Digidexo.com

vaskulær syste

Om Vaskulær Fotproblemer

Perifer vaskulær (relatert til fartøy eller kanaler som transporterer blod, lymfe eller saft) sykdom refererer til en gruppe av bekymringer som kan resultere i sirkulasjons komplikasjoner som påvirker bein og føtter. Arthrosclerosis er en gradvis fortykkelse og herding av blodårene. Arterier fører blod fra hjertet til resten av kroppen. Blodet bringer med seg oksygen og andre elementer som trengs for generell helse og reparasjon. Blodkar av alle størrelser som kan bli skadet av denne, og blir referert til som sådan: makro vaskulær sykdom når store blodceller, mens mikro-vaskulær sykdom påvirker små.

Årsaker

Diabetes er den ledende årsaken til vaskulære fotproblemer fordi det påvirker blodsirkulasjonen. Høyt kolesterol eller blodtrykk, røyking og inaktivitet kan føre til disse problemene også.

Symptomer

Symptomer på berørte sirkulasjon kan være nummenhet i foten eller tærne, hud breakdowns (hvor helbredelse av sår og infeksjoner er hindret) og claudicatio, en murrende smerte leggmuskelen. Altered farge og temperatur av huden kan være en indikator hvis den blir kald, blek eller misfarget.

Assesment

Hvis noen av disse symptomene oppstår, skal en medisinsk faglig forberede en full vurdering og forklare risikoen forbundet med dårlig sirkulasjon. En måling er kjent som Ankel-Brakial indeksen er utført med et Doppler-maskin for å måle blodtrykket i ankel for å evaluere den mot blodtrykket hos armen. Dette vil avgjøre om foten er lider av mangel på blod. Fremtidige møter for å revurdere bør planlegges.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger, avhengig av alvorlighetsgraden av sirkulasjons problemet. Alle pasienter som lider av perifer vaskulær sykdom bør treffe tiltak for å redusere risikoen forårsaket av inaktivitet og røyking og forsøke å redusere sitt blodtrykk og kolesterol. Riktig fottøy som er godt utstyrt og unngår pressområdene kan hindre ytterligere traumer. Fagfolk bør sjekkes for regelmessig vedlikehold, for eksempel kutte tåneglene, og i forekomsten av liktorn eller hard hud. Dette er fordi noen mindre ulykker kan bli store de og ubehandlede calluses kan skade huden og invitere sår som ikke kan leges. For de med diabetes, bør blodsukkernivået kontrolleres. Platehemmere og antikoagulantia er stoffer som kan være foreskrevet for å avverge blodpropp

Kirurgisk behandling

Hvis skaden er mer alvorlig, er angioplastikk et alternativ. Angioplastikk reparasjoner blodkar ved hjelp av en ballong-tipset kateter for å rense eller erstatte ødelagte fartøy deler med en protese eller personen s tissue. Vascular surgeons can bypass a blocked artery with a vein from another part of the patient s tissue. Vascular surgeons can bypass a blocked artery with a vein from another part of the patient s vene.

Tegn og symptomer på vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom pleide å bli kalt "åreforkalkning." I dag er det som kalles aterosklerose. Denne forstyrrelsen er forårsaket av innskudd av fet plakk langs det indre av arteriene og venene i kroppen. Vaskulær sykdom kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert hjerte, hjerne, ben. Vaskulær sykdom er svært alvorlig og kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Pasienter med vaskulær sykdom er ofte behandlet med en kombinasjon av medikamenter, endring av diett og mosjon.

Kardiovaskulære (hjerte)

Ifølge NetDoctor, tillater en liten mengde av vaskulær plakk ikke vanligvis forårsake noen symptomer i hjertet. Hjerte-og karsykdommer er oftere oppdaget når en person opplever mild brystsmerter når de trener. Dette kalles angina. Et annet symptom er en fullstendig blokkering av et hjerte blodåre og muskel rundt blokkeringen dør. Ofte fører dette til et hjerteinfarkt.

Perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en vaskulær sykdom der arteriene og venene i bena har utviklet plakk blokkeringer. Ifølge NetDoctor, symptomer på PAD inkluderer kramper i bena ved anstrengelse. Smerten forsvinner vanligvis etter hvile bena. Imidlertid kan avansert PAD resultere i konstant smerte. I tillegg kan bena utvikle magesår eller sår, og forlates uten tilsyn, de sår kan bli infisert og angrepet av koldbrann.

Cerebrovaskulær sykdom (Brain)

Ifølge University Health System, San Antonio, når det er blokkeringer i hjernen forårsaket av oppbygging av plakk, kan resultatene være hjerneslag, liten mini-slag og synsproblemer. Som plakk vokser og blir en blokkering, kan en person med denne tilstanden opplever tale tap, svakhet i bena eller armene eller lammelser. I mange tilfeller, når en lege lytter til årer som fører til hjernen, kan de hører unormalt i pulser.

Forebygging

Behandling for vaskulær sykdom i stor grad faller på å opprettholde eller starte en sunn livsstil og vaner. Disse inkluderer trening og spise en diett høy i frukt og grønnsaker og unngå rødt kjøtt, h inneholder mye fett, og velger i stedet fisk og fjærfe kjøtt. Ifølge NetDoctor, røyking er en av de høyeste risikofaktorer for å utvikle vaskulær sykdom, så slutte å røyke (eller ikke starter i første omgang) er en primær faktor i å forebygge vaskulær sykdom fra utviklingsland.

Behandling

Ifølge University Health System, San Antonio, er det mange behandlingsmetoder tilgjengelig for personer med vaskulær sykdom. Behandlinger kan variere fra å anbefale endringer i kostholdet og øke eller begynnelsen øvelse til moderat invasive behandlinger som å plassere en vaskulær stent for å åpne en blokkert arterie eller vene. I alvorlige tilfeller kan en kirurgisk bypass være nødvendig å ta opp blokkerte arterier, spesielt i hjertet. Medisinering kan også være foreskrevet å hjelpe blodsirkulasjonen lettere, og for å redusere oppbygging av plakk på arterie og vene vegger.

Hva er vaskulære katetre?

En pasient kan ha et vaskulært kateter for å tillate helsepersonell enkel tilgang til pasientens blodstrøm uten gjentatte nålestikk. Et vaskulært kateter er en tynn lang plastslange settes inn i en stor vene.

Bruksområder

Ifølge Radiologi Info nettstedet, leger bruker en vaskulær kateter for å administrere gjentatte intravenøse feedings, narkotika eller blodoverføringer til kronisk syke pasienter. Pasienter kan få nyre dialyse eller har gjentatt blod trekker gjennom en vaskulær kateter.

Kateter Typer

En periferisk innsatt sentralt kateter settes inn i en pasients arm venen, og kobles til en stor vene i nærheten av hjertet. Tunell katetre har mansjetter som stimulerer veksten av vevet rundt røret og holde kateteret på en sikrere på plass enn en ikke-tunnel kateter.

Kateterinnleggelse

En lege setter et vaskulært kateter inn i en pasients kropp ved hjelp av kirurgiske snitt, mens pasienten mottar en intravenøs sedativ. En pasient kan være nødvendig å begrense aktivitet og bevare områdene rundt kateteret som snittet nettsteder helbrede.

Risiko

Pasienter med vaskulær kateter kan utvikle blodkarskader, blødninger eller blåmerker på innsnitt området og en infeksjon.

Begrensninger

Pasienter med svake og fattige blodkar kan ikke ha hensiktsmessig sterke årer for langsiktig bruk av et kateter. Leger må kanskje erstatte katetre etter lang tids bruk på grunn av en begrenset levetid på rør og andre materialer.

Høy ANA Titer & vaskulær sykdom

Høy ANA Titer & vaskulær sykdom


Kollagen karsykdommer påvirke strukturen i bindevev og bein i menneskekroppen. Den ANA blodprøve, også kjent som den antinukleære antistoff-testen, måler mengden av unormale antistoffer i blodet. Disse antistoffene angriper friskt vev og føre dem til å bli skadet. Noen med en kollagen vaskulær sykdom kan ha en forhøyet ANA-titer.

Kollagen karsykdommer

Flere kollagen vaskulære sykdommer kan føre til en høy ANA titer. Disse sykdommene inkluderer systemisk lupus erythematosus (SLE), revmatoid artritt, dermatomyositt, polyarteritis nodosa og sklerodermi. Kollagen vaskulære sykdommer kan føre til leddbetennelse, feber, svakhet og autoimmun hemolytisk anemi. Nyu Langone Medical Center definerer autoimmun hemolytisk anemi som en tilstand der de røde blodcellene blir angrepet av immunsystemet. Dette fører til de røde cellene til å bryte ned og gå i oppløsning. Trøtthet er også et symptom på noen kollagen vaskulære sykdommer.

ANA Test

Den ANA blodprøve blir brukt som et verktøy for screening autoimmune sykdommer. Under testen blir en blodprøve tatt fra et av årer. Prøven blir analysert for å bestemme antall antinukleære antistoffer er tilstede. ANA titer er konsentrasjonen av antinukleære antistoffer, som kan forekomme i flere mønstre. Oversikts mønstre er forbundet med lupus erythematosus. Den flekkete mønster er assosiert med kollagen vaskulær sykdommer som sklerodermi, revmatoid artritt, lupus og polymyositt. Nukleolære mønstre er knyttet til polymyositt og sklerodermi. Den diffuse mønsteret er oftest assosiert med lupus og blandet bindevevssykdom.

Testing Problems

ANA titer ikke er en absolutt indikasjon på at en autoimmun sykdom er til stede. Personer med negative ANA tester kan ha kollagen vaskulære sykdommer. De med en forhøyet ANA titer kan ikke ha kollagen vaskulære sykdommer og andre autoimmune sykdommer. Et annet problem med ANA testing er at en positiv ANA kan skje før noen utvikler tegn eller symptomer på en autoimmun lidelse. Dette betyr at pasienten og legen må samarbeide for å bestemme betydningen av positivt resultat. Som mennesker alder, falske positive ANA tester blitt mer vanlig, noe som reduserer nytten av denne test når det brukes i eldre mennesker.

Komplementær Testing

Den ANA blodprøve blir brukt i kombinasjon med andre laboratorieprøver og radiologiske undersøkelser for å bestemme om en autoimmun sykdom er til stede. En grundig fysisk undersøkelse og medisinsk historie kan hjelpe en lege avgjøre om en pasientens symptomer kan være forårsaket av en autoimmun lidelse. Blodprøver kan utføres for å bestemme konsentrasjonen av autoantistoffer i blodet. Vevsskade forårsaket av autoimmune sykdommer kan også bli detektert ved noen blodprøver. Imaging studier kan oppdage endringer i organer, ledd og bein. Vevsforandringer kan også bli detektert ved bruk av en biopsi.

Falske resultater

Falske positive ANA-resultater kan være forårsaket av flere faktorer. The American Association of Clinical Chemistry rapporterer at 3 til 5 prosent av kaukasiske folk har en positiv ANA resultat, selv når en kollagen vaskulær sykdom er ikke til stede. Hos menn og kvinner over 65 år, stiger dette til 10 til 37 prosent. Enkelte medikamenter kan også forårsake symptomer på lupus, som er kjent som legemiddel-indusert lupus. Disse stoffene omfatter prokainamid, hydralazin, isoniazid og legemidler som brukes til å forebygge anfall. Når disse stoffene er stoppet, lupus symptomene vanligvis forsvinne.

Effekten av røyking på vaskulær sykdom

Røyking kan forårsake og forverre mange typer vaskulær sykdom. Det kan bli harde blodårer, begrense skikkelig blodtilførselen til bena og forårsake farlige aneurismer og perifer karsykdom. Hvis du er bekymret for din karsystemet, snakk med legen din om fordelene ved å opphøre din nikotin vane.

Hva er vaskulær sykdom?

Ifølge Cleveland Clinic, er vaskulær sykdom enhver tilstand som påvirker sirkulasjons-systemet. Dette systemet fører blod til og fra hjertet ditt ved hjelp av et system av arterier og vener.

Røyking og arteriene

Langtidsrøykere er sannsynlig å ha tilstoppede arterier. Røyking skader arterieveggene og fører til at blodårene til å stramme opp, ifølge American Council on Science and Health. Denne innstramming av arteriene, kjent som arthrosclerosis, setter røyker på et høyere risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Røyking og lemmer

Ifølge Society of intervensjonsradiologi, røyking også van forårsake skade på lemmer ved å redusere skikkelig blodtilførselen til området. Arteriene i ben kan være tilstoppet av effektene av røyking, og beinmuskulaturen kan ikke få tilstrekkelig blodtilførsel. Dette er en smertefull tilstand og kan føre til lem amputasjon hvis blodtilførselen problemer som ikke er adressert.

Røyking og perifer karsykdom

Perifer karsykdom er en lidelse som påvirker blodårene utenom hjertet og hjernen. Pasienter med denne lidelsen har en høyere risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt. Ifølge American Heart Association, røykere har en "særlig sterk" risiko for å utvikle denne lidelsen.

Røyking og Aneurismer

En studie publisert i Journal of Nevrokirurgi fant også at røyking kan ha en farlig effekt på aneurismer. Røykerne var mer sannsynlig å utvikle aneurismer enn ikke-røykere, og disse aneurismer var mer sannsynlig til å sprekke. Når disse forstørrede blodkar kan briste, kan indre blødninger forekomme. Denne blødningen kan være dødelig.

Snakk med legen din

Hvis du har vaskulær sykdom og er bekymret for røykingens effekt på din lidelse, bør du snakke med legen din. Han vil være i stand til å utdanne deg på farene ved røyking og hjelpe deg å tenke ut en strategi for å slutte. Han kan være i stand til å foreskrive en medisin som vil bidra til å kontrollere din cravings for nikotin, eller anbefale ting som nikotintyggegummi for å hjelpe deg å slutte.

Hva er årsaken til koronar vaskulær sykdom?

Ifølge American Academy of Family Physicians, er vaskulær sykdom en samlebetegnelse bruker for en gruppe av problemer som påvirker blodårene. Koronar vaskulær sykdom er forbundet med dysfunksjoner relatert til blodtilførselen til hjertet. Koronar hjertesykdom oppstår når blodårene som forsyner hjertemuskelen blir smalere ved fettavleiringer (aterosklerose). The Mayo Clinic sier begrepet "hjertesykdom" er ofte brukt i referanse til hjerte disease.There er en rekke faktorer som kan øke risikoen for koronar vaskulær sykdom.

Aterosklerose

Ternen hjerte-og karsykdommer er ofte brukt for å referere til skade på hjertet eller blodårer av aterosklerose, som er en opphoping av fatty plakk i blodårene dine. Aterosklerose er den mest utbredte årsaken til kardiovaskulær sykdom.

Åreforkalkning er ofte forårsaket av røyking, fedme, en diett mangler i næringsrik mat og en utilstrekkelig mengde mosjon.

Høy Kolesterol

The American Heart Association (AHA) sier en av de viktigste risikofaktorene forbundet med koronar vaskulær sykdom er høyt kolesterol. AHA sier noen med total kolesterol på 300 mg / dl er mer utsatt for koronar vaskulær sykdom enn en person med total kolesterol på 245 mg / dl, til tross for at en hvilken som helst tall som overstiger 240 er å betrakte som høy-risiko.

Andre Modifiser Risks

Hvis du røyker, prøv å slutte. AHA sier røykere er opptil fire ganger mer sannsynlig enn ikke-røykere for å utvikle koronar hjertesykdom Eksponering for passiv røyking øker en nonsmoker risiko for hjertesykdom.

Høyt blodtrykk tvinger hjertet til å jobbe hardere og som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Overdreven alkoholbruk kan føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesvikt og hjerneslag.

Diabetes øker risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer.

Faste Risiko

AHA sier folk flest (83 prosent) som dør av koronar hjertesykdom er minst 65 år gammel. Menn er mer utsatt for hjerteinfarkt enn kvinner er. Hvis en eller begge av foreldrene dine lidd av hjerteproblemer, er du på en økt risiko for å utvikle koronar vaskulær sykdom.

Behandling

Behandlingstilbud tilgjengelig for koronar vaskulær sykdom avhenger av alvorlighetsgraden av din tilstand. Legen din vil mest sannsynlig anbefale livsstilsendringer som kan inkludere å spise en lav-fett, lav-natrium diett, inkludert massevis av grønnsaker, og få minst 30 minutter med trening minst fem dager per uke.

Legen kan også foreskrive medisiner for å senke blodtrykket, for eksempel diuretika, angiotensin-konvertering enzym (ACE)-hemmere eller betablokkere.

I mer alvorlige tilfeller av koronar vaskulær sykdom, kirurgi (koronar angioplastikk) fjerne blokkeringer i ditt hjerte kan være nødvendig.

Koronar vaskulær sykdom Vs. Koronarsykdom

Det finnes en rekke typer av koronar sykdom. Husk at koronararteriene leverer blod til hjertemuskelen. Koronar fartøy (som i koronar vaskulær sykdom) er et mer generelt begrep som kan referere til noen av koronar fartøy som frakter blod (inkludert arterier, kapillærer, etc.).

Årsaker til koronar vaskulær sykdom

Disse kan variere, men blant de vanligste er kosthold og livsstil. Faktorer som høy natrium og fett dietter, røyking og mangel på mosjon kan øke risikoen og forekomst av koronar vaskulær sykdom.

Årsaker til koronarsykdom

De faktorer som bidrar innledningsvis ofte er de samme som de som forårsaker koronar vaskulær sykdom. Koronarsykdom ofte setter inn etter koronar vaskulær sykdom. Sin direkte årsak er ofte en fortykkelse av veggene i blodårene og en oppbygging av plakk, eller blokkering i arteriene.

Store effekter og risiko forbundet med koronar vaskulær sykdom

Blant de mest ødeleggende problemer er slag, som stopper blodstrømmen til en del av hjernen. De kan resultere i redusert eller tapsfunksjon og minne, og muligens død.

Store effekter og risiko forbundet med koronarsykdom

Som blodtilførselen til hjertemuskelen reduserer, har muskel problemer med å fungere, øker risikoen for hjerteinfarkt. Hjerteinfarkt kan resultere i alvorlig skade på andre deler av kroppen, inkludert hjernen og hjertet. De kan også, føre til døden.

Forebygging av koronar sykdom

De mest effektive måter å forbedre din generelle helse er å slutte å røyke. I tillegg kan en sunn diett lav i natrium og fett har betydelige fordeler. Siste, kan regelmessig mosjon bidra til å forbedre din helse og reparere kroppen din.

Hva er koronar vaskulær sykdom?

Koronar vaskulær sykdom refererer til en åreforkalkning i blodårene som fører blod til hjertet. Det er mer typisk kalt koronarsykdom og inkludert under mer omfattende kategorien av hjerte-og karsykdommer.

Betydning

Verdens helseorganisasjon anslår at hjerte-og karsykdommer (CVD), hovedsakelig hjerteinfarkt og hjerneslag, hevder 17 millioner liv over hele verden årlig.

Misforståelse

"Hjertesykdom" og "koronarsykdom" blir noen ganger brukt om hverandre når de beskriver koronar vaskulær sykdom. Men ifølge Mayo Clinic, omfatter hjertesykdom separate saker som genetiske hjertefeil og rytmiske problemer.

Identifikasjon

Koronar vaskulær sykdom er forårsaket av aterosklerose, eller plakk, en samling av fettstoffer som klamrer seg til det indre av arteriene som fører til hjertet, hjernen og ekstremiteter. Denne blokkeringen fører ofte til hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Effekter

Oksygen-bærer blod, viktig for sunn funksjon av forskjellige områder av kroppen, er blokkert. Dette er referert til som karotid arteriesykdom når blokkering inntreffer i halsen; koronar arteriell sykdom når det påvirker hjertet; og perifer arteriell sykdom når armer, bekkenet eller beina er hindret.

Risikofaktorer

"CVD risikofaktorer som kan forebygges eller behandles inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt, fysisk inaktivitet, røyking, diabetes, høyt alkoholforbruk, ulovlig narkotikabruk og stress,» sier The Cardiovascular Disease Foundation.

Aterosklerotisk koronar vaskulær sykdom

I 2008, 26,6 millioner ikke-institusjonaliserte amerikanere døde av hjertesykdom, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Den vanligste typen av hjertesykdommer i USA er artherosclerotic koronar vaskulær sykdom, eller koronarsykdom, melder det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Identifikasjon

Koronar vaskulær sykdom oppstår når fett og andre stoffer som kalles plakk bygge opp i blodårene. Disse plaketter forårsake artherosclerosis eller herding av arteriene dine, som begrenser blodstrømmen.

Årsaker

Familiens historie spiller en rolle i artherosclerotic koronar vaskulær sykdom. I tillegg, røyking, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og stråling mot brystet ditt for kreftbehandling også bidra til denne sykdommen.

Symptomer

Symptomer på artherosclerotic koronar vaskulær sykdom inkluderer brystsmerter og kortpustethet. Begge symptomer er mest vanlig i tider med anstrengelse eller stress.

Risiko

Artherosclerotic koronar vaskulær sykdom har potensial til å forårsake hjerteinfarkt, hjertesvikt og arytmi.

Behandling

Å miste vekt, slutte å røyke, spise et sunt kosthold, og regelmessig mosjon er alle viktige deler av behandling for denne sykdommen. I tillegg, leger foreskrive medisiner som aspirin, betablokkere, og kolesterolmedisiner. De kan også utføre kirurgiske prosedyrer for å bedre blodtilførselen til hjertet ditt.

Plant stanols vs Steroler i vaskulær helse

Plant stanols vs Steroler i vaskulær helse


For noen arbeider med hjerte-relaterte problemer, som trenger å forbedre vaskulær helse, noe som gjør øvelsen en del av dagliglivet og man følger en sunn diett kan være gunstig. Plantesteroler og stanols kan være en del av at sunt kosthold.

Definisjon

Plantesteroler og stanols, også kalt fytosteroler, er funnet i plantemembraner og er strukturelt ligner på kolesterol og dermed konkurrere om absorpsjon i fordøyelsessystemet. Dette blokkerer opptaket av kolesterol. Kolesterol buildup i karsystemet kan forårsake en rekke helseproblemer.

Steroler vs stanols

Kliniske studier som sammenlignet enten plant eller stanols vise seg mer effektive for å redusere LDL-kolesterolnivåer viser en er ikke mer effektive enn de andre når det inntas som en del av en lav-fett diett. Verken en påvirker kolesterolnivået eller HDL, eller "gode" kolesterolet, bare total og LDL kolesterol.

Kilder

Fytosteroler kan finnes i mat kilder som hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter og vegetabilsk olje. Siden disse matvarene vanligvis ikke inneholder nok fytosteroler til lavere kolesterol, noen produsenter befeste sine matvarer. Noen forsterkede matvarer inneholder visse merker av margarin, ost, brød og melk. Disse produktene er som regel merket som blir befestet.

Hva er behandlingen for Vaskulær hodepine?

Hva er behandlingen for Vaskulær hodepine?


Vaskulær hodepine oppstår når hjernen karsystemet, eller blodårer, fungere unormalt. De vanligste typene av vaskulær hodepine er migrene, cluster hodepine, høyt blodtrykk hodepine og giftige hodepine. Vaskulær hodepine kan behandles på flere ulike måter.

Medisiner

Aspirin, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og foreskrevet Triptan medisiner er vanligvis brukes til å avlaste vaskulær hodepine smerte. Kalsiumkanalblokkere, antidepressiva og anti-beslag medisiner er ofte foreskrevet for å hindre vaskulær hodepine.

Biofeedback trening

Biofeedback trening hjelper noen vaskulære hodepine lider få kontroll over kroppens funksjoner som kan utløse hodepine. Disse funksjonene omfatter muskelspenninger, hjernebølger, blodtrykk, temperatur og puls.

Stress Reduction

Mange pasienter med vaskulær hodepine finne lindring når de lærer å håndtere sine stressnivå. Felles stress reduksjon teknikker inkluderer meditasjon, yoga, tai chi og guidede bilder.

Dietter

Noen pasienter med vaskulær hodepine nytte eliminere visse matvarer fra kostholdet. Vanlige utløsere av vaskulær hodepine inkluderer alkohol og nitrater, som er funnet i pølser, lunsj kjøtt, pølse og bacon.

Trening

Regelmessig trening reduserer ofte alvorlighetsgraden og hyppigheten av vaskulære hodepine. Mange leger anbefaler hodepine lider prøve å ta raske spaserturer eller svømming hver dag.

Vaskulær Øyesykdom

Den vaskulære anatomi av øyet omfatter et konglomerat av arterier og vener som opprettholder et sunt miljø for den optiske nerven, netthinnen, hornhinne og alle deler av øyet. Hvis noen del av blodtilførselen er kompromittert, kan det føre til alvorlige vaskulære øyesykdom.

Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati er den vanligste vaskulær øyesykdom. Det er den ledende årsak til blindhet i den voksne befolkningen i Amerika, ifølge National Eye Institute.

Progresjon

Ifølge American Diabetes Association, utvikler diabetisk retinopati i etapper fra mild til alvorlig som blodårene ikke klarer å levere næring til netthinnen. Blodkar bli blokkert eller skadet, noe som får dem til å lukke.

High Blood Pressure

En annen årsak til vaskulær øyesykdom er høyt blodtrykk. Ifølge Mayo Clinic, kan høyt blodtrykk føre til blødninger i øyet, væske buildup bak netthinnen og skade på synsnerven.

High Blood Pressure Warning

Redusere sjansene for vaskulære øyesykdom komplikasjoner ved å opprettholde et sunt blodtrykk. Ha regelmessige synsundersøkelser og blodtrykket sjekker.

Diabetes Advarsel

Hold diabetes i sjakk. Hvis du er en diabetiker, følge din diett tett for å overvåke blodsukkernivået. Varsle legen din hvis du ikke klarer å holde seg innenfor blodsukker grenser satt av legen din.

Hva er Kronisk vaskulær sykdom?

Kronisk vaskulær sykdom er en tilstand som innebærer langvarig skade, forringelse eller ødeleggelse av blodårene i kroppen. Vaskulær sykdom kan defineres i hundrevis av medisinske tilstander, inkludert kronisk venøs insuffisiens, perifer karsykdom og åreknuter. Forstå det grunnleggende kronisk vaskulær sykdom oppfordrer enkeltpersoner til å bli mer bevisst på kroppen sin, normal versus unormal funksjon, og viktigheten av å søke umiddelbar behandling når han eller hun merker noe galt.

Beskrivelse

Vaskulær sykdom er medisinsk definert som avbrytes blodstrøm til en hvilken som helst del av kroppen. Kroppen inneholder arterier som frakter oksygenrikt blod fra hjertet, eller vener, som bærer de-oksygenrikt blod tilbake til hjertet. Enhver sykdom eller skade som påvirker sirkulasjonen av oksygenert og de-oksygenert blod til eller fra hjertet er ansett som en vaskulær forstyrrelse. Langsiktige betingelser er definert som kronisk.

Årsaker

Vaskulær sykdom kan være forårsaket av en opphopning av fettavleiringer eller kolesterol i blodårene. Perifer karsykdom er en av disse tilstander, forårsaket av blokkering av blodårene. Nedsatt karsykdom er også en kronisk tilstand som er forårsaket av blokkering av arterier samt medfødt og unormal vekst og utvikling av nyre eller nyre og urinveiene fartøy. Andre kroniske vaskulære tilstander som åreknuter er forårsaket av defekte ventiler som finnes i venene som regulerer blodstrømmen. Hypertensjon, høy fett dietter og røyking er også årsaker til noen kroniske vaskulære forhold som aneurismer.

Behandling

Endringer i livsstil, som å slutte å røyke, får mer mosjon og følge en næringsrik og balansert kosthold kan hjelpe noen kroniske vaskulær sykdom prosesser som perifer karsykdom. Medisiner kan tilbys, avhengig av saken for å bidra til å forbedre og beskytte hjertefunksjon. Medisiner for å forhindre dannelsen av blodpropper som antikoagulantia eller blodfortynnende er ofte foreskrevet i de diagnostisert med kronisk vaskulær sykdom.

Symptomer

Avhengig av forholdene, kan flere symptomer presentere med kronisk vaskulær sykdom. For eksempel har noen av de mest vanlige symptomer på cardio myopati eller unormal størrelse på hjertemasse, er kortpustethet, som blod ikke blir skikkelig oksygenert, og brystsmerter (angina pectoris). En dyp venetrombose (blodpropp) kan presentere seg med hevelse og smerter i nedre ekstremiteter, mens nøye overvåking blodtrykk er også en god indikasjon på unormal sirkulasjonsproblemer.

Risiko

Familiehistorie, rase, kjønn og alder ofte bestemme vår fysiske makeup, og er faktorer vi ikke kan forandre, men vi har kontroll over noen av de eksterne årsaker til utviklingen av en kronisk vaskulær sykdom. Noen av de risikoer vi kan kontrollere omfatter røyking, kolesterol og fedme. Screeningtester ofte oppdage tidlig vaskulær sykdom gjennom bruk av røntgenundersøkelse, stresstester, ultralyder og blod arbeid diagnostikk.

Hva er behandlingen for vaskulær sykdom?

Vaskulær sykdom er en tilstand som fører til problemer med sirkulasjonssystemet i forskjellige områder av kroppen. Noen typer vaskulær sykdom inkluderer perifer karsykdom, perifer venøs sykdom, nyrearterien sykdom, Raynauds syndrom, Buerger sykdom og kronisk venøs insuffisiens. Behandlinger varierer avhengig av typen av vaskulær sykdom. I de fleste tilfeller vaskulær sykdom kan behandles med medisiner, men alvorlige tilfeller kan kreve mer aggressive kirurgiske inngrep. Røyking er en viktig medvirkende faktor til vaskulær sykdom, og bør unngås.

Behandlinger for perifer karsykdom

Perifer karsykdom er en tilstand som oppstår når blodårene er for smale til å forsyne lemmer med en tilstrekkelig blodtilførsel, noe som resulterer i smerter. Denne tilstanden kan behandles ved å slutte å røyke, spise et sunt kosthold og trener regelmessig. Medisiner kan være foreskrevet for å senke blodtrykket, senke kolesterolet og forebygge blodpropp. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgiske inngrep for å åpne blokkerte blodårer.

Behandlinger for perifer venøs sykdom

Perifer venøs sykdom begrenser skikkelig blodtilførsel til armer og ben og forårsaker smerter i de berørte årer. To typer perifer venøs sykdom er åreknuter og kronisk venøs insuffisiens. Denne sykdommen er ofte et resultat av en blodåre blir blokkert av en blodpropp. Behandlinger for perifer venøs sykdom inkluderer trening, heve berørte kroppsdeler, bandasjerer det berørte området eller iført kompresjonsstrømper. Disse forholdene kan også behandles med angioplastikk og stent plasseringer. I alvorlige tilfeller kan operasjon være nødvendig å fjerne blodproppen som forårsaket problemet.

Behandlinger for Nedsatt karsykdom

Nedsatt arteriell sykdom oppstår når blodårene i nyrene blitt forherdet som et resultat av plakk. Dette herding kan begrense tilstrekkelig blodtilførsel til nyrene. Nedsatt hjertesykdom kan behandles med medisiner som senker blodtrykk og kolesterol. Dessuten kan stent være nødvendig for å åpne blokkerte blodårer i nyrene.

Behandlinger for Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er en vaskulær sykdom som påvirker tær, fingre, ører og nesetippen. Disse områdene kan føle kjøligere enn resten av legemet, og blir numne når de utsettes for kaldt vær. Stress kan også utløse symptomer. Symptomene oppstår fordi arteriene er ikke i stand til å kunne levere tilstrekkelig blodtilførsel til de berørte områdene. Medisiner som alpha blocker, kalsiumkanalblokkere og vasodilatorer er foreskrevet for å behandle Raynauds syndrom. I alvorlige tilfeller, nerve kirurgi, kan kjemiske injeksjoner eller amputasjon være nødvendig.

Behandlinger for Buerger sykdom

Buerger sykdom oppstår når vener og arterier i bena og armene blir både hoven og blokkert med blodpropp. Denne tilstanden er sjelden, men ganske alvorlig. Det kan føre til vevsdød (koldbrann). Ifølge Mayo Clinic, nesten alle diagnostisert med Buerger sykdom er en røyker. Røykeslutt er den første behandling som vil bidra til å forbedre symptomer. Medisiner kan være foreskrevet for å løse opp blodpropper og for å bedre blodsirkulasjonen. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne alvorlig skadet nerver eller amputere deler av kroppen påvirkes av koldbrann.

Disabilties med cerebral vaskulær sykdom

Disabilties med cerebral vaskulær sykdom


Cerebral vaskulær sykdom (CVD) er den tredje største dødsårsaken i USA. Åtti prosent av alle slag stammer fra cerebral vaskulær sykdom. I 2003 157,000 mennesker døde som følge av cerebrovaskulær sykdom i USA. Anslagsvis 500.000 nye slag oppstår hvert år som følge av CVD, og ​​mange som overlever disse slag påført varig fysisk funksjonshemming.

Fakta

Cerebral vaskulær sykdom påvirker hjernen ved å avbryte blodstrømmen gjennom fartøyene. Sykdommen er ofte forårsaket av aterosklerose. Sykdommen forårsaker skade på blodkar, noe som reduserer blodtilførsel til hjernen. Dette tapet av blodstrøm til hjernen, som kalles iskemi, resulterer i permanent hjerneskade for mange enkeltpersoner. De fleste episoder forårsaket av iskemi denne blir referert til som iskemisk slag. Ifølge University of Illinois i Chicago College of Pharmacy, omtrent 50 prosent av alle slagrammede har permanent hjerneskade og 25 prosent krever kronisk omsorg.

Identifikasjon

Cerebral vaskulær sykdom fører til uførhet når en person lider tap blod til hjernen, noe som ofte tar form av en iskemisk hjerneslag, men kan også skyldes en blødning-indusert hjerneslag. Hjerneslag symptomer er svimmelhet, nummenhet, sløret tale, forvirring, hodepine, tap av syn og problemer med å gå eller balansere. En forbigående iskemisk anfall, ofte kalt en mini-slag, produserer mange av de samme symptomene til tross for å være en mildere form for slag.

Funksjoner

Når cerebral vaskulær sykdom fører til hjerneslag, funksjonshemminger forbundet med det er ikke annerledes enn hva noen slag offeret kunne forvente. Personer lider hukommelsestap, tap av tale, tap av motoriske ferdigheter og lammelser. Fordi slag vanligvis bare forekommer på den ene side av hjernen, funksjonshemning oppstår ofte til bare én side av kroppen. Permanent handikap, men ikke alltid forekomme. TIA forårsaker ingen permanent skade, og noen pasienter gjenopprette visse funksjoner gjennom rehabilitering.

Tid

Den største faktoren i å bestemme graden av funksjonshemming et slag forårsaker er hvor lenge den enkelte går uten blodstrømmen til hjernen. En typisk hjerneslag varer bare 2 til 15 minutter, men noen slag vare så lenge som 24 timer. Alvorlighetsgraden av hjerneslag blir ofte målt ved dens lengde. Hvert minutt som hjernen går uten blodstrømmen øker sannsynligheten for permanent hjerneskade og uførhet.

Typer

Hjerneinfarkt som følge av cerebral vaskulær sykdom varierer fra mild til alvorlig. Leger klassifisere pasientens tilstand, avhengig av hvordan pasienten reagerer på behandlingen. En stabil tilstand er en hvor de vansker forårsaket av slag, men forblir ikke øker. Disse personene vil ikke overvinne funksjonshemninger forårsaket av sine slag, men de vil også lider ingen ekstra funksjonshemninger. Den andre formen er en forbedring tilstand. Disse slagpasienter gjenvinne de fleste eller alle sine evner over en periode på dager eller uker med hjelp fra behandling, herunder fysioterapi. En utvikler pasientens tilstand er en der slaget offeret kan forvente ytterligere forverring og økt uførhet. I noen tilfeller er kommet uførhet avbrutt av en kort periode med stabilisering.

Vanlige Disabilities

Slagpasienter ofte opplever lammelser eller motorisk kontroll verdifall. Dette kan føre til problemer med å utføre grunnleggende oppgaver, inkludert turgåing og spising. Noen av ofrene har også problemer med å svelge på grunn av hjerneslag effekt på musklene i munn og svelg. Dette øker risikoen for kvelning og muligheten for lungebetennelse, som er forårsaket av mat som går inn i lungene etter å ha jobbet seg gjennom luftrøret. Demens, hukommelsestap og depresjon er også vanlig i slagpasienter. Syn, hørsel og smerteoppfattelse problemer også vedvare i noen slagpasienter. De synes det er vanskelig å føle smerte. Slagpasienter også lider funksjonshemming i form av urininkontinens, som oppstår fordi hjernen ikke lenger kan sanse når blæren er full. Afasi, en tilstand som begrenser en persons evne til å kommunisere muntlig eller gjennom å skrive er også en vanlig uførhet blant slagpasienter.

Long-Term nevrologiske og vaskulære effekter av Ritalin i Voksne

Long-Term nevrologiske og vaskulære effekter av Ritalin i Voksne


Metylfenidat, eller Ritalin, en populær sentralstimulerende medisiner som brukes til å behandle Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), kan ha noen urovekkende langsiktige virkninger på hjernen og karsystemet. I 2001, forskere ved University of Buffalo funnet funksjonelle endringer i hjernen, lik dem man ser med kokain, som vedvarte lenge etter behandling. Ritalin har vist seg å øke risikoen for hjerteanfall og slag hos noen pasienter, men det har også vist seg å ha noen positive vaskulære effekter for de som lider av migrene, ifølge Mayo Clinic.

Side Effects

Ifølge "The Physicians Desk Reference", Ritalin er bivirkninger inkluderer: nervøsitet, søvnløshet, hypersensitivitet, feber, leddsmerter, peeling hud, anoreksi, hjertebank, svimmelhet, angina, blodtrykk og puls endringer, kvalme, hodepine, dyskinesi og magesmerter. Nekrotiserende vaskulitt, død av blodårer, er en og annen bivirkning som kan føre til hjertesvikt og hjerneslag. Endringer i hjernen som vedvarer etter behandling blir nå undersøkt.

Ritalin og Brain

Forskere ved Harvard Medical School gjennomført en studie på Ritalin og utøvende funksjon. Funnene var blandet, men viste en markant bedring i koordinering og i retensjon av nylig ervervede minner hos friske frivillige i alle aldre. Imidlertid fant forskere ved University of Buffalo langsiktige varige endringer i hjernen-cellefunksjon i studier med små rotter.

Ritalin og hjertet

I 2006, "New York Times" publisert en artikkel om risikoen for sentralstimulerende midler som Ritalin på hjertet. Mens det har vært noen kardiale dødsfall som skyldes den medisiner, er det en statistisk lite antall; men mangel på tilstrekkelig forskning på de langsiktige effektene av en slik allment foreskrevet medisiner er grunn til bekymring. I mai 2006, Canadas helsedepartementet advarte personer som lider av høyt blodtrykk, hjertesykdom, arteriosklerose eller hypertyreose mot å ta Ritalin og andre sentralstimulerende medisiner.

Positive Outcomes

Ritalin er effekt har blitt observert siden 1955 hos barn og voksne som lider av ADHD og relaterte tilstander. I 2008 rapporterte japanske forskere i "The American Journal of Geriatric Psychiatry" at pasienter med "vaskulær depresjon", som ofte oppstår etter et slag, responderte godt på behandling med Ritalin.

Advarsler / forholdsregler

Siden 1999 har det vært 51 dødsfall blant voksne og barn som tar medisiner for ADHD. The Food and Drug Administration har satt en "black box" advarsel på alle ADHD narkotika i USA, som er den mest alvorlige advarsel for kontrollerte stoffer som har FDA-godkjenning.

Hvordan takle vaskulær demens

Vaskulær demens er en av de vanligste årsakene til demens, en gradvis og progressiv nedgang i mentale evner og hukommelse. Vaskulær demens er forårsaket av sykdommer som skader blodårene i hjernen, for eksempel gjentatte små slag, hjertearytmi og høyt blodtrykk.

Bruksanvisning

•  Fortell folk at du lider av vaskulær demens. Be dem om å bryte lange instruksjoner i mindre segmenter, gjenta informasjon eller snakke saktere når du har problemer med å forstå dem.

Lær å håndtere stress. Vær tålmodig med deg selv når du har problemer med å huske ting. Prøv meditasjon og andre avspenningsteknikker.

Bruk minne hjelpemidler. Skape visuelle påminnelser i hjemmet, som etiketter og fargekoding. Bruk alarmer, timere og snakker klokker for å minne deg på å ta medisiner eller gjøre andre oppgaver. Skriv ned navn avtaler, og gjøremålslister. Sjekk notatene ofte.

Bygg hukommelse og mental kapasitet. På kvelden kan du bruke litt tid på å minne om hva som skjedde i løpet av dagen.

Fortsett å delta i aktiviteter som du liker. Sosialisere og være fysisk aktiv. Du kan bli overveldet av nye oppgaver eller hobbyer, så planlegge dine aktiviteter nøye. Ikke rush til noe uten å tenke på alle trinnene i detalj første.

Vedta en sunn livsstil for å bremse utviklingen av vaskulær demens og hindre ytterligere slag. Spis sunn mat og begrense alkohol, mettet fett og salt. Hvis du røyker, sluttet. Trene regelmessig.

Kontroll høyt blodtrykk og hjertesykdom for å hindre ytterligere slag. Har blodtrykket kontrolleres ofte. Diskuter medisiner med legen din. Aspirin og blodfortynnende brukes for å hindre blodpropp og andre medisiner er ofte brukt for å senke blodtrykket.

Definisjon av Vaskulær Perfusjons

Definisjon av Vaskulær Perfusjons


Uttrykket "vaskulær perfusjon" refererer til prosessen med å helle en væske gjennom venene i et organ. Den vanligste typen av vaskulær perfusjon er kardiovaskulær perfusjon der en maskin presser blodet av åpen hjertekirurgi pasienter gjennom sine organer mens hjertet ikke klarer å pumpe blod.

Vilkår

Prosessen med å fjerne og erstatte en pasients blod kalles utenomkroppslige sirkulasjon (ECC). Denne prosessen bruker midlertidige kunstige organer for å erstatte funksjonen av organet mens den er ubrukelig. Kunstige organer for tiden tilgjengelig inkluderer hjerter, lunger, nyrer og lever. Spesielle rør, kalt kanyler, brukes til å koble ECC til pasientens blodet.

Bruksområder

Vaskulær perfusjon brukes i operasjoner i mange forhold, inkludert koronarsykdom, hjerteinfarkt, hjertesvikt, respirasjonssvikt, hjerteklaffsykdom og nyresvikt. Hjerte, nyre og lunge transplantasjon prosedyrer også bruke vaskulær perfusjon. Kreftpasienter får sine kjemoterapi medisiner gjennom vaskulær perfusjon; det er levert gjennom blodet til pasientens berørte organer eller lemmer.

Perfusionists

Spesialtrente medisinske fagfolk kalt perfusionists bruke utstyret brukes i vaskulær perfusjon. Den perfusjonist er ansvarlig for å hjelpe legen til å velge riktig type utstyr eller metoder som i hvert enkelt tilfelle av vaskulær perfusjon. Den perfusjonist er også ansvarlig for å overvåke pasientens blod.

Hva gjør en perifer vaskulær Doctor Do?

Hva gjør en perifer vaskulær Doctor Do?


Den vaskulære system er sammensatt av tusener av blodkar som sirkulere blod og levere oksygen i hele kroppen. Disse blodårene inkluderer arteriene som frakter oksygenrikt blod fra hjertet og blodårer som bærer deoxygenated blodet tilbake gjennom hjertet til lungene for å plukke opp mer oksygen. Vaskulære leger spesialister i behandlingen av sykdommer relatert til disse blodkar.

Vaskulær Internal Medicine Specialist

Vaskulær indremedisin spesialist er en lege som behandler pasienter med tilstander som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, som har ført til skade på blodkar. De arbeider også med mennesker med diabetes-relatert vaskulær sykdom, som påvirker blodstrømmen spesielt til beina. Vaskulære leger behandler pasienter med thorax utløp syndrom (kompresjon av blodårer i armhulen området), Raynauds fenomen (dårlig sirkulasjon i hendene) og fartøy misdannelser. Behandlinger inkluderer medisiner for å bremse eller reversere skader i blodårene, sammen med opplæring om røyking, ernæring, vekttap, og andre livsstilsfaktorer som vondt eller hjelpe karsystemet. Vaskulære indremedisinske spesialister også gjøre henvisninger for pasienter som trenger kirurgi.

Vaskulære Radiologer

Vaskulære radiologer bruke bildediagnostikk for å diagnostisere vaskulær sykdom. De bruker flere typer diagnostiske tester. Arteriograms, også kalt angiograms, oppdage blokkeringer i blodårene ved injeksjon av fargestoff. Denne testen gjør det mulig for legen å se beliggenheten og omfanget av blokkeringen for å finne det beste løpet av handlingen. Datastyrte tomografi - CT eller CAT scan - er en sofistikert type X-ray som gir tverrsnittsbilder ved bruk av en datamaskin. Magnetic resonance imaging - MR - bruker et magnetfelt og radio frekvenspulser å sende bilder til en datamaskin for å gi detaljert avbildning av området undersøkt. Ultralyd doppler og ultralyd bruk vibrasjons av lydbølger for å måle blodstrøm gjennom et spesielt område av kroppen.

Karkirurger

Karkirurger er opplært til å utføre en rekke prosedyrer knyttet til det perifere karsystem. Angioplastikk omfatter innsetting og en prisstigning på en ballong for å utvide diameteren på et fartøy for å bedre blodsirkulasjonen. En metallstent kan plasseres i beholderen for å hindre den fra å innsnevring i fremtiden. Karkirurger også utføre amputasjoner: kirurgisk avtagbart av en del av et bein eller arm på grunn av traumatiske skader, kroniske sår som ikke vil gro, eller svulster i muskler eller bein.

Andre Jobb i Vaskulær Medicine

I tillegg til legene, kan annet helsepersonell spesialister på vaskulær medisin. Etter en to-års kirurgisk residency treningsprogram, kan en lege assistent jobber i operasjonsstuen som assistent til en kirurg. Sykepleiere kan også jobbe spesifikt med pasienter med vaskulære forhold. Disse helsepersonell få avansert opplæring og kunnskap on-the-job gjennom etterutdanningskurs.

Forskjellen mellom vaskulær demens og Alzheimers

Vaskulær demens og Alzheimers er både alvorlige medisinske tilstander forbundet med alvorlig kognitiv svekkelse. Selv om de har lignende symptomer, er det mange forskjeller mellom vaskulær demens og Alzheimers.

Årsaker

Vaskulær demens forårsaket av innsnevring eller fullstendig blokkering av en arterie i hjernen. Mens den eksakte årsaken til Alzheimers er ukjent, forskere tror det skyldes en kombinasjon av genetiske, miljømessige og livsstilsfaktorer, ifølge Mayo Clinic.

Risikofaktorer

Risikoen for vaskulær demens øker med alderen, høyt blodtrykk, aterosklerose og høyt kolesterol, ifølge Mayo Clinic. En historie om hjerneslag, røyking eller diabetes øker også risikoen for vaskulær demens. Alzheimers vanligvis rammer personer eldre enn 65 år, med en høyere forekomst blant kvinner. Alle med mild kognitiv svikt eller en familiehistorie med Alzheimers er mer sannsynlig å utvikle sykdommen.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene på vaskulær demens som forvirring, agitasjon, hukommelsesproblemer og depresjon. Personer med vaskulær demens kan også oppleve urininkontinens, natt vandrende og tap av balanse. Alzheimers vanligvis begynner med hukommelsestap og forvirring, til slutt fører til alvorlig mental svekkelse og desorientering.

Behandling

Som i 2009, er det ingen kur tilgjengelig for enten sykdom. Kolinesterasehemmere og memantin har begge blitt godkjent for å behandle symptomene på vaskulær demens og Alzheimers.

Forebygging

Enkle strategier kan bidra til å forhindre vaskulær demens og Alzheimers. Opprettholde et sunt blodtrykk, kolesterolnivå og glukosenivå kan redusere risikoen for enten sykdom.