Digidexo.com

Hva er Testim gel?

Hva er Testim gel?


Testim gel er en testosteron erstatning gel som gir mer testosteron for menn som ikke produserer nok, som er en tilstand som kalles "hypogonadisme." Testim gel kan kun forskrives av lege og er ikke tilgjengelig over-the-counter. Testim gel bør kun brukes av pasienten er foreskrevet for den, og bør ikke brukes av barn. Hvis du er interessert i å få en resept for Testim gel, bør du kontakte legen din.

Historie

Den første hudpåføring testosteronbehandling var Testoderm, godkjent av FDA i 1997, som var en testosteron patch brukes på testikkel. Ifølge Dr. Gary Pepper, den Testoderm patch var ikke populært på grunn av det inntrufne og ubehag av plasteret plassering. Den første gel testosteronbehandling var Androgel, godkjent av FDA i 1999, snart etterfulgt av Testim godkjennelse i 2002 Ifølge Dr. Pepper, menn har den høyeste suksessraten med gel testosteron behandlinger på grunn av brukervennlighet. I 2009 FDA krevde både Testim og Androgel å inkludere trykte advarsler på sin boks som sier at barn kan lide negative bivirkninger bør de komme i tilfeldig kontakt med Testim gel etter utallige rapporter fra brukere som har barn.

Veibeskrivelse

Legen din kan gi spesifikke doseringsanvisningene for deg, så du bør sjekke instruksjonene på resept flasken før du følger instruksjonene som gis her. For de fleste pasienter, bør Testim gel brukes på tørr, ren hud på overarmer og skuldre. La gelen tørke i ca fem minutter. Ikke la gel å komme i kontakt med kjønnsorganer eller åpne kutt eller sår. Etter at gelen har tørket, plassere en skjorte over gelen for å hindre andre mennesker fra å komme i kontakt med den. Vent seks timer før du dusjer eller svømmer. Hvis du gikk glipp en dose Testim gel, ta dosen så snart du husker mindre det er nesten tid for din neste dose. Deretter fortsette å ta dosen din som vanlig.

Indikasjoner

Testim gel er kun beregnet til bruk hos menn. Bruk ikke Testim hvis du er under 18 år Vask hendene grundig med såpe og vann etter bruk av gel å begrense Testim gel som kommer i kontakt med andre mennesker. Ikke bruk eller kommer i hudkontakt med Testim hvis du er gravid eller ammer. Menn bør bære en skjorte til seng og informere sine partnere at de bruker Testim gel slik at de ikke kommer i kontakt med pasientens skuldre eller overarmer.

Forsiktighetsregler

Testim gel bør brukes med forsiktighet hos eldre, personer med søvnapné, nedsatt nyre-eller leverfunksjon, hjertesvikt, iskemisk hjertesykdom, en lidelse der blodet ikke riktig strømme til hjertet, høyt blodtrykk og høyt blodtrykk, en Historien om migrene, epilepsi, diabetes, skjelettmetastaser (som er når kreft som har spredd seg til skjelettet), lungesykdom, eller folk som er overvektige. Barn som kommer i kontakt med Testim gel kan lide negative bivirkninger. Ifølge FDA, bivirkninger hos barn som utsettes for Testim gel inkludere "upassende utvidelse av genitalia, for tidlig utvikling av kjønnshår, avansert skjelettalder, økt libido og aggressiv atferd."

Bivirkninger

Bivirkninger forbundet med Testim gel inkluderer hudreaksjoner rundt skuldrene og overarmene, rødhet i huden, akne, hodepine, diaré, tørr hud, humørsvingninger, depresjon, brystsmerter, prikking og stikking i ekstremiteter, utvidelse av brystene hos menn , svimmelhet, hukommelsestap, væskeansamlinger, prostata lidelser, salt oppbevaring, hårtap, hukommelsestap, smertefull ereksjon, prostata lidelser, væskeretensjon, gulsott eller gulfarging av huden, nedsatt sædkvalitet, og økt produksjon av røde blodlegemer.

Advarsler

Testim gel bør ikke svelges eller brukes mer enn angitt. Ved mistanke om overdose, ring Gift på 1-800-222-1222 umiddelbart og gå til legevakten. Hvis du opplever symptomer som tåkesyn, sløret tale, eller nummenhet på den ene siden av ansiktet, kan du ved et uhell har tatt for mye Testim gel. Ring legen din dersom du opplever noen av de følgende alvorlige bivirkninger: En endring i størrelse eller form av testiklene, appetitt tap, overdreven tretthet i løpet av dagen, mørk urin, smertefull ereksjon, avbrutt pusting mens du sover, hukommelsesproblemer, humør endringer som depresjon, kvalme, problemer med vannlating, blek avføring, magesmerter, misfarging av huden, ankelen eller beinet hevelse, vektøkning, oppkast eller gulsott (gulfarging av hud og øyne).