Digidexo.com

dexedrine misbruk

Hva er effekten av Dexedrine?

Dexedrine er merkenavnet for dextroamphetamine sulfate, et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle narkolepsi og oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). Dexedrine er et sentralstimulerende, noe som betyr at det øker energi i folk som tar den. Effektene av Dexedrine kan også omfatte økt oppmerksomhet og redusert hyperaktivitet hos personer med ADHD. Dexedrine er klassifisert som et Schedule II kontrollert stoff, fordi det kan føre til avhengighet.

Funksjon

Dexedrine virker på sentralnervesystemet til å stimulere deler av hjernen som forårsaker symptomer på narkolepsi og ADHD. Det skaper våkenhet hos personer med narkolepsi og hjelper symptomer på ADHD, inkludert dårlig oppmerksomhet span, mangel på oppmerksomhet til detaljer, hyperaktivitet, eller overdreven snakker. Dexedrine er i et felt av sentralstimulerende midler som brukes til å behandle disse lidelsene.

Funksjoner

Dexedrine kommer i kapsler fra 5 mg. til 15 mg. Fordi dens hurtigvirkende naturen kan bidra til økt toleranse, kan leger også foreskrive en utvidet-release form for Dexedrine.

Side Effects

Dexedrine kan føre til avhengighet. Andre typiske bivirkninger inkluderer overdreven rastløshet og søvnløshet. Mange legemidler, inkludert antidepressiva og antihistaminer, kan samhandle med Dexedrine, så det er ekstremt viktig for folk som er foreskrevet Dexedrine å snakke med sine leger om alle medisiner de tar, inkludert over-the-counter medisiner, vitaminer og urter.

Betraktninger

Som alle sentralstimulerende midler, kan Dexedrine føre til vanedannende oppførsel, inkludert å ta mer enn foreskrevet dose. Kronisk overforbruk av Dexedrine kan føre til overdoser, noe som kan identifiseres av rastløshet, skjelvinger, forvirring og hallusinasjoner. RxList rapporterer at slag, hjerteinfarkt og psykose er rapportert hos personer som tar Dexedrine og andre sentralstimulerende midler.

Advarsel

Dexedrine bør ikke brukes av personer som har hjertesykdom, høyt blodtrykk eller glaukom; personer som har en historie med narkotika eller alkohol misbruk eller agitasjon; kvinner som er gravide eller ammer; eller barn under 3 år.

Når bør Dexedrine være foreskrevet?

Dexedrine er en sentral nervesystemet sentralstimulerende medikamenter som opprinnelig ble utviklet av GlaxoSmithKline i 1930. Sin generiske navn er dextroamphetamine sulfate og en utvidet-release formulering kalt Spansule er også tilgjengelig.

Det er en tidsplan II (CII) narkotika og Drug Enforcement Agency overvåker alle resepter og utlevering av medisiner. På grunn av medikament misbruk og avhengighet potensial.

Godkjente bruksområder

Dexedrine godkjente bruksområder er for behandling av Attention Deficit Hyperactive Disorder (ADHD) og veletablert og utprøvd narkolepsi.

Dexedrine mest vanlige bruken er for behandling av ADHD for enkeltpersoner og 3 voksne. Ifølge DSM-IV eller Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, innebærer en ADHD diagnose tilstedeværelse av hyperaktive-impulsive eller uoppmerksomme symptomene som fikk verdifall og var til stede før fylte 7.

Som et sentralstimulerende, øker Dexedrine våkenhet og konsentrasjon, mens redusere impulsivitet og hyperaktivitet hos pasienter med ADHD. Vanligvis helsepersonell foreskrive Dexedrine som en del av den samlede ADHD behandling, som kan omfatte rådgivning eller andre behandlingsformer.

Avhengighet er en viktig sikkerhet bekymring for Dexedrine, samt andre amfetamin medisiner. Noen andre bivirkninger inkluderer vekst stunt eller vektøkning hos barn og plutselig død hos barn og ungdom, særlig de med hjertefeil. Dexedrine kan også føre til plutselig død, hjerteinfarkt og slag hos voksne.

Dexedrine blir også brukt til å behandle narkolepsi, en søvnforstyrrelse. En narkolepsi diagnose omfatter lider naturlig fra "uimotståelige angrep av forfriskende søvn" for tre måneder eller mer, katapleksi, hypnopompic hallusinasjoner eller søvnparalyse.

Off-label bruk

Helsepersonell foreskrive Dexedrine off label for behandling av depresjon og narkolepsi, en kronisk søvnforstyrrelse preget av plutselige anfall av dyp søvn og tap av muskelmasse. Andre symptomer på denne tilstanden omfatter søvnparalyse og hallusinasjoner.

Dexedrine brukes til å behandle fedme på grunn av sin evne til å undertrykke appetitt og dens evne til å øke sitt aktivitetsnivå ved å stimulere sentralnervesystemet. Den medisinen er foreskrevet bare i tilfeller hvor vekttap ikke kan oppnås på annen måte fortsatt vektøkning er livstruende. Imidlertid bør det ikke tas kontinuerlig for vekttap.

Dexedrine Studies

Dexedrine blir nå undersøkt for å finne ut om det kan øke utholdenhet i fysioterapi pasienter, redusere tretthet hos kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi og stråling og forbedre depresjon i HIV / AIDS og Alzheimer pasienter.

I tillegg er denne medisinen også gjennomgår kliniske studier for behandling av ildfaste depresjon, behandlingsresistent tvangslidelser og kokainavhengighet.

Hva er Dexedrine Brukes til?

Hva er Dexedrine Brukes til?


Dexedrine har vært tilgjengelig siden 1930. Opprinnelig foreskrevet for vekttap og depresjon, er det nå brukes hovedsakelig i behandling for ADHD (ADD), oppmerksomhet underskudd hyperaktiv lidelse (ADHD) og narkolepsi. Det er en av en gruppe av amfetamin som er sentralstimulerende, som brukes til å øke oppmerksomheten span, dempe uro og høyne ens evne til å konsentrere seg.

Hvordan virker Dexedrine Arbeid med ADD og ADHD?

En del av hjernen sender serotonin og dopamin, hjernens kjemiske budbringere, til ulike deler av kroppen. Når hjernen er under resultater, trenger meldingene ikke gå ut på riktig måte, og hjerneaktiviteten er svak. Dexedrine kan aktivere den del av hjernen, slik at den opererer mer effektivt, og pasienter som utviser bedre impulskontroll og fokus og økt ro. Når de ble behandlet med Dexedrine eller Ritalin, en annen amfetamin sentralstimulerende, 60 til 70 prosent av barn med ADD og ADHD viser forbedring.

Hvordan virker Dexedrine Arbeid med narkolepsi?

Narkolepsi fører til en ukontrollerbar behov for å sove og / eller plutselige bortfaller i svært dyp søvn. Dette gir fare i å drive og drive noen form for utstyr. Det fører til forlegenhet og søl under måltider. Den gjengir pasienter nesten unemployable. Behandling med Dexedrine og andre sentralstimulerende midler tar litt eksperimentering, men narkolepsi pasienter har oppnådd suksess med det. Noen pasienter kan ha å kombinere Dexedrine med Adderal eller annen sentralstimulerende stoff. Doserings ganger kan være hyppigere i morgen og avta senere på dagen, avhengig av pasientresultater og toleranser. Suksess er like enkel som den narcoleptic gjør det gjennom et måltid, en halv dag på jobben, eller en kjøretur til og fra jobb uten å falle i søvn. Mengden av Dexedrine nødvendig for å bevirke en akseptabel varsling tilstand varierer fra person til person.

Dexedrine og Vekttap

En av de bivirkninger av Dexedrine er tap av appetitt og vekttap, og det ble tidligere brukt som et diett pille. På grunn av sin høye risiko for misbruk, er Dexedrine ikke lenger foreskrevet til behandling av fedme. Det er svært vanedannende: effektiviteten avtar og brukeren øker dosen, prøver å få den opprinnelige anorektisk effekt å gå tilbake. Som en vekt-tap behandling, er det nå reservert kun for de som ikke har svart på noe annet, men bruken er strengt kontrollert.

Dexedrine og depresjon

Dexedrine og andre amfetamin gjør heve ens humør samtidig øke energi og klarhet i tanken. Dette gjør dem svært attraktive og effektive for deprimerte pasienter. Men de er kun brukt til å behandle depresjon hos pasienter som ikke har respondert på minst to andre antidepressiva og / eller psykoterapi. De kan bli gitt til dødssyke mennesker som er for syke til å ta noe annet. Faren er at de gode resultatene er ofte bare kortvarig, og narkotika er avhengighetsskapende. Når de slites av, eller når pasienten utvikler toleranse, stoffet ikke lenger fungerer, og det er en nedtur eller "krasj". De mange negative tilbaketrekning symptomer inkluderer alvorlig depresjon, trøtthet og manglende evne til å tenke eller fungere godt.

Dexedrine og misbruk

Dexedrine har en høy gateverdi og er kjent som "speed" eller "overdeler." Den økt årvåkenhet, fokusert oppmerksomhet, tenkte klarhet og høy energi assosiert med Dexedrine gjør det svært ønskelig. Siden det er et kontrollert stoff, er det et alvorlig lovbrudd å ta Dexedrine uten resept, for å gi den til noen andre, eller å selge den ulovlig. Det er i forhold til kokain i sin vanedannende potensial. Det hemmer også vekst i unge mennesker, og øker hjertefrekvensen og blodtrykket og fører til andre helserisiko hos voksne.

Concerta Vs. Dexedrine Dosering

Concerta Vs.  Dexedrine Dosering


Concerta (metylfenidat HCl) og Dexedrine (dextroamphetamine sulfate) er amfetamin klasse narkotika. Concerta og Dexedrine er merkenavn for disse stoffene og er sentrale nervesystemet (CNS) sentralstimulerende midler. Concerta, og Dexedrine har ulike utløsningsmekanismer inne i kroppen, og kommer i forskjellige former. Dexedrine er produsert av GlaxoSmithKline Corporation, og Concerta av ALZA Corporation, Mountain View, California, for McNeil Pedriatircs, Titusville, New Jersey.

Utvidet Slipp vs. vedvarende frigjøring

Medikamenter som er merket "forlenget frigivelse" arbeid ved oppløsning i magen / tarm mer enn en periode. I tilfelle av Concerta, stoffet er designet for å levere medikament ved en viss hastighet i løpet av en 12-timers periode. Concerta er å bli tatt i morgen, ifølge rxlist.com, men det er pasienter som tar denne medisinen to eller tre ganger daglig.

Medikamenter som er "forlenget frigivelse", kalt spansules, slik som Dexedrine, arbeidet ved lasting av pasienten med en startdose, mens de resterende medisiner oppløses i løpet av en tidsperiode, sier rxlist.com.

Forskjellen mellom forlenget frigivelse og forlenget frigivelse er den første dose som frigjøres ved vedvarende frigjøring kapsler. Annet enn det, er utgivelsen av stoffet det samme.

Concerta vs Dexedrine Doser

Dexedrine kommer i brune og klare kapsler, (kalt spansules), på 5, 10 og 15 mg vedvarende-release styrker. Hver kapsel er trykt med milligram styrke, og et tilsvarende antall 3512 til 5, 3513 til 10, og 3514 for de 15 mg kapsler. Vanlig dosering utgangspunkt for pasienter 6 år og eldre er 5 mg daglig, og kan økes ved 10 mg per uke inntil den optimale dose er nådd.

Concerta kommer i farget tablettform, 18 år (gul), 27 (grå), 36 (hvit) og 54 (brun-rød), mg utvidet-release styrker. Anbefalt startdose priser for barn i alderen 6 til 12 år er 18 mg per dag opp til 54 mg per dag. Ungdom 13 til 17 år is18 mg per dag opp til 72 mg per dag. Voksne i alderen 18-65 år er 18 mg per dag opp til 72 mg per dag. Daglige doser over 54 mg for barn, og 72 milligram for voksne anbefales ikke.

Indikasjoner

Dexedrine, og Concerta er indisert for behandling av Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), og søvnforstyrrelser som narkolepsi etter rxlist.com. Narkolepsi er definert "... av overdreven søvnighet på dagtid, søvnanfall," i henhold til sleepdisorderchannel.com.

Verken Concerta eller Dexedrine er anbefalt for barn yngre enn 6. Dexedrine er indisert for pasienter i alderen 6 til 16 med diagnosen ADHD. Concerta på den annen side er indisert for behandling av ADHD i 6 år gamle pasienter til voksne i alderen 65, ifølge rxlist.com.

Concerta eller Dexedrine kan være foreskrevet for å behandle overvekt problemer, ifølge emedtv.com.

Kontra

Dexedrine bør ikke brukes hvis pasienten har avansert arteriosklerose, (herding / innsnevring) av arteriene, høyt blodtrykk, overaktiv skjoldbruskkjertel, glaukom eller i en opphisset tilstand, ifølge rxlist.com. Pasienter skal ikke ta Dexedrine mens på monamine-hemmere (MAOI). MAO-hemmere er en gruppe stoffer som behandler depresjon. Før du tar Dexedrine, pasienter må slutte å ta MAO-hemmere er i minst 14 dager i henhold til rxlist.com.

Concerta har de samme kontraindikasjoner som Dexedrine, inkludert å ta medisinen mens du er på antikoagulantia (blodfortynnende), antidepressiva og en rekke andre stoffer fordi kombinere dem med Concerta kan endre måten de virker i kroppen, ifølge rxlist.com.

Advarsler

Potensialet for misbruk, og avhengighet er høy med Concerta og Dexedrine.

Ingen av disse legemidlene bør tas med mindre legen din vet om andre medisiner du tar, eller har tenkt å ta, inkludert urte kosttilskudd, og over-the-counter narkotika.

Langvarig bruk av Concerta kan forårsake langvarig undertrykkelse av vekst hos barn i alderen 7 til 10, ifølge rxlist.com. Begge disse stoffene inneholder omfattende litteratur om bivirkninger og bivirkninger, samt advarsler om deres bruk.

Det er svært viktig at du leser mer materiale om disse stoffene for å få et detaljert bilde av sine fordeler og risiko.

Dexedrine Advarsler

Dexedrine Advarsler


Ifølge GlaxoSmithKline, dekstroamfetamin sulfat, eller Dexedrine, er en "sentralnervesystemet stimulerende resept medisin" som vanligvis brukes for behandling av ADHD og narkolepsi. Som et sentralstimulerende, er Dexedrine et føderalt kontrollert stoff fordi det kan være lett misbrukt eller føre til avhengighet. Som med alle reseptbelagte medisiner, bør pasienter snakke med sine helsepersonell for å forstå all risiko forbundet denne medisinen.

Hjerte advarsler

Pasienter, både voksne og barn, bør undersøkes for mulige hjerteproblemer før du tar Dexedrine. Hjerte-relaterte problemer kan oppstå mens på denne medisinen, inkludert plutselig død hos pasienter med pre-eksisterende hjertefeil eller hjerte sykdom, hjerneslag og hjerteinfarkt hos voksne og økt hjertefrekvens og blodtrykk. Diskutere noen familiehistorie med hjerteproblemer og har din eller barnets hjertefrekvens og blodtrykk kontrolleres med jevne mellomrom. Noen symptomer på pustebesvær, bør brystsmerter eller besvimelse bli tatt på alvor og umiddelbart rapportert til helsepersonell.

Psykiske problemer

Dexedrine kan føre til en økning i aggressiv atferd hos barn og voksne med ADHD. I tillegg, personer med schizofreni, schizoaffektiv eller andre psykotiske lidelser, eller en familiehistorie med disse lidelsene, kan oppleve økt psykotiske symptomer og atferdsproblemer når du tar denne medisinen. Du bør snakke med legen din hvis du har en familiehistorie med depresjon, selvmord eller bipolar sykdom. Hvis du eller barnet ditt erfaringer forverring psykiske symptomer, spesielt ser eller hører ting, ring legen din med en gang.

Avhengighet Issues

Tar Dexedrine i lange perioder av gangen kan føre til en avhengighet av den. Derfor er Dexedrine ikke anbefalt for alle med en historie med narkotikamisbruk. Hold denne medisinen på et sikkert sted for å hindre misbruk eller misbruk av andre. Ifølge Statens institutt for rusmiddelforskning, i 2008 "15200000 amerikanere i alderen 12 år og eldre hadde tatt en resept smertestillende, beroligende, stimulerende eller beroligende for nonmedical formål minst en gang i året før de blir kartlagt." Det er ulovlig å ta Dexedrine på annen måte enn at det ble foreskrevet måte, og det er ulovlig å kjøpe Dexedrine uten resept.

Graviditet

FDA klassifiserer Dexedrine som en kategori C medisiner, noe som betyr at det bør bare tas under graviditet hvis den potensielle fordelen oppveier den potensielle risikoen for fosteret. En kategori C medisinering er en som dyrestudier har vist skadelige effekter på fosteret, men det er ingen ledige studier på kvinner.

Barn

Barn som tar Dexedrine kan oppleve en midlertidig demping av veksten. I de fleste tilfeller er dette bremse en liten en på mindre enn to pounds og under en tomme av forskjell, og over tid, trenger barn utgjør forskjellen. Barnets høyde og vekt bør overvåkes regelmessig, og behandling med Dexedrine bør stoppes dersom det oppstår problemer.

Andre advarsler og bivirkninger

Pasienter med en rekke pre-eksisterende forhold som tidligere krampeanfall, en overaktiv skjoldbruskkjertel, alvorlig angst og synsproblemer, som glaukom, bør ikke ta Dexedrine. Forsiktighet anbefales i løpet av de første ukene av behandlingen, som Dexedrine kan svekke din konsentrasjon og evne til å utføre slike oppgaver som drift av maskiner og kjøring. Sjekk alltid med din lege og apotek for å sikre at det ikke blir noen legemiddelinteraksjoner med noen pre-eksisterende medisiner du eller barnet ditt kan ta. Vanlige bivirkninger oppleves av pasienter som tar Dexedrine inkluderer magesyke, vekttap, nedsatt appetitt, munntørrhet, svimmelhet, søvnproblemer, hodepine, skjelvinger og rask hjerterytme.

Bivirkninger av Dexedrine

Bivirkninger av Dexedrine


Dexedrine er et sentralstimulerende anses å ha en høy risiko for misbruk. Opprinnelig innført for å bekjempe fedme og depresjon, har det også vist seg å forbedre evnen til å fokusere og konsentrere seg, noe som gjør det nyttig i behandling av ADHD og narkolepsi. Dexedrine er noen ganger kalt "speed" og kategorisert som en "øvre" på grunn av sin stimulerende effekt. Men når det effekten avtar, følger en nedtur eller krasj. Den resulterende tretthet, depresjon og manglende evne til å fungere kan lindres ved en annen dose, og deri ligger fare. Med langvarig overforbruk, kan stoffet føre til avhengighet og abstinenssymptomer. Den stort potensial for misbruk og avhengighet er grunnen Dexedrine er et kontrollert stoff.

Farlige bivirkninger

Dexedrine kan forårsake en rekke bivirkninger farlige nok til å kreve øyeblikkelig medisinsk hjelp. Allergiske reaksjoner kan forekomme, inkludert elveblest og hevelse. Hevelsen kan føre til vanskeligheter med å puste. Andre bivirkninger er forhøyet blodtrykk, brystsmerter, hodepine, manglende evne til å fokusere øynene, racing eller ujevn hjerterytme, svimmelhet, og besvimelse eller anfall. Dexedrine er spesielt farlig i kombinasjon med alkohol.

Mindre alvorlige bivirkninger

Mindre alvorlige bivirkninger av Dexedrine inkluderer muskel tics eller rykninger, generell rastløshet, skjelvinger og muskelspasmer. Søvnløshet, tap av matlyst og vekttap er vanlig. En ubehagelig tørr munn tilstand kan hemme tale og skape en ubehagelig smak og dårlig ånde. Konstipasjon og / eller diaré, impotens og tap av libido kan forekomme.

Mentale siden Efffects

"Speed" effekt av Dexedrine, som resulterer i hyper mental aktivitet, kan sette i gang en kreativ eller produktiv vanvidd, hvorpå noen kan bli avhengig. Denne følelsen av økt bevissthet kan også forårsake intense følelser, panikk, hallusinasjoner og paranoia. Etter lang tids bruk, effekten av medikamentet minske og en immunitet utvikler seg. Psykologisk avhengighetsskapende effekter kan føre til et behov for høyere og høyere doser, noe som øker avhengighet og psykiske forstyrrelser. Faktisk, amfetamin som Dexedrine handle mye som kokain. Til slutt, med kronisk misbruk, kan de frembringe en psykose som ligner schizofreni.

Bivirkninger hos barn

Dexedrine kan stunt vekst hos barn, så ungdommer som tar stoffet bør overvåkes nøye. Også, i likhet med andre amfetamin, kan Dexedrine øke forstyrret atferd eller uordnede tanke i psykotiske barn.

Bivirkninger hos nyfødte

Barn født av kvinner som tok Dexedrine under svangerskapet har risiko for lav fødselsvekt og for tidlig fødsel. Babyer kan bli opphisset, apatisk og deprimert som følge av tilbaketrekning fra stoffet. Dexedrine kommer gjennom i morsmelk, tvinge barn som ammes å lide bivirkninger og påfølgende abstinenssymptomer dersom moren tar stoffet.

Legemiddelinteraksjoner

Visse stoffer, slik som fruktsaft, og vitamin C, svekke virkningene av Dexedrine. Andre stoffer seg gjengis mindre effektiv når den kombineres med Dexedrine, inkludert antihistaminer og noen blodtrykket medisiner.
Stoffer som øker effekten av Dexedrine inkluderer MAO-hemmere og visse diuretika. Legemidler som blir mer potent når det tas med Dexedrine inkluderer desipramin og fenobarbital, blant andre. For en komplett liste over Dexedrine interaksjoner, se Resources.

Darvocet misbruk

Darvocet er laget av en kombinasjon av to medisiner: et narkotisk stoff som heter propoxyphene og svakere smertestillende paracetamol. Som de fleste narkotiske stoffer, er det en risiko at folk som tar Darvocet kan misbruke narkotika.

Betydning

Darvocet er foreskrevet som en smertestillende. Det blir normalt tatt en gang hver fjerde time. Det er viktig å følge indikasjoner på legen din fordi propoxyphene i stoffet kan gjøre det vanedannende.

Funksjon

Ifølge SoftLandingRecovery.com, den narkotiske i Darvocet gjør det vanedannende både fysisk og psykisk.

Typer

Noen mennesker som misbruker Darvocet ta det muntlig som foreskrevet, mens andre knuse den opp og enten Snort eller bland den med vann og injisere det, ifølge SoftLandingRecovery.com.

Symptomer

Noen av de mange symptomer på en person som misbruker Darvocet inkluderer fordøyelsesproblemer, hodepine, blålig hud, kramper, hallusinasjoner, mental tåke og selv koma.

Løsning

Folk som misbruker Darvocet vil trenge støtte fra ikke bare familie og venner, men også en god rehab program for å hjelpe dem sparke avhengighet til stoffet.

Tegn på misbruk for Health Care Providers

Tegn på misbruk for Health Care Providers


Barn kan ikke være i stand til å artikulere at de er i fornærmende situasjoner. Heldigvis kan helsepersonell være klar over en rekke tegn på misbruk. Selv om disse er ikke definitive indikatorer og mange tegn og symptomer kan også være relatert til vanlige barndommen skader og sykdommer, bør helsepersonell være oppmerksom på muligheten for misbruk.

Fysiske tegn

Indikatorer som hever en advarsel flagg er dårlig hygiene, å være kledd på en måte som ikke er egnet til været, unnlatelse av å trives, utilstrekkelig vektøkning, underernæring, ubetjente medisinske behov, skader i en defensiv natur og biter.

Burns, en betydelig indikator, inkluderer tau brannsår, brennmerker, stun gun brannskader og brannskader i form av et objekt.

Trauma til øret, flenger og ansikts, muntlige eller tannskader som ikke er godt forklart kan være tegn på overgrep. Traumatisk hårtap, hodeskader, noen endring i mental status, blødning i netthinnen, blåmerker, sår i magen, spesielt hvis flere organer er berørt, og noen endetarmen eller kjønnsorganene utflod, blødning, rive eller blåmerker kan være tegn.

En ytterligere tegn på misbruk er hvis et barn er gravid og / eller diagnostisert med en seksuelt overførbar sykdom.

Atferdsmessige tegn

Hos spedbarn kan gråter mye eller stille forsinket utvikling være et tegn å observere. Andre er overdreven frykt og fobier, klamrer, angst, søvnproblemer og mareritt, uttak sosialt, sengevæter, hyperaktivitet og dårlig konsentrasjon og enkel distractability. For barn i skolealder, kan en nedgang i skoleprestasjoner eller kronisk fravær være tegn. Tale lidelser, atferd som er regressiv for barnets alder, og hvis barnet synes engstelig av forelder kan være advarsel tegn. Problemer rundt mat, depresjon, å være veldig passiv eller stadig verbalt fornærmende eller fysisk aggressive kan være indikatorer. Helsepersonell bør også ta oppmerksom på ødeleggelse av eiendom og skade på husdyr, rusmisbruk, seksuelle og selvskading atferd og posttraumatisk stresslidelse symptomer.

I en fysisk eksamen, hvis barnet uttrykker ugrunnet frykt for eksamen eller er overdrevent kompatibel, spesielt under smertefulle eller vanskelige deler av eksamen, eller unngår avkledning eller trekker seg fra touch kan alle være tegn.

Symptoma Signs

Barn som er i fornærmende situasjoner kan uttrykke fysiske plager. Hodepine er høyt på listen. Helse-leverandører bør ta hensyn til magesmerter, enten det er kronisk eller akutt, og merk ømhet, oppblåsthet og fraværende tarm lyder, et tegn på en alvorlig tarmproblem. Vage klager kan være en indikator som kan kronisk og forverring medisinske problemer, sår hals som er hyppige og uforklarlig, unormal vektøkning eller tap, en motvilje mot å ansette en ekstremitet, sitte eller gå med problemer, smertefull avføring, smertefull vannlating eller ubehag forbundet med kjønnsorganene. Hodeskade kan bli etterfulgt av oppkast, respirasjon som er unormal og irritabilitet. Og til slutt, noen symptomer som forblir uforklart kan være tegn.

Atferdsmessige tegn på misbruk i Toddlers

Atferdsmessige tegn på misbruk i Toddlers


Barnemishandling kan skje i selv de mest tilsynelatende funksjonelle familier, noe som gjør det vanskelig å være sikker på når et barn lider misbruk. Barn vise noen atferd mens i en fornærmende situasjon, skjønt, så du kan noen ganger fortelle når barn blir misbrukt.

Spent Behavior

Blir misbrukt gjør et barn engstelig og redd. Han kan hoppe på høye lyder og vike når han ser raske håndbevegelser. Du kan også merke til at han urolig overdrevet selv for et barn, og han tar defensive positurer når en trussel er ikke åpenbar. Han kan også ha sterke engstelig reaksjoner når de blir konfrontert med noe han gjorde galt. For eksempel, hvis du forsiktig reprimande en misbrukt barn for ikke å rydde opp sin rot, hun kan skjelve i frykt eller gråte på mild disiplin.

Apati

Et barn kan takle en fornærmende situasjon gjennom disassociation. Noen ganger er det lettere å slutte å bry enn til ansikt misbruk. Dette apati kan manifestere seg som tilbaketrekning fra andre. Når du spør barnet om deres laber ytelse, vil han skuldertrekning den av i stedet for å komme på offensiven. Han kan virke ufølsomme for de fleste former for mild konstruktiv disiplin fordi han allerede mottar alvorlig og uberettiget disiplin fra sin overgriper.

Aggresjon

Misbrukte barn vil noen ganger forsøke å få kontroll over sin situasjon ved å trakassere andre barn. Misbrukte barn kan også bli lett forverres når de blir konfrontert med en streng autoritet figur. Hold et øye for barn som utviser aggressiv atferd mot andre studenter eller destruktiv oppførsel mot eiendom. Det er naturlig for barn å vise noen mild aggresjon (spesielt frodig små gutter), men ekstrem spotter og trusler utover mild skolegård aggresjon kan være et misbruk indikator.

I Dybde Seksuell Kunnskap

Ikke alle overgrep kommer i form av mishandlingen. Når et barn har en detaljert kunnskap og interesse for seksuell samhandling, er det en god indikator på seksuelle overgrep. Barnet kan bruke vulgært språk, utføre uanstendige handlinger på andre barn eller begynne å vise avsky med sin egen kropp. Noen fysiske indikatorer på dette misbruket inkluderer ubehag gå eller sitte, så hold et øye med barn som viser en kraftig nedgang i fysisk aktivitet i løpet av spilletid.

Langsiktige fysiske og helseeffekter av alkohol misbruk

Langsiktige fysiske og helseeffekter av alkohol misbruk


Å drikke alkohol er et personlig valg, og mange mennesker bruker alkohol og til eller i moderate mengder uten skadelige effekter. Men når alkohol blir misbrukt, kan det resultere i flere alvorlige fysiske og psykiske problemer. Det er viktig at alle individer forstår de kortsiktige og langsiktige effekter av å drikke alkohol for å gjøre bevisste valg om saken.

Liver Disease

Ifølge American Liver Foundation, har alkohol en negativ effekt på leverceller og kan bli alvorlig skadet eller syk hvis en person misbruker stoffet. Kronisk alkoholmisbruk kan føre til skrumplever og fettlever sykdom. Leverkreft er også først og fremst forårsaket av alkoholmisbruk. For å behandle leversykdom, må enkeltpersoner avstå fra alkohol og i tilfeller av alvorlig leverskade, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Hjertesykdom

Mens Johns Hopkins Medicine rapporterer at moderat alkoholforbruk kan redusere risikoen for hjertesykdom, kan alkoholmisbruk føre til høyt blodtrykk og hjertesvikt. Moderat alkohol regnes som en drink om dagen for kvinner og to drinker per dag for menn. De langsiktige effektene av alkoholmisbruk på hjertet inkludere heve nivået av fett i blodet, økt kaloriforbruk, hjertearytmi og hypertensjon. Disse forhold kan føre til slag eller plutselig hjertedød.

Nervous System Problemer

Den sentralnervesystemet omfatter hjernen, nerver og ryggmargen. Alkoholmisbruk har en direkte effekt på sentralnervesystemet og kan forårsake alkoholholdige nevropati. Denne tilstanden gjør at nerve funksjonalitet, og enkeltpersoner som har misbrukt alkohol over tid kan miste følelse eller følelse i visse deler av kroppen. West Virginia University rapporterer også at alkoholmisbruk kan føre til depresjon, angst, panikkanfall og muligens selvmord.

Digestive systemproblemer

Alkoholmisbruk over en lang tidsperiode kan være skadelig for magen, tykktarmen, tynntarmen og bukspyttkjertelen. Intestinal og magesår kan utvikle seg på grunn av alkohol, mens bukspyttkjertelen kan begynne å produsere for mye insulin, noe som fører til lavt blodsukker og kan føre til diabetes. The University of North Carolina melder at 2 til 4 prosent av krefttilfellene er relatert til alkohol. Disse kreft vanligvis innebære mage, bukspyttkjertel, spiserør og kolon.

Om ritalin-misbruk

Om ritalin-misbruk


Ritalin er et sentralstimulerende stoff som brukes til å behandle hyperaktivitet, manglende fokus og diagnostiserte tilfeller av Attention Deficit Disorder (ADD). Når det brukes riktig, kan det dramatisk forbedre livene og produktiviteten til de som tar den. Imidlertid er dette relativt billig stoffet gir også en "høy" lik som kokain i mange personer, som har ført til omfattende misbruk.

Historie

Ritalin ble opprettet nesten 60 år siden ved hjelp av en kombinasjon av koffein og efedrin. Når stoffet ble testet på lab rotter, ble dyrene roligere og mer fokusert. Stoffet ble opprinnelig introdusert i 1950 som en behandling for hyperaktivitet. Stoffet har fortsatt å være populært for behandling av barn med ADD og ADHD, men det har lenge vært stor uenighet rundt stoffets virkninger på barn og sin fristelse for voksne.

Effekter

Ritalin virker ved å øke nivåene av dopamin i hjernen. Dopamin er et kjemisk stoff som bidrar til hjerneceller kommuniserer med hverandre og med resten av kroppen. Når dopaminnivået stiger, er du i stand til å fokusere bedre, holde seg våken og konsentrere seg lenger på oppgaver. Men når folk som ikke har en klinisk form av hyperaktivitet ta Ritalin, resultatene er mer sånn av kokain. De kan være i stand til å holde seg våken lenger og fokus på studier eller andre småting, men den euforiske følelsen som følger disse fordelene er vanedannende.

Typer

Ritalin er bare ment å tas i en pille form av folk som har fått foreskrevet stoffet av en lege. Men folk som ønsker å få en rask effekt av narkotika eller som prøver å få en tilsvarende høy som for andre legemidler kan ta det på en annen måte. Noen velger å knuse Ritalin piller og sniffer dem, mens andre oppløse dem i vann og injisere dem.

Misforståelse

Mange mennesker liker å ta Ritalin recreationally fordi det er en rådende oppfatningen at fordi Ritalin er et stoff forskrives til barn, er det ikke skadelig. Men å ta Ritalin uten resept og vanligvis over tid fører til avhengighet. Det kan også føre til alvorlige hjerteproblemer, høyt blodtrykk, nervøsitet, søvnløshet, kramper og hjerneslag.

Identifikasjon

Hvis du mistenker at du kan ha et problem med Ritalin misbruk eller at en venn kan lide av denne avhengigheten, er det flere måter å at du kan avgjøre om det er et problem. Hvis du tar stoffet uten medisiner, så du misbruker stoffet. Det er ikke to måter om det, og det er ulovlig for deg å gjøre det. Også, hvis du er foreskrevet stoffet, men tar det i alternative former, som for eksempel å skyte den eller sniffet det, så du misbruker den. Hvis du har problemer med å fokusere i det hele tatt uten Ritalin, så kroppen din allerede kan bli avhengig av det, og du bør søke hjelp umiddelbart.

Advarsel

Ritalin kan være et svært nyttig verktøy for folk som ellers kan ha alvorlige problemer med fokus. Imidlertid er det mange ubehagelige bivirkninger som går sammen med hjelp av dette stoffet i lengre perioder av gangen. Du kan miste evnen til å sovne og forbli sovende, og du kan utvikle alvorlige hjerte-og luftveisproblemer. Ritalin kan også dramatisk øke blodtrykket samt bidra til anoreksi og leverfunksjonsfeil. Alvorlig, langvarig misbruk kan føre til hjerteinfarkt og død.

Hvordan man skal håndtere alkohol misbruk

Alkoholmisbruk ødelegger liv. En alkoholiker klarer å erkjenne og avtale med hans problem kan miste jobben, hans familie og til og med sitt liv. Trinnene er aldri lett, men de er klart definert, og en rekke organisasjoner står klare til å hjelpe deg. Det krever engasjement og vilje til å kjempe for de tingene som betyr noe i livet ditt; i prosessen, kan du oppdage styrker du ikke visste du hadde.

Hvordan man skal håndtere alkohol misbruk

•  Se etter symptomer på alkoholmisbruk i livet ditt. Alkoholmisbruk er forskjellig fra alkoholisme i at du ennå ikke er helt avhengig av drikke, men mange av skiltene er de samme. Du kan finne deg selv å drikke for mye, med en manglende evne til å begrense alkoholforbruket. Du kan drikke i det skjulte og skjule bevis på din drikking fra din ektefelle eller familiemedlemmer. Du kan kreve en overdreven mengde alkohol for å oppnå et nivå av beruselse. Viktigst, kan du oppleve vanskeligheter på jobben eller hjemme på grunn av drikkingen.

To anerkjenne sannheten av situasjonen, og vilje til å søke hjelp. Dette er ofte den vanskeligste delen av å håndtere alkoholmisbruk. Det er lett å forklare eller unnskylde drikking, og vanskelig å innrømme at du har et problem. Men før du gjør det, vil alkoholmisbruk fortsette, sammen med de problemene det skaper.

Be legen din for å anbefale en god behandling program i ditt område. Avhengig av graden av misbruk, kan du ikke kreve bolig behandling; terapi og rådgivning kan være en bedre passform. Men alkoholmisbruk innebærer ofte fysiske endringer i hjernens kjemi, som betyr at du kan ikke bare vil din måte å redusere alkoholforbruket. Behandlingsprogrammer kan adressere noen fysisk avhengighet, og rådgivning og terapi kan hjelpe deg med å utvikle teknikker for å redusere cravings for alkohol.

Utvikle mestringsstrategier for å håndtere alkohol. Når du har sluttet å drikke, er målet ditt å praktisere avholdenhet. En terapeut eller en gruppe som Anonyme Alkoholikere kan lære deg spesifikke taktikk. Utvikling av en hobby eller et tidsfordriv er en god en: noe du liker og som kan fylle plassen i livet ditt tidligere okkupert av alkohol. I tillegg lærer å gjenkjenne "faresoner" der du kan bli fristet til å drikke. En faresonen kan være en tidligere tilholdssted, et sett av omstendigheter eller en bestemt tid på dagen der du brukte til å nyte. Når du identifisere disse faresonene, ta skritt for å styre klar av dem, eller ha en mestringsplan på plass når de ruller rundt.

skille deg fra alle som kan aktivere drikking. Venner som ikke kan respektere din avgjørelse om å slutte eller støtte deg i din innsats vil gjøre mer skade enn godt. Gjør det klart at du ikke kan gå ut å drikke med dem lenger, og fortelle dem til å begrense sitt drikkevann i ditt nærvær hvis det gjør ting vanskeligere for deg. Hvis de ikke kan gjøre det, må du kutte dem ut av livet ditt.

Ta en dag av gangen. Gjenopprette fra alkoholmisbruk er ofte en livslang oppgave, og det vil alltid være øyeblikk når du sliter. Men veien har sin belønning samt sine vanskeligheter. Ikke forvente å få tilbake over natten; bare vet at hvert trinn er et skritt fremover.

Virkninger av Subutex Misbruk

Virkninger av Subutex Misbruk


Subutex er varenavn for buprenorfinhydroklorid, en FDA-godkjent medisiner som brukes i behandling av abstinenssymptomer av avhengighet til opiater som heroin, morfin og oksykodon. Det er foreløpig den eneste alternativ til metadon for både detox og vedlikeholdsbehandling for opiatavhengighet. Stoffet kan være nyttig i å hjelpe en tidligere stoffmisbruker gjenvinne kontroll over hennes liv; Men hvis det brukes feil, kan Subutex være farlig.

Funksjon

Subutex blir vanligvis administrert i de første få dagene av behandling for opiatavvenning, i henhold til FDA. Et annet medikament kalt suboxone (buprenorfin HCl med nalokson) er vanligvis foreskrevet etter den innledende fasen av avvenningsbehandling. Suboxone inneholder et opiat antagonist kalt nalokson, som hindrer brukere fra å oppleve en "høy" eller "rush", bør de prøve å misbruke stoffet ved injeksjon eller innblåsing (sniffet).

Effekter

Subutex, som en syntetisk opioid mer enn 10 ganger mer potent enn morfin, letter opiatavvenning ved å oppta de opiate reseptorer i hjernen. Avhengig av hvor tung den avhengige personen vane var, kan medisiner gi lindring fra tilbaketrekning, eller kan gi en sterk høy. Som metadon, men subutex kan misbrukes av brukere som forsøker å øke effekten.

Hensynet til misbruk

Noen Subutex brukere kan oppløse pille og injisere det, i et forsøk på å oppnå et rush lik som opiat narkotika de tidligere misbrukt. Dette er en farlig praksis, siden Subutex kommer i en pille form. Piller er ment å bli absorbert gjennom fordøyelseskanalen, og inneholder ulike fyllmaterialer ment å bli fordøyd. Når injisert, kan disse filler ingredienser forårsake alvorlig skade på blodårene og kan skape abscesser i mellomrommene mellom årer, noe som kan føre til alvorlig infeksjon, tap av årer og lemmer.

Andre hensyn

En annen fare for misbruk subutex enten ved å injisere, tar mer enn foreskrevet eller kombinere medisiner med benzodiazepiner beroligende midler som Xanax eller Ativan, er overdose. Buprenorfin er en potent syntetisk opioid som kan føre til overdose akkurat som heroin eller morfin. Symptomer på Subutex overdose inkluderer svak puls, drastisk redusert pust, koma og død.

Advarsel

Subutex er kun tilgjengelig gjennom en resept fra lege. Aldri ta Subutex som ikke er foreskrevet til deg, eller dele subutex med andre som ikke er foreskrevet det. Hvis du mistenker at du eller noen andre har overdose på Subutex, ta kontakt med nødetatene umiddelbart.

Langtidseffekter av Ritalin misbruk

Langtidseffekter av Ritalin misbruk


Ritalin (metylfenidat) er oftest foreskrevet for å behandle barn med ADHD og ADD. Det er også brukt til å behandle narkolepsi. Fordi det er et kraftig sentralstimulerende, er det også misbrukt. På gaten, er det ofte kalles kibbles og Bits og ananas. Ritalin utgjør en avhengighet risiko bare når det tas i store mengder. Hvis stoffet blir misbrukt, kan det føre til alvorlige kortsiktige og langsiktige helseproblemer.

Slik fungerer det

Ritalin er en kraftigere stimulans enn koffein, men det er mindre kraftig enn amfetamin. Det fungerer ved å stimulere sentralnervesystemet til økt aktivitet, turtall opp neurotransmitteren dopamin og aktivering av hjernestammen. Det er vanligvis tas oralt, men misbrukere oftest knuse pillene til et pulver, deretter fnyse det som kokain eller injisere det som heroin.

Effekter på hjernen

Det er ikke utført kliniske studier utført på de langsiktige effektene på hjernen til voksne eller barn som bruker trygge doser av Ritalin. Men det har vært nok av studier på effekten av langvarig stimulerende misbruk på hjernen. Studier gjort av National Institute of Mental Health viser at folk som misbruker Ritalin og andre sentralstimulerende midler har større sjanse for å utvikle en psykisk lidelse senere i livet, spesielt en bipolar lidelse som schizofreni. I tillegg kan de lider av spontane hallusinasjoner, følelser av paranoia og nervøsitet.

Effekter på kroppen

Langsiktige bivirkninger fra misbruk av Ritalin inkluderer tap av appetitt som kan føre til underernæring, muskel kramper, bilyder eller hjertestans, feber og hodepine, og utvikling av tvangs vaner, for eksempel nervøs hånd-vred. Kroppen vil bli avhengige av stoffet, noe som gjør det veldig vanskelig å slutte å ta det.

Short-Term bivirkninger

Kortsiktige bivirkninger av å ta store mengder Ritalin vanligvis omfatte manglende evne til å sove eller spise, oppkast, hjertebank, forhøyet blodtrykk, utslett med kløe, smerter i magen, hallusinasjoner, svimmelhet og selv beslag som fører til døden .

Andre effekter

Selv om Ritalin er ikke et ulovlig stoff, avhengighet og misbruk av stoffet kan føre til ulovlige aktiviteter eller til og med bruk av andre, mer potente og selv ulovlige rusmidler. Hvis misbruker Ritalin, er det viktig å se en lege for å utarbeide en plan for å gradvis slutte å ta medisinen, som fullstendig tilbaketrekking kan være farlig.

Effekter av hostemedisin misbruk

Dekstrometorfan (DXM) hostesaft er en av de mest misbrukte over-the-counter narkotika i USA, særlig blant unge mennesker. Hoste medisin misbruk innebærer å ta mye mer enn den foreslåtte dose for å oppleve effekten av DXM rus. Dette kan ha en rekke skadelige effekter både på kort og lang sikt.

Dekstrometorfan (DXM)

Dekstrometorfan (DXM) er den aktive ingrediensen i over-the-counter hoste medisiner som Robitussin eller NyQuil. Det er et antitussive eller hoste, og blir brukt i moderne hoste-siruper på grunn av sin forholdsvis lav forekomst av bivirkninger når det tas i korrekt dose. Den erstattet kodein fosfat, et opiat derivat med potensial for avhengighet. DXM var tilgjengelig over-the-counter på 60-tallet og 70-tallet som Romilar, men ble trukket fra hyllene på grunn av misbruk. Omsider DXM ble en ingrediens i moderne hostesaft.

Effekter

Innenfor anbefalt dose, undertrykker DXM hoste på grunn av luftveissykdom eller miljø irritasjon uten å forårsake interferens med det sentrale nervesystemet. Men ved høye "rekreasjons" doser, DXM fungerer som en dissosiativ, like i effekt til dyret beroligende ketamin. A dissosiative blokkerer signaler i hjernen, som setter brukeren i en drømmeaktig "ut-av-kroppen" tilstand, og kan også forårsake hallusinasjoner. Dissosiative medikamenter kan også påvirke sentralnervesystemet og forårsake en potensielt dødelig reaksjon med sentrale nervesystemet depressiva (alkohol, anti-angst medisiner, smertestillende medikamenter, sovetabletter).

Farene ved misbruk

Misbruk av DXM er farlig, spesielt hvis produktet inneholder dxm er en multi-symptom medikament inneholdende flere aktive ingredienser. Et eksempel er NyQuil, som inneholder acetaminofen, den aktive ingrediensen i Tylenol. Tar nok av et slikt produkt å indusere dissosiative effekter av DXM kan føre til en potensielt dødelig overdose av paracetamol eller lignende smertestillende midler. Også, som nevnt før, kan kombinasjonen av høye doser av DXM med alkohol eller andre beroligende midler resultere i en farlig bremset puls, og tar DXM med amfetamin eller kokain kan føre til en farlig akselerert hjertefrekvens.

Long Term Effekter

DXM kan være vanedannende hvis misbrukt ofte. Langsiktige brukere har også rapportert problemer som spenner fra urinveisproblemer til vanskeligheter som kortsiktig hukommelsestap og mental forvirring og konsentrasjonsvansker. Leverskader kan også skyldes langsiktig bruk.

Behandling

For tilfeldige brukere, er umiddelbar seponering av enhver og alle DXM bruk anbefales. Hvis du eller noen du kjenner har en avhengighet til DXM, er et rehabiliteringsprogram det beste alternativet. Bare fordi DXM er teknisk en juridisk narkotika betyr ikke at det ikke er farlig og potensielt avhengighetsskapende. En DXM problem er ikke forskjellig fra alle andre narkotikaproblem.

Om Teenage Girls som misbruker alkohol

Om Teenage Girls som misbruker alkohol


I 1960, bare 7 prosent av jentene rapporterte om sin første drink etter alder 13. Misbruk av alkohol tenåringsjenter har steget betraktelig siden da. Nå, 25 prosent av jentene oppgir å drikke mellom 10 og 14. anslagsvis 11 millioner unge rapporterer å drikke og "nesten halvparten av de som drikke til overmål," i henhold til American Medical Association. Mens økningen i alkoholbruk av tenåringer er alarmerende, disse tallene er spesielt opptatt av for tenåringsjenter. En studie gjort av US Department of Health and Human Services avslørte jenter begynte å ta igjen gutter med drikking utbruddet og det beløpet som de drakk. Årsakene til dette er mangefasetterte og presentere utfordringer for alle involverte.

Betydning

Ifølge Dr. Kimberley Williams, en klinisk nevropsykolog ved NYU Child Study Center, er unge jenters bruk koblet til deres selvfølelse og sosial status. Alkohol har en effekt som "forbedrer sine følelser av selvtillit, øker sosial komfort og tilbyr følelser av å være seksuelt tiltrekkende." Fordi det er en sosial trend av jenter som har flere mannlige venner, blir sett på som en potensiell seksuell partner har blitt stadig mer attraktive for tenåringsjenter. Jenter med mannlige venner også ønske om å være "en av gutta", som øker sannsynligheten for å drikke, så vel som mengden av alkohol konsumert.

Årsaker

En annen medvirkende faktor til jenter drikker i yngre alder er tidlig pubertet. Gjennomsnittsalderen på puberteten på 1870-tallet for en jente var 17. Nå, jenter så unge som syv år har brystutvikling og menstruasjon. Dette øker sosiale forventninger blant jevnaldrende og bidrar til sosialt press fra eldre aldersgrupper. Jenter kan finne seg selv i sosiale situasjoner som de ennå ikke er i stand til å følelsesmessig håndtere, selv om kroppene deres signalisere noe annet.

Fysiske og sosiale konsekvenser

For gutter og jenter, drikke i tidlig alder øker mottakelighet for avhengighet. Det er konsekvensene for drikking, derimot, som er spesifikke for kjønnene. Kvinner ikke forbrenne alkohol så vel som menn. Kvinner veier mindre enn menn og har mindre vann i kroppen, som etterlater sine indre organer mer sårbare for alkoholens toksisitet enn menn. Dersom disse organene er fortsatt utvikling, som de er i en tenåringsjente, kan effekten på riktig utvikling og vekst bli enorme. Jenter som drikker rapporterer høyere tilfeller av depresjon, angst og andre psykiske problemer.

Lavere kroppsvekt betyr jenter bli full raskere enn sine mannlige kolleger, noe som senker hemninger og svekker dømmekraften, forlater jenter utsatt for dato voldtekt. Sytti prosent av kvinnene rapporterer involvering av alkohol når seksuelle overgrep skjer.

Forebygging

Som en forelder eller verge av en tenåringsjente, har samtaler om narkotika og alkohol tidlig og ofte. Hold deg approachable som forelder. Hvis tenåringer mistenkt sinne vil resultere fra å åpne opp til foreldrene, vil venner være deres kilde til informasjon.

Løsninger

Hvis du er en forelder, gripe alle muligheter for diskusjoner om virkelige hendelser med deg tenåringsdatter. Hvis en venn eller et familiemedlem sliter med avhengighet, diskutere det åpent og ærlig. En støttende, open-minded forelder kan plante frøene av egenomsorg at jenter trenger når du navigerer de vanskelige farvann i ungdomsårene.

Fakta om rusmiddelbruk og misbruk

Rusmiddelbruk og misbruk kan føre til rusmiddelavhengighet. Ifølge forskning utført av The National Institute on Drug Abuse, det naturlige sluttresultatet av fortsatt rusmiddelbruk og misbruk er narkotikamisbruk --- avhengighet er en hjernesykdom som gradvis endrer hjernen til et organ som krever stoffet. Mest rusmisbruk skjer som et merkelig valg gjort av en person som ikke har noen intensjon om å bruke stoffet ofte eller for å bli en rusavhengig. Men når den euforiske og hyggelige effektene av stoffet er erfarne, ønsker personen å ha erfaring igjen.

Som de enkelte tilbake til stoffet gjentatte ganger, blir hjernen mer avhengige av stoffet før stoffet gradvis blir den sterkeste drivkraften bak stoffmisbruker atferd. Selv før den enkelte blir en rusavhengig, mange negative konsekvenser og relasjoner finnes for brukeren direkte og indirekte relatert til hans eller hennes rusmiddelbruk.

Kostnad

Ifølge The National Institute on Drug Abuse (NIDA), de økonomiske kostnadene av rusmisbruk i USA alene ble anslått til en svimlende $ 97.7 milliarder i år 1992; forskere og økonomer mener den har økt for hvert år siden 1975 Rus og avhengighetsskapende sykdom har store konsekvenser på helse-omsorg, sysselsetting, rettssystemet og på livene til personer som er personlig berørt av problemet.

Høyrisikoatferd

Rusmiddelmisbrukere engasjere seg i høy risiko seksuell atferd, ifølge NIDA. Senket hemninger knyttet til rusmiddelbruk og misbruk forårsake narkotikabrukere til å engasjere seg i seksuell atferd med folk som de kjenner mindre godt og gjøre det oftere. Ifølge forskning rapportert av The National Institute on Drug Abuse, er intravenøs bruk av narkotika, enten direkte eller indirekte relatert til 36 prosent av alle tilfeller av AIDS i USA. Rus er også korrelert til praktisk talt alle seksuelt overførbare sykdommer i USA, ifølge NIDA.
Alkohol og narkotikabruk og misbruk antas å være den viktigste årsaken til dødsulykker og uførhet på grunn av vold, selvmord, drukning og bil ulykker, ifølge health.com, en on-line kilde arbeider med tenåringer som misbruker alkohol og narkotika. Tenåringer og voksne som bruk og misbruk av stoffer er mer sannsynlig å engasjere seg i destruktive og høyrisikoatferd.

Motivasjon

Rusmiddelmisbrukere er ikke alltid utgangspunktet motivert av nysgjerrighet eller et ønske om å føle euforisk. Mange rusmisbrukere begynne å bruke medisiner foreskrevet av sin lege i et forsøk på å takle fysisk smerte eller annet behandle sykdom, uten en forståelse for at folk kan bli avhengige av reseptbelagte legemidler, selv når de er under en lege omsorg. Som er sant av den nysgjerrige rusmiddelmisbrukeren, er folk som bruker reseptbelagte legemidler også utsatt for de positive opplevelser produsert av stoffet, og kan bli følelsesmessig og fysisk avhengige av medisiner foreskrevet av sin lege. Avhengighet kan og forekommer på tross av gode motiver til godt betydning og ansvarlige lovlydige borgere.

Lovlige rusmidler

Noen lovlige rusmidler er like avhengighetsskapende som ulovlige rusmidler, og i noen tilfeller, vanskeligere å slutte å misbruke. Alkohol og nikotin er eksempler på lovlige rusmidler som har avhengighetsskapende potensial. Koffein er også en juridisk stoff som ofte misbrukt til en destruktiv bruksnivå. Noen brukere av lovlige rusmidler føler at narkotika er vanskeligere å slutte å bruke, fordi de anses som ufarlige eller assosiert med brukerne offentlige, samt private liv. For eksempel, ingen kunne bruke kokain eller heroin mens du står bak sin arbeidsplass bygning med andre kolleger, men sigaretter er ofte røkt under slike forhold. Alkohol regnes som sosialt akseptabelt av de fleste amerikanere og serveres på mange sosiale sammenkomster. Koffein er på mange alkoholfrie drikkevarer og mat.

Narkotika av misbruk

Narkotika alminnelig misbrukte inkluderer sentrale nervesystemet depressiva, sentralstimulerende midler, psykedeliske stoffer og steroider. Sentralnervesystemet depressiva inkluderer alkohol, de fleste reseptbelagte legemidler og gate stoffer som heroin. De forårsaker tregere bevegelser, tilbakestående motoriske ferdigheter og utydelig tale da tatt til overmål. Stimulerende stoffer forårsake ekstrem hyperaktivitet, deretter lange perioder med søvn og lite energi, som brukeren blir fysisk utmattet fra hans eller hennes bruk av sentralstimulerende stoff. Psykedeliske stoffer inkluderer LSD-25, blotter syre og noen medikamentkombinasjoner som inkluderer klubben narkotika, som ecstasy. Disse stoffene lage fargerike effekter, noen hallusinasjoner og kan skape vrangforestillinger når det tas. Steroider er oftest brukt av idrettsutøvere, som forsøker å bygge muskelmasse, eller Excel på noen sportsbegivenhet. Stoffet er forbudt av sports tjenestemenn, men fortsetter å bli brukt av idrettsutøvere fordi de er vanskelige å oppdage gjennom nåværende medikament skjermen metoder.

Hvorfor folk misbruk stoffer?

Hvorfor folk misbruk stoffer?


Medikamentene blir misbrukt av en rekke grunner. Folk kan i utgangspunktet bruke narkotika på grunn av nysgjerrighet, men oppdage effekter og utvikle en preferanse. Samlet mennesker kan bruke og misbruk stoffer for å unngå kjedsomhet, for å øke selvtilliten, eller for en rekke andre grunner.

Alkohol

Alkohol er ofte brukt til å redusere hemming; når de brukes til overmål, kan det være en metode for å håndtere stress av sosiale situasjoner.

Reseptbelagte legemidler

En person tar reseptbelagte legemidler først og fremst for de hyggelige effekter av medisinen, heller da den opprinnelige grunnen til at de var foreskrevet; flukt fra stress eller utilsiktet avhengighet er to andre muligheter.

Sentralnervesystemet, Resept og gaten narkotika

Sentralnervesystemet er vanligvis brukt for å redusere angst, lavere hemninger, og å oppleve en generell følelse av velvære. Når avhengighet oppstår, er legemidler som brukes bare for å føle seg normal og unngå smerte og sykdom.

Sentralstimulerende

Sentralstimulerende midler er brukt til å skaffe ekstra energi, økt mental årvåkenhet, for raskt vekttap, og for å øke selvtilliten. Når avhengige, blir de tatt for å kompensere for den ytterste depresjon og mangel på energi som kommer fra tilbaketrekning.

Cannabinoider

Cannabinoider, som marihuana og hasj, blir brukt til å slappe av og få en mild euforisk påvirke.

Anabole steroider

Anabole steroider brukes av utøvere som konkurrerer for å øke muskelmasse og styrke fysisk ytelse. Noen idrettsutøvere bruker steroider for å få en fysisk fordel under konkurranseidrett.

Effektene av Ritalin Misbruk

Ifølge aHealthyMe.com, når det tas som anvist, er Ritalin sikker og ikke produserer en "høy" følelse. Når tatt i høyere doser enn foreskrevet, eller av en person uten attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) er misbruk. Misbruk kan føre til toleranse og avhengighet. For de uten ADHD, tar Ritalin kan skape en høy ligner inntak av kokain. Denne forlokkende faktoren kan føre til en farlig vei med konstant Ritalin misbruk og et overveldende antall bivirkninger.

Statistikk

Sanne forekomster av misbruk er ikke kjent, men det er tegn på en voksende trend. I 2005, ifølge aHealthyMe.com har reseptbelagte stoffet misbruk av tenåringer tredoblet de siste 10 årene. Videre 4 prosent av åttendeklassinger og 8 prosent av tiendeklassinger oppga at de brukte Ritalin uten resept.

Øyeblikkelige effekter

Misbruk av Ritalin manifesterer umiddelbart inn agitasjon, utslett, nervøsitet, søvnløshet, tap av matlyst, hodepine, skjelvinger, økt mental skarphet og hypertensjon. Psykiatriske bivirkninger har også blitt opplevd. Disse pleier å være mye mer alvorlig og inkluderer hallusinasjoner og paranoia.

Long Term Effekter

Den mest ødeleggende effekten av Ritalin misbruk er avhengighet. Blant de andre farlige langtidseffekter er underernæring, kramper, rykninger, uregelmessig hjerterytme, vrangforestillinger og mauring (dvs. følelse av ormer krype under huden).

Behandling

Medisinsk intervensjon er avgjørende for vellykket behandling av Ritalin misbruk. Plutselig seponering av Ritalin kan ha betydelige bivirkninger. En lege må overvåke fremdriften som pasient er flatet ut Ritalin. Medisinsk behandling må være tilgjengelig for dem som opplever abstinenssymptomer. Støttegrupper og atferdsterapi er også tilgjengelig.

Advarsel

Aldri ta en medisin som ikke er foreskrevet til deg av en lisensiert lege. Ritalin er et sentralstimulerende, og misbruk kan ha alvorlige konsekvenser. Hvis du tar Ritalin og opplever bivirkninger, se en lege umiddelbart. Hvis du legger merke til følelser av depresjon eller ekstrem utmattelse etter seponering av Ritalin, kontakt lege.

Bivirkninger av Percocet misbruk

Bivirkninger av Percocet misbruk


For å lindre smerter etter operasjonen, eller redusere den ekstreme ubehag forbundet med leddgikt, ledd-og ryggsmerter, kan en lege foreskrive percocet. Og selv om forskrivning av percocet har blitt vanlig praksis, mange pasienter er overrasket over å høre at percocet er en kontrollert substans. Men hva kan være enda mer alarmerende er det faktum at en percocet avhengighet kan begynne innen så lite som tre uker for å ta stoffet. Faktisk MyAddiction.com rapporterer at over tid en vanlig bivirkning av Percocet misbruk er den overveldende følelsen av at medikamentet må bli tatt for å føle "normal".

Identifikasjon

Percocet er et medikament som regnes som en "timeplan II" narkotika, og er bare tilgjengelig på resept. Ifølge AddictionSearch.com, er percocet svært vanedannende; inneholdende en kombinasjon av paracetamol og oksykodon. Oksykodon er et narkotisk analgetikum og stimulerende, og acetominofen er en smertestillende. Percocet inneholder også en liten mengde av opium som er avledet fra valmueplanter.

Euphoria

Pasienter som først begynner å ta percocet opplever ofte en slags "eufori" som erstatter deres smerte med kunstige følelser av velvære. Som kroppen begynner å bygge opp en toleranse for stoffet, jakten på den euforiske "high" blir mer og mer vanskelig å oppnå. Recovery Tilkoblings forklarer at en bivirkning av Percocet misbruk er en voksende emosjonelle og fysiske behov for medikamentet. Ofte er det en merkbar økning i mengden av Percocet inntatt, så vel som en økning av hvor ofte det er tatt i løpet av dagen.

Døsighet

Pasienter som misbruker percocet vil ofte vise tegn til uvanlig tretthet som kan begynne å forstyrre daglige aktiviteter. Som daglig dose på Percocet øker, blir hvile en nødvendighet på grunn av sin narkotiske egenskaper. Som avhengighet utvikler seg, kan overgriperen også begynne å vise daglige tegn på legemiddelindusert "sløvhet". Fortsatt økning kan potensielt føre til koma.

Endringer i atferd

Atferdsendringer spille en viktig rolle i percocet avhengighet. Suget av percocet er slik en ond bivirkning at overgriperen faktisk vil bli opptatt til det punktet av besettelse når det gjelder å prøve å finne ut hvordan de skal tilegne seg mer av stoffet når gjeldende resept går ut. Ifølge Percocetaddiction.net begynner percocet overgriperen ofte til hyppige annen lege kontorer for å få nye resepter. Han kan også besøke den lokale legevakten for flere resepter også.

Uttak

Når percocet blir misbrukt, blir tilbaketrekning en bivirkning som kan oppstå i løpet av 2-til 4-timer etter seponering av medisinen. Drugstrategies.org avslører at abstinens effekter av percocet kan bli så overveldende at pasienter ofte søke ut ulovlige midler for å få tak i stoffet bare for å stoppe symptomene. Det er ikke uvanlig for ekstrem kvalme, oppkast, svimmelhet og tåkesyn å oppstå under oppsigelsesperioden.