Digidexo.com

Hva er L-lysin & canker sår?

De som lider av canker sår vet at det ikke er nok gode løsninger tilgjengelig for disse små, smertefulle sår som dannes i munnen. L-lysin er en felles hjem middel som leger kan anbefale. Den har en viss suksess i behandling canker sår.

Canker sår

Noen ganger kalt aphthous sår eller sår, canker sår er grunne, hvite lesjoner som dannes i munnen. De mest typisk til stede som enkle sår, men kan dukke opp i smertefulle klynger.

L-lysin

L-lysin er en essensiell aminosyre som kroppen bruker å skape sunne vev, absorberer kalsium, støtte immunsystemet og mange andre funksjoner.

Kilder av L-lysin

Små mengder av L-lysin er tilstede i mange vanlige matvarer. Den er også tilgjengelig som en over-the-counter supplement. Legemet disponerer overskuddet av L-lysin ved ekskrementer, slik at det ikke er mulig å ta for mye av denne aminosyre.

L-lysin og canker sår

Fordi L-lysin fremmer sunn vev funksjon det kan ha en gunstig effekt på canker såre utbrudd. L-lysin forbedrer også immunforsvaret og andre kroppsfunksjoner, redusere stress, noe som kan føre til færre canker sår.

Medisinske bevis

Det er få medisinske studier som støtter L-lysin som å ha et teppe effekt på canker sår, men det er nok bevis til å foreslå det kan bidra som en del av en større omsorg diett.

The Bottom Line

Hvis du lider av hyppige canker sår en L-lysin supplement er verdt et forsøk. Som vil alle medisiner og kosttilskudd, er det viktig å snakke med legen din først, spesielt hvis du lider av lever-eller nyresykdom.