Digidexo.com

brunt belegg på tungen

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen


En rekke mulige årsaker finnes for hvit film som kan forekomme på tungen. Den hvite belegg består generelt av millioner av små bakterier som lever i tungen. Selv om dette er en godartet tilstand, er det skjemmende og sjenerende. Det er relativt lett å fjerne denne hvite film fra tungen; imidlertid er forebygging nøkkel. Tar de nødvendige skritt for å fjerne filmen krever endre noen daglige vaner og å være proaktiv. Finne årsaken til den hvite filmen er et viktig skritt i å fjerne den fra tungen.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

•  Besøk din helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende sykdommer som kan være årsaken til hvitt belegg på tungen, som for eksempel soppinfeksjon kalt trost.

Kjøp en tunge renere å skrape belegget ut av tungen. Bruk renere hver gang du pusser tennene.

Fukt tungen renere. Stikke tungen ut så langt det går. Plasser renere på baksiden av tungen og forsiktig dra den frem, skraping filmen frem som du går.

Skyll tungen renere i varmt vann og gjenta flere ganger til det hvite belegget har gått ned eller forsvunnet. Skyll munnen med varmt vann når du er ferdig.

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen for å unngå dehydrering, som kan resultere i utvikling av en klebrig, hvitt belegg på tungen.

Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne blokkerte nesegangene, som kan føre til ytterligere akkumulering av bakterier i munnen og på tungen.

Bruk en neti pott, en form for nasal vanning, tilgjengelig på apotek og helsekostbutikker, for å rense nesegangene og sinus hulrom. Dette vil bidra til å eliminere bakterier som dannes i nese og bihuler slimete, som renner inn i munnen og legger seg på tungen.

Avstå fra røyking, noe som fører til at overflaten av tungen til å bli betent. Betennelsen gjør at rusk og bakterier å bli fanget i tungen overflate, forårsaker filmen å utvikle.

Spis mye frisk frukt og grønnsaker, som vil bidra til å skrape rusk fra tungen, eliminerer den hvite filmen.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Hva er et belegg på tungen?

Et belegg på tungen er en muntlig tilstand som vanligvis signaliserer bakterier buildup eller en coexisting sykdom. Denne tilstanden kan indikere de forskjellige helseproblemer som stammer fra fordøyelsessystemet eller immunsystemet. Som oppstår hos mennesker i alle aldre, er det belegg tungen seg selv mer en plage enn en alvorlig helsetrussel, men kan avsløre underliggende helseproblemer som bør vurderes.

Identifikasjon

Belagte tunger er dekket av en tynn gulaktig eller hvitaktig substans på sin øvre overflate. Dette laget består av huden rusk, bakterier og små biter av mat, blant andre partikler. Også kjent som en "pels tungen", denne hvitaktig belegg er vanligvis funnet i ryggen og midten av tungen. Personer med denne tilstanden kan også ha smertefrie hvitaktige flekker i andre deler av munn og svelg.

Funksjon

Personer som utvikler en belagt tunge opplever kanskje en sykdom eller feber, som denne tilstanden vanligvis oppstår når blodet er fullt av giftstoffer. Når kroppen er tynget med giftstoffer, er spytt mindre i stand til å motstå bakterier samler seg i munningen, som da skaper en atmosfære hvor mugg og mikroorganismer kan vokse fritt.

Forebygging / løsning

En måte å hindre et belegg tungen er ved å opprettholde en jevn og grundig munnhygiene rutine. Regelmessig rengjøring av tungen med en tannbørste eller bomullspinne til å forsiktig skrape av eventuelle bakterier eller matrester er gode forebyggende teknikker. Dette bør hindre ikke bare et belegg på tungen, men også vond lukt som kan følge med tilstanden.

I tillegg er folk med svekket immunforsvar funnet å ha belagt tunger oftere enn de med sterke seg, så forsterke den immunsystem gjennom kosthold, mosjon og regelmessig søvnmønster kan bidra til å holde tilstanden i sjakk.

Teorier / Spekulasjoner

Biologer PC Wainright og Dr. John Harvey Kellogg tror at tungen belegg kan være en indikasjon på dårlig tarmhelse, inkludert betingelser for forstoppelse og diaré. I tillegg til et tett belegg på tungen, Kellogg og Wainright hevde, dårlig ånde kan også være et tegn på problemer eller avfall buildup i tarmkanalen. Hvis en pasient har stadig en belagt tunge, kan dette peke på en kronisk sykdom for de lavere tarmen, forskerne oppmerksom.

Expert Insight

Dr. Gonzalo Alvarez av Spanias Universitetet i Santiago de Compostela gjennomført en studie om mistenkt sammenheng mellom tarmhelse og belagt tunger. Han fant at det orale tilstanden er sannsynligvis forårsaket av automatiske oppgulping av både tarm og mage-væske, som deretter avsettes på baksiden av tungen. Han bemerker hvitaktig belegg funnet på tunger er generelt tykkeste når folk opplever samtidig oppblåsthet, raping og en følelse av galle stiger i halsen.

Et belegg på tungen Fra Antibiotika

Et belegg på tungen Fra Antibiotika


Candida albicans, den bleke sopp ansvarlige mest vaginal gjær infeksjoner, kan føre til et belegg på tungen under eller etter behandling med antibiotika. Denne tilstanden er kjent som trøske; det er vanligvis milde og lett å behandle.

Identifikasjon

De vanligste symptomene på trøske inkluderer en melke farget belegg i munnen og tungen. Dette godartet symptomet kan være ledsaget av mild til moderat ubehag og blødning.

Forholdet til antibiotika

National Institutes of Health oppmerksom på at antibiotika kan øke pasientens mottakelighet for trøske. Dette skjer fordi antibiotika ødelegge probiotika - de "vennlige" bakterier som holder candida veksten i sjakk.

Forebygging

Kosttilskudd og matvarer som inneholder probiotika kan beskytte mot trost forårsaket av antibiotika. National Institutes of Health anbefaler probiotika for forebygging og behandling av mild trøske. Gode ​​kilder til probiotika inkluderer acidophilus kosttilskudd, yoghurt, rømme og kimchi.

Betraktninger

Trøske kan forbedre med hjem rettsmidler som probiotika, en diett lav-sukker eller hydrogen peroxide munnvann. Trost infeksjoner som ikke bedres innen en uke, men bør vurderes av lege.

Behandling

Alvorlige tilfeller av trost kan behandles med reseptbelagte munnskyllevann som inneholder Nystatin, et potent soppdrepende stoffet. Folk som er immunocomprimised kan kreve bruk av oral Nizoral.

Botemidler for et belegg på tungen

Belagt tungen er en vanlig tilstand i hvilken et hvitt belegg dannes på den øvre overflate av tungen. Det er mange årsaker til denne tilstanden, inkludert soppinfeksjon, betennelse, immunsvikt og visse underliggende forhold. Folk mest sårbare for bestrøket tungen inkluderer nyfødte barn, diabetikere og gebiss wearers. Det finnes en rekke naturlige og kommersielle botemidler for bestrøket tungen.

Yoghurt

Legge vanlig yoghurt til kosthold vil bidra til å kurere røket tungen. Yoghurt inneholder gunstige bakterier som kalles acidophilus, som bidrar til å korrigere den mikrobielle ubalanse i kroppen som forårsaker røket tungen. Alternativt kan et kosttilskudd som inneholder acidophilus bakterier tas for å kurere røket tungen. En ammende mor kan sette litt yoghurt på hennes brystvorter når du ammer å bidra til å kurere henne babyens røket tungen.

Anti-sopp

En anti-sopp medisiner, noe som er vanlig foreskrevet av en lege, kan kurere røket tungen. Denne medisinen er vanligvis tilgjengelig i en aktuell form som må suges, eller i flytende form som må holdes i munnen før den svelges. To av de mest allment foreskrevet anti-sopp behandlinger for herding røket tungen er Nystatin (Mycostatin) og Diflucan. Gentian fiolett er en naturlig soppdrepende behandling som kan brukes til å behandle og kurere belagt tungen.

Underliggende betingelser

Når belegg på tungen er forårsaket av en underliggende tilstand, vil behandle den tilstanden kurere det. Noen av de medisinske tilstander som forårsaker røket tungen inkluderer diabetes mellitus og kreft.

Dental Hygiene

Børsting tungen regelmessig kan bidra til å kurere belagt tungen av løsner døde celler, matrester og bakterier som bygger opp mellom papiller på tungen. (Papiller er de små fingeraktige utvekster på overflaten av tungen.) Proteser må rengjøres grundig for å drepe sopp.

Kvitte seg med Irritanter

Fjerne irritasjon kilden som forårsaker belagt tunge vil bidra til å kurere denne tilstanden. Alkohol og snus, for eksempel, er irriterende at noen ganger føre røket tungen, og rett og slett stoppe deres bruk vil kurere det.

Se og vent

Når belagt tungen er forårsaket av pasienten som gjennomgår behandling med antibiotika eller et kjemoterapiregime, er det ikke behov for medisinsk behandling. Pasienten bør vente det ut og la det bli kurert på egen hånd etter å stoppe medisinering. Men hvis det fortsetter mer enn en uke etter at behandlingen er fullført, må pasienten søke legehjelp.

Symptomer på et belegg på tungen

En i det vesentlige ufarlig tilstand, belagt tungen, kan være forårsaket av skader på overflaten av huden med varme drikker eller mat, eller kan utløses ved bruk av tobakkprodukter. Symptomene på en belagt tunge er ikke smertefullt eller farlig.

Fakta

En belagt eller en hårete tungen er en tilstand som rammer voksne menn og kvinner. For det meste, er det ufarlig, forårsaker mer forlegenhet enn noe annet. Alles tunge produserer keratin. Det virker som en form for beskyttelse for toppen av tungen. Når tungen produserer keratin raskere enn det er slitt bort, dette fører til en opphopning av keratin på toppen av tungen. Dette er årsaken til belagte tungen. Symptomer inkluderer en flott hvit frakk på toppen av tungen, en brun eller gul pels, dårlig ånde og hår på tungen.

Hvit Coating

Det første symptomet som varsler folk flest at de har belegg på tungen er et lyst hvitt belegg på toppen av tungen. Dette hvite belegg kan dekke hele tungen fra baksiden til spissen. Den hvite belegg er bygget opp keratin som samler seg på overflaten av tungen. Det er ikke smertefullt, men det er rart å se og kan alarm pasienten som ser den for første gang.

Mørkere Coating

En gang en person med et belegg på tungen ser i speilet og ser ikke et hvitt belegg. I stedet ser hun en gul eller brun belegg på tungen. Det er et symptom av belagt tungen hvori keratin bygge opp er blitt oversvømt av naturlig forekommende bakterier i munnen. Bakteriene har en gul eller brun pigment som farger keratin. Bakteriene er ikke skadelig, og det er heller ikke dette symptom på belagte tungen.

Bad Breath

Noen mennesker med belagt tungen oppleve dårlig ånde som et symptom. Dette er forårsaket av matrester og bakterier bli fanget i keratin bygge opp på tungen. Disse partikler og bakterier også kan føre til en stygg smak i munnen. Dette symptomet, men sosialt upraktisk, er også ufarlig.

Hair

Hvis noen som har belegg på tungen opplever en enda tyngre oppbygging av keratin, så han kan oppleve symptom på en hårete tunge. Keratin samler seg på smaksløkene på en måte som gjør at tungen ser ut som om det er dekket av pels eller hår. Hårete tunge er en mer alvorlig tilfelle av belagt tungen. Det kan være en mer oppskakende syn enn et belegg på tungen, men det er fortsatt en ufarlig tilstand.

Hjem rettsmidler for et belegg på tungen

Enkle hjem rettsmidler for en belagt tunge kan innlemmes i din daglige rutine for å hjelpe til med kontinuerlig fjerning av belegg. Belegget er sammenvevd med overflaten av tungen og om igjen uten tilsyn kan skape dårlig ånde. Gargling vil ikke fjerne belegget, men kan bidra til å skylle bort rester etter at det er løsnet. Røyking, kan utslipp av giftstoffer fra kroppen og lavt fiberinntak føre tungen belegg.

Tongue Scraper

En belegg på tungen kan inneholde bakterier. Bruk en tannbørste eller en butikk kjøpte tunge skraper for å nå hele overflaten av tungen og skyll bort bakterier med munnen vask eller vann. Gjør skrape tungen del av morgenrutinen for å holde munnen ren. Metall eller plast skjeer kan også anvendes for å fjerne belegget. Begynn på baksiden av tungen med skjeen snudde ansiktet ned og trekk fremover. Kraftig gni tungen over tennene løsner også bakterier. Bare skyll munnen med vann etterpå.

Spis En Remedy

Stimulere strømmen av spytt kan bidra til å løsne belegget fra tungen og friske pusten på samme tid. Spising kan faktisk hjelpe prosessen --- prøve en appelsin. Appelsiner inneholder sitronsyre som stimulerer spyttkjertlene, bidrar til å vaske bort bakterier og belegg. Skyll munnen etter å ha spist den oransje eller noe mat, for å hjelpe skylle forskyves saken bort. En kopp myntete eller tygge på en kvist av persille vil hjelpe til med dårlig ånde som ofte følger en belagt tunge.

Skrubbing Oppskrift

The Mayo Clinic antyder en hjemmelaget skrubbing oppskrift for å fjerne belegget. Bland en del hydrogenperoksyd og fem deler vann (dvs. en spiseskje av hydrogenperoksyd til fem spiseskjeer vann). Dypp en tannbørste i blandingen og forsiktig børste tungen. Det er aldri en god idé å svelge hydrogenperoksid. Skyll med vann etter bruk av skrubbing oppskrift. Natron og vann er en annen skrubbing oppskrift å jobbe med. Natron vil oppdatere munnen. Prøv å blande i en teskje frisk sitronsaft, ikke rekonstituert sitronsaft.

Hvordan bli kvitt av hvitt belegg på tungen

Hvordan bli kvitt av hvitt belegg på tungen


Tungen er et komplekst organ, bestående av flere muskler som utfører en rekke funksjoner. En hvit belegg på tungen kan ofte være lett løses ved å utføre god tannhygiene og reexamining tannhygieneprodukter. En hvit tungen belegg kan også være forårsaket av dårlig kosthold og dehydrering, så før du utfører tiltak for å fjerne belegget, kan det være lurt å være sikker på at du drikker nok vann og spise sunn mat.

Bruksanvisning

•  Sjekk dine tannhygieneprodukter for sterke kjemikalier. Noen ganger kjemikalier i munnvann og tannkrem kan skade huden på tungen og få den til å danne et belegg. Prøv å bruke et munnvann uten alkohol og en tannkrem uten natriumlaurylsulfat, et skumningsmiddel.

forsiktig skrape tungen med en tunge skraper. Å gjøre dette regelmessig kan bidra til å redusere hvitt belegg på tungen og kan også hjelpe med dårlig ånde.

Ta en acidophilus supplement. En hvit tungen belegg kan være et symptom på trøske, en gjær infeksjon i munnen. En måte å bekjempe en mild gjær infeksjon er å ta acidophilus kosttilskudd. Acidophilus kan også bli funnet i noen yoghurt, men du bør sjekke etikettene for å være sikker.

Ta grapefruktkjerneekstrakt. Hvis hvitt belegg er forårsaket av trost, bidrar dette også til å avhjelpe situasjonen.

Hvis belegget vedvarer eller forverres, snakk med din lege eller tannlege som det kunne være et tegn på en mer alvorlig helseproblem.

Årsaker til et belegg på tungen hos barn

En hvit belegg eller hvite prikker kan vises på et barns tunge av ulike grunner. Hver av de angitte betingelser kan bli alvorlig hvis riktig behandling ikke oppnås. Foreldre og foresatte bør oppsøke lege om noen uvanlige utseende i munnen, sammen med noen andre symptomer som oppleves på samme tid.

Strep Throat

Strep hals er en bakteriell infeksjon som ofte forekommer i barn. Denne infeksjonen fører til at mandlene å vises lyse rødt med hvite prikker. Hvite flekker kan også vises på tungen. Andre symptomer er høy feber, hodepine, magesmerter og eventuelt oppkast. Strep hals må behandles med antibiotika for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber kan også bli referert til som scarlatina. Ifølge baby Center, er skarlagensfeber en type streptokokker som også fører til en kropp utslett. Det begynner vanligvis med en sår hals, høy feber og hodepine. Babyens hals og mandlene kan være belagt med en gul eller hvit film. Dessuten kan den tunge humper virke større enn normalt. Skarlagensfeber produserer et utslett på den andre dagen av infeksjonen. Skarlagensfeber er diagnostisert med en halsprøve test og behandles med antibiotika.

Thrush

Thrush er en gjær infeksjon i halsen som noen ganger oppstår hos babyer. Det fører til et hvitt belegg som skal vises på tungen, på sidene av munnen og taket av munnen. En baby med trost kan gråte mens de spiser, fordi tilstanden er ofte smertefullt. Thrush noen ganger blir bedre uten behandling. Men hvis infeksjonen er spesielt bekymringsfull, en lege bør konsulteres. Mest sannsynlig vil legen foreskrive en oral anti-fungal medisiner kalt Nystatin.

Antibiotika

Noen ganger, babyer og barn utvikler et hvitt belegg eller hvite flekker på tungen når de tar antibiotika som Amoxicillin. Dette skjer fordi det antibiotiske dreper av noen av de gode bakterier i munnen, slik at sopp å gro på tungen. Dette går ofte seg selv kort tid etter kurs av antibiotika er ferdig.

Dehydrering

Tungen kan synes å ha et hvitt belegg når en baby eller barnet er dehydrert. Dersom barnet har nylig hatt diaré eller hvis hun har vært oppkast, er det mulig at hun er dehydrert. Dehydrering bør behandles med Pedialyte og ekstra væske. Ved mistanke om alvorlig dehydrering, bør barnet bli tatt med til en lege umiddelbart, da IV væsker kan være nødvendig.

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?


Hvis du har lagt merke til et hvitt belegg på barnets tunge, kan du være bekymret - og med rette. Selv om de fleste hvite belegg skyldes ufarlige tilstander, kan andre årsaker til hvit tungen være farlig, men kan behandles. Utseendet av belegget er nøkkelen til å identifisere årsaken.

Oral Thrush

Kanskje den vanligste årsaken til et hvitt belegg tungen i barna er trøske, eller candida. Det vises som hvite flekker, som ofte vises ostemasse-liknende, som ligner teksturen og utseendet av cottage cheese. Babyer og småbarn har ofte denne tilstand, som er forårsaket av en opphoping av gjærorganismer i munnen.

Dehydrering og feber

Dehydrering og feber kan tørke ut spytt som bader barnets tunge. Når tungen er tørr, mange celler nær overflaten dør og blir avleiret mellom papiller. Det er viktig å sørge for at barnet ditt er å drikke rikelig med væske, enten det hvite belegget er på grunn av dehydrering eller feber.

Inflammatorisk sykdom

Oral lichen planus er en autoimmun lidelse, som vanligvis er kronisk. Det fører til hvite flekker vises på kinnene, og noen ganger på tungen og andre områder av munnen. Selv om det kan være smertefull eller ubehagelig, oral lichen planus vanligvis kan styres med medisiner eller hjemme rettsmidler.

Harmløse betingelser

En hvit tungen belegg kan også skyldes godartede, eller relativt harmløse, forhold. Geografisk tunge er en tilstand som fremstår som glatte røde flekker ispedd et hvitt belegg. Selv om dette er relativt ufarlig, kan det føre til noe ubehag. Leukoplakia, en tilstand der hvite flekker på innsiden av barnets munn, er vanligvis godartet, så vel, men i sjeldne tilfeller kan merke et tidlig stadium av kreft. I tillegg, hvis barnet ditt tar visse medisiner eller puster overdrevet gjennom munnen, kan enten føre til et hvitt belegg som skal vises på tungen.

Hva gjør en hvit tungen Mean?

Ifølge leger av tradisjonell kinesisk medisin (TCM), kan tungen fortelle mye om helsen din. Utøvere vanligvis observere form, farge, belegg og noen sprekker eller flekker på pasientens tunge. Du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere din helse basert på tungen og bør søke en profesjonell mening. Det skal bemerkes at en normal tungen er en rosa farge, og har et tynt hvitt belegg som er ensartet.

Thrush

Thrush, også kjent som Candida eller gjær infeksjon, er en vanlig årsak til en hvit tungen.

Qi / Blood Deficiency

En blek, hvit tungen kan tyde på at en person har en Qi eller blodmangel. I TCM, er hvit farge av metall og refererer til lungene og kolon. Denne personen er trolig lite energi.

Leukoplaki

Leukoplakia kan oppstå på tungen, så vel som andre områder av munnen og er hvite flekker som kan vises "hårete". Leukoplakia kan klare seg på egen hånd og i sjeldne tilfeller kan føre til kreft. Leukoplaki er vanlig hos røykere.

Organ Helse og funksjon

Hvert område av tungen refererer til et spesifikt organ, og en hvit flekk på et område som kan tyde på at dysfunksjon i organet.

Mage

Hvit pels som ligner cottage cheese refererer til varme i magen.

Slim

Et tykt, hvitt belegg på tungen betegner retensjon av slim og fluid inne i kroppen.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Hvordan behandle en hvit tungen

Hvordan behandle en hvit tungen


Hvis du har lagt merke til at pusten er ubehagelig, kan det være lurt å sjekke ut utseendet på tungen. Hvis det er et hvitt belegg på tungen overflate, har du sannsynligvis har funnet årsaken til dårlig ånde: en opphopning av bakterier. En annen grunn kan ha en hvit tungen er trøske på grunn av tilstedeværelsen av gjær i munnen. I noen tilfeller kan du behandle hvit tunge hjemme, eller du må kanskje ta kontakt med en medisinsk faglig.

Bruksanvisning

Løsning for White Tongue grunn Bakteriell Build-up

•  Inspiser overflaten av tungen. Hvis du ser lesjoner som vises hvit, tykk og har en konsistens som cottage cheese eller se hvite og kremaktig, du sannsynligvis har trost og ikke en bakteriell oppbygging. (Se Resources) Hvis du har et hvitt belegg som farger tungen, fortsetter du med trinn 2 til 4 for å fjerne bakteriebelegg.

Plasser en tungeskrape flatt mot overflaten av tungen på baksiden av munnen din. Trekk skrape frem over overflaten av tungen for å fjerne bakterier. Gjenta 2-3 ganger.

Påfør en ert størrelse mengde tannkrem til hodet på tungen skrape. Plasser skrapen flatt mot overflaten av tungen på baksiden av munnen din. Fordel tannkrem over tungen ved å trekke skrape frem over tungen overflate.

La belegg av tannkrem å forbli på tungen mens du pusser tennene grundig. Skyll.
Gjenta disse trinnene som en del av din daglige hygiene rutine.

Løsning for White Tongue grunn av en overvekst av gjær

Praksis god tannhygiene som en del av den vanlige rutinen ved å pusse tennene og tungen minst to ganger daglig.

Spis 2-3 one-cup porsjoner med vanlig, usøtet yoghurt med levende og aktive kulturer per dag for en uke. Bruk yoghurt i stedet for rømme hvis du ikke ønsker å spise den ren.

Rådfør deg med legen din om en resept medisiner hvis lesjonene ikke forsvinner fra tungen. Han kan foreskrive en munnvann eller pille å behandle trost.

Hint

  • Rådfør deg med din lege eller tannlege hvis tungen din ikke reagerer på skraping eller spise yoghurt.
  • Unngå tobakk og begrense visse matvarer hvis du har en hvit tungen. Tobakk og visse matvarer kan forårsake irritasjon i munn og tunge og kan også være kilden til problemet ditt.

Hvordan diagnostisere Gjær Growth

Selv om mange mennesker lider av gjær infeksjoner, kan en mer alvorlig sak kalt gjær overvekst også forekomme. Dette problemet oppstår når det er ubalanse mellom bakterier som kalles Candida albicans og immunsystemet. Dette problemet oppstår ofte når candida albicans er ødelagt, eller når immunsystemet ikke fungerer godt på grunn av sykdom eller økt stress. Når dette skjer, sprer Candida til kroppsvevet over hele kroppen.

Bruksanvisning

•  Se etter generelle symptomer på gjær overvekst. Disse inkluderer symptomer som: irritabilitet, overdreven apati, døsighet og en generell følelse av å føle seg syk.

Noter muskel symptomer og gastrointestinale symptomer. Muskel- og symptomer kan være smerter i muskler og smerter i leddene. Gjær overvekst kan også forårsake gastrointestinale symptomer som kan resultere i kroniske kramper i mageområdet, forstoppelse og slim i avføringen.

Se etter symptomer i øyne, øre og nese området. Dette kan inkludere en kløe i halsen, og et hvitt belegg på tungen. Du kan også ha væske i ørene og kløende brennende øyne.

Be om en krakk test. Spør legen din for å gjennomføre en krakk test som vil avgjøre om du har Candia gjær overvekst. Vanligvis kan du slippe en prøve av på legens kontor, og resultatene er tilgjengelige i løpet av få dager.

Be om en blodprøve. Noen ganger er gjær overvekst forårsaket på grunn av mat følsomhet. I disse tilfellene er det best å ha en ALCAT eller RAST blod panel gjort for å finne ut om kroppen din reagerer på bestemte matvarer. Disse problemene kan ofte bli behandlet av endring i kostholdet.

Tips og advarsler

  • Partner med legen din for å lage en behandlingsplan. Dette inkluderer ofte en gjær gratis diett for å holde Candida albicans i sjakk. Dessuten kan du trenger for å unngå matvarer som inneholder mugg som: ost, syltet kjøtt, sopp, peanøtter og hermetiske tomater. I tillegg kan du også trenger å slutte å spise sukker som er konsentrert slik som honning, brunt sukker, fruktjuice og alle behandlet sukker.
  • Ikke gjør noen endringer i kostholdet før du snakker med legen din. Denne tilstanden krever å bli behandlet av en medisinsk faglig. Før du gjør noen endringer i kostholdet, sørg for å gå til legen din for å få en definitiv diagnose av denne tilstanden.

Gjær infeksjon symptomer hos barn

Barn kan utvikle en ubehagelig gjær infeksjon av mange grunner. Behandlinger er tilgjengelige, og den type foreskrevet avhenger av plasseringen av utbruddet.

Misforståelse

Gjær infeksjoner, oftest i underlivet, kan utvikle hvor som helst på kroppen og påvirker både jenter og gutter.

Typer

"Thrush", vanlig i babyer, er funnet i munn og svelg. Barn kan også utvikle denne infeksjonen i noen del av kroppen som holder på fuktigheten, for eksempel på baken, kjønnsorganer og i foldene under sine necks.

Identifikasjon

Babyer med trost vise en hvit melkeaktig belegg på tungen og taket av munnen som er vanskelig å tørke av. Hvite støt også vises langs tannkjøttkanten. Ved å infisere et annet område av legemet, disse hvite støt, så vel som rødlige støt, kan vises på huden. Bleie utslett krem ​​behandler ikke disse typer infeksjoner.

Forebygging

Thrush forebygging er vanskelig og noen babyer er mer utsatt for det enn andre. En vanlig teori er at en baby kan få det ved fødselen hvis munnen åpen mens han passerer gjennom skjeden (se Ressurser for tips om å forebygge trost etter fødselen). Infeksjoner kan også være et resultat av å ta visse antibiotika. Gjær infeksjonssymptomer som presenterer på andre deler av kroppen kan hindres ved å holde de områdene som ren og tørr som mulig. Hyppige bleie endringer samt smekker og løstsittende klær anbefales.

Løsning

De mest vanlige behandlinger for gjær infeksjoner hos barn er en anti-fungal medisiner for huden og / eller i en resept for væske i munnen og halsen. Rådfør deg med en barnelege for å vurdere årsaker og bestemme behandlinger.

Life Cycle av Streptococcus pyogenes

Life Cycle av Streptococcus pyogenes


Streptococcus pyogenes, en bakterie som vokser i lange kjeder, er til stede i mellom 5 og 15 prosent av friske mennesker og utgjør ingen trussel. Men under de rette forholdene kan det føre til en dødelig infeksjon og er ofte årsaken til sykdommer som halsbetennelse, toksisk sjokksyndrom, skarlagensfeber, kjøttetende bakterier syndrom, impetigo og erysipelas.

Transmission

Bakterier slik som S. pyogenes kan reise fra en persons respiratoriske system til et annet på dråper av fuktighet i luften. For eksempel, når en person med bakterien nyser en annen kan puste inn dråper fra nys. Overføring kan også skje gjennom andre former for deling væsker, for eksempel ved hjelp av en infisert person tannbørste eller gjennom et åpent sår. Når inne i kroppen, kan patogenet reise gjennom blodstrømmen til andre steder.

Inntreden i Body

Når bakterier lever i eller på kroppen uten å forårsake sykdom de er kjent som normalflora. S. pyogenes finnes ofte som en del av normalfloraen i luftveiene. Normalflora kan begynne å forårsake sykdom hvis kroppen kan ned sitt forsvar, for eksempel under en annen infeksjon, eller hvis flora få tilgang til andre områder av kroppen som for eksempel blod.

Infeksjon og symptomer

Hvilke sykdommer utvikle avhenger av hvor Streptococcus pyogenes tar opphold i kroppen. I membranene i hjernen, kan det føre til bakteriell meningitt. I øret, kan det føre til ørebetennelse (ørebetennelse), mens i bihulene kan det føre til bihulebetennelse. I halsen, eller svelg, kan det føre til faryngitt --- kjent som strep hals. I huden, kan det føre til flere forhold, blant annet impetigo eller erysipelas, som bringer på blister-lignende lesjoner på huden. Skarlagensfeber omfatter et hudutslett samt sår hals, feber og typisk et hvitt belegg på tungen og hals. I livmoren, kan det føre til puerperal feber. Denne infeksjonen var en gang en vanlig dødsårsak hos kvinner som nylig hadde født. I fascia rundt musklene, kan det føre til nekrotiserende fasciitt, ​​også kalt kjøttetende bakterier syndrom.

Behandling

Streptococcus pyogenes er følsom for penicillin (ingen resistente stammer er kjent). Følgelig er personer med en infeksjon fra S. pyogenes vanligvis behandlet med penicillin i minst 10 dager. Dette dreper bakterier og kurere infeksjonen.

Uten behandling

Alvorlige komplikasjoner kan oppstå hvis en infeksjon ikke er behandlet. Akutt revmatisk feber synes å oppstå etter strep hals når antistoffer fra immunsystemet, som er ment å angripe strep infeksjon, angriper friske kroppsdeler i stedet. Symptomer på revmatisk feber kan inkludere leddsmerter og betennelse i hjertet. Glomerulonefritt innebærer betennelse i små blodkar i nyrene, som får kroppen til å beholde væske mens blod eller protein akkumuleres i urinen. Ubehandlet kan glomerulonefritt utvikle seg til end-stage nyresykdom.

Grunner for hovne mandler

Kroniske mandel infeksjoner er vanlig hos barn og voksne. Disse infeksjonene kan føre til hovne mandler, som kan være ganske smertefullt og vanskelig å behandle. Forstå hva som forårsaker hovne mandler kan hjelpe lider effektivt forvaltning denne tilstanden.

Funksjon

Mandlene hjelpe immunsystemet filtrere ut bakterier som kommer inn i kroppen. Mandlene selv kan bli irritert og infisert, ofte med hevelse stede. Det finnes flere ulike typer halsinfeksjoner som kan føre til hovne mandler som strep hals og betennelse i mandlene.

Identifikasjon

En infeksjon som fører til hevelse i mandlene er kjent som betennelse i mandlene. Betennelse i mandlene er den ledende årsaken til at barn og voksne kan ha en mandlene. Dette er en prosedyre som fjerner mandlene, for å hindre ytterligere infeksjon.

Årsaker

Virus kan føre til hoven og infiserte mandlene, slik som influensa eller forkjølelse. Dette er mer vanlig hos små barn. Hos eldre barn og voksne, er bakterier som oftest årsaken, for eksempel streptokokker, også kjent som strep hals.

Symptomer

De vanligste symptomene som følger hovne mandler er sår hals, hvitt belegg på tungen, rødhet i halsen, feber, smerter ved svelging og hovne kjertler i nakken.

Behandling

Antibiotika blir ofte foreskrevet for halsinfeksjoner som er forårsaket av bakterier. Behandle smerte med anti-inflammatoriske medisiner og gurgle med saltvann, anbefales.

Frekvens

Hvis det finnes fem eller flere episoder av halsinfeksjoner innen ett år eller infeksjoner ikke responderer på behandling, kan en mandlene utføres. Adenoider blir typisk fjernet i løpet av denne fremgangsmåten, på grunn av det faktum at infeksjonen ofte sprer seg til dette området.

Hvordan å behandle alvorlig Candida

Hvordan å behandle alvorlig Candida


Candida er den medisinske betegnelsen på en gjær infeksjon. Både menn og kvinner kan få gjær infeksjoner i sine genital området, men disse infeksjonene er mer vanlig hos kvinner på grunn av anatomien i skjeden. Det er normalt for candida bakterier å være til stede i menneskekroppen, men når kroppens balanse blir forstyrret, kan mengden av candida komme ut av kontroll, forårsaker en ubehagelig gjær infeksjon. Å ha en eksisterende autoimmun lidelse eller ta en sterk runde av antibiotika kan sette deg i fare for en gjær infeksjon. Selv om gjær infeksjoner kan gjøre deg svært ubehagelig, de er også lett kureres.

Hvordan å behandle alvorlig Candida

•  Kjøp en over-the-counter gjær infeksjon behandling som inneholder mikonazol. Denne anti-sopp krem ​​kan finnes på de fleste stoff butikker. Påfør kremen til skjeden ved sengetid ved å følge instruksjonene i pakken.

Spis vanlig yoghurt. Vanlig yoghurt med aktive kulturer inneholder egenskaper som kan bidra til å stoppe veksten av gjær bakterier.

ditch undertøyet ditt om natten. Fukt fremmer gjær vekst. Gi din private deler tid til å puste om natten. Wear 100 prosent bomull undertøy i løpet av dagen - ikke bare bomull-foret truser.

Legg hvitløk til kosthold. Hvitløk kan hjelpe avverge candida. Hvis du ikke liker smaken eller lukt av hvitløk, kan du ta hvitløk piller.

Ring legen din. Hvis du er komfortabel med å bruke en over-the-counter krem, kan legen gi deg en resept på Diflucan, en oral medisin som kan vanligvis kurere en gjær infeksjon i bare ett eller to doser.

Hint

  • Selv om gjær infeksjoner i kjønnsorganene er de mest omtalte, er det også mulig å få en muntlig gjær infeksjon kjent som trost. Hvis du opplever tørr munn og har et hvitt belegg på tungen, kontakt legen din. Hvis du har trost kan han foreskrive medisiner for å kurere det.
  • Hvis du er utsatt for gjær infeksjoner, spør legen din for en Diflucan pillen hver gang du er foreskrevet antibiotika. Dette kan bidra til å hindre en soppinfeksjon.
  • Ikke ha sex mens du har en gjær infeksjon eller bruke kondom; det er mulig å spre en gjær smitte til partneren din.
  • Hvis du aldri har hatt en soppinfeksjon før, og over-the-counter behandlinger ikke synes å være herding din infeksjon, se en gynekolog for en skikkelig evaluering. Gjær infeksjoner kan ha lignende symptomer for bakteriell vaginose og visse seksuelt overførbare sykdommer som ikke kan kureres ved hjelp av over-the-counter medisiner.

Tegn på HIV AIDS Virus

Humant immunsviktvirus (HIV) er viruset som forårsaker AIDS (Auto Immune Deficiency Syndrome). Mange mennesker som har HIV vet ikke at de er smittet; Av denne grunn er det viktig å få testet for HIV hvis du er seksuelt aktiv eller i fare for HIV på andre måter.

Symptomer

Du kan ikke fortelle at noen har HIV ved å se på ham eller henne. Likeledes vil du sannsynligvis ikke vet at du har blitt smittet med HIV med mindre du har testet positivt. Ikke alle mennesker vil ha symptomer etter hiv, eller at de overser symptomene. En lege kan gå glipp av symptomer fordi han eller hun kan tro at de er forårsaket av noe annet. Noen mennesker kan oppleve influensalignende symptomer 2-8 uker etter å ha blitt smittet mens viruset reproduserer i kroppen.

Få testet

Den eneste måten å være sikker på om du har HIV er å få en HIV-test. Det finnes mange forskjellige typer HIV-tester, den vanligste vil teste for HIV-antistoffer. For å få et nøyaktig resultat på HIV-antistoffer teste deg bør testes minst 3 måneder etter mulig smitte.

Symptomer på AIDS

Mange mennesker vil oppleve noen symptomer når de pådrar hiv og vil bare begynne å oppleve symptomer år etter første infeksjon. Symptomer på AIDS er mer tallrike enn HIV og inkluderer sår hals, hvitt belegg på tungen, tilbakevendende gjær infeksjoner, kronisk bekkeninfeksjon, hyppig sykdom, hurtig vekttap, blåmerker lett, hyppig diaré, hyppig tørr hoste, lilla vekst på huden, hyppige utslett, hevelse i kjertler, kortpustethet, uforklarlige blødninger, alvorlig nummenhet og nedsatt mentale evner.

Behandling

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Det er behandling tilgjengelig som kan hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv. Hvis du er seksuelt aktiv eller har andre risikofaktorer for HIV bør du få testet. Behandling er den beste måten å holde seg friske hvis du har HIV, så det er viktig å oppsøke lege etter å ha blitt diagnostisert og se ham eller henne regelmessig.

Forebygging

Den beste måten å unngå å bli smittet med HIV seksuelt, er å unngå seksuell aktivitet som involverer blod, sæd eller vaginal væske. Hvis du er seksuelt aktiv, kan du redusere risikoen for infeksjon ved å redusere antall partnere, bare engasjere seg i seksuell aktivitet med noen som ikke har HIV. Bruk en latex eller polyuretan kondom eller barriere hver gang du deltar i seksuell aktivitet. Hvis du bruker injeksjon narkotika bør du aldri dele nåler og du bør desinfisere dem med hver bruk. Husk at hiv smitter i blod, sæd, vaginal væsker og morsmelk, så for å redusere din risiko du bør unngå kontakt med disse væskene.