Digidexo.com

ubehandlet bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse Symptomer: Balanse & Vision Problemer

Kronisk bihulebetennelse Symptomer: Balanse & Vision Problemer


Venstre ubehandlet, kronisk bihulebetennelse kan føre til alvorlige komplikasjoner. Smitte kan spres fra bihulene til det indre øret og føre til labyrinthitis eller Ménières sykdom, forårsaker balanseproblemer. I sjeldne tilfeller kan infeksjonen spre seg til omkringliggende områder i øyet og forårsake skader på syn eller blindhet.

Definisjon

Bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av en infeksjon eller allergi. Når hevelse i bihuler vedvarer eller avkastning gjentatte ganger, legene kaller tilstanden kronisk. Bihulebetennelse kan skyldes en blokkering av nesegangene forårsaket av allergier, nesepolypper, svulster eller en avveket septum. En tann abscess fra en dental infeksjon kan også føre til kronisk bihulebetennelse. En soppinfeksjon kan også være den skyldige.

Symptomer

Bihulebetennelse er en betennelse i en hvilken som helst lomme membran --- de som danner luftfylte rom bak pannen, øyne og kinn. Vanlige symptomer er tykke, gule eller grønne slimete og tett nese. Mindre vanlig, kan det være en sår hals, dårlig ånde, tretthet og en svekket luktesans. Du kan også ha en feber, postnasal drypp, øre press eller en tannpine. Hodepine er den vanligste symptomet på bihulebetennelse, men. Behandling er viktig som både visjon og balanse problemer kan skyldes ubehandlet kronisk bihulebetennelse.

Balance Problems

To forhold som forårsaker svimmelhet kan skyldes ubehandlet bihulebetennelse. Skulle bihulebetennelse føre til en øre infeksjon, kan du utvikle enten labyrinthitis eller Ménières sykdom. Labyrinthitis resultater når deler av det indre øret blir hovne og irriterte. Ifølge MedlinePlus av National Institutes of Health, personer med labyrinthitis erfaring svimmelhet og tap av balanse, spesielt ved skiftende posisjoner. Ménières sykdom, som også involverer det indre øret, påvirker både hørsel og balanse, og i noen tilfeller fører til en øresus.

Vision Problemer

Venstre ubehandlet, kronisk bihulebetennelse kan også føre til en annen alvorlig komplikasjon, som påvirker synet. Du kan utvikle en abscess i din lomme. I sjeldne tilfeller kan en hjerne abscess dannes. Infeksjon kan spre seg til omkringliggende områder i øyet og forårsake skader på syn eller blindhet, ifølge MedlinePlus.

Behandling

Leger behandle kronisk sinusitt på en rekke måter. For sopp bihulebetennelse, leger bruker kirurgi og anti-sopp medisiner, pluss anti-betennelse narkotika. For bakteriell bihulebetennelse, kan utvidet regimer av muntlig eller injisert antibiotika bli kalt for, eller steroid nesespray for å redusere betennelse. Behandlingen kan også omfatte smertestillende midler, decongestants eller andre medikamenter som lette symptomer. Noen ganger må du ha kirurgi for å tømme og rense nesen, reparere en avveket septum eller fjerne en hindring. På grunn av muligheten for alvorlige komplikasjoner, bør du oppsøke lege hvis du har kronisk bihulebetennelse.

Sinus Cures

Sinus Cures


Bihulebetennelse er en infeksjon av de fire par av luftfylte hulrom i hodet som filtrerer luften under pusting. Bihulene vanligvis blir smittet etter å pådra seg influensa eller et hode kaldt eller når forurensende stoffer eller allergener er i luften. Infeksjonen skader slimhinnen i bihulene, forårsaker dem til å bli betente og jevning nesegangene så bakterier, virus og sopp kan vokse. Det finnes to typer av bihulebetennelse, akutt (plutselig innsettende) og kronisk, som varer tre måneder eller lenger (se referanse 1).

Symptomer

Bihulebetennelse påvirker 37 millioner amerikanere hvert år og er en av de mest vanlige helseproblemer. Symptomer kan inkludere tett nese, utflod, sinus trykk og hodepine. Akutt bihulebetennelse kan ha gul utflod, mens utslipp fra en enkel forkjølelse er klart. Feber kan ofte være et symptom.

Kronisk bihulebetennelse

Nesepolypper, allergier, astma, nedsatt immunforsvar eller en respiratorisk tilstand som følge av cystisk fibrose kan føre til kronisk bihulebetennelse.

Naturlig rettsmidler

Hvis akutt bihulebetennelse vedvarer lengre enn 10 dager, se en lege og få en resept på antibiotika. Men på kort sikt, er det hjemme rettsmidler som kan fungere.

Drikk rikelig med vann og varm te for å rense systemet. Du kan også puste inn dampen to til fire ganger om dagen, eller bruke en vaporizer å tømme nesegangene. Ta et varmt bad i minst 10 minutter kan tillate deg å puste mer fritt (se Referanse 2).

Bruk en Neti potten for å injisere varmt saltvann i ett nesebor og la det renne ut den andre siden, skylle ut overflødig slim. Neti potter har blitt brukt i ayurvedisk medisin i tusenvis av år for å behandle sinus problemer og allergier (se Reference 3).

Over-the-counter produkter

Mentholated produkter som Vicks VapoRub kan åpne opp nesegangene. Prøv å legge Vicks til badevann.

Expectorants som Mucinex og Robitussin løsne slim for å tillate det å bli utvist fra lungene og luftveiene. Mucinex kommer i tablettform og varer i 12 timer. Du bør drikke ekstra vann hvis du tar disse stoffene. Noen mennesker er allergiske mot guaifenesin i Robitussin, noe som kan ha bivirkninger.

Slimhinneavsvellende nesespray lindre symptomene på allergier og infeksjoner i 1-3 minutter. Decongestant constricts blodkar midlertidig, men ikke gir varige resultater. Spray bør ikke brukes i mer enn tre dager, ifølge eMedicineHealth.com. Både muntlig og nasal decongestants har bivirkninger.

Forebygging

Hold luften i hjemmet ditt fuktig med en luftfukter. Klimaanlegg bidra til å holde luften stabilisert. Filtre på oppvarming og air condition enheter holde allergener til et minimum. Ikke røyk eller tilbringe tid i en røyk eller forurensning fylt miljø, noe som irriterer bihulene. Redusere eller eliminere alkoholforbruk, noe som fører til membraner til å svelle. Redusere forbruket av meieriprodukter. Vask hendene ofte. Unngå svømmebassenger, og drikk rikelig med vann (se Reference 4).

Advarsler

Ubehandlet bihulebetennelse kan bli en alvorlig medisinsk problem. Selv om sjeldne, livstruende infeksjoner, inkludert hjernen abscess eller kranie osteomyelitt kan oppstå.

Ear Ringing & Sinus infeksjoner

Ear Ringing & Sinus infeksjoner


Mer enn 35 millioner amerikanere lider av bihulebetennelse hvert år, ifølge Dr. Murray grossan i sin artikkel på www.ent-consult.com. Bihulebetennelse kan påvirke mange områder på grunn av sinus press opprettet fra betent sinus hulrom. Et vanlig problem er øresus.

Fakta

Sinus hulrom er betent og hoven under en bihulebetennelse, som fører til trykkoppbygging i hele hodet.

Årsak

Dette presset kan trykke på trommehinnen, som produserer en ringing i ørene. Sinus hulrom er svært nær det indre øret, og det tar ikke mye hevelse for betent sinus hulrom for å presse mot trommehinnen, ifølge Debra Wood, RN, i sin artikkel på www.aurorahealthcare.org.

Behandling

Den mest effektive behandlingen for en bihulebetennelse forårsaker øresus er å ta en over-the-counter decongestant og få en resept på antibiotika fra en lege.

Forebygging

Hindre en bihulebetennelse med øresus ved å se en lege ved første tegn på en infeksjon som rennende nese, feber eller kroppsfrysninger. Også ta en decongestant ved første tegn på sinus press.

Komplikasjoner

En ubehandlet bihulebetennelse med øresus kan føre til delvis eller permanent døvhet. Infeksjonen kan også spre seg til ørene, noe som skaper en ørebetennelse, ifølge www.hearingcentral.com.

Silver Biotics for behandling av sopp i Sinus

Millioner av amerikanere lider med bihulebetennelse hvert år. Mange av disse menneskene er kronisk syke og vind opp med å ta flere kurs av antibiotika kort tid etter hverandre. I tillegg til problemer med å puste og trykket og smerter forbundet med denne tilstanden, noen mennesker har opplevd en reduksjon eller tap av luktesansen og smak. Ubehandlet bihulebetennelse kan spre seg til ørene, halsen og hjernen, slik behandling er nødvendig.

Årsaker til bihulebetennelse

Unngå å utsette deg selv for kaldt og influensa virus så mye som mulig hvis du er utsatt for bihulebetennelse. Bihulebetennelse, eller bihulebetennelse, er vanligvis resultatet av en kald som har innført bakterier i sinus hulrom. Allergier som er igjen ubehandlet kan ofte føre til infeksjoner i tillegg. Hvis du er i et miljø som alltid er fuktig og har en tendens til å ha mugg og sopp vokser der du kan inhalere det, kan du finne deg selv kjemper en soppinfeksjon i stedet for en bakteriell infeksjon. Hvis antibiotika ikke synes å være å gjøre jobben, kan dette være ditt problem.

Tradisjonell behandling

Se helsepersonell for en diagnose, spesielt hvis dette er første gang du har hatt en bihulebetennelse. For de som har kjempet denne tilstanden av og på i mange år, kan det være lurt å vurdere kirurgi. Én fremgangsmåte innebærer å stikke hull i en membran i sinus for å tillate drenering, og en trykk saltvann skyll å vaske alt ut. Kjøp en sinus skyll på apoteket for å vaske bihulene hjemme. Dette er mye mindre kostbart og smertefull enn kirurgi, og kan hjelpe deg å unngå det.

Kolloidalt sølv Treatment

Prøv kolloidalt sølv om infeksjonen er forårsaket av bakterier eller sopp. Denne gamle rettsmiddel, som hadde falt i unåde med bruk av antibiotika, men gjør et comeback, er en suspensjon av nanopartikler av rent sølv i destillert vann. Kolloidalt sølv er gjort ved å føre en elektrisk strøm gjennom 99,9 prosent ren sølvtråder, forårsaker de små partikler i utgangspunktet å løse seg opp i vannet. Når barn blir født, er denne salven falt i deres øyne å beskytte mot eventuelle kjønnssykdom som kan ha vært til stede i fødselskanalen. Noen merker av bandasjer legge kolloidalt sølv til noen av sine produkter for å øke hastigheten helbredelse på grunn av sin antibakterielle og antiseptiske egenskaper. En studie gjort ved University of North Texas av Mark A Farinha, Ph.D., viser at kolloidalt sølv dreper stafylokokker, E. coli og andre virus og bakterier. Noen selskaper som produserer og markedsfører kolloidalt sølv tilby spesielle forberedelser til nasal bruk. Bare spray løsningen i hvert nesebor daglig.

Hvordan Thin Sinus mucus

Sinus congestion er en opphoping av slim inne i nesehulene. Det kan være ubehagelig i beste fall, og hvis den ikke behandles, kan spre seg til øyne, ører og hals, som krever antibiotika for lettelse. Ubehandlet bihulebetennelse kan utvikle seg til en kronisk tilstand. Ifølge forskning ved Mayo Clinic og Rutgers, State University of New Jersey, kan flere hjem rettsmidler hjelpe tynne slim tilstrekkelig nok at sinus problemer lindres uten reseptbelagte medisiner.

Bruksanvisning

•  Drikk rikelig med væske. Den anbefalte mengden for dem som lider av nesetetthet er 6 til 8 oz. av vann eller fruktsaft per time.

Bruk en luftfukter. Plasser en kul-tåke luftfukter ved siden av sengen eller i rommet der du tilbringer mest tid per dag.

Ta en varm dusj. Dampen fra dusjen hjelper løsne opp lunger.

Bruk en nasal saltvann spray. Den praktiske spray er økonomisk og effektiv på å legge nødvendig fuktighet til tørt miljø for trafikk nesen.

Utfør en nasal skyll. To ganger om dagen, bruker en neti pott eller pære sprøyte til å skylle nesehulene ekstra lunger og irritanter, for eksempel allergi-fremkallende pollen, dander eller muggsporer.

6. Ta en over-the-counter antihistamin. Som en siste utvei før du drar til legen, kan du prøve et antihistamin å redusere betennelse i nesehulene; mindre betennelse betyr enklere sinus drenering.

Tips og advarsler

  • Hold deg unna decongestants --- spesielt nesespray --- grunn av sine negative bivirkninger. Hjem rettsmidler som nasal vanning og dampbad vanligvis fungerer bedre og er fri for bivirkninger.

Kan Antibiotika Årsak Sinus infeksjoner?

Kan Antibiotika Årsak Sinus infeksjoner?


Antibiotika er sterke medisiner som legene foreskriver når pasienter bekjempelse av infeksjoner. Dessverre, de fungerer bare mot bakterielle infeksjoner og infeksjoner forårsaket av sopp og noen parasitter. De virker ikke mot virus, og mens kraftig, må resepten tas som foreskrevet. Ettersom antallet av antibiotika-resistente bakterier har utviklet seg, har antibiotika utviklet seg. Antibiotika er ikke en kur-all, og er forbundet med å forårsake noen bihulebetennelse.

Symptions av bihulebetennelse

En person som lider av en bihulebetennelse kanskje tror han kjemper en kald fordi symptomene er like, men en kald generelt går sin gang på en uke eller mindre, mens en bihulebetennelse vil nøle. Ifølge Dr. Neil Bhattacharyya, førsteamanuensis i otology og laryngology ved Harvard Medical School i Boston, Massachusetts, "Skillet kan være vanskelig, og ingen regel gjelder for alle." Andre vanlige symptomer på bihulebetennelse er hodepine, ansikts ømhet, sinus smerte eller press når du lener deg fremover og feber. Skyet misfarget rennende nese, sår hals, hoste og tett nese er flere symptomer.

Ved hjelp av antibiotika for å bekjempe bakteriell Sinus infeksjoner

Antibiotika kan anvendes for å behandle infeksjoner som er sinus bakteriell i naturen. Pasienter med mulige bakterie bihulebetennelse er vanligvis ikke foreskrevet antibiotika til symptomene har vedvart i over en uke og har ikke blitt påvirket av bruk av over-the-counter nesespray. Venstre ubehandlet, bihulebetennelse kan føre til livstruende sykdommer som hjernehinnebetennelse, som, mens sjeldne, er mulig.

Antibiotika forårsaker Sinus infeksjoner

Det finnes to typer bakterier: gode bakterier, som lever i tarmen bidrar til å fordøye maten og styrke kroppens immunforsvar, og dårlige bakterier, noe som fører til sykdom og smitte. Antibiotika kan ikke si forskjellen mellom de to, så tar dem før en bakteriell infeksjon har blitt bestemt fører til mer skade enn godt. Ifølge Annapolis Kronisk utmattelses og Fibromyalgi Research Center, kan kortsiktige bihulebetennelse bli omgjort til kroniske infeksjoner ved bruk av antibiotika. Gjær infeksjoner, lenge forbundet med antibiotikabruk hos kvinner, kan reise til bihulene. Ifølge Dr. Marjorie Greenfield av saken School of Medicine og universitetssykehusene i Cleveland, har studier vist at mellom 25 og 70 prosent av kvinnelige pasienter utvikler gjær infeksjoner etter antibiotika behandlinger.

Sinus gjær infeksjoner

Når gode bakterier blir drept i løpet av antibiotikabehandling, kan dårlige bakterier vokse tilbake sterkere enn før behandlingen startet. Tarmene blir oppvekststeder for candida gjær, som reiser gjennom kroppens eget slim membransystem. Ifølge Mark Andrew Hawyes, grunnlegger og administrerende direktør i Sinus-Wellness.com, "The Mayo Clinic har drevet forskning på opprinnelsen til sinus gjær infeksjoner. Resultatene de har funnet ser ut til å foreslå noen type sopp (gjær er selvfølgelig , en rekke sopp) kan være den skyldige. "

Hva du skal ta å behandle en bihulebetennelse forårsaket av antibiotika

I Mayo Clinic studier, forskning fastslått at de fleste mennesker med en kronisk bihulebetennelse hadde gjær eller sopp vekster i sine sinus hulrom. Dr. Jacob Teitelbaum tyder på at konservative behandlinger som neseskyllinger er effektiv mot kronisk bihulebetennelse, men at gjær infeksjon må bekjempes på samme tid. Teitelbaum anbefaler en lav dose av kortisol å krympe sinus hevelse og en soppdrepende å drepe den underliggende gjær vekst som førte til bihulebetennelse.

Fare for CPAP maskiner

CPAP, eller Continuous Positive Airway Pressure, brukes til å behandle obstruktiv søvnapné og alvorlig snorking. CPAP maskiner tvinge trykkluft gjennom en slange og maske for å åpne opp luftveiene og lettere å puste under søvn. Mange CPAP brukere oppleve en rekke problemer når du begynner behandling, og noen er redd for at CPAP maskiner utgjøre en alvorlig helserisiko. I de fleste tilfeller, noen problemer eller bivirkninger av CPAP bruk forsvinne ved fortsatt behandling, eller med endringer i typen av masken brukt eller mengden av trykkluft til maskinen leverer.

Tett nese, sår hals, allergisymptomer

Nesetetthet, tørre øyne, neseblod, hodepine og sår hals er noen av de hyppigst rapporterte bivirkningene av tidlig behandling med CPAP. Når disse symptomene er alvorlige, er det en økt risiko for halsinfeksjoner, bihulebetennelse og øyekatarr. Justeringer av trykkinnstillinger og tillegg av en luftfukter til CPAP maskin vil bidra til å lindre disse symptomene. En saltvann nesespray er også nyttig å hindre nesetetthet når det brukes ved sengetid. I sjeldne tilfeller kan alvorlige neseblod oppstå etter CPAP bruk. Disse krever legehjelp.

Hudirritasjon og sår

Hudirritasjon kan oppstå hvis en CPAP maske ikke holdes ren eller ikke passer ordentlig. Sår kan utvikle seg på ansiktet som kan bli smittet hvis venstre ubehandlet. Justeringer av stropper eller pads av CPAP maske og regularl rengjøringer kan bidra til å forhindre utslett og sår fra utviklingsland. De fleste masker kan vaskes i varmt såpevann. Men det er viktig å lese din CPAP bruksanvisningen nøye for riktig renhold og vedlikehold.

Fare for kvelning

Kvelningsfornemmelser eller en frykt for kvelning forårsake mange apnea pasienter å slutte CPAP-behandling. CPAP masker er utformet for å forbedre puste, og de ikke utgjør noen fare for kvelning ved riktig bruk. Frykten for kvelning vanligvis resulterer fra angst, klaustrofobiske følelser, eller en dårlig tilpasset maske. Videre har de fleste masker omfatter karbondioksid ventilasjonshull, noe som gjør at det kan filtreres ut av munnen og gjennom masken i tilfelle maskinen mister strømmen. Ved hjelp av en annen type maske eller utfører avspenningsteknikker før sengetid kan bidra til å lindre angst.

Økt risiko for hjernehinnebetennelse

En potensielt dødelig fare for CPAP bruk er utviklingen av hjernehinnebetennelse. Hjernehinnebetennelse er en bakteriell infeksjon av slimhinnen i ryggmargen og hjernen. Denne komplikasjonen er svært sjelden, men er potensielt dødelig. Meningitt assosiert med CPAP bruk nesten alltid resulterer fra en ubehandlet bihulebetennelse. Symptomer på hjernehinnebetennelse, som alvorlig hodepine, lysfølsomhet, søvnighet, forvirring, synsforstyrrelser, stiv nakke, høy feber og oppkast, blir betraktet som en medisinsk krise.

Betraktninger

Justert kirurgiske alternativer, er CPAP-behandling de mest effektive middel for behandling for obstruktiv søvnapné, en tilstand som rammer cirka 12 millioner amerikanske menn og kvinner. The American Academy of Øre sier at CPAP bruk eliminerer nesten all apnea episoder når det brukes riktig og kontinuerlig. Uten effektiv behandling, kan søvnapné føre til høyt blodtrykk, hukommelsesproblemer, hjerte- og karsykdommer, hodepine, impotens og vektøkning.

Hva er resultatet av Ubehandlet Akutt Fungal Bihulebetennelse?

Hva er resultatet av Ubehandlet Akutt Fungal Bihulebetennelse?


Akutt sopp bihulebetennelse, også kjent som akutt invasiv bihulebetennelse, er en rask utvikling soppinfeksjon i bihulene og omkringliggende vev. Det er vanskelig å behandle og kan være fatale.

Symptomer

Symptomene ligner på bakteriell bihulebetennelse. Hevelse og trykket i ansiktet kan være til stede, som muligens fører til sinus-hodepine. Tykk nasal utflod, ofte gul eller grønn farge, er svært vanlig. Dette er ledsaget av en "fylt opp" følelsen som gjør det vanskelig å puste.

Effekter

Sopp spre seg raskt inn i bihulene og omkringliggende bein og vev. Undersøkelse av området vil avsløre betennelse og nekrotisk, eller døende, vev.

Behandling

Behandlingen for denne tilstanden er kirurgi for å fjerne berørte vev og muggsporer. Soppdrepende middel må også brukes til å drepe sopp fortsatt til stede i vev og redusere tilbakefall av muggvekst.

Utfall

Selv med behandling, er akutt invasiv bihulebetennelse ofte dødelig. Dette skyldes delvis det faktum at de som kontrakt det ofte har nedsatt immunforsvar. Skaden forårsaket av sopp er utbredt og rask, noe som gjør rettidig behandling er nødvendig for et bedre resultat.

Betraktninger

Akutt invasiv sinusitis er lik kronisk sinusitt invasiv, men det er mer farlig på grunn av hvor raskt den sprer og dreper vev. Behandling er nødvendig for å kurere enten type bihulebetennelse, men så en legens anbefalinger bør følges for en optimal utfall.

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Hvordan behandle en bihulebetennelse under graviditeten

Under graviditet, er de plager og infeksjoner antydet i kroppen behandles på en måte som er ganske forskjellig fra måten disse plager behandles i folk som ikke er gravid. Under graviditet, blir blodtilførsel til luftveiene foring heves som et resultat av den hormonelle nivåendring som kroppen gjennomgår. Denne økningen i blodnivået til luftveiene blir uttrykt som en blødning nese, som kan resultere i en overbelastet nese. Under slike omstendigheter, er forekomsten av en bihulebetennelse doblet. Den presenterer seg selv på et tidlig stadium som et rennende nese, som når den forblir ubehandlet, er etterfulgt av nasal utflod og ømhet i overkjevens bein.

Hvordan behandle en bihulebetennelse under graviditeten

•  Legg ¼ ts salt til 8 gram destillert vann, og rør godt i en sterilisert beholder eller container.

Suck løsningen i en dropper. Legg deg ned og administrere saltvann dråper i hvert nesebor. Bo i samme stilling for annen gang, og deretter blåse ut nesen. Du vil se at en stor del av slim blir utvist.

Utfør denne oppgaven omtrent tre til fem ganger om dagen for å avlaste lunger i neseborene og infeksjon av sinus maxillaris. Fortsett etter behov til lunger avtar.

Hint

  • Sover i en opphøyet posisjon kan bidra til å forhindre begynnelsen av lunger i neseborene. Unngåelse av eksponering for kulde kan dempe alvorlighetsgraden av tilstanden til en bihulebetennelse i løpet av svangerskapet.

Hvordan vet jeg om du har en bihulebetennelse

Hvordan vet jeg om du har en bihulebetennelse


Hodepine, tett nese, sår hals, og en vedvarende hoste --- disse er alle symptomer som kan tilskrives vanlig forkjølelse eller influensa. Men hvis symptomene vedvarer i mer enn en uke eller to, er det mulig at du kan ha en bihulebetennelse. Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, er om lag 37 millioner amerikanere diagnostisert med bihulebetennelse hvert år. Mens en lege omsorg er nødvendig for å fastslå sikkert om du lider av en bihulebetennelse eller på annen måte, er det noen grep du kan ta for å finne ut selv.

Hvordan vet jeg om du har en bihulebetennelse

•  Hold en kalender og merke av hver dag du har vært syk. Siden forkjølelse kan vare fra en til to uker, kan du finne ut om din sykdom har vart lenger enn det som er normalt for en forkjølelse eller influensa. Du vil også være i stand til å gi legen en nøyaktig tidsramme på sykdommen din når du går til å besøke henne. Hvis du har vært syk i mer enn en uke eller to, er det på tide å undersøke de symptomene du opplever.

Identifisere symptomer på bihulebetennelse. De vanligste symptomene er ansiktssmerter, smerter i tennene, sår hals, en vedvarende hoste som kan bli verre om natten, og feber. Ta temperaturen regelmessig med et termometer, og gjøre oppmerksom på eventuelle febertemperaturer (de over 98,6 grader F). Bruke notisblokk, dokumentere dine temperaturer når du tar dem, og også holde en liste over de symptomene som du opplever.

Kontroller fargen. Med en bihulebetennelse, slim vanligvis blir misfarget, alt fra lys til mørk grønn i fargen. Når du blåser nesen, eller hoste opp slim, sørg for at du ser inn i ansikts vev for å se om det er noen misfarging. Misfarget slim er et sterkt tegn på infeksjon. Legen din vil mer enn sannsynlig spørre deg om du har lagt merke til noe slim misfarging, slik at dette vil bidra til å forberede deg for ditt besøk.

Undersøk ansiktet ditt i speilet for tegn på hevelse eller hevelser i huden. Under en bihulebetennelse, hevelse kan oppstå i øyelokkene eller vev rundt øynene. Hevelse kan tyde på at en infeksjon er til stede, og hvis det blir funnet i nærheten av øynene, er dette en avslørende indikator på bihulebetennelse.

Se legen din. Ta med din kalender og notatblokk slik at du kan hjelpe legen gi deg en riktig diagnose. Husk, bihulebetennelse sjelden gå bort hvis den forblir ubehandlet. Vanligvis er antibiotika som amoxicillin eller azitromycin foreskrevet for å hjelpe immunforsvaret bekjempe infeksjonen. Legen din vil undersøke dine øyne, nese, ører og hals, og kan bestille et hode X-ray for å ta en titt inn bihulene. Bevæpnet med disse medisinske teknikker og den verdifulle informasjonen du har oppgitt, vil legen gi deg det siste ordet om hvorvidt du lider av en bihulebetennelse.

Hint

  • Ta en nesespray som pseudoefedrin (Sudafed) til å rydde lunger i bihulene. Ta en slim løsner slimløsende som guaifenisen (Mucinex) for å holde slim fra sikkerhetskopiering. Få masse hvile og husk å holde drikke klare væsker som vann og fruktjuice.
  • Bihulebetennelse kan variere i alvorlighetsgrad, og kan være livstruende i enkelte tilfeller. Derfor er det viktig at du ser legen din så snart som mulig for å få nødvendig medisinsk behandling. Ikke prøv å "tøff ut" en bihulebetennelse; du trenger legehjelp. Sørg også for at du ikke har noen allergi mot noen over-the-counter medisiner du tenkt på å ta, og at du er i dag ingen medisiner enn har noen interaksjon med noen over-the-counter medisiner.

Rettsmidler for bihulebetennelse

Bihulebetennelse kan være smertefullt og vare i uker hvis venstre ubehandlet. Flere hjem rettsmidler eksisterer som bidrar til å lindre symptomene på bihulebetennelse og sette deg på veien til utvinning. Disse behandlingene er helt naturlig og rimelig.

Silver

Kolloidale eller ioniske sølv produkter kan bidra til å kurere din bihulebetennelse. Silver har antibiotiske krefter som kan lindre mange plager.

Te

Fordelaktig te som peppermynte, ingefær og sitronmelisse varianter, kan aide i relieff.

Andre rettsmidler

Andre rettsmidler for bihulebetennelse inkluderer:
Grapefruktkjerneekstrakt
Kaliumtilskudd (bruk som anvist)
Apple cider eddik
Lakris
Hvitløk

Neti Pot

Et annet alternativ er å få en neti pott. Disse er tilgjengelige på Walgreens eller Wal-mart i apotek delen. Neti potten kommer med pakker av salt og natron. Følg retninger med neti potten som en behandling for bihulebetennelse. Peroxide kan legges til neti potten. Damp fra neti potten vil avlaste lunger.

New Fungal Bihulebetennelse Treatment

Det finnes flere typer behandlinger som brukes for sopp bihulebetennelse, noen som tilbyr midlertidig lettelse, men ingen varig kur. Nye behandlinger under utvikling viser løfte om mer varige resultater.

Typer

Allergisk sopp sinusitis er den mest vanlige typen. Sopp i miljøet utløse sin utvikling. Akutt og kronisk invasiv bihulebetennelse bære gripende vekst av sopp i bihulene og omkringliggende bein. Fungal ball bihulebetennelse innebærer en vekst, eller "ball" av sopp vokser i sinus.

Endoskopisk kirurgi

I denne fremgangsmåten, blir et fleksibelt, tent rør innsatt gjennom nesen og inn i bihulene å fjerne soppvekst. Den herder generelt sopp ball bihulebetennelse helt. Allergisk sinusitt nødvendiggjør vanligvis livslang behandling og eventuelt mer enn en endoskopisk fremgangsmåte over tid.

Nasal Steroider

Påføring topiske steroider direkte i nesen, som en spray eller krem, reduserer bihulebetennelse, noe som tillater mer effektiv drenering. Dette reduserer sjansen for sopp å bo og vokse i bihulene.

Antibiotika

Selv om noen ganger brukt til å behandle sopp bihulebetennelse, er antibiotika ikke rutinemessig anbefalt. Ifølge American Rhinologic Society (ARS), "Selv om behandling av denne tilstanden er kontroversielt, kan typiske supplement til kirurgisk fjerning inkluderer ... antibiotika ...."

Advarsel

Noen tilfeller av sopp bihulebetennelse kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Selv om dette er mer vanlig for personer med nedsatt immunforsvar, er det også mulig hos ellers friske individer.

Fibromyalgi og bihulebetennelse

Fibromyalgi og bihulebetennelse


Ifølge Fibromyalgi-Symptoms.org, 90 prosent av fibromyalgi pasienter lider av allergi symptomer som hodepine, lunger, kløende øyne og rennende nese. Disse symptomene kan føre til bihulebetennelse, en hevelse i sinus hulrom fôr og infeksjon.

Bihulebetennelse Symptomer

Bihulebetennelse symptomer inkluderer lunger, smerte og hevelse ved nese og panne, gul eller grønn nese, sår hals og smerte i øret.

Akutt bihulebetennelse

Akutte tilfeller av bihulebetennelse er vanlig. The American Academy of Allergy Asthma & Immunology rapporterer at bihulebetennelse utgjør 20 prosent av besøk til allergikere og immunologer.

Kronisk bihulebetennelse

Bihulebetennelse er kronisk når symptomene varer lenger enn en uke eller kreve mer enn ett besøk til en lege. Kronisk bihulebetennelse er et vanlig problem for personer med fibromyalgi.

Årsaker

Kronisk bihulebetennelse og infeksjon er forårsaket av allergier, luftveisinfeksjon, nesepolypper og merkelig septum.

Forebygging

Minimere risikoen for bihulebetennelse ved å bruke en luftfukter, unngå røyk og luftforurensning, skylle bihulene og holde unna de med forkjølelse eller influensa symptomer.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan bihulebetennelse spre seg til øyehulen og forårsake varig synsproblemer. Fibromyalgipasienter bør være spesielt forsiktig, fordi de er utsatt for smitte.

Hvordan behandle kronisk bihulebetennelse

Hvordan behandle kronisk bihulebetennelse


Bihulene er plassert rundt nesen med små åpninger som tillater luft og væske til å renne inn i nesen. Når noen av disse fire par av bihulene blir overbelastet, det krever behandling for å lindre lunger. Behandlingen vil avhenge av om den kroniske sinusitis er forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon.

Hvordan behandle kronisk bihulebetennelse

Lær måter å behandle kronisk bihulebetennelse

forstå kronisk sinusitt som et resultat av en virusinfeksjon ikke krever antibiotikum inngrep. Avhengig av medisinsk historie, kan en lege velger å behandle med antibiotika for å redusere sjansene for en sekundær infeksjon som for eksempel lungebetennelse eller mellomørebetennelse (ørebetennelse).

Vet at kronisk sinusitt bestemt til å være bakteriell vil bli behandlet med antibiotikabehandling. De vanligste antibiotika for å behandle en bakteriell bihulebetennelse inkluderer Amoxil, Ceclor, Lorabid, Biaxin, Zithromax og Bactrim.

Legg ved noen type decongestant og slimete tynnere å fremme drenering av sinus passasje.

Plan på en lang antibiotikakur hvis kronisk bihulebetennelse er bakteriell. Det tar ofte så lenge som 21 dager eller mer med riktig antibiotika for å oppnå optimal oppløsning av infeksjonen.

Ta over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen å håndtere smerten forbundet med bihulebetennelse.

Tenk kirurgisk inngrep en mulighet til å rydde og tømme bihulene. Mer omfattende kirurgi kan være nødvendig hvis symptomer er forårsaket av en merkelig septum eller en annen type av nasal obstruksjon.

Lær fakta om kronisk bihulebetennelse

•  Innse ifølge National Center for Health Statistics, er nesten 30 millioner voksne diagnostisert med bihulebetennelse (se Ressurser nedenfor).

Tenk det faktum at mange kronisk bihulebetennelse pasienter er funnet å ha en unormal reaksjon på soppsporer. Kliniske forsøk er å teste responsen av antifungale midler ved behandling av kronisk sinusitt.

Forstå at aldring kan øke pustevansker hos personer med kronisk bihulebetennelse. Som en aldre, begynner støtte brusk i nesen for å svekke. Dette gjør det mer sannsynlig å ha begrenset luftsirkulasjon.

Finn fuktig vær i nordlige klima er en sannsynlig gjerningsmann for å starte et angrep av bihulebetennelse i kroniske pasienter.

Hint

  • I noen tilfeller må behandles med antibiotika veksling fra ett antibiotikum til en annen. Hvis bedring ikke er kjent i løpet av fem dager, det mest sannsynlig ikke fungerer.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan bakteriell kronisk bihulebetennelse bryte gjennom barrieren fra bihulene til hjernen. Dette er en livstruende tilstand.

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse


Det er ikke alltid lett å diagnostisere kronisk bihulebetennelse. Symptomene ligner ofte de som er forbundet med en forkjølelse eller andre øvre luftveisinfeksjon. Ditt primære omsorg lege kan avgjøre om du trenger tjenester av en spesialist for å diagnostisere og behandle symptomene dine.

Hvordan diagnostisere kronisk bihulebetennelse

Definer Diagnostic Criteria

Forvent en fullstendig medisinsk historie for å være en del av kriteriene som brukes for å diagnostisere kronisk bihulebetennelse. Dette vil omfatte avgjøre om det er en familiehistorie med sinus eller allergi-relatert sykdom.

Plan på å ha en x-ray av bihulene. Innestengt luft og væske i bihulene vil dukke opp på x-ray.

•  Realisere helsepersonell vil trolig trykke på ansiktet langs sinus veien å diagnostisere bihulebetennelse. Dette perkusjon er gjort for å avdekke ømhet ofte assosiert med kronisk bihulebetennelse.

Godta at det kan være nødvendig å gjennomgå en CT eller MR av skallen til å se mer i dybden på sinus spor. Denne diagnostisk test blir også brukt til å evaluere tykkelsen av sinus vev.

Forstå legen din kan skinne et lys på bihulene. Hvis bihulebetennelse er til stede, vil bihulene ikke glød som de gjør i normale, friske bihulene.

Forbered deg til en undersøkelse ved hjelp av en nasal endoskop. Dette instrumentet er et tynt fleksibelt rør legen din vil sette inn gjennom neseborene for å se innsiden av bihulene. En fiberoptisk lys definerer klart tegn på bihulebetennelse.

Forvent å vente noen dager for å få resultater fra nese og bihuler kulturer å identifisere spesifikke bakterier som kan være årsaken til bihulebetennelse.

Observere symptomer på bihulebetennelse

Erkjenne sammenhengen mellom smerter i øvre tenner og bihuler lunger. Bihulebetennelse kan legge press på nervene langs kjeven og tennene. Dette presset ofte føles som en tannpine.

Tenk trøtthet en mulig symptom på kronisk bihulebetennelse. Kun legen kan avgjøre om du har en infeksjon som er ansvarlig for uvanlig tretthet.

Finn en vanlig klage blant kronisk bihulebetennelse lider er en redusert følsomhet for smak og lukt. I noen tilfeller er det totale tapet av disse sansene.

Innse at man kan ha kronisk bihulebetennelse uten merkbare symptomer. Hvis infeksjonen er i de dype bihulene, kan det være i eksistens for måneder før symptomene oppstår.

Hint

  • Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk bihulebetennelse føre til forringelse av slimhinnene lining sinus hulrom.
  • En akutt oppblussing av astma kan være et resultat av kronisk bihulebetennelse. Oppsøke lege umiddelbart hvis pustevansker oppstår.

Ubehandlet Strep hals på voksne

Ubehandlet Strep hals på voksne


Strep hals er en bakteriell infeksjon i halsen som får den til å føle seg irritert, sår og skrapete. Voksne som forlater en strep halsinfeksjon ubehandlet er i faresonen for å utvikle flere infeksjoner og komplikasjoner.

Bakgrunn

Strep hals hos voksne er forårsaket av Streptococcus pyogenes, eller Gruppe A Streptokokker bakterier. Streptokokker bakterier er svært smittsom og gått gjennom luftbårne dråper overføres gjennom hosting og nysing.

Risikofaktorer

Strep hals infeksjoner hos voksne er mer sannsynlig å skje i løpet av sen høst, vinter og vår. Strep bakterier trives i grupper av mennesker med nær kontakt. Voksne som jobber i barnevernet og skolesammenheng har høyere risiko for å pådra seg smitte.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, voksne som forlater en halsbetennelse ubehandlet risiko å utvikle komplikasjoner som betennelse i mandlene, ørebetennelse, bihulebetennelse, nyre betennelse og / eller skarlagensfeber. Ubehandlede strep hals infeksjoner kan også føre til revmatisk feber, som kan forårsake permanent hjerteventil arrdannelse.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, voksne med risiko for å pådra seg strep infeksjon bør vaske hendene regelmessig, dekker munnen når du nyser og / eller hoste og unngå å dele bestikk og drikkeglass.

Advarsel

For å unngå alvorlige komplikasjoner, foreslår National Library of Medicine at voksne med en strep halsinfeksjon bør søke legehjelp umiddelbart. Strep hals infeksjoner trenger umiddelbar oppmerksomhet hvis ledsaget av høy feber eller problemer med å puste eller svelge, også hvis antibiotikabehandling ikke bedrer symptomer innen 24 til 48 timer.

Bihulebetennelse Hodepine Symptomer

Hodepine fra en bihulebetennelse er svært smertefullt og påvirker mange mennesker i alle aldre. En sinus hodepine er vanligvis den første indikasjon på at du kan ha en bihulebetennelse. Den hodepine, forårsaket av betennelse i lomme hulrom, kommer vanligvis i foran ansiktet i templet området og stråler ut over pannen og ned under øynene.

Hodepine symptomer

Symptomene på en sinus hodepine vanligvis starter tidlig om morgenen og bedre etter hvert som dagen går. Du kan føle en bankende, kjedelig smerter i forsiden av hodet som går ned i sinus hulrom, og til å påvirke området over kinnene. Du kan føle deg som om hodet ditt kommer til å sprekke. Bøyer seg fremover og lener seg over en tendens til å gjøre vondt mer intense. Kaldt og fuktig vær kan også intensivere smerten.

Behandle Sinus Hodepine

Du kan prøve smertestillende over-the-counter medisiner som Sudafed eller Ibuprofen. Disse medikamenter vil redusere svelling og betennelse i sinus-område, noe som reduserer trykket hodepine. Du kan også puste inn varm damp for å redusere trykket i din lomme hulrom. Drikker en varm drikke eller bruke en varm varmepakning kan også hjelpe med smerte.

Andre symptomer

En sinus hodepine kan være ledsaget av mange andre symptomer som indikerer en bihulebetennelse, inkludert dryppende nese, sår hals, gul / grønn slimete og feber og tretthet.

Årsaker

Det er få ting som kan bringe på en bihulebetennelse som en viral eller bakteriell infeksjon, forkjølelse, allergi og forurensing. Personer med nedsatt immunforsvar kan lide av kronisk bihulebetennelse skyldes eksponering for sopp.

Diagnose

Det er veldig viktig å se en kvalifisert helsepersonell hvis du tror du kan ha en bihulebetennelse som kan bidra til hodepine. Hvis du har en infeksjon, og det går ubehandlet kan det føre til mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp i sinus området. Infeksjonen kan også være så alvorlig at den kommer inn i hjernen og fører til koma eller død.

Diagnostisering en bihulebetennelse kan være vanskelig. Ofte, symptomene er et resultat av en migrene eller spenning og stress.

En lege kan diagnostisere hvorvidt hodepine skyldes en bihulebetennelse ved å utføre en medisinsk historie og en fysisk eksamen. Hvis han føler at det er en bihulebetennelse kan han foreskrive en antibiotika. Bare en infeksjon forårsaket av en bakterie som kan bli behandlet med et antibiotikum. Virusinduserte infeksjoner vil ikke svare på antibiotika.

Egenomsorg

Det er et par ting du kan gjøre for å lindre sinus smerter og press. Drikke rikelig med væske for å holde membraner i sinus hulrom løs og inhalerer dampen løsne membraner. Robitussin, en over disk decongestant, kan også hjelpe.

Det er viktig å iverksette tiltak for å hindre at bihulebetennelse i første omgang. Få din årlige influensavaksinen, vaske hendene for å hindre bakterier fra å gjøre deg syk og holde deg hydrert.

Hvordan identifisere en bihulebetennelse

Hvis du har hatt en hodepine, rennende eller tett nese, og andre symptomer, kan du lurer på om det alle punkter til en kald, allergi eller en bihulebetennelse. Hvordan kan du vite forskjellen, og hva kan du gjøre med det? Følgende informasjon diskuterer symptomer relatert til bihulebetennelse og behandling.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du har en bihulebetennelse

Du kan finne det vanskelig å puste ut av nesen da en kald, allergier og en bihulebetennelse er ledsaget av betennelse i nesehulen. Du kan også oppleve postnasal drypp eller tykt slim. Puss nesen og se om slimet har en grønnaktig skjær til det. Hvis den gjør det, er dette en god indikator på at du kan ha en bihulebetennelse.

Se i speilet for å se om du har poser under øynene. Trykk på lukkede øyelokk, kinnben og neseryggen. Hvis du opplever smerter eller trykk i noen av disse områdene kan også peke på en bihulebetennelse.

Andre symptomer på en bihulebetennelse kan inkludere trøtthet, hoste og feber. Bruk av termometeret, ta temperaturen for å se om det er opphøyet og hvor mange grader over det normale 98,6 det er.

Hvis du tror du har en bihulebetennelse, ring din helsepersonell for å sette opp en avtale for en sjekk. Leaving en infeksjon ubehandlet kan føre til skade av slimete fôr og bein rundt Sinus.

Legen din kan forskrive antibiotika for 3-28 dager til å behandle infeksjonen. Akutte bihulebetennelse er lettere behandlet enn kronisk bihulebetennelse som kan kreve en lengre periode med antibiotika, og i noen tilfeller, kirurgi for å fjerne polypper eller å åpne lukkede lomme passasjer. For de første dagene før antibiotika tre i kraft ved å drepe av bakterier, kan legen din foreslå en over-the-counter nesespray spray eller antihistamin.

Hint

  • Det er viktig å gå til legen din dersom symptomene er akutt eller kronisk for å unngå mer alvorlige helsemessige problemer eller skade på bihulene.
  • Ikke medisinere deg selv. Alltid få råd av helsepersonell.

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse


Bihulebetennelse har mange symptomer og resultatene på kroppen. Ett symptom som plager mange sinus sykdom lider er kronisk hodepine. Sinus hodepine kan vare i måneder og kan hindre en persons mentale og fysiske prestasjoner.

Definisjon

Ifølge Mayo Clinic, kan sinus hodepine være forårsaket av kronisk bihulebetennelse. En sinus hodepine er smerten og følelsen assosiert med høyt trykk bygget seg opp i bihulene.

Årsak

Kronisk hodepine fra bihulebetennelse er forårsaket av overdreven slim lunger og lufttrykket fanget i betent sinus hulrom.

Behandling

Den mest effektive behandlingen er å drepe bihulebetennelse med foreskrevet antibiotika ledsaget av en nesespray og smertestillende.

Symptomer

Symptomer på bihulebetennelse inkluderer skarp smerte i midten av pannen, alvorlig nese, rennende nese, smerter i hele hodet, feber og kroppsfrysninger.

Komplikasjoner

En bihulebetennelse som går ubehandlet kan spre seg inn i ørene, halsen og hjernen forårsaker livstruende tilstander. Eventuelle kronisk hodepine må sjekke ut av en lege for å sikre at det ikke er noe mer alvorlig enn infiserte bihuler.