stedet av skader. Med stress frakturer i foten eller ankelen, kan du også opplever hevelse på toppen av foten eller utenfor ankelen.

Hvis du hører eller kjenner et blunk når du skader foten eller ankelen, er det ikke alltid et tegn på at et bein har brutt, ifølge Mayo Clinic.

Kjenn risikofaktorer. For eksempel kan overvekt sette deg på en økt risiko for en brukket ankel eller fot. I tillegg kan deltakelse i high-impact idretter som fotball eller turn faktor i ditt potensial for å oppleve en brukket ankel eller fot. Disse faktorene kan føre til stress som kan skifte fra musklene til skjelettet.

Andre risikofaktorer inkluderer medisinske tilstander som osteoporose eller nevropati i føttene. Visse yrker kan sette deg i fare for skader i tillegg.

Forstå årsakene til en ankel eller fot brudd. De vanligste årsakene til denne skaden er fall eller tung vekt slippe på foten din. Bilulykker, som forårsaker knusningsskader, er også vanlig. Enkle feiltrinn der du setter ned foten klønete kan forårsake en brukket ankel eller fot. Stress factures kan oppstå fra overdreven bruk eller repeterende kraft på foten din.

Hvordan å lindre smerter i en vridd ankel

En vridd ankel kan være svært smertefullt. Smerten kan forstyrre din daglige rutine og kan også sette deg i fare for å falle. Ankelen kan bli svak, og hvis smertene er i høyre ankel, sette deg i fare for en ulykke når du kjører bil. Gjør en avtale for å se legen din slik at han kan vurdere din vridd ankel og utelukke et brukket bein eller forstuing. Det finnes tiltak du kan gjøre for å minimere din smerte og holde deg komfortabel.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med legen din. En vridd ankel kan forårsake betydelig smerte. Selv om beinet ikke er brutt, kan smertene være så alvorlig, at du kanskje tror det er. Før du begynner å behandle din smerte, bør du oppsøke lege for å få en sikker diagnose. Etter at ankelen din, kan det bli funnet å være brutt. Legen din kan foreslå en X-ray for å utelukke en brukket ankel.

Be legen din om smertestillende medikamenter. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter for deg eller foreslå at du tar en over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner. Disse kan fungere like bra som reseptbelagte medisiner, og de også avlaste hevelse som følger med en vridd ankel. Legen din kan forskrive narkotiske smertestillende medikamenter hvis din smerte er alvorlig, men aldri kjøre mens du tar det. Narkotiske smertestillende medikamenter forårsake betydelig døsighet og vil ikke hjelpe med den inflammatoriske prosessen.

3 isen ankelen. Påfør en is pose til ankelen ved 15-minutters intervaller hver time når du først vri ankelen, deretter hver 4. time for de neste to dagene. Ikke legg is direkte på ankelen fordi det kan forårsake hudskader. Isen vil bidra til å bringe ned hevelsen og lindre smerten.

Bruk en kompresjonsbandasje. En kompresjon bandasje vil sooth ankelen og oppmuntre blodstrøm som hjelpemidler i healing. Bandasjen vil bidra til å redusere hevelse og hjelpe immobilisere ankelen og gi støtte.

Hev ankelen. Plassere puter under vridd ankelen for å heve den. Dette oppmuntrer sirkulasjon og vil lindre smerten. Du kan heve ankelen din mens du sitter ned og ser på TV, og også når du ligger i sengen.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke har en is pose eller ispose, kan ved hjelp av en pose med frosne grønnsaker være like effektive.
 • Vær forsiktig med å legge vekt på vridd ankel når du opplever sterke smerter. Ved å gå når du er fortsatt i smerte, kan du ikke være i stand til å forsørge deg selv, og risikerer å falle.

Typer Ankel Surgery

Typer Ankel Surgery


Flere typer vanlig ankel kirurgi er gitt basert på den type skade eller tilstand. Den type kirurgi ofte vil avhenge av alvoret av tilstanden, alder og aktivitetsnivå hos pasienten.

Anatomi

I henhold til Southern California Ortopedisk Institute, er ankel en kompleks ankelleddet, og består av tre ben, inkludert tibia, fibula og talus. Ankelleddene bidra til å opprettholde bevegelse av foten og, hvis de blir skadet, kan i stor grad påvirke stabilitet og balanse av ankelen.

Debridement

Debridement er en type ankel kirurgi brukes til å lindre smerte av slitasjegikt. Dette er en minimal invasiv ankel kirurgi som fungerer ved å fjerne eller rengjøring brusk rundt felles av ankelen. Kirurgen bruker et lite instrument som kalles en arthroscope, som gjør innsnitt og har et kamera for å vise innsiden av ankelen.

Ankel Fusion

Ankel fusjon er en ankel kirurgi som er anbefalt for alvorlig slitasjegikt, forskyvning, infeksjoner eller andre alvorlige problemer. Ankel fusjon kan være tilgjengelig for de som ønsker å gå tilbake til high impact aktiviteter eller sport. En kirurg plasserer pinner eller plater inne i ankelleddet for å holde det sammen, slik at det gror, det skaper ett bein. Hvis leddet ikke klarer å smelte, kan maskinvaren bryte.

Ankel Replacement

Protesekirurgi, også kalt ankel erstatning, blir ofte brukt for pasienter som ønsker å unngå høy-effekt idrett og som har leddgikt tilstand eller en tidligere traumer, for eksempel en brukket ankel. En kirurg fjerner den skadede felles og erstatter det med et kunstig ledd.

Risiko

Ankel kirurgi er ikke uten risiko, herunder allergiske reaksjoner på bedøvelse eller medisiner, problemer med blødning og blodpropp, infeksjoner, nerveskader, svakhet av ankelen, ustabilitet, forvridning og skader på blodårene.

Utvinning

Som med alle kirurgi, er utvinningen fra en ankel kirurgi ofte smertefull. En lege vil sannsynligvis foreskrive smertestillende etter at du er utskrevet fra sykehuset. Det er ofte gunstig å holde foten hevet for de første ukene etter en ankeloperasjon for å redusere hevelse og betennelse. Etter at du kan bære vekt, vil en lege sannsynligvis anbefale at du deltar i en fysisk terapi program for å gjenopprette styrke og bevegelsesutslag.